Canım sıkkın arkadaşlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi mb1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
133
Konya
Edit:
Durumum iyi değil arkadaşlar, şunu şunu yaptım moralim düzeldi diye tavsiyeleriniz olursa onları yazar mısınız? Bu konuyla alakalı ya da alakasız.. Kötü şeylerden konuşunca da iyice kötü oldum..
Teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar, konu çok uzun ama anlatmaya çalışıcam, kardeşim sömestr için yaşadığımız şehre gelecek başka şehirlerde yaşıyoruz. Annem babamla ayrı evlerde yaşıyoruz şu an, önceden birlikteydik. Annem bana karşı üvey gibi, bana karşı ağzından iyi bir laf çıkmaz. Hep kötü söz ya da eleştiri.. Hep küs oluruz.. Kardeşimle de kuzu sarması gibiler.. Sanki annem bütün kötü duygularını bana karşı yansıtır bende yaşar, bütün iyi duygularını da kardeşime yansıtır onda yaşar.. Bunda artık düzeltecek bir şey yok. Ben 37 yaşındayım o gelmiş 55 yaşına bu saatten sonra düzelmez, düzelse de bi şey ifade etmez ben bunca yıldır bu sıkıntıyı yaşadıktan sonra. Kardeşim evli, başka şehre evlendi.. Evlenmeden önce kardeşimle annem gülmeler, kahkalalar her gün ayrı bir yere gitmeler.. Ben de hep dışlanan istenmeyen.. Bu durumdan kardeşim evlenince bir an olsun kurtuldum. Uzaktalar ayda yılda bir geliyorlar.. Ailemle aynı evdeyken yine bize kalmaya geliyorlardı.. Her geleceklerinde geldiklerinde ben 1 hafta 10 gün yine bişeylere üzülüyorum.. Ona karşı böyle iyi de niye bana karşı böyle kötü.. Üvey gibi.. Diye.. Ben sanki önemsemiyormuşum gibi oslam da üzülüyorum.. Her geldiklerinde ben üzülmüş oluyorum.. Şimdi ailemle ayrı evdeyiz.. Yine onlar annemlerde gülmeler kahkalalar, yemekler içmekler.. Ben de burada yalnız.. Annemin yüzünü bile görmek istemiyorum o da ayrı bir konu.. Gitmek de istemiyorum.. Bir psikologa gidip bunu anlatsaan ne değişecek ki? O gelip benim hayatıma elinde sihirli değnekle değiştirecek mi?
Kardeşim her geleceğinde böyle oluyorum.. Onunla iyiler de niye bana karşı böyle kötü diye.. Olayları anlatmam çok uzun sürer.. Ama çevremde de vefat eden teyzem verdı mesela ona anlatmıştım bu olayı.. O da bana yangına körükle gitmek gibi olmasın ama gerçekten böyle böyle diye bana destek vermişti..

Son düzenleme:
Annenizle hiç konuştunuz mu? Belki yaptığının farkında değildir. Bu konu kardeşinizle de aranıza mesafe koymuş belli ki.

Uzman yardımı almayı küçümsemeyin. Uzmanlar sihirli değnekle hayatınızı değiştiremezler evet, ama bakış açınızı değiştirmenize ve anneniz/kardeşinizle daha iyi ilişkiler kurmanıza katkı sağlarlar.

Hiçbir şey değişmiyor.Benimle bişey paylaşmak istemiyormuş.

Çok üzüldüm inanın. ..her anne ana olamıyor maalesef. ..siz evli değilsiniz sanirim nasılsa bana tabi deyip sizi cepte görüyor olabilir mi?Mecburen bu konuyu içinizde hazmedip aşacaksiniz çaresi yok...Nietzsche nin Annem Ve Hayatın Anlamı diye bir kitabı vardı (Irvin Yalom) bir okumanızı tavsiye ederim nacizane. ..inanin sizi anladım ve neden bu kadar içten anladım diye kendimi kendi annem ike kardeşimi sorguladim ☺

Teşekkür ederim.. Kitabı araştıracağım.. Anladığınız için sağolun.. Ben bekarım o evli diye değil. O da bekarken, hep birlikte aynı evdeyken daha kötüydü.. Bu durumu her gün yaşıyordum..

Ben illa kardeşlik illa annelik mefhumuna inanmıyorum valla oyke kutsaldır falan herkes kendi değerini yaşatıyor ...keşke her anne anne olabilse ...mecbur önünüze bakin ...nasılsa gidecek kardeşiniz ...

Ben illa kardeşlik illa annelik mefhumuna inanmıyorum valla oyke kutsaldır falan herkes kendi değerini yaşatıyor ...keşke her anne anne olabilse ...mecbur önünüze bakin ...nasılsa gidecek kardeşiniz ...

Siz de benzer birşey mi yaşadınız? Siz nasıl atlatıyorsunuz?

