canım kocam :(

ben devlette oldum, acı ayarlı dizlik ve koltuk degnegi aldım. ameliyattan sonra aldım. varis corabını da önceden vardı, yeniden almadım, ilk günler sargı ile sarmıstım varis corabı zor geliyordu. Temmuzda olunca ameliyatı :)) ama bir süre sonra sargının belli yerleri dizi kesiyor, varis corabını giyemem diye hiç denememiştim bacagımı kesince gectim ve eziyet etmişim kendime . muhtemelen doktorunuz da size alınacakları söyler. acı ayarlı dizliği sgk karsılıyor, rapor oluşturuyorlar onu sgkya götürüp geri iade alabiliyorsunuz. 200 tl civarında bişey ödedim, sgkdan 180 küsür geri aldım sanırım. kum torbası aldım bir de. cünkü egzersizler bir süre sonra agırlıkla beraber yapılıyor.

Ay sahi o degnek meselesinde var.
Annem de esim de su dirsekten asagi olanlardan aldilar. Daha havali diye??? Nesi havaliysa. Ameliyat olmussun degneginle kime hava atican yani.
Sonra ikisinde pasa pasa koltuk alti destekli olana gecti.

hahah havalı diye mi helal valla ben nene dede modunda walker diye aglanmıstım :)) dediğin gibi koltuk altı daha iyi

haftaya gittiğim doktora sorucam hepsini..harika bilgiler bunlar çok çok teşekkür ederim..ben zaten sgk da çalışıyorum :) arkadaşlar halleder :) ama sonuçta böyle şeyler kulaktan dolma öğreniliyor..belki hiç sormıcaktım sgk karşılıyor mu diye..o anda insanın aklına gelmeyebilir..

bu arada benim kocamda havalı sever :))

evet insanın aklına o an sormak gelmiyor, bana da hastanede demişlerdi aldıktan sonra sgk karsılyor diye. o kargasada birisinin özel alıp sgkya gitmesi vs zor oluyor, sanslıymıssınız dizlik için rapor hemen cıkmıyor, 1 hafta sonra fln cıkıyor.

havalı sevse de o sırada havaya pek fırsat kalmıyor

aa bir de esinize söyleyin saclarını kestirsin. dikişler varken duş almak biraz zor oluyor ben dus alırken erkek olsam kazıtırdım diye söyleniyordum

özelde nerede ameliyat olacaksınız ? sigortanız karsılıyor mu ? benim sansıma kaza gecirdikten 1 ay sonra özel saglık sigortamın policesi yenilendi ve o yüzden sigorta karsılamadı.

ayy ne güldüm ya eşin hem menisküs hemde çapraz bağ ameliyatımı oldu..birkaç yerde 3 saat falan yazıyor..biraz gözümüz korktu..

Genel anestezi ile olan ameliyat süresi 3-4 saat arasi genelde 3 saat. Doktorunuzla da seçenekleri konuşun, esinizin karakterine bağlı olarak genel anesteziyi tercih ederdim ben olsam.

ay simdi bunu okuyunca esim gecen gun demisti kucukken top oynayamadim bende bir kac arkadas bulursan hali saha diyordum aksam bu olayi anlatayim da oyle bir seye kalkismasin allah korusun bu arada cok gecmis olsun bu amaliyati ve fizik tedaviyi atlattiktan sonra bi spora yazilsin belki bu yaslanmanin onune gecebikirsiniz siz gene doktora danışın cok cok gecmis olsun Allah şifa versin

hii kısalıyormu ayak Allah ım ya hayırlısıyla olsun eşim inşallah hemencik atlatır..2 gece hastanede kalıcakmışız..1 ay var ama şimdiden uykularım kaçıyor..

kisalmiyor ama bacak inceliyor sanki
daha gucsuzlesiyor gibi

kisalmiyor ama bacak inceliyor sanki
daha gucsuzlesiyor gibi

evet kas kaybı olup bacak inceliyor ve gücsüzleşiyor. fakat egzersizler yapılmazsa bacak bir süre hiç bükülmeden durdugu için bazı kaslar küçülüyormus ve 1-2 cmlik kısalmalar oluyormus. bu sorunu düzeltmek için de bacaga agırlık baglanıp yapılan fizik tedaviler var. ben fizik tedaviye giderken egzersizlerini hiç yapmamıs birisi ve bacagında kısalma olmus bu sekilde. sonucta vucuttan baska bir bag alınıyor oraya dikiliyor ve o alınan kasa ön capraz bagın yaptıgı işlevin kazandırılması gerekiyor.

