- 10 Ekim 2009
- 1.127
- 634
- 648
- Konu Sahibi audrey2016
-
Oğlunuzu imkanınız varsa eğer kreşe verin. Ev hanımı olmak buna engel değil. Çocukların sosyalleşmesi ve uyum sağlaması için önemli bir yer kreş
O bizde de öyleydi o yaşlarda.. babası daha yumuşak yüzlü dışarı çıktığında burnundan getiriyo adamın.. ama ben bi şeye hayır dedim mi bitmiştir o ve ikiletmez.. evden çıkmadan önce konuşuyoduk tembihliyorum.. hiçç üzmüyo beni çok şükür.. çocuğunuza karşı sakin ve kararlı olun ki karşılıklı anlayışla ilerlesin ilişkiniz.. Adem Güneş in kitaplarını mutlaka tavsiye ederim..Merhaba arkadaşlar hayırlı ramazanlar,
2,5 yaşında bir oğlum var erkek olduğundan olsa gerek (sanırım kendimi azda olsa kandırıyorum ) biraz ...aslında bayahi bir hareketli.
Bulunduğumuz şehirde eşimin ailesinden baska kimse yok, bir tane yakın komşum var oda çalışıyor haliyle oğlum hem yaşı gereği hem akrabamiz olmadığında dolayı oyun oynamayı bilmiyor ,yani mesela parka gidiyoruz yaşı kaç olursa olsun çocukların oyuncaklarını istiyor vermezlerse vuruyor anlatıyorum bizim değil izin almadan oynayamayiz diye ama anlamıyor soyledigimi tekrarlıyor ama uygulamiyor :)
Markete gidiyoruz kavga kıyamet bütün market bize bakıyor nasıl çıkacağımi şaşırıyorum ,cafeye gidiyoruz kırkta bir 1 sn oturmuyor evde sürekli koltuk tepelerinde ter sırtından eksik olmuyor ve ben çok ama çok yoruluyorum ,kendimi hiç iyi hissetmiyorum ,sürekli basim agriyor bedenim çok ama çok yorgun sürekli bitkinim sürekli korkuyla yaşıyorum yine ağlayacak mi tutturacak mi diye ...
Oğlumu sakinleştirerek ,çocuğu böyle olan arkadaşlardan oneri istiyorum annelik çok zor ...çok zahmetli...
Ben istiyorum ki her yere beraber gidelim o huzurlu olsun bende huzurlu olayım ama olmuyor yapamiyorum ...
Canim belli yoruluyorsu ama bundan şikayet etme ben gelişimi için tavsiyede bulunamam ama eminim bolca tavsiye verecek arkadaşlar vardır.keşke benim de evladım olsa diyen okadar cok kadın varki.bunada şükür kuzum.
Mutlaka sosyalleşmesi ve paylaşmayı ogrenmesi için krese vermeyi dusunuyorum hem enerjisini atar hemde arkadaş edinir ama 3 yasindan önce krese almiyorlarmis .
Verebiliyosanız günde bir kaç saat krese verin. Sabretmekten başka çareniz yok. Kitap okuyun, birlikte aktivite yapın ve bozgunluk çıkaroyor diye parka götürmekten vazgeçmeyin.
Benim kizimda kismen boyle disari cikmasina devamli sosyallesmeme ragmen.
Parkta ya kosturanlari izliyor
Yada hem kendi oyuncaklarini hemde baskalarinin oyuncaklarini elinden birakmiyor.
hele parktan eve donuslerimiz tam rezillik tum site tarafindan taniniyorum kizim sayesinde.
ama ev icindede bir okadar melek kendi kendine saatlerce oynayan
oyun kuran beni oyunlarina dahil eden bi yavrum.
Buyuk abla ve abilerle oynayabiliyor.
Gelecek donem oyun grubuna vercem
Imkaniniz varsa sizde deneyin sizinki eylul gibi 3 oluyo tam yasi.
benim kizimda 2 bucuga yakin oluyo o donem
Belki kreş fikrini şu an düşünmezsiniz ama oyun grupları oluyor. Oraları araştırmanızı tavsiye ederim bir yakınımın da oğlu aynı anlattığınız gibiydi hatta belki daha beterdir 2 laf konuşturmazdı. Oyun grubuna götürüyorlar çocuk deşarj oluyor resmen kuzu gibi. :) Allah bağışlasın mutlulukla büyütün oğlunuzu en büyük derdiniz bu olsun inşallah.
Ben hep sunu derim. Çocukların 2-4 yaş arası en zor dönemleridir. Tabiki bebeklikleri, yürümesi, ek gıda dönemi falan ayrı bir emek gerektirir ve ciddi anlamda anneyi yorar ama şu bahsettiğim 2-4 yaş aralığı daha bir zorlayıcı süreç. Sendromları bitmez, laftan anlamaz, kıskançlıklar başlayabilir, paylaşmayı öğrenmeleri zaman alır, yoktan, yapma-etmeden anlamazlar vs vs. Biraz sabır büyüdükçe bir sorun olmadığı takdirde bir çoğu düzeliyor.sabretmek lazım.Surekli top araba basket oynuyoruz evdeyken, bütün araba markalarını ezberledim zaten :) her gün mutlaka 2 saat parka cikariz ,kovaya kum doldururuz ,arabayla oynariz ,sallincaga bineriz beraber kaydiraktan kayariz ,çoğu çocuk böyle eve kapatamam ki ...
Geçici bir sure biraz daha buyuyene kadar böyle olacak ne yapalım ben sadece biraz hafif gecmesi için cozum arıyorum .
Bizde her gün en az 2 saat parktayiz arabasından kum kovasina kadar gotururum ama başka çocukların oyuncakları daha değişik geliyor işte eve goturmede sikinti yok Allah a sukur baban gelmiş filan diyince gidiyor bir müddet bende zorlandim ama alıştık artık çok tutturmuyor Allah tan ...
Karşı komsumunda 2 oğlu var 8-10 yaslarinda onlarla oynamaya bayılıyor ,ama kendi yaşıtları aralarına almak istemiyor oglumda onlarla oynamak istiyor istenmeyince hircinlasiyor .
Bulunduğumuz şehirde kreşler 3 yaşından önce almiyormus 3 yasimizada kasımda girecegiz.
O bizde de öyleydi o yaşlarda.. babası daha yumuşak yüzlü dışarı çıktığında burnundan getiriyo adamın.. ama ben bi şeye hayır dedim mi bitmiştir o ve ikiletmez.. evden çıkmadan önce konuşuyoduk tembihliyorum.. hiçç üzmüyo beni çok şükür.. çocuğunuza karşı sakin ve kararlı olun ki karşılıklı anlayışla ilerlesin ilişkiniz.. Adem Güneş in kitaplarını mutlaka tavsiye ederim..
Yarı devlet yarı özel olursa 3 yaşından sonra alıyor. Ve tuvalet eğitimini almış olmasını istiyor. Özel yerlerde bu şart yok. Ama daha pahalı
Bu arada oğlunuz abur cubur çok tüketiyorsa bunları kesin. Patates kızartması cips yemesin. hareketli çocuk için doktorlar bunları öneriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?