• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canlar acil bir yardım eder misiniz ?

efsane_merve

Özlemiiim Hasretiiiiiim ♥
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2013
670
7
48
32
Konya
Merhaba arkadaşlar tavsiyelerinize ihtiyacımız var..
En yakın arkadaşım evli. İkimizde memuruz. Aynı yerde çalışıyoruz,arkadaşımın bebeği oldu iş arkadaşlarımız yani öğretmenler bebeği görmeye ziyarete gelecekler. Hediye merasimi felan.
Sorum arkadaşım ilk kez misafir ağırlayacak biraz resmi olduğundan dolayı ne yapacağımızı bilemedik :18: malum yaşlarımızda küçük. :27:
Öğleden sonra gelecekler arkadaşım ne ikram edebilir neler hazırlayabiliriz menü olarak neler yapabiliriz yardımcı olabilir misiniz lütfen ?
Şimdiden teşekkürler.. :42:

Arkadaşın lohusa galiba.Çok abartmaya gerek yok bence; dışardan börek alırsınız evde bir kek yaparsınız belki yanına bi meze türü salata.Yani ben birine gitsem de fazlasını beklemem arkadaşım zaten.Çok kasmayın, çayla kahveyle sohbetle geçer zaten...

:1: Güldürdün beni.3 ay eski mi şimdi? 3 aylık bebeği olan bir kadından elde açma börek, mantı ve ev baklavası beklemez cnm kimse.Sonuçta söylemek istediğim kendinizi üzmeden geçirin bu günü, yormadan.Güle güle büyütün bebeğinizi, kolaylıklar dilerim...

Arkadaşım lohusa değil 3 ay geçti aradan..
3 aylık oldu bile ervamız.. :1:

3 aylık bebekle de çok bişey yapılmaz ama madem yanında sen varsın kolay, göze hitap den bir menü hazırlayabilirsiniz. mesela patates salatası yada kısır gibi bir salata. pratik bir yaş pasta, hazır yufkadan börek yeterlidir bence:34: gönüllerini hoş tutmak lazım. kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez:27:

yufkaları tepsiye yaya yaya yaptığınız kolay bir börek )böyle sodayla falan ıslatılanlar var ya onlardan ;)), pratik bir kek, bir de salata (eğer iş çıkışı geleceklerse en kolayından bir makarna salatası mis gibi olur ;)) çok asmadan hızlı, pratik, doyurucu, lezzetli :) ben açken çok asık suratlı oluyorum da :)

ev sahibi arkadaşınız evini temizleyebilse yeter bence. ikramlıkları kolay tutun patates salatası,makarna salatası gibi bi salatadan bolca yapın, yanına 1-2 çeşit hazır pasta bi de kek yapsanız yeter. hiç abartmaya gerek yok.

Kek, börek, patates salatası, tuzlu çubuk, çay , hepsi çok kolay :)

Acıktım sizin yüzünüzden bakın şimdi :D

Kısır,makarna salatası yada patates salatası,tepsi böreği ve dışarıdan alınan bir yaş pasta yeter bebek figürlü olanlardan eger yemek yapımına sizde yardım edecekseniz zeytinyağlı yaprak sarması yapabilirsiniz.Masanın üzerine açık büfe tarzı dizerseniz herkes kendi tabagına yiyecegi kadarını alır yiyeceklerin yanına bir de çay demlersiniz olur biter.

eger bir kac gün daha vaktiniz varsa hamur isini iki üc gün evvelden hazirlayip derin dondurucuya atin o hazir olsun. hatta vakit varsa biraz fazla yapip baska zaman gelecek misafirler icin hazir olur.

aksamdan da kisir, cacik (öyle sulu cacik degil süzme yogurtla tabaga koyulacak sekilde, meze gibi yani) birde kolay bir sütlü tatli sütlac, muhallebi, yada muhallebi arsina bisküvi felan dizilen türde basit bir tatli bence yeterli.

hatta hamur isini hazir eliniz degmisken, birazini peynirli birazini bos, birazini istege göre kiymali yada patatesli yapabilirsiniz. hem cesit olur tabakta.

yani iki cesit hamur isi, kisir, cacik derken 4 cesit oluyor tabakta, e arkasindanda sütlü tatli 5 cesit bence yeterli.

bide bunlarin hepsini aksamdan hazirlayabilirsiniz.

misafirin gelecegi gün anca ev toplanir 3 aylik cocukla.

kolay gelsin:34:

Teşekkürler arkadaşlar :16:
Menümüz
Garnitürlü makarna salatası veya garnitürlü patates püresi
Kek veya pasta
Börek ve çay :10:
Umarım doğru karar vermişizdir :34:

Back
X