Benim babamda elektrik terapisi aldi ama pek ise yaramadi canim Bacakta bir arkadasin dedigi gibi inceliyor bacak hasar buyukse bence acele edin mutlaka..Moral cok onemli mesela ayaginda aksama olsa bile ya da incelme,kisalma siz ona moral verin supersin hic belli degil gibi cunku ister istemez kafaya takiyorlar...Bazi yakinlarda direk sorunca moral gidiyor..

çok saol canım..yıllarca top oynarsın olmaz yürürken olur..bunu bilemezsin..illaki futbol oynarken olacak diye bir kural yok..haa eşim korktu artık iyileşince bile oynamaz ama herkesin başına gelebilir..
ama sen yinede anlat eşine.. :)

biraz ayaklansın ameliyat olmadan önce kestirsin söylerim.. dün akşam bile anlattım bak bu ameliyatı kızlar bile oluyormuş diye..stresi gözlerinden okunuyor canımın...
tahmini rakam 4 yada 5 bin civarı...1 ay kadar daha var ameliyat için dizindeki ödem geçmedi henüz..

Genel anestezi ile olan ameliyat süresi 3-4 saat arasi genelde 3 saat. Doktorunuzla da seçenekleri konuşun, esinizin karakterine bağlı olarak genel anesteziyi tercih ederdim ben olsam.

çok büyük ihtimal benim eşimde genel anesteziyi tercih eder...

bu kas olayını eşime hiç anlattım..anlatmamda ama elimden geldiğinde fizik tedavi görmesini sağlayacağım..haraeketleri aksatmadan yaptıracağım.. birde bazı sitelerde dren diye birşey takılıyormuş ameliyatlarda..öyle birşey takıldı mı size..

kesinlikle moral son derece önemli..ben daha şimdiden her ayağa kalkıp yürüdüğünde dizini bükmeye çalıştığında harikasın bir öncekinden daha iyi oldu diyorum..çok seviniyor.
dizdeki ödemin geçmesini bekliyoruz..en az 3 haftayı bulurmuş..

aaaa canım yaa çok üzüldüm benim eşimde biz sevgiliyken henüz aynen böyle halı saha maçında yan çapraz bağdı sanırım kopmuş bağlar ama nasıl bağırmış oracıkta hemen ambulansla hastaneye... sonra ameliyat oldu fizik tedavi... 2 ay işe gelemedi.. şimdi iyi bir şeyi yok ama maça gitmiyor artık. sanırım bacakta fazla bir bağ var onu alıp kopan bağı tekrar birbirine bağlıyorlar. çünkü iki bacağında da izler vardı. Çooook geçmiş olsun... Zorlanacak ama bir şeyi kalmaz Allah cc nin izniyle.

Ameliyat sonrası dren içerideki kanı boşaltmak için takiliyor, 1 gece takili kalir, hastaneden cikmadan çıkaracaklar zaten.

Evet takildi. Cunku iceride biriken kani disari atiyor dren. Ameliyattan sonraki gun cikardilar. Her 2 gune bir dikis yerlerine ve dren yerine pansuman yaptik. Gunluk kan sulandirici igne vurduk. Ve varis corabi. Bunlari yapmak da onemli cunku enfeksiyon kapinca daha fena ve kan sulandirici ve varis corabi da pihti atmamasi icin onemli.

saol canım benim..sizede geçmiş olsun..eşimde birdaha oynamıcam diyor..şu ameliyat olayını atlasak hayırlısıyla..Rabbim yardım etsin eşime tüm hastalara...

ayy Allah ım ya inşallah sağlıklı bir şekilde atlatırız..inşallah canı çok acımaz..bunların hiçbirini bilmiyor..anlatmıcamda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…