Aynen öyle . Her anne kutsal değildir. Size değer vermeyene siz de değer vermeyin. Kendinize sizi seven insanlardan oluşan bir dünya kurun. Böylelikle dengesiz insanların sizi alt üst etmesine izin vermemiş olursunuz

Yaslanir elden ayakdan duser ozaman size muhtac olur dank eder kafasina ama is isden geciyor cok uzucu bir annenin boyle evlat ayirmasi sanirim ben yasasam anneme karsi sevgi duymazdim belli bir yerden sonra notr olur insan ona karsi kardesiniz tepki gosteriyormu bu konuda annenize

Tepki göstermeyi bırakın birbirlerinin destekçisiler. Dediğiniz doğru babannem de 2 halam var birine karşı daha iyi küçük olana karşı daha sertti. Ama vefat ettiğinde onun afedersin üstünü çıkaran da o kötü davrandığı halam oldu.. Ben görmek istemiyorum.. Ayrı yaşamaya başlayınca daha da iyi fark ediyoum olayları kötü harketleri aklıma geliyor.. Bu işin bi çözümü yok..

O annedir kan kustursa da annedir duasını al derler ya, işte bana mutlu gün yüzü göstermeyen kişinin duasını alsam ne olur di mi? Benim annem öyle değil çok şükür ama etrafta çok var çocuğunu önemsemeyen, köle gibi gören... Bu yangınınız sönmez önemsememeye çalışmak da bir süre sonra sizi yorar. Açık açık anlatın annenize içiniz rahatlasın, belki o da bir şeyler için çabalar.

Anlamaz.. Kardeşimi bırakın.. Halamın geliniyle Akdeniz'de bir otelde tatile gitmiş biri o, ben de gitmek istediğimi söylediğim halde..

Bu olay böyle hayat boyu devam edecek.. Canımın sıkıntısından Avrupa Yakası seyrediyorum.. Zaten seyrederdim..

Bu olay böyle hayat boyu devam edecek.. Canımın sıkıntısından Avrupa Yakası seyrediyorum.. Zaten seyrederdim..
bu durumu boyle cozemezsiniz ama mümkün degil kesinlikle yardim alin bu cok cok uzucu derin bir yaradır eminim dogan cuceloglunun bir sozu var cok sevdigim cocukluk insanin anavatanidir orayi tamir etmeden mutlu olmak zordur annenize soylenecek bir soz yok zaten ama kendiniz icin yardim alin ve cok mutlu olun

Yazık anneniz size bu yaşattıklarının hesabını nasıl vericek ? Şaka gibi cidden insan niye evlat ayrımı yapar ki? Hep mi böyleydi yoksa onun damarına bastığınız bir olay oldu mu hiç?

Teşekkür ederim. Yardım alsam ne olacak? Anlatmaya utanacağım hareketleri oluyor. Bana karşı iyi hareketleri parmakla sayılır..

Yazık anneniz size bu yaşattıklarının hesabını nasıl vericek ? Şaka gibi cidden insan niye evlat ayrımı yapar ki? Hep mi böyleydi yoksa onun damarına bastığınız bir olay oldu mu hiç?

Hep öyleydi.. Önceki konularımda var.. Ben ilk çocuğum benim ismim onun istediği isim olmadı diye..

Teşekkür ederim. Yardım alsam ne olacak? Anlatmaya utanacağım hareketleri oluyor. Bana karşı iyi hareketleri parmakla sayılır..
bakın sakin boyle dusunmeyin o yapmaktan utanmiyorsa sen anlatmaktan neden utanacaksin hem surekli boyle yaşamaya deger mi bende su an terapi aliyorum cok arastirdim cok guzel bir yer buldum terapistim acaip guleryuzlu ve cok guzel yönlendiriyor ilk basta cekinirken simdi gayet rahat anlatiyorum olanlari istannuldaysan ozelden yazabilirim

Benim annemde boyleydi. Hatta amca kızıyla aynı anda boşandık onun çocuğu vardi. Annem onlara çok iyisiniz ben o çocuğa bakmazdım der dururdu. Mesela ona ailesi destek olurdu. Benimkiler özellikle annem evsiz insanmi olur. Senin hizmetçinmi var zart zurt. Şimdi evliyim onlardan uzak bir şehire ve pek kıymetli oldum hergun konusuruz saatlerce. Yinede annem o benim laf söylemem. Seni de anlıyorum. Bazıları böyle Iste.

Maalesef annenizi değiştiremezsiniz, unutmaya çalışın kendinizi başka şeylerle meşgul edin umursamayın annenizi. Daha çok arkadaş edinin, kardeşiniz ve annenizle aranıza mesafe koyun. Maalesef bazılarımız anne konusunda pek şanslı değil. Hayatınıza bakın , kendinize kardeş gibi olacak dostlar seçin, siz kendinize yettikçe anneniz de sizle ilgilenmeye çalışacak inanın, tecrübeyle sabit

Reactions: mb1
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…