çare bulamıyoruz

butterflys73

Tek Bayrak Tek Millet
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2009
649
4
96
51
Diğer
aylardır beni rahatsız eden bir konuyu sizinle paylaşmak istedim , önceden özür dileyim sizden konu biraz uzun sıkılmadan okuyabilirseniz yorumlarınızı bekliyorum ...açıklayıcı olması için en başından başlayım ...eşimle ben 11 yıllık evliyiz, severek evlendik ve şükür bu zamana kadar birbirimizi hiç üzmedik , halen birbirimize ilk günler ki kadar aşığız ....ancak son 3-4 aydır beni çok rahatsız eden bir durum var....
eşimiz tanıştığı bir aile var , adamın kızkardeşi eşinden ayrılmış ....bu adam, kızkardeşi, annesi, babası , gelinler vs. eşim için deli divane oluyorlar....ben bu aile ile görüşmüyorum daha doğrusu bir kez davet ettiler gittim ama hiç hoşlanmadım ...hiç bir ortak yönümüz yok, tahsil, görgü, kültür yok garip bir aile ...anladığım kadarı ile onlar da benden hoşlanmadılar , çünkü bana karşı son derece yapmacık bir ilgi gösterdiler :) ama eşime ille benimle görüşmek istediklerini, gelip gitmek istediklerini söylüyorlar , eşim de aslında çok hoşlanmıyor ama çok sıcak davrandıkları , aileden biri olarak kabul ettikleri için de kırmak istemiyor.....
görüşmem konusunda bana asla ısrar etmiyor , ben de ona görüşme demiyorum....
ama son zamanlarda bu kızkardeş eşimi ottan çöpten sebeplerden aramaya başladı , günde 10-15 kez çağrı bırakıyor ve eşimde arıyor ....bu durum yaklaşık 2 aydır sürüyor ve işin ilginç tarafı sabah eşim evden çıkınca başlıyor aramalar, akşam eşim eve gelene kadar ....akşam evdeyken aramıyor...eşim bu durumdan muzdarip , çağrılara geri dönmezse ısrarla aranıyor , ikisinde üçünde dönmezse sonrakinde dönmek zorunda kalıyor....abisi ve ailenin diğer fertleri ile olan samimiyet nedeni ile kızı kırmaya çekiniyor....eski eşi ile geri dönmeye çalışıyormuş , akıl almak için eşimi arıyor, çocuklarının dersle ilgili sorunları oluyormuş bahane edip eşimi arıyor....artık bu durumdan çok ama çok sıkıldık......
ne yalan söyleyim ben de eşime çatmaya başladım....bu kızla annesini eve çağırdım ( hata olduğunu kabul ediyorum ama aklıma başka bişey gelmedi ) ....ve bu telefon trafiğinden hoşlanmadığımı söyledim.....ama işte yanlış anlıyorsun da o benim abim gibi de , üstelik eşin seni çok seviyor ben bunu biliyorum nasıl yanlış düşünürüm de bir sürü zırvaladı.....annesi de kızdan yana oldu, ben fesat oldum biz seninle de görüşmek istiyoruz çağırıyoruz da sen gelmiyorsun da ! offfffff derdimi onlara anlatamadım...........ve bu konuşmanın ardından aramalarda hiç bir değişiklik olmadı aynen devam
en son geçen akşam dayanamadım eşimle yine tartıştım....telefon faturanı alıp kızın babasına gidecem , ben çok merak ediyorum kızın evli barklı erkeklerle telefonda ne işler çeviriyor diyecem dedim.....
eşim de rezillik olacak diye korkuyor tabii....aradığında tersliyor artık kızı , arama ben arabulucu değilim, rahatsız oluyorum , karımla aram açılıyor bu yüzden diyor açıkca, ama kız anlamıyor
uzun oldu ama çare arıyoruz ,yaşadığımız il küçük bir il, bu kızın onurunu kırmadan , kimselere duyurmadan , özellikle ailesi bu durumdan haberdar olmadan nasıl kurtulabiliriz ?
eşim hattını değiştirmeyi düşündü ama kullandığı hat ilk hattı , eşim ticaretle uğraşıyor ve bu numarayı kaybetmek istemiyor...üstelik kızın abisi eşimin yeni numarasın isteyecektir , e vermemek olmayacak dolayısı ile kız da öğrenmiş olacak

vallaha oncelikle baya sabirli davrandigin icin tebrik ederim kendimi senin yerine koyuyorum vallaha yolardım o kızı dıye dusunuyorum yalanım yok. amaaa boyle durumda asla esınle tartısma bence cunku senden uzaklasma ıhtımalı olabılır hanı derler ya ters teper dıye o hesap sen serın kanlılıgını koru ve bence kizin abisiyle babasıyla konusun yada kocan bu aile ile mesafeli olacak baska care yok gıdıp gelmelerı azaltsın esın hem ne dıye gıdıyor ve bu kadar samımıler oda mechul ıs tıcaret ıcın mı aıleler samımı oldu anlamadım ama bence mesafe koymakta fayda var..

