çaresizim

Sultan Gezer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2019
760
499
53
iyi geceler arkadaşlar,
bu saate yazmamım sebebi uyuyamam düşüne düşüne yine uykularım kaçması..
malesef deprem bizimde evimize ateş düşürdü kaynanam kayınbabamı kaybettim😞 eşim depremi hemen duydu telefon gelmesiyle hemen havalimanı ordan arabayla devam etmesi 2 gün nerdeyse sürdü yetişmesi ve ailesini kendisi buldu çıkardı.. herşeyi görmüş başkalarını da feci şekilde detayı anlatmaya gerek yok burda herkes biliyor zaten
Eşim o günden beri anlıyorum kendisini bende hala yas tutuyorum ama bizi yanında hiç istemiyor gibi artık hani üzülen insan ailesinden teselli görmek almak istemez mi? Herseferinde bizi annemlere yollamaya çalişşyor gidiyorum da dinlensin çocuk yoruyor diyorum ama heraman herzaman olması bana garip geliyor bu davranışı normal mi? benim bildiğim ailesine dört elle sarılır gezmek ister vakit geçirmek ister ama bizde tam tersi bizi itiyo yanlız kalmak istiyor herzaman kızıyor çocuğa her küçük bişeyde tahammülü kalmamış çocuğun bağırmasına vs. Hemen kızmaya bağırmaya yöneliyor .. Allahım sabır ver herkese 😞🥺

iyi geceler arkadaşlar,
malesef deprem bizimde evimize ateş düşürdü kaynanam kayınbabamı kaybettim😞 eşim depremi hemen duydu telefon gelmesiyle hemen havalimanı ordan arabayla devam etmesi 2 gün nerdeyse sürdü yetişmesi ve ailesini kendisi buldu çıkardı.. herşeyi görmüş başkalarını da feci şekilde detayı anlatmaya gerek yok burda herkes biliyor zaten
Eşim o günden beri anlıyorum kendisini bende hala yas tutuyorum ama bizi yanında hiç istemiyor gibi artık hani üzülen insan ailesinden teselli görmek almak istemez mi? Herseferinde bizi annemlere yollamaya çalişşyor gidiyorum da dinlensin çocuk yoruyor diyorum ama heraman herzaman olması bana garip geliyor bu davranışı normal mi? benim bildiğim ailesine dört elle sarılır gezmek ister vakit geçirmek ister ama bizde tam tersi bizi itiyo yanlız kalmak istiyor herzaman kızıyor çocuğa her küçük bişeyde tahammülü kalmamış çocuğun bağırmasına vs. Hemen kızmaya bağırmaya yöneliyor .. Allahım sabır ver herkese 😞🥺
Sadece 5 ay geçti ? Çok geçmiş olsun.Allah rahmet eylesin.Psikolojik destek aldı mı ? Eşiniz.

Sadece 5 ay geçti ? Çok geçmiş olsun.Allah rahmet eylesin.Psikolojik destek aldı mı ? Eşiniz.
teşekkür ederim amin. Almak istemiyor iyiyim diyor herseferinde ama aslında iyi değil telefonunda not defterinde roman gibi ailesine yazmış veda yazısı yazmış içindekilerini dökmüş mahvoldum okurken yani asla acısı hafiflemicek ama o acısını bizimle hafifletse olmaz mı? Yani bizden uzaklaşması normal mı?

iyi geceler arkadaşlar,
Herkesin yas sureci farkli olur. Kimi yalniz kalmak ister kimi ailesine sarilir. Yasadiklari normal bence ama bir sekilde terapi icin israrci olun

teşekkür ederim amin. Almak istemiyor iyiyim diyor herseferinde ama aslında iyi değil telefonunda not defterinde roman gibi ailesine yazmış veda yazısı yazmış içindekilerini dökmüş mahvoldum okurken yani asla acısı hafiflemicek ama o acısını bizimle hafifletse olmaz mı? Yani bizden uzaklaşması normal mı?
Bir şekilde ikna edip götürün.Boyle olmaz.

iyi geceler arkadaşlar,
Normal mi yorum getiremem ama benim eski eşim babasını kaybettiğinde daha önce alışkanlığı olmayan farklı şeyler yapmaya başladı bende evlilik terapisti düşündüm araştırdım buldum bana vefat üstünden en az bir yıl geçmeden tedaviyi uygun bulmadığını söyledi , bireysel terapist aradın o da aynı şeyi söyledi 1 yıl acısını yasamasını bekleyelim dedi . Neyse gel zaman git zaman biz ayrıldık ettik derken şimdi duyuyorum gayet normale dönmüş , bundan önce eğer böyle değilse biraz alttan almaya değer bence

Travma sonrası stres bozukluğu için 1 yıl beklemenize gerek yok ki
Babamda âniden ölünce annem delirir gibi oldu.hemen koştu psikiyatriye

Travma sonrası stres bozukluğu için 1 yıl beklemenize gerek yok ki
Babamda âniden ölünce annem delirir gibi oldu.hemen koştu psikiyatriye
Bildirimden görüp bana yazdığınızı farz ediyