canım kocam :(

Tesekkur edrim sizede gecmis olsun ben esime ol diyorum ama korkuyorum bazende ya kotu olursa diye bu beyler es sozu dinleseler biraz neyse iyi olurlar insallah

ameliyat kararı çok zor bir karar..herşeyin hayırlısını diliyorum..inşallah herşey sağlıklarına kavuşurlar..

Sizde haklısınız.Babam da giderdi ama m enüsküsü var diye eskisi kadar çok gitmiyo haziran.bi kere de ayağını burkmuştu

Fizik terapi ile bile belli bir süre sonra düzelir. Eşim futbolcuydu bu tür durumları çok fazla yaşadık gördük.eşim ameliyat olmadı kısa bir süre fizik tedaviye gitti sonra bıraktı. Ve kısa bir süre sonra normal hale döndü.

Be de bu yaz oldum hem on capraz bag hem meniskus yirtigi. Soyle ki meniskuse dikis atilmazsa hemen ayaga kalkiliyor. Ama atildigi takdirde yaklasik 6 8 hafta o ayaginin ustune basamiyor koltuk degnegi kullanmasi gerekiyor. 2. Ya da 3. Gunu koltuk degnegi ile hareket edebilir. Ancak dizlik kullanirsa dizini yaklasik olarak 30 derece bukebiliyor ilk etapta yani bukemiyor desek daha dogru. Klozet kullanmasi lazim. Ameliyat oldukca basit ameliyatlardan biri olarak geciyor. Cunku belden uyusturmali yapiliyor genelde. onemli olan fizik tedavi. Verilen tum egzersizleri hic aksatmadan yaparsa doktorun dediklerine dikkat ederse hizli iyilesir. Bazi insanlarda yeniden kopma ya da bacak kisalmasi vs oluyormus fizik tedaviye giderken ogrendim. Fakat hepsinin ortak ozelligi doktorun dediklerini yapmamak. Tek ayakla seke seke bi yere fln gitmeye kalkanlar var. Bilincli olup duzenli egzersizle iyilesir. 1.5 sene bu agriyi cektim ben. Tabi ki hemen eskisi gibi olmuyor fakat agrilarini geciriyor. Iyi bir doktora ameliyat olup fizik tedaviyi aksatmayin derim ben kisaca. Cok gecmis olsun

Benim doktorum ameliyattan sonra futbol basket kayak gibi sporlar icin yeniden kopma riskini almak istemiyorsan yapma dedi . En az 1 sene yapilmasi tavsiye edilmiyor. Bu arada profesyonel sporcularla kiyaslama yapip onlar her 6 ayda oluyor diyenlere kulak asmayin cunku onlarin kas kutlesi maalesef bizde yok. Ameliyat sonrasi ciddi bir kas kaybi yasaniyor

Bu arada agridan bahsedilmis. 15 dakika buz uygulayin o bolgeye surekli. Doktorunuzda soyler zaten. Her saat 15 dk buz. Ilk gun ayagini kaldir derler kaldiramaz, moralini bozmasin. 3 cm kaldirinca insan mutlu oluyor. Ama duzenli egzersiz yaparsa hizli kaldiriyor hizli iyilesiyor. Bir de zor olsa da varis corabini cikarmasin ve kan sulandirici ignesini ihmal etmesin. Agri kesici veriliyor ama ben 1 hafta sonra birakmjstim agri kesiciyi. Buz uygulamasini ayaga kalkana kadar ihmal etmedim ayrica egzersizleri buzdan hemen sonra yaptim biraz daha az aci oluyor

Gecmis olsun...Bence ameliyat son care olsun.Benim babamda ameliyat oldu baska sebepten ama ayagina vurdu malesef aksiyor suan.Ilk 48 saat icinde mudahele edilmedigi icin.Bence iyice arastirin universiteye falan gidin

eniştem futbolcu ve 2 defa oldu aynı ameliyatı. riskli değil.fizik tedaviyle eski gücüne kavuşur merak etme.

dagatesi yazdikca benim de aklima geldi.
Evet ciddi kas kaybi oluyor. Esimin su an sol bacagi hala 2 cm kadar ince. Ameliyat olali 9 ay oldu. Fark daha fazlaydi.
Ve evet o bacak kaldirma hareketi ilk gun kabustu.

Cok geçmiş olsun..

Gecmiş olsun işyerinde bi çalışma arkadaşım geçirdi bu ameliyatı 25 Aralık'tan beri raporlu 26 Şubat'ta başlayacak kısmetse fizik tedavi görüyormuş. Eşiyle konuşmuştum menisküs ameliyat sırasında ortaya çıktığı için biraz zor olmus onun dışında bi zorlk yaşanmamış.

dün gittiğimiz doktorda ameliyat olman gerekiyor dedi..yoksa dizin çok çabuk kireçlenir erken yaşta diz problemlemlerin olur dedi..oyüzden ameliyat olacak..ama doktor bir doktora daha gidicez sonra karar vericez inşallah..

sizede çok geçmiş olsun...evet doktorun dediğini yapmak çok önemliymiş..acısada ağırsada yapılmalı..şimdiden yavaş yavaş anlatıyorum..derine girmeden..mart ayında olur sanırım..çünkü hala ödemi var..hayırlısı olur inşallah..kapalı ameliyat yapıyorlamış..son bir doktor kaldı görüşeceğimiz ki büyük ihtimalle ona olucaz..hayırlısı inşallah..

jübilemi yaptım diyor zatem :) işin şakası birdaha futbol falan oynamaz..gerçekten çok korktu..biz sadece bu ameliyatı herkes oluyor diye kendimizi avutuyoruz yoksa artık futbolla ağır sporla işimiz olmaz..

özellikle son yazdığın taktiği unutmayacağım..şuan bile buz uyguluyoruz ödem gitsin diye..daha önce hiç ameliyat olmadığı için oldukça stresli..inşallah Allah ın izniyle çok iyi bir şekilde atlatacağız..

Gecmis olsun...Bence ameliyat son care olsun.Benim babamda ameliyat oldu baska sebepten ama ayagina vurdu malesef aksiyor suan.Ilk 48 saat icinde mudahele edilmedigi icin.Bence iyice arastirin universiteye falan gidin

çok geçmiş olsun canım..çük üzüldüm babacığına..biz haftaya bir doktora daha gideceğiz..2 doktor arasında kaldık işte..kısmetse iyi elektrik alırsak haftaya gittiğimiz doktora ameliyat olacağız..mecbur ameliyat dediler gittiğimiz 2 doktorda..ayağındaki hasar büyükmüş malesef..

eniştem futbolcu ve 2 defa oldu aynı ameliyatı. riskli değil.fizik tedaviyle eski gücüne kavuşur merak etme.

2 defa mı..valla maşallah...inşallah birdaha olmaz..biz epey korkuyoruz..gerçi adı korkutucu geliyor ameliyatın..inşallah hayırlısıyla atlatırız bizde..teşekkür ederim..

dagatesi yazdikca benim de aklima geldi.
Evet ciddi kas kaybi oluyor. Esimin su an sol bacagi hala 2 cm kadar ince. Ameliyat olali 9 ay oldu. Fark daha fazlaydi.
Ve evet o bacak kaldirma hareketi ilk gun kabustu.

hii kısalıyormu ayak Allah ım ya hayırlısıyla olsun eşim inşallah hemencik atlatır..2 gece hastanede kalıcakmışız..1 ay var ama şimdiden uykularım kaçıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…