• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidoğan bebeğim durmadan ağlıyor yardım

Merhabalar sizi çok iyi anlıyorum. İlk günler ben de aynıydım ve bebeğim hiç susmuyordu. Hala susmuyor ama kısmen de olsa çözdüm artık ne için ağlıyor ne yapmalıyım. Kime anlatsam 3 ay böyle diyor. Uykusuzluktan artık düşünemiyorum bile. Cinnet geçirmemek için hergün kendimi rahatlatmaya çalışıyorum 😂 yani bir önerim yok fakat yalnız olmadığınızı bilin diye yazıyorum.
Susmama kelimesini inatla kullanıyorsun bu kelimeyi kullanan birinden çok şey beklememek lazım zaten

Ben ayrıca 3 buçuk yaşında kızım var kimseyi asla yargılamam bu süreçlerden geçtim gayet yapıcı yorum yazıyorum ama bazılarınız çok ilgincsiniz gerçekten

Allah kolaylık versin , sağlıcakla büyüsün inşallah , benim çocuğum da böyleydi , emzik vermeyi denedin mi ? Ağzı boş kalsın istemiyordur belki 😅
Teşekkür ederim ❤️ emzik hiç vermedim memeyi reddeder diye. Mamayı bile şırıngayla veriyorum Biberon kullanmıyorum meme reddi yaşamamak için. Bencede ağzı boş kalsın istemiyor kucağımıza aldığımızda kolumuzu bile meme sanıp emmeye çalışıyor 😅

Ben ayrıca 3 buçuk yaşında kızım var kimseyi asla yargılamam bu süreçlerden geçtim gayet yapıcı yorum yazıyorum ama bazılarınız çok ilgincsiniz gerçekten
Bu süreçlerden geçmiş birinin yorumu değil gibi. Yapıcı dediğiniz yoruma bi bakmanızı tavsiye ederim. Polemik yaratmaya çalışmayın gerek yok böyle bir şeye daha fazla yorumda yapmayın size iyi forumlar

Teşekkür ederim ❤️ emzik hiç vermedim memeyi reddeder diye. Mamayı bile şırıngayla veriyorum Biberon kullanmıyorum meme reddi yaşamamak için. Bencede ağzı boş kalsın istemiyor kucağımıza aldığımızda kolumuzu bile meme sanıp emmeye çalışıyor 😅
Valla ben hepsini verdim 🫠 mama hâla içiyor 3 ay 12 günlük , emziksiz de uyumuyor , emiyor da

Teşekkür ederim canım ❤️ hiç sorma umduğum gördüğüm gibi olmadı 2 gün bana çok yıpratıcı geldi inşallah bir an önce biter. Yardım edenim oluyor ama çocuk sürekli meme istediği için uyuyamıyorum uyuduğunda bile ağlama sesi kulağımda yankılanıyor psikolojik olarak uykularım kaçıyor :(
Canım 15 dk.demissin. oğlum.dogduugnda 45 dk filan kucağımda tutuyordum
Durup durup meme alıyordu ağzına. Aslında normal Yeni bir dünya. Senin sıcaklığni istiyor. Bir şey olmaz . Tut kucağında otur bir yere.

Valla ben hepsini verdim 🫠 mama hâla içiyor 3 ay 12 günlük , emziksiz de uyumuyor , emiyor da
Bende denesem mi acaba emzik falan vermeyi memeyi bırakır diye korkumdan hiç cesaret edemedim bide daha çok yeni ya. Siz ilk ne zaman verdiniz emzik Biberon

Canım 15 dk.demissin. oğlum.dogduugnda 45 dk filan kucağımda tutuyordum
Durup durup meme alıyordu ağzına. Aslında normal Yeni bir dünya. Senin sıcaklığni istiyor. Bir şey olmaz . Tut kucağında otur bir yere.
Yok canım uzun süreler bende tutuyorum kucağımda mecburen. Kucağımdan indirdikten maksimum 15 dakika sonra tekrar kucağa almak zorunda kalıyorum o yüzden öyle dedim. Normalde doktorlar 2 saatte bir besle dedi ama oğlum kucağımdan indikten 15 dakika sonra tekrar istiyor

Bende denesem mi acaba emzik falan vermeyi memeyi bırakır diye korkumdan hiç cesaret edemedim bide daha çok yeni ya. Siz ilk ne zaman verdiniz emzik Biberon
Hastanede ikinci gün verdim ben vermek zorunda kaldım , açtı , mama yasak dediler gizli gizli biberonla vermek zorunda kaldım şırıngaya vaktim yoktu, doğduğu gece de yanımda mama olmadığı için emzik ile durdurmak zorunda kaldı annem ilk günden beri tutuyor yani , bazen evet memeyi reddediyor ama çok uzun sürmüyor , bende isterdim sadece emsin mamayla uğraşmayayım ama her şeyi denedim , bıraktım artık hepsini sunuyorum hangisini alırsa

