CANIMIN İÇİ OĞLUM...

Oğlunuz çok hareketli ve huzursuzsa eğer , papatya çayı içirmenizi tavsiye ederim. Rahatlatır.

Gece surekli uyanmasindan dolayı doktorumuz sakinleşmesi için rezene ve melisa çayı vermisti açıkçası 1-2 kere verdim daha sonra unuttum eğer ise yararsa mutlaka devam ederim.

Çocuğa yalan söylüyor musun? Tama alacam değip almama, gideceğiz deyip gitmemek, baban şimdi gelecek deyip gelmemesi. Bekçi gelecek, polis gelecek. Böyle şeyler varsa sizi ciddiye almaz. Asla yalan söylemeyin. Onunla çok ilgilenin. Hep oyun oynayın. Terbiyeyi sizden alacak. Çok küçük daha düzelir mutlaka. Sabırlı olun. Ona sevginizi gösterin ama kararlı olun.

Bahsettiğiniz gibi şeyleri hiç yapmadım diyebilirim ama bazen parka çıkarken parka sonrada bakkaldanda şunu almaya gideceğiz diye çıkıp uyku saati geçmeye basladiysa bakkala goturmeyip ( donene kadar unutuyor hatırlamıyor ) eve getirip önceden şunu alacagiz dedigim şeyleri verdim 1-2 sefer..

Bazende çok koştuğu zaman komşular çok rahatsız oldu artık kizarlar bize diyorum .

Hayır dedigim seylerde kararlı durmaya çalışıyorum ama cok aglayinca içim gidiyor kendimi yetersiz ve kotu anne gibi hissediyorum zaten arkadaşı gorustugu kimse yok bide ben sırf çevirip kisitlamisim gibi geliyor ama biliyorum doğru bir tane ve terbiyeli bir çocuk yetiştirmek için onu uygulamak gerekiyor .

Ben hep sunu derim. Çocukların 2-4 yaş arası en zor dönemleridir. Tabiki bebeklikleri, yürümesi, ek gıda dönemi falan ayrı bir emek gerektirir ve ciddi anlamda anneyi yorar ama şu bahsettiğim 2-4 yaş aralığı daha bir zorlayıcı süreç. Sendromları bitmez, laftan anlamaz, kıskançlıklar başlayabilir, paylaşmayı öğrenmeleri zaman alır, yoktan, yapma-etmeden anlamazlar vs vs. Biraz sabır büyüdükçe bir sorun olmadığı takdirde bir çoğu düzeliyor.sabretmek lazım.

Kesinlikle bebekken herşey daha kolaymış o zamanlar zorlandigimi zannederdim konuşsa derdini anlatsa derdim ama o zamanlar en kolay zamanlarmis ,2 yaş sendromumu ergenlik mi anlayamadim :))) orjinali daha gerçekçi'' korkunç iki yaş sendromu ''başımıza gelecekleri önceden söylüyor en azından dediğimiz gibi tutturmalar yapma etme demeden anlamamalar çok ozur dilerim bir ara acaba oglumda anlama sorunu mu var diye dusundum yada bende anlatamama ama çoğu kişiden son kıtada yazdıklarınızı duyunca sorun olmadığını anladım işlerine gelmiyor sadece

Demekki yasla alakali bi durum bizimkide temmuz sonu tam 2 olcak.
O yas grubu genelde bu sekilde benimde cevreden gordugum kadari ile fazla sikinti yapmayin kendinize ama 3 yas sinirini anlamadim cok gereksizmis.
Bizim burda tum anaokullati ve kresler 2 yasindan itibaren haftani belli gunleri evebeynle beraber oyun grubu yapiyorlar tum gun degil tabi 2 saat kadar suan ufaklar yanliz kalmalasi icin bana gore erken keske sizinde cevrenizde bu sekilde sosyallesebilecegi bi oyun grubu acilsa

Bir komşumuz özele gönderiyor sanırım ama her gün kavga kıyamet zorlaya zorlaya o şekilde asla göndermek istemiyorum o yüzden biraz daha buyusun diye bekliyorum. 3 yaş sinirlamasini bende ilk defa burada duydum ,inşallah oyun grubu vardir oglumada ,banada çok iyi gelecek .

