Tesekkur edrim sizede gecmis olsun ben esime ol diyorum ama korkuyorum bazende ya kotu olursa diye bu beyler es sozu dinleseler biraz neyse iyi olurlar insallah
Halı
Halı sahadan bahsediyorum ben. Sabah akşam antrenman yapan, bütün hayatını yaptığı işe göre planlayan, doğru beslenen, sigara içmeyen, çim sahada oynayan profesyonel sporcuyla; ayda bir gittiği halı saha dışında kolunu bacağını kaldırmayan, göbeği kendinden önde giden, baca gibi sigara tüttüren, ısınma mısınma nedir bilmeden deli dana gibi koşturan, bir de üstüne halı saha gibi elektriği toprağa iletmeyen sağlıksız bir zeminde top oynayan adamı bir mi tutalım şimdi?
günaydın herkese...
perşembe gününden beri çok üzgünüm..çünkü eşim perşembe günü 2 tane halısaha maçına gidiyor..ki çok tartıştık gitmemesi için..2. gittiği maçta acile götürmüşler ayağının üzerine basamıyor..neyse cuma günü işten izin aldım mr çektirdik..malesef ön çapraz bağı kopmuş ve menisküsü yırtılmışokadar moralimiz bozulduki..ameliyat olması gerekiyormuş..daha önce hiç ameliyat olmadı..
fizik tedaviylede geçebilirmiş ama ilerde diz çabuk yaşlanırmış..bugün başka doktorada gidicez..ama ameliyat aşaması çok zormuş galiba..bu ameliyatı olan veya yakını olan var mı??..yani düzelme sağlandı mı?..veya ameliyatsız atlatan var mı?...
Rabbim nekadar muhteşem yaratmış bizi..dizdeki küçücük bir ip ne hale getirdi canım eşimi..herşeyin başı sağlık..
Cok geçmiş olsun..günaydın herkese...
perşembe gününden beri çok üzgünüm..çünkü eşim perşembe günü 2 tane halısaha maçına gidiyor..ki çok tartıştık gitmemesi için..2. gittiği maçta acile götürmüşler ayağının üzerine basamıyor..neyse cuma günü işten izin aldım mr çektirdik..malesef ön çapraz bağı kopmuş ve menisküsü yırtılmışokadar moralimiz bozulduki..ameliyat olması gerekiyormuş..daha önce hiç ameliyat olmadı..
fizik tedaviylede geçebilirmiş ama ilerde diz çabuk yaşlanırmış..bugün başka doktorada gidicez..ama ameliyat aşaması çok zormuş galiba..bu ameliyatı olan veya yakını olan var mı??..yani düzelme sağlandı mı?..veya ameliyatsız atlatan var mı?...
Rabbim nekadar muhteşem yaratmış bizi..dizdeki küçücük bir ip ne hale getirdi canım eşimi..herşeyin başı sağlık..
Benim babam da kapali ameliyat oldu. Cabuk iyilesti. Merak etmeyin ama isin ehlini bulun.
Fizik terapi ile bile belli bir süre sonra düzelir. Eşim futbolcuydu bu tür durumları çok fazla yaşadık gördük.eşim ameliyat olmadı kısa bir süre fizik tedaviye gitti sonra bıraktı. Ve kısa bir süre sonra normal hale döndü.
Be de bu yaz oldum hem on capraz bag hem meniskus yirtigi. Soyle ki meniskuse dikis atilmazsa hemen ayaga kalkiliyor. Ama atildigi takdirde yaklasik 6 8 hafta o ayaginin ustune basamiyor koltuk degnegi kullanmasi gerekiyor. 2. Ya da 3. Gunu koltuk degnegi ile hareket edebilir. Ancak dizlik kullanirsa dizini yaklasik olarak 30 derece bukebiliyor ilk etapta yani bukemiyor desek daha dogru. Klozet kullanmasi lazim. Ameliyat oldukca basit ameliyatlardan biri olarak geciyor. Cunku belden uyusturmali yapiliyor genelde. onemli olan fizik tedavi. Verilen tum egzersizleri hic aksatmadan yaparsa doktorun dediklerine dikkat ederse hizli iyilesir. Bazi insanlarda yeniden kopma ya da bacak kisalmasi vs oluyormus fizik tedaviye giderken ogrendim. Fakat hepsinin ortak ozelligi doktorun dediklerini yapmamak. Tek ayakla seke seke bi yere fln gitmeye kalkanlar var. Bilincli olup duzenli egzersizle iyilesir. 1.5 sene bu agriyi cektim ben. Tabi ki hemen eskisi gibi olmuyor fakat agrilarini geciriyor. Iyi bir doktora ameliyat olup fizik tedaviyi aksatmayin derim ben kisaca. Cok gecmis olsun
Benim doktorum ameliyattan sonra futbol basket kayak gibi sporlar icin yeniden kopma riskini almak istemiyorsan yapma dedi . En az 1 sene yapilmasi tavsiye edilmiyor. Bu arada profesyonel sporcularla kiyaslama yapip onlar her 6 ayda oluyor diyenlere kulak asmayin cunku onlarin kas kutlesi maalesef bizde yok. Ameliyat sonrasi ciddi bir kas kaybi yasaniyor
Bu arada agridan bahsedilmis. 15 dakika buz uygulayin o bolgeye surekli. Doktorunuzda soyler zaten. Her saat 15 dk buz. Ilk gun ayagini kaldir derler kaldiramaz, moralini bozmasin. 3 cm kaldirinca insan mutlu oluyor. Ama duzenli egzersiz yaparsa hizli kaldiriyor hizli iyilesiyor. Bir de zor olsa da varis corabini cikarmasin ve kan sulandirici ignesini ihmal etmesin. Agri kesici veriliyor ama ben 1 hafta sonra birakmjstim agri kesiciyi. Buz uygulamasini ayaga kalkana kadar ihmal etmedim ayrica egzersizleri buzdan hemen sonra yaptim biraz daha az aci oluyor
Gecmis olsun...Bence ameliyat son care olsun.Benim babamda ameliyat oldu baska sebepten ama ayagina vurdu malesef aksiyor suan.Ilk 48 saat icinde mudahele edilmedigi icin.Bence iyice arastirin universiteye falan gidin
eniştem futbolcu ve 2 defa oldu aynı ameliyatı. riskli değil.fizik tedaviyle eski gücüne kavuşur merak etme.
dagatesi yazdikca benim de aklima geldi.
Evet ciddi kas kaybi oluyor. Esimin su an sol bacagi hala 2 cm kadar ince. Ameliyat olali 9 ay oldu. Fark daha fazlaydi.
Ve evet o bacak kaldirma hareketi ilk gun kabustu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?