Çaresizim artık

Eşim bana artık sürekli kızıyor.ne yapacağımı bilemiyorum.ağustos 8 eşimin doğum günü 10 ağustos ikiz bebeklerimin 1.yaş günü bizim ise 3.evlilik yıldönümümüzdü.sadece annemler kayınvalidemler ve kardeşlerimiz vardı kutlamak için.hediyeleri açarken bi poşet aldım elime kayınvalidem elimden çekti aldı poşeti ve eşime verdi kot tişört almışlar çocuklarıma ise ayakkabı.3 yıldır benim asla doğum günümü kutlamadılar.kendi doğum günlerinde ben hep gittim.anneler gününde gittim.bana kimse bişey demedi.eşim kardeşleriyle annesine altın kolye alırken benim hiçbirşeyden haberin yoktu.neyse doğum günü bitti herkes evine gitti.bana bişey demedikleri için çocuklarıma ve eşime alıp beni saymadıkları çok zoruma gitti hüngür hüngür ağladım.eşim ne olduğunu sordu bende söylesem sen tavır yapacaksın söylemezsem ben iki ağlar unuturum dedim sonra neden beni saymadıklarını beni saymaları için ne yapmam gerektiğini sordum.keşke sormasaydım.bişey söylemeseydim.eşim benden soğuduğunu söyledi.ağustosun 10nundan beri huzurum yok.konuşmaya çalışıyorum assla yaklaşmıyo.hiçbirşey yokmuş gibi de davrandım ama olmadı.benim ne yapmam lazım lütfen bana akıl verin nasıl davranmalıyım eskiye dönebilmem için
Onlar sizi önemsemiyorsa sizde önemsemeyin.görmezden gelin. Ama eşinizin tavrını kırıcı buldum o neden böyle yapıyor kı blkıde dolduruyorlar size karşı. Sizde eş ailesi ıle ılgılı esınıze asla olumsuz bırsey konuşmayın erkekler hiç hoşlanmaz bundan sakın bı zaman alıp karşınıza konuşun.

Eş ailesine karşı bu kadar beklentide olmanız yersiz fakat eşinizin tutumunu iyi değerlendirip tavrınızı net koymalısınız.
Beni niye kimse saymıyor sevmiyor denildiğinde peşine senden soğudum kelimesi gelmesi mümkün değil çünkü.
Ya saçmalama denilir, ya alınganlık yapıyorsun denir. soğudum denilmez ki.. :KK43:
Bence bir süre aynı evin içerisinde ayrı takılın kıyafetlerini kendi yıkasın ütülesin, karnını bile kendi doyursun. bakalım hala soğumuş mu haspam..
Karısının hizmetçi olarak marjinal faydasını mı hatırlatmaya çalışıyoruz adama?

Eşim bana artık sürekli kızıyor.ne yapacağımı bilemiyorum.ağustos 8 eşimin doğum günü 10 ağustos ikiz bebeklerimin 1.yaş günü bizim ise 3.evlilik yıldönümümüzdü.sadece annemler kayınvalidemler ve kardeşlerimiz vardı kutlamak için.hediyeleri açarken bi poşet aldım elime kayınvalidem elimden çekti aldı poşeti ve eşime verdi kot tişört almışlar çocuklarıma ise ayakkabı.3 yıldır benim asla doğum günümü kutlamadılar.kendi doğum günlerinde ben hep gittim.anneler gününde gittim.bana kimse bişey demedi.eşim kardeşleriyle annesine altın kolye alırken benim hiçbirşeyden haberin yoktu.neyse doğum günü bitti herkes evine gitti.bana bişey demedikleri için çocuklarıma ve eşime alıp beni saymadıkları çok zoruma gitti hüngür hüngür ağladım.eşim ne olduğunu sordu bende söylesem sen tavır yapacaksın söylemezsem ben iki ağlar unuturum dedim sonra neden beni saymadıklarını beni saymaları için ne yapmam gerektiğini sordum.keşke sormasaydım.bişey söylemeseydim.eşim benden soğuduğunu söyledi.ağustosun 10nundan beri huzurum yok.konuşmaya çalışıyorum assla yaklaşmıyo.hiçbirşey yokmuş gibi de davrandım ama olmadı.benim ne yapmam lazım lütfen bana akıl verin nasıl davranmalıyım eskiye dönebilmem için
Eşinizi yok sayın. O sizi saymıyor madem pişman olana kadar aynı evde süründürün onu.