Bahsettiğiniz gibi şeyleri hiç yapmadım diyebilirim ama bazen parka çıkarken parka sonrada bakkaldanda şunu almaya gideceğiz diye çıkıp uyku saati geçmeye basladiysa bakkala goturmeyip ( donene kadar unutuyor hatırlamıyor ) eve getirip önceden şunu alacagiz dedigim şeyleri verdim 1-2 sefer..

Bazende çok koştuğu zaman komşular çok rahatsız oldu artık kizarlar bize diyorum .

Hayır dedigim seylerde kararlı durmaya çalışıyorum ama cok aglayinca içim gidiyor kendimi yetersiz ve kotu anne gibi hissediyorum zaten arkadaşı gorustugu kimse yok bide ben sırf çevirip kisitlamisim gibi geliyor ama biliyorum doğru bir tane ve terbiyeli bir çocuk yetiştirmek için onu uygulamak gerekiyor .

Çocuğunuza ilgi gösterdiğiniz sürece çocuğun kötü bir birey olacağını sanmıyorum. Yaşı zor bir yaş. Size güveni tam olsun, bir de sizde Mutlu olun oğlunuz da Mutlu olur. Öpüyorum küçüğü.

Aman Allah isteyene versin :))) ben elimdeki çocuğumu sağ salim hayirlisiyla buyuteyimde başka birşey istemem, zira eşimin 2 çocukla beni hastaneye ziyarete gelmesini istemem :)

Şaka bir yana ogluma hamileligimde çok zor zamanlar geçirdim, 5. Ayimdan itibaren surekli 18-20 lerde seyrediyordu tansiyorum bundan dolayı 1 ay erken doğdu yavrum, açıkçası biraz dinlenip,sakinlesmis olacak oglumla zaman geçirmek istiyorum

Çocuğunuza ilgi gösterdiğiniz sürece çocuğun kötü bir birey olacağını sanmıyorum. Yaşı zor bir yaş. Size güveni tam olsun, bir de sizde Mutlu olun oğlunuz da Mutlu olur. Öpüyorum küçüğü.

Kaygilarimi ,mutsuzlugumu hissrttirmemeye calisiyorum ,aramızda güven problemi olmasi en büyük korkum zaten ,yorumlarınız için çok tesekkur ederim .

Ah esim ... En çok eşime acıyorum zaten :) eve gelir yorgunluktan ölür 2 dk oturtturmaz adamı zaten dışarı çıkmadığımiz zaman evde çok zorlanmiyorum yalan söyleyemem cizgi film izler oyun oynariz sakindir ,ama babası gelince benim esimde çok yumuşak yuzludur halleniyor çocuğum :) bende anlatıyorum tembihliyorum ama sanki kendim anlatıp kendim dinliyorum yaşı küçük olduğundan anlamıyor mu isine mi gelmiyor anlamadım bakkala filan götürdüğümde bir tane birşey alır gerisini asla ellemez ama işte park, yada herhangi dışarı ciktimizda 1 saniye durmadan koşmak istemesini engelleyemiyorum .
Sen bıkmadan anlatmaya devam et.. bu zamanla kural haline geliyo ve dinliyolar.. bizimki de aynıydı hele parktan dönmek ölümdü.. artık annecim ben evimize gidiyorum deyince hemen o da geliyo ardımdan.. beni üzmedin sana çok teşekkür ederim canım oğlum diyorum öpüşüyoruz çok mutlu oluyo.. tabi bende.. benim oğlum da 3.5 yaşını 2 ay geçiyo ve o 2 ay bile inanılmaz fark ediyo..

Şimdi tam kendilerini ispatlama zamanları.. bi şeyleri yaptıklarını görüp heyecanla hevesle çabalıyolar.. yapamadıklarında oluyo bu sinir hali.. tabiki yatıştırmak yine bizlerde:) keyfini sürün en tatlı zamanları..

Back
X