Son düzenleme:
canım gerçektende zor bi durum öncelikle allahım sana sabır versin kız manyak galiba evli barklı adamı ne diye arıyo sinir oluyorum böylesi insanlara aslında en iyisi babasının yanında konuyu açmak kızına terbiye versin tel faturalarını falan göster rahatsız olduğunu falan söyle babasıda gurursuz biri değildir herhalde kızıyla konuşur

Ben olsam eşimin cep faturasını alır babasının yanında soluğu alırdım. Bu ne rezillk ne olursa olsun sizi rahatsız etmeye hakkı yok.....

kızın abisi ve babası da ticaret ile uğraşıyor , yani ortak iş yapıyorlar , yıllardır tanıdığı insanlar , eşim onlarla da eskisi gibi görüşmüyor aslında uzak durmaya çalışıyor ama onlar durmuyor , eşim de mizacı gereği kimseleri kırmak istemez

evet kızın bu kadar araması etmesi normal bir durum değil..
annesi de ne kadar rahatmış şaşırtıcı..
canım eşin sert çıkıp bir daha aramamasını rahatsız etmemesini söyleyecek..bu işi ancak eşin çözer..

gerçekten sabırlı davranman konusunda cıdden tebrık ederım ama aile buyuklerı ıle bu konuyu konusun bence gerci zor bır durum yanı kımsede kardesıne toz kondurmaz falan adamlarda ters tepkı verebılır yanı mantıklı bır kararla bence ufaktan sız iletişimi koparın onlarla ancak boyle cozersınız yoksa sacma sonuclar dogabılır dıkkat edın...

Son düzenleme:
Ne için aradığını bulmak hiçte zor değil aslında, açıkça ortada kocasından ayrılmış bir kadın neden evli bir erkeği günde 20 sefer arar?

Bende olsam altında art niyet arardım, canım ders soracaksa hiçmi ailede ders soracak kimse yok, eşiyle arasını bulmak için aileden olmayan yabancı bir erkekten yarım istemekte bana hiç samimi gelmedi...Bu kadın yüzünden eşinle aranı soğutma bence
Genelleme yapmıyorum asla ama geçen sene üst kat komşumun yuvasını 2 çocuklu dul bir kadın yıktı, adam iki çocuğuğla karısını ortada bırakıp gitti...
Ne yüzsüz kadınmış ya ben bile burdan sinir oldum he

Ya hakkaten ne kadar sinir bozucu bir durum yaa kız manyak gerizekalı herhalde ama sen kesinlikle eşinle bununla ilgili tartışma bazı insanlara fırsat verme birşeyler için bence en güzeli kızın babasıyla abisiyle konuş baktın oda olmuyor artık kızın saçını başını yolucan valla yazarken bile kıza acayip sinirlendim

ben konuşmak istemediğim bi numara aradığında telefonu açmam. bu genelde kayınvalidemdir mesela.
elli kere arasa da konuşmak istemediğim insanın telefonunu açmak zorunda değilim sonuçta.
madem eşiniz numarasını değiştiremiyor ve kız da sizi ciddiye almıyor, kimseyi kırmak da istemiyorsunuz, eşiniz de açmayacak telefonu. arasın dursun. neden açmıyorsun deme hakkı var mı? yok. eşinizi arayacağına kendi eşini arasın madem arayı düzeltmek istiyor. hiç iyi niyetli ve uygun bi yaklaşım değil bence.

bence evine çağırıp düşüncelerini belirtmekle çok iyi etmişşsn. ama anlamamışlar ki!! numarasını engelleyin o zaman bu özellgi taşıyan bazı telefonlar war.gerçi o zaman başka bi hattan arar yada ewden falan..üzücü ama gerçek olay çıkmadan kapanmaz bu iş çünkü rezil insanlar onların dilinden konuşman gerekıcek.evine çağırıp güzelce soylemişsn olmamış.bence onların dılınden konşmak zorundasn.