Karısının hizmetçi olarak marjinal faydasını mı hatırlatmaya çalışıyoruz adama?

Yoo hayır kimse kimsenin hizmetçisi değil belli ki adamın bir eli yağda diğeri balda. kadın onun için çırpınıyor süprizler hazırlıyor uğraşıyor ama adamdaki genişliğe bak soğuyormuş. Hizmetçilikle ilgili değil bahsettiklerim, ayrı telden çalmaktı kadınında onu umursamayıp o yokmuş gibi davranmasıydı aslında, siz yanlış yere çektiniz.

Çalışıyor musunuz? Konu ailenize gitti mi?

Eşinizin durumu nasıl ? madem soğumuş tazminat verip seni boşasın sende hayatına bakarsın.

Erkekler nasıl hoyrat ya asla tamir etmek gibi niyetleri yok hep kır dök..

Onun ailesi de aile değil o adamda adam değil..
Çalışmıyorum bir kız bir erkek ikizlerim var.o anda zaten annemlerinde dikkatini de çekmiş hatta abimin eşi gelip napıyo bunlar böyle seni niye seçmişlermiş dedi.

eşine alıp seni saymadıkları derken sadece çocuklarla eşinin doğumgünüymüş anladığım kadarıyla. Yıldönümünüz diye size hediye almaları gerekmez onu eşiniz almalı. Eşinize ailesiyle ilgili sitem etmeyin bana hediye almadın diye sitem edin. Ailesindende beklentiye girmezseniz daha mutlu olursunuz size ne kadar yakınlarsa sizde onlara o kadar yakın davranın
Ben hediye beklemedim bunun bende farkındayım.ben eşime doğduğu yılın takvimini aldım hediye bunu paylaştı görümcem iyi günlerde kullan diye cvp yazmış ki geçtim eşim 34 yaşında kendisi söylüyo sadece askere giderken hediye alınmış 34 yıl sonra mı akıllarına geldi yada son 3 yıldır mı ..ben 3 yıllık evliyim ilkinde hazılandım giyindim masa hazırladım çıktı geldiler 2.de ikiz gebeliğim son 3 haftam var o halde ben eğilip yerlere mum koydum sonra bir mesaj akşam annemlere gidiyoruz diye ben onların yüzünden erken doğurdum 28gün kuvezde kaldı bebeklerim ne lohusalık bildim ne başka bişey.eşim dışında 3 evladı daha var ve onlara yapmıyorlar

Sen de onlari yoksay. Gitme koy mesafeyi.

Yoo hayır kimse kimsenin hizmetçisi değil belli ki adamın bir eli yağda diğeri balda. kadın onun için çırpınıyor süprizler hazırlıyor uğraşıyor ama adamdaki genişliğe bak soğuyormuş. Hizmetçilikle ilgili değil bahsettiklerim, ayrı telden çalmaktı kadınında onu umursamayıp o yokmuş gibi davranmasıydı aslında, siz yanlış yere çektiniz.
Yanlış yere çektiğimi düşünmüyorum. Siz kendinizi ifade ederken yanlış örnekler seçtiniz. Duygusal süreçler ihtiyaçlara ve ihtiyaçların giderilmesine paralel olarak ilerlemeyebilir. Doğru ifade bu cevabınızda yazdığınız üzere yokmuş gibi davranmasıdır. Görmeyecek, konuşmayacak, dışlayacak. Hiçbiri "soğuduysan boşanalım" cümlesi kadar etkili değil.

