Canımı sıkan durum...

dolunay229

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2010
391
198
323
Kızlar merhaba, sizlerin bir konuda fikrini almak istedim.
Konu ev arkadaşlığı ile ilgili. Ev arkadaşım sık sık bir kız arkadaşını eve getiriyor. O kızın kendi evi var aslında. Haftasonları genelde kalıyor. Benim de tanıdığım Muhabbetim olan biri ama aşırı samimi değilim. neyse dedim sorun etmedim her ne kadar rahatsız olduysam da boşverdim işime baktım.
Ancak sorun şurda başlıyor: bu kız kendisi şehir dışında bir yere taşındı tayin çıkacak diye ve aynı şehirde bulunduğumuz evini kiraya verdi ama çalıştığı yerden ayrılmadı tayini çıkmadı yani henüz. Bu durumda tayin çıkana kadar bizde kalacakmış. Bunu ev arkadaşım mesajla söyledi. Umarım rahatsız olmazsın filan yazmış. ne zaman tayin çıkacağı belli değil. Birkaç haftaya kadar çıkar diyor. Çıkmama ihtimali de var. Çıkmazsa beş altı ay bizimle olcak sanırım.
Sinir oldum çok. Canımı sıktı. Ben mi abartıyorum. Siz olsanız naparsınız?

Çok çok haklısınız, ah o ev arkadaşlığı... insan anne babası ile yeri geliyor anlaşamıyor o ev arkadaşıyla anlaşmak o kadar zor ki! Bence açıkça konuşun ne diye çekinecekmişsiniz ??
Kısa süreliğine kalacaksa sanırım sorun yok deyiverin o anlar. Orasu sadece onun evi mi, mesajla mı sorulur böyle şeyler? İnsanlar ne kadar düşüncesiz oldu, biz rahatsız olmasın diye insanlar belirli saatten sonra aramayan insanlar olalım başkaları böyle sergüzeşt yaşasın...

Istemiyorsan soyle.rahatsiz olurum 3.bir ev arkadasi bana uygun degil keske bana sormadan kabul etmeseydin uygun bir dille kendine ev apart bir yer bakmasini soylersen sevinirim de.
Kalmasini istiyorsanda o zaman masraflara ortak olsun ve evin kurallarina uysun de.en azindan sende orada yasadigini ve kararlar alinirken etkin olacagini gosterirsin

Bu mesajla söylenecek bir şey değil. Yüzyüze konuşması ve fikrini sorması gerekirdi. Bir de süre de belli değil. Bir iki hafta nereee 5-6 ay nere yani. Oda arkadaşımın kız arkadaşı vardı sürekli odaya gelirdi. En sonunda kıza mesaj atmıştım lütfen gelme rahatsız oluyorum diye. Sen de ev arkadaşının arkadaşına iatemediğini belli edebilirsin

Boyle bir durumu mesajla bildiriyor.O zaman aman aman iletisiminiz yok.Bu isin sonu seni gondermek gibi geliyor bana.Keske mesajda belli etseydin sitemini.

Sende masraflar üçe bölünecek yani
De
Birdaha da olması gerektiği gibi baştan söyle kabul etmek zorunda değilim çünkü de ...

Ha ben olsam başka ev arkadaşı arardım çünkü bunlar birleşip seni gönderecek bence... Can sıkıcı ve iyi niyetli değiller

Yahu olmezsiniz bir haftadan hadi 1 ay olsun neden birz yardimsever ya da insancil davranamiyoruz ? Baktin rahatsiz oldun o zaman konusmakta haklisin ama kiz 1 hafta icin eve mi ciksin otelde mi kalsin ? Sizin sorununuz degil tabiiki ama ben insanlara karsi biraz daha duyarli olmanin sakincasi oldugunu dusunmuyorum

Kızlar merhaba, sizlerin bir konuda fikrini almak istedim.
Konu ev arkadaşlığı ile ilgili. Ev arkadaşım sık sık bir kız arkadaşını eve getiriyor. O kızın kendi evi var aslında. Haftasonları genelde kalıyor. Benim de tanıdığım Muhabbetim olan biri ama aşırı samimi değilim. neyse dedim sorun etmedim her ne kadar rahatsız olduysam da boşverdim işime baktım.
Ancak sorun şurda başlıyor: bu kız kendisi şehir dışında bir yere taşındı tayin çıkacak diye ve aynı şehirde bulunduğumuz evini kiraya verdi ama çalıştığı yerden ayrılmadı tayini çıkmadı yani henüz. Bu durumda tayin çıkana kadar bizde kalacakmış. Bunu ev arkadaşım mesajla söyledi. Umarım rahatsız olmazsın filan yazmış. ne zaman tayin çıkacağı belli değil. Birkaç haftaya kadar çıkar diyor. Çıkmama ihtimali de var. Çıkmazsa beş altı ay bizimle olcak sanırım.
Sinir oldum çok. Canımı sıktı. Ben mi abartıyorum. Siz olsanız naparsınız?
Ben olaam iki haftayı geçerse kirayı bölmeyi talep ederim yarı kirasını ödediğim evde5 6 ay misafir olmaz

Yahu olmezsiniz bir haftadan hadi 1 ay olsun neden birz yardimsever ya da insancil davranamiyoruz ? Baktin rahatsiz oldun o zaman konusmakta haklisin ama kiz 1 hafta icin eve mi ciksin otelde mi kalsin ? Sizin sorununuz degil tabiiki ama ben insanlara karsi biraz daha duyarli olmanin sakincasi oldugunu dusunmuyorum
Bi hafta dememiski belki aylarca sürecek demiş konu sahibi nasıl okuyosunuz konuyu yahu :KK70: Ayrıca zaten yeterince duyarlı her hafta sonu gelmesini sorun etmemiş kimse duyarlılık adı altında enayi durumuna düşmek zorunda değil

Ben de sinir oldum.
Kirayı işte. Alttan alma. İsi uzar bence uzun süre kalacak. Bari masrafları odesin. Yaptıkları çok saygısızca.

Bi hafta dememiski belki aylarca sürecek demiş konu sahibi nasıl okuyosunuz konuyu yahu :KK70: Ayrıca zaten yeterince duyarlı her hafta sonu gelmesini sorun etmemiş kimse duyarlılık adı altında enayi durumuna düşmek zorunda değil
Bir kac hafta diye okudum ama ? 5 6 ay konu sahibinin tahmini sanirim diye bekirtmis zaten. Aylar surerse zaten usulu vardir ortak edilir.belki gercekten zor durumdadir.ayni konumda oldugunuzu varsayiniz.geecektende atamalar suan oyle karma karisik.

birkaç hafta kalacaksa sorun yok ama 5-6 ay sürmesi durumunda evin bir ferdi gibi davranacaksa kabul ederim tarzı bir şey söyleyin. asalak gibi sırtınızdan geçinmesin 6 ay.

Back
X