Çaresizim

Kendi anasi olsa evin bas kosesine kurulur annem bu bizde yasayacak istersen bosan yine derdi sana kocanin zihniyeti belli...

Şöyle bir çözüm bulduk olursa.Annem ananemle de bakacak ve bakım aylığı alacak.Ananemin zaten dul aylığı da var.İkisi rahatça geçinirler.Ben de yardım ederim diye düşündüm.Yakında olurlar elimiz üzerlerinde olur.Çocuklarıma da yine ananeleri bakar.Eşim bu fikri kabul etti şükür.
Böyle bi şansınızın varsa neden bütün yükü eşine yıktın ki, kardeşlerin yok mu onlar ne işe yarar? Dahası karı koca hayatınız kalmaz aynı evin içinde, kv olsa eminim daha farklı yaklaşırdı herkes. Bazı üyeler ne kadar saçmalıyor.

Konu sahibinin KOCASI olarak bir kaç ekleme yapmak istiyorum. 1. Ben hiç kimse sahip çıkmazken kayınçom evden kovmuşken evimi açtım. Yanımızda kalmasını ben teklif ettim bir de. Mesele bakıcı değil karı koca memur bakıcı tutamayacakmı 2 eşimin anneannesi hayatta ve bakıma muhtaç ve köyde evi var, benim isteğim öncelikle kayınvalidem kendi annesine baksın. Tabi eşim onu da kışın yanımıza almamızı istiyor 3 ben birşey demedikçe herkes sorumluluğu bize yüklüyor. 4 eşimle birşey tartışamıyorum. Hep kızının tarafı oluyor. Doldum artık bende. Karı koca hayatımız kalmadı. Kayınvalidesini istemeyen vicdansız koca değilim. Ben yanıma aldığımda 87 yaşındaki annesine kimse bakmıyor. Herkes 100er TL olsun versin ben 1000 TL vereyim sorun değil. Ama kardeşler yardım etmezken eşim para versin eşimi çocuklarımı çok sevmeme rağmen çok net söylüyorum boşanırım.
Bence üstünüze düşeni yapmışsınız zaten başka bir çözüm aranmalıymış oda bulunmuş anladığım kadarıyla. Herkesin lafına kulak asmayın. Hem anane hem anne sizde mi kalacak yani kışın? Diğer kardeşler ne işe yarıyor peki?

Konu sahibinin KOCASI olarak bir kaç ekleme yapmak istiyorum. 1. Ben hiç kimse sahip çıkmazken kayınçom evden kovmuşken evimi açtım. Yanımızda kalmasını ben teklif ettim bir de. Mesele bakıcı değil karı koca memur bakıcı tutamayacakmı 2 eşimin anneannesi hayatta ve bakıma muhtaç ve köyde evi var, benim isteğim öncelikle kayınvalidem kendi annesine baksın. Tabi eşim onu da kışın yanımıza almamızı istiyor 3 ben birşey demedikçe herkes sorumluluğu bize yüklüyor. 4 eşimle birşey tartışamıyorum. Hep kızının tarafı oluyor. Doldum artık bende. Karı koca hayatımız kalmadı. Kayınvalidesini istemeyen vicdansız koca değilim. Ben yanıma aldığımda 87 yaşındaki annesine kimse bakmıyor. Herkes 100er TL olsun versin ben 1000 TL vereyim sorun değil. Ama kardeşler yardım etmezken eşim para versin eşimi çocuklarımı çok sevmeme rağmen çok net söylüyorum boşanırım.
Birde eşiniizin hesabını karıştırmasanız keşke...

Karşılıklı sorun yaşanıldığının ifade edildiği her konuda, keşke şimdiki gibi karşı tarafıda dinleme imkanımız olsa. Bu açıdan konu sahibinin eşininde kendini ifade etmesi iyi oldu bence.
Beyefendi de kendi anlattıkları açısından oldukça haklı bu durumda. Peki, şimdi ne yapmalı? Sorun nasıl çözülmeli.En son bahsettiğiniz çözüm, en iyi olanı. Yani, annenin kendi annesiyle beraber kalıp, hem ona hem sizin çocuklarınıza bakması ve sizinde bir yandan destek olmanız.Kendi evinizde çekirdek ailenizle başbaşa kalabilirsiniz böylelikle.Ailelerin bir çoğunda bu ve buna benzer şeyleri hep görüyoruz.Ailede bir kişi biraz daha fedakar ve sorumluluk duygusu fazla olursa, hep onun üstüne yükleniyor. Bu yanlış ama, hep böyle oluyor maalesef. Bu açıdan beyefendiyi haklı buldum.Ama,parasal destek verme konusunda haksız buldum. Kendi anneniz aynı durumda olsa ve kardeşleriniz destek olmasa, ne yapardınız?Diğerlerinin sorumsuzluğunu kıyas ölçüsü yapıp, eşinizle boşanmaya kadar götürürmüydünüz bunu?Yoksa, anneniz söz konusuyken onu hepten ortada bırakmaya gönlünüz elverirmiydi?İnanın hepsi gelip geçiyor. O sorumsuzluk yapan kardeşlerde evlat, sizlerde.Ama, kimseye hiçbir şeyi zorla yaptıramıyorsunuz. Sadece, siz huzursuz ve sıkıntı yaşadığınızla kalıyorsunuz.Öncelikle bırakın kıyas yapmayı. Çünkü, bu konuda zaten haklısınız.Zamanın ne getireceği hiç belli olmaz.Şimdi,kimsenin istemediği o annenin eline muhtaç duruma bile gelebilirler.

Şu yaptığınız yasak!
Eşiniz ceza alacak sizin yüzünüzden!

Back
X