Bendemi sorun var ya... insan esinin ailesi beni sevsin beni arasin bana hediye alsin diye neden ugrasir. Ama ben bu isin gakiba mutlu bir ailede buyumeden kaynaklanigina inaniyorum artik. Mesela benim cocuklugum guzel gecti guzel bir ailem var. Esim esimdir. Yani en buyuk kan bagim tabiki. Ama ben hicbirzaman onu ailemden ust siraya koymadim. Bir tane annem var bir tane babam var. Digerleri esimin aikesidir. Gekirler saygi gosteirrim yemek hazirlarim caylarini veririm. Bayamlarda kandillerde anneler gunu babalar gununde ararim. Onlardaa hediye almam. Hele dogumgunleri ne zman bilmem yani. Hayatta en buyuk felsefem ben sevgiye doydum kan bagim disinda beni kimsede sevmese olur yani

Yanlış yere çektiğimi düşünmüyorum. Siz kendinizi ifade ederken yanlış örnekler seçtiniz. Duygusal süreçler ihtiyaçlara ve ihtiyaçların giderilmesine paralel olarak ilerlemeyebilir. Doğru ifade bu cevabınızda yazdığınız üzere yokmuş gibi davranmasıdır. Görmeyecek, konuşmayacak, dışlayacak. Hiçbiri "soğuduysan boşanalım" cümlesi kadar etkili değil.

Bazı insanlarda bir taraf soğudum dediğinde karşındakinde hissizlik ve sevgisizlik gördüğünde ters tepebiliyor aslında çünkü nasıl ya beni sevmiyor muydu hiç bi değerim yok gibi anlayıp içerliyorlar. Tabi insanlık duygusu olanlarda oluyor bu :110::110:

tüm aileye almışken size de bir parça alabilirlerdi tabi ama bu çok çok ince bir düşünce gerektirir. düz mantık bakıldığında size hediye almalarına gerek yok. bundan dolayı sizin alınmanız neyse ama ağlamanız falan çok abartı. eşinize keşke çaktırmasaydınız.

Bendemi sorun var ya... insan esinin ailesi beni sevsin beni arasin bana hediye alsin diye neden ugrasir. Ama ben bu isin gakiba mutlu bir ailede buyumeden kaynaklanigina inaniyorum artik. Mesela benim cocuklugum guzel gecti guzel bir ailem var. Esim esimdir. Yani en buyuk kan bagim tabiki. Ama ben hicbirzaman onu ailemden ust siraya koymadim. Bir tane annem var bir tane babam var. Digerleri esimin aikesidir. Gekirler saygi gosteirrim yemek hazirlarim caylarini veririm. Bayamlarda kandillerde anneler gunu babalar gununde ararim. Onlardaa hediye almam. Hele dogumgunleri ne zman bilmem yani. Hayatta en buyuk felsefem ben sevgiye doydum kan bagim disinda beni kimsede sevmese olur yani
Ben eşimin ailesi bana hediye alsın beni sevsin beni arasın demiyorum.elin günün yanında evlatlarımdan ayırt etmem onlar neyse sende öylesin yada oda öyle hiç gelin demedim deyip böyle yapmaları zoruma gidiyo benim ailemde kutlamaz doğum günü dışında ki ben bu ailede öğrendim analar babalar gününü

Evet bende bu cümleyi çok düşündüm ama hep aklıma evlatlarım geldi

Ben hediye beklemedim bunun bende farkındayım.ben eşime doğduğu yılın takvimini aldım hediye bunu paylaştı görümcem iyi günlerde kullan diye cvp yazmış ki geçtim eşim 34 yaşında kendisi söylüyo sadece askere giderken hediye alınmış 34 yıl sonra mı akıllarına geldi yada son 3 yıldır mı ..ben 3 yıllık evliyim ilkinde hazılandım giyindim masa hazırladım çıktı geldiler 2.de ikiz gebeliğim son 3 haftam var o halde ben eğilip yerlere mum koydum sonra bir mesaj akşam annemlere gidiyoruz diye ben onların yüzünden erken doğurdum 28gün kuvezde kaldı bebeklerim ne lohusalık bildim ne başka bişey.eşim dışında 3 evladı daha var ve onlara yapmıyorlar

Bir yasgünü kutlamasindan dolayi erkenmi dogurdun? Onlarin yüzünden niye oluyor bu arada? Neticede esin seni yok sayiyor. Sen yere mum koyarken, adam ailesinin pesinde.

