Çaresizim emzirme problemi

benkendimgibi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2025
22
8
1
37
Merhaba,
Benim 17 günlük bir bebeğim var. Vajinal doğum ile dünyaya geldi. Doğum sonrası 3 gün hastanede kaldık. İkinci günün akşamı bebeğim çok ağlayınca sütümün henüz çok az olduğunu söyleyip bebek sarılık olmasın diye biberonla (avent) mama verdiler. Sonraki 3 gün de meme+mama verdik. Sonra sütüm geldi.Mamayı kestik ama sorun şu bende bir bebek tartısı var emmeden önce ve sonra bebeğimi tartıyorum. Mesela 40 dk memede kalıyor bakıyorum tartıda sadece 30 ml içmiş kilosuna göre şuan 80-85 ml içmesi gerekiyor geri kalanı sağıp veriyorum böylece bir besleme 1 saatten fazla sürüyor zaten 3 saatte bir besleniyor. Bu arada sütüm var ve kolay geliyor sonrasında sağıyorum ve görüyorum. Lohusa depresyonuna giricem sanırım çok zor bu besleme şekli hem psikolojik hem de dinlenmemiz açısından bebeğime de üzülüyorum. Hiç böyle bir şey yaşayan var mı ? Bir fikri olan ?

Biberon kullanmayın kaşık biberon,şırınga veya eds yapabilirsiniz. Meme reddi hemen olmuyor ,aktif emzirmeye azalıp emzirme süresi giderek kısalıyor en son meme reddi oluyor . Ayrıca emzirdikden sonra tartmayın haftalık yada günlük tartı yapın. Bu yaptığınız takıntı gibi. Emzirerek ilerleyin bebeğin migdesi ne kadar emeyorsa öyle ilerleyin o karar veriyor sütun artmasına . Eğer günlük 25-35 Gr alıyorsa , haftalık 150-250 Gr aylık 600-1000 Gr alıyorsa yeterlidir sütünüz. Eğer tartıda bu oranlardan düşük çıkarsa takviye verin. 15 günlük kontrolde doğum kilosunu gelmissede güzel kilo almış demektir .
Birde normal doğumda neden 3 gün kaldıniz hastanede beni aynı gün salmislardi.

Son düzenleme:
öyle sürekli tartmayın bebeği stres yapar size. bizde sarılık olduğu için doktor iki günde bir tartıyordu ve iki günde düzenli 100-120 gram alıyordu ve doktor hiç ek beslenme önermedi kilo alımı hep iyiydi. bu dönemde memede uzun kalması da normal. su an beş dakika emiyor ama ilk günler 40-50 dakika memedeydi

Bebeginizi tartmayin lutfen, gereksiz stres yaratiyorsunuz kendinize.

Meme reddi oyle ha deyince olan birsey degil. Gunde 20 gramdan ayda 600 gram almasi cok normal olani, bunun dışında cocugunuzun su an kilosu dogum kilosundan once eksiye daha sonrada artiya gectigi bir donemdesiniz.

1.ayi bitmeden tartmayin lutfen.

Benim yaşadığım ülkede 3 gün hastanede kalınması zorunlu şu anda 17. Günde doğum kilosundan 250-300 gr kadar fazla böyle yaptığım halde haftalık eve gelen ebe az verdiğimizi söyledi. Burada üstümde çok baskı var sürekli ağlıyorum tartmayı bırakırsam sadece 30-40 ml emiyor o zaman da kilo verecek. Bi de kendisi de doymuyor o kadarla sürekli aranıyor ama mememde de 1 saat tutamam ki benim de sabrım yok galiba tek başıma bakıyorum burada kimsem yok kocam işe gidiyor. Ev işi sonra kendi işimi de yürütmeye çalışıyorum uzaktan. gelen ebeler ve hemşireler 40 dk dan fazla tutma dediler. Kafam çok karışık

Sanırım haklısınız ben yapı olarak biraz garantici bi insanım akışına bırakamıyorum çok yoruldum. Kızımın kilo vermesinden nedense çok korkuyorum halbuki doğum kilosundan 250-300 gr fazla şu an

Doğum sonrası bebekler zayıflar zaten. Sağım yapıyor musunuz? Yani 40 dk emiyorsa yeteri kadar emiyor. Bezini takip edin tartmayın

Yenidoğanlar uzun emiyor benim oğlum da öyleydi şimdi 2 aylık daha hızlı emiyor. Kendini doyurmaları biraz süreç gerektiriyor. Biz 40. Günden sonra alışabildik yoksa devamlı memedeydi. Günümün 10 saati emzirmekle geçiyordu diyebilirim. İlk 3 ay biraz böyleymiş ben de sonradan öğrendim aynı şekilde panik olmuştum. Yeterli kilo alımı olmazsa emzirme danışmanı ile çalışırsınız. Bu süreçte biberon emzik kullanmayın yeterli.

Sürekli aranması normal. Emzirmede ilk 3 ay düzen olmuyor. Sürekli emmek istiyor aç olduğundan değil yeni dünyaya alışmaya çalışıyor . kilosunu da alıyor biraz akışa bırakın sadece emzirin 40 dk ideal zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…