canım bence hiç ama hiç normal bir durum değil dayanamayıp yorum yapmak istedim,
bu kız resmen kocana sarmış kocan biraz gevşese üstüne atlar, aman diyeyim sen eşinle düzgünce asla tartışmadan net bir dille ne kadar ararsa arasın telefonunu açmamasını iste ilk etapta canım. Erkekler bu konularda biraz safça oluyor öyle birşey kondurmuyordur kesin arayan kadına. Telefonlarını açmayınca başka numaradan aramaya kalkıcak büyük ihtimalle o zaman da eşin kesin tavrını koysun, gidip babanla konuşıcam falan desin ya da başka bi yol bulun ama kadını biran önce hayatınızdan çıkarın çok tehlikeli böyleleri

bunun çözümü çok basit; kesinlikle telefonunu açmıycak, ama bir kere bile açarsa aramaya devam eder, bu yüzden de dediğim gibi kesinlikle cevap vermiycek, o da bir süre sonra vazgeçecek

canım kestirip atın hiç görüşmeyin gitsin, 1. derece akraba değil bişey değil, eşin çağırdıklarında gitmesin bi bahaneyle, aradıklarında açmasın hatta cep nosunu değiştirsin
ne yüzsüzlük ya açıkca söylüyosun yine anlamıyorlar
malesef bazen insanların kalbinin kırılması gerekiyosa kırarsın, hatta üstünde tepinirsin, sonuçta emin ol eşinin hayatlarında olmaması onlar için dünyanın sonu olmayacak

eşin için bu insanları terslemek neden bu kadar zor anlamadım açıkcası, aile huzurundan daha önemli olmasa gerek diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Ne sinir bir durum...
Kendi abisi dururken,senin eşinden ne akıl alacakmış ?

Biraz eşinde de kabahat var,kusura bakma.
Tahsil,görgü,kültür yok demişsin,eşinin bu insanlarla bu kadar içli dışlı olmasına ne gerek vardı ?
Bu kız da yüz bulmuş bir kere,sardırmış arıyor.

Bence eşinin açık açık terslemesi lazım.
Ama senin yanlış anladığını söyleyerek değil,kendisinin rahatsız olduğunu ve konuşmak istemediğini söyleyerek terslemesi lazım.
Öbür türlüsü,"Ben seninle konuşmak istiyorum ama eşim kızıyor" anlamına gelir.

Veya telefonunu birkaç gün evde bıraksın.Çağrılara sen cevap ver.
Ters konuş,ne var,neden aradın,ne diye ikide bir arıyorsun,utanmıyor musun evli adamı zırt pırt aramaya diye giriş...Çekinme,ileri git :)

Analı-kızlı tam sopalık vallahi, yüzsüzlüğün bu kadarına da pes.

Eşin ondan gelen telefona cevap vermesin, attığı çağrılara geri dönmesin, bir süre sonra kız da artık bırakır bence.

ateistler öcü galiba, sanırım onlar dışında kimse içki içip bara gitmiyo, bence bu sorunu eşin "ben gelmiyorum arkadaşlar" diyerekte çözebilirdi.

canım benim eşim de ben de tutucu insanlar değiliz ama bunlar aksine inadına yapıyolar o kadir gecesi bara gitmeyi bir etkinlik olarak düzenlediler. bara gidelim içelim bu geceyi protesto edioruz tavrı içindeydiler... ben bu kadarına karşıyım açıkcası ve de eşim arkadaşlarının tavrını onaylamasa da kırmak da istemiyodu.

kimsenin inancıyla bi sorunum yok ama başkalarının bizim inançlarımıza kutsal günlerimize gecelerimize saldırma hakkı da yok seni anlıyorum suçlu eşim tabii ben de hak veriyorum ve çok kızdım ona tavrını gösteremedi. bu bakımdan haklısın. benn de kendimce böyle bi çözüm buldum ve arkadaşa da öneriyorum. bende işe yaradı:))

Ne kadar tebiyesiz bi kadın ya
Canım siz kendinizi ne sıkıyorsunuz tekrar konuşman gerekiyorsa konuş
Hayret bişey ya ders soracakmışmış çocuk var sanki karşısında bahanelerine kanacak
Bence al faturayı git babasıba böyle böyle de yoksa koca elinden gidebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…