Adam simdiye kadar sana ne yapmis? Bunu sor kendine. Kayin ailen, adamin ailesi. Dün yapmaz bügün yapar. Bunun hesabinida esin tutar. Sen kendine ve esine bakacaksin. Sen orda yerde mumlar ile ograsirken, esin senin için ne yapti? Lohusayken, esin senin için ne yapti?

Esinin yapmadiklarini, kayin aileden bekler gibi oldun. Suçu esine atmak istemiyorsun çünkü. O gerçek ile yüzlesmek istemedigin için, suçu kayin aileye atmak daha kolay geliyor sanirim.

Senin kutlamıyorlar hiçbirşeyi sen niye kutluyorum analar günüymüş yok yıl donumuys geç bunları eşinde adam değil ayrıca

Bir yasgünü kutlamasindan dolayi erkenmi dogurdun? Onlarin yüzünden niye oluyor bu arada? Neticede esin seni yok sayiyor. Sen yere mum koyarken, adam ailesinin pesinde.

Adam simdiye kadar sana ne yapmis? Bunu sor kendine. Kayin ailen, adamin ailesi. Dün yapmaz bügün yapar. Bunun hesabinida esin tutar. Sen kendine ve esine bakacaksin. Sen orda yerde mumlar ile ograsirken, esin senin için ne yapti? Lohusayken, esin senin için ne yapti?

Esinin yapmadiklarini, kayin aileden bekler gibi oldun. Suçu esine atmak istemiyorsun çünkü. O gerçek ile yüzlesmek istemedigin için, suçu kayin aileye atmak daha kolay geliyor sanirim.
Ben suçu onlara atmıyorum olanı söylüyorum güzelim ayrıca kayın aile nedir ya sen kendi aileni üstün görüyosun eşinin ailesini yani kayın aileni sende saymıyosun

Iste bu tavarlardan dolayi degerin yok. Adam sana "senden sogudum" diyor ve sen halen pesinden gidiyorsun. Derdini bile anlatamiyorsun, iki aglayim birak beni diyorsun. Sen kendine deger vermiyorsun ki baskasi versin.

Yapacagin tavir koymaktir, çizgi çekmektir. Kimse af edersin yalaka birine deger vermez. Sana çöp vermedikleri halde, sen halen annem annem diye pesine gidersen, sanma ki esin seni takdir eder. Gördügün gibi tam tersi olur. Yani onlar birsey kutladiginda gitmeyeceksin.

Ki kayin aileden hediye almadigin için aglamakta çok garip. O ortamda esin sana hediye almaliydi. Sonuçta ikinizin evlilik yildönümünüzdü. Esin sana "sogudum" derse, tripin en alasini atacaksin ve günlerce sen konusmayacaksin, ki kendisi gelip özür dileyeceye kadar. Kayin ailendende bisey bekleme bu saatten sonra. Zoruna gidiyorsada yanlarina gitme.
+1

Ben suçu onlara atmıyorum olanı söylüyorum güzelim ayrıca kayın aile nedir ya sen kendi aileni üstün görüyosun eşinin ailesini yani kayın aileni sende saymıyosun

Kayin aile evet, esinin ailesi. Kayin valide denildigi gibi. Bir aileyi digerinden üstün gibi görmek ile alaka yok. Asla iki aile esit olamaz zaten, olmamali. Hayatin boyunca geçirdigin aile ile, daha yeni 2-3 yil tanidigin aile nasil bir olabilir? Arada mesafe ve saygi olmasi yeterli.

Olani söylemiyorsun. Olan ilk basta sen kendini degersizlestirmen, ardindan esinde sana deger vermemesi. Esinin ailesi aslinda sorun yok. Sen çizgilerini çeksen, esine karsida, baze seyelr yerinde oturur.

Gerçekten zamansız ve alakasız davranmışsınız. Eşinizin doğum günün de huzursuzluk çıkarmış gibi olmuşsunuz.

O gün kendi Doğum gününüz olsaydı belki eşiniz size hak verirdi..
Hüngür hüngür ağlamanız da içler acısı..

Böyle her durumda hüngür hüngür ağlarsanız herkes sizden soğur. Kendinizi biraz toparlayın, bakış açınızı değiştirin.

Back
X