Hastanede ikinci gün verdim ben vermek zorunda kaldım , açtı , mama yasak dediler gizli gizli biberonla vermek zorunda kaldım şırıngaya vaktim yoktu, doğduğu gece de yanımda mama olmadığı için emzik ile durdurmak zorunda kaldı annem ilk günden beri tutuyor yani , bazen evet memeyi reddediyor ama çok uzun sürmüyor , bende isterdim sadece emsin mamayla uğraşmayayım ama her şeyi denedim , bıraktım artık hepsini sunuyorum hangisini alırsa
Birde şöyle bişey var , biberon emzik vermeyip çok uğraşan bir arkadaşımı tanıyorum meme reddi yaşamamak için uğraştı ama Yinede bıraktı çocuğu , bırakacaksa bırakıyor yani yapacak bişey yok sen zaten elinden geleni yapıyorsun üzme kendini ver emziği , Seninde dinlenmeye ihtiyaçın var bebeğine bakabilmek için

Üşümüyor yada terlemiyor kontrol ediyorum sürekli. Hastanede de çok gazlı bir bebek falan diyorlardı ona istinaden söyledim gazı tam bilmiyorum tabi ilk bebeğim. Memede sakinleşiyor ama beşiğe koymaya çalıştığımda uyanıp ağlıyor genelde. Uyuması için çok yorulması gerekiyor
Elektrikli anakucağınız var mı belki onda rahat eder sallanırken

Kızlar 2 gün önce doğum yaptım bebeğim durmadan meme istiyor veriyorum çokta doymuyor doktor mama başlattı önce emzirip sonra mama veriyorum kimi zaman yarım saat 15 dakikada bir bile emziriyorum bebeğim kucaktan indiği anda ağlıyor susmuyor doyuyo altını temizliyorum gazıda yok yinede uyumuyor ağlıyor hep doğumdan öncede uykusuzdum çocuk doğduğundan beri uyuyamıyorum çok psikolojim bozuldu Lohusa depresyonuna giricem diye korkuyorum ne yapmalıyım
Sıkıca giy annesi bebeği üzerine. Tenine temas etsin. Seni hissetsin.

Kızlar 2 gün önce doğum yaptım bebeğim durmadan meme istiyor veriyorum çokta doymuyor doktor mama başlattı önce emzirip sonra mama veriyorum kimi zaman yarım saat 15 dakikada bir bile emziriyorum bebeğim kucaktan indiği anda ağlıyor susmuyor doyuyo altını temizliyorum gazıda yok yinede uyumuyor ağlıyor hep doğumdan öncede uykusuzdum çocuk doğduğundan beri uyuyamıyorum çok psikolojim bozuldu Lohusa depresyonuna giricem diye korkuyorum ne yapmalıyım
Yarım kundak yapmayı denediniz mi? Sıkmadan

Normal ilk günler böyle geçiyor . Bu duruma alışıyor insan sizde alışırsıniz. insallah. Memede 3 ay yapışık yaşamalı zaten sonra zaman açılıyor meme isteği azalıyor. 5. Gün kontrolünde kilosuna bakarlar mama miktarı durumuna doktoruz ozaman karar verir . Şimdilik ne kadar dediyse öyle verin.sık sık emzirin saat zaman tutmadan. Hatta sagipda mama yerine verin şimdi gelen sütünüz en güzel besleyici süt sarı sarıdır .Bol su için 4 litre kadar .

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Yanımda beşikte yatıyor zaten ama bıraktığım gibi durmuyor bazen uyuyor ama zoraki meme almadan uyumuyor genelde yeni beslemiş olsam bile. Pes etmemeye çalışıyorum ama 3 saatlik uykuyla durunca insan çok yıpranıyor maalesef 2 günde bu kadar yorulacağımı düşünmemiştim
Çok haklısınız bebek büyütmek çok zor hele ilk bebekse. Ama doyduğundan emin olun mama destekli ilerleyin mutlaka çünkü 2 günlük bebek açlıktan ağlar başka bir şeyden değil yani özel bir durumu yoksa hastalık vs. 3. Gün kontrolünde kilo kaybına bakarlar gideceksiniz dimi kontrole? Biraz daha sabredin çok zor biliyorum ama geçecek

Kesinlikle ben bile üzüldüm yani. Çünkü o süreçleri yaşadım. İnsan birden neye uğradığını şaşıyor eve geliyorsun susturamadığın bir bebek. İnanın şuan dışarı çıkıyorum ya yolda gördüğüm insanlara bakıp iç çekiyorum diyorum onlar ne güzel gece deliksiz uyuyordur. Bambaşka bir psikoloji bu. Allah tüm annelerin yardımcısı olsun.
Aminn. İlk bebeğimi bekliyorum ben de 2 ay civari bi süre kaldı kısmetse. Empati yaptım direkt yani

Benim oğlumda çok ağlardı enfeksiyon varmış o yüzden ağlar susmaz dedi doktor birde benim bebeğim doymuyormus anne sütü alıyordu 60 CC az geliyor ben 90 veriyorum dedi küvözdeki hemşiremiz yani ölçülü vermeyin birde yarım kundak yüz üstü uyutmak falanda çok işe yarıyor

Valla ben hep biberon verdim. Bir şey olmadı ama her bebek aynı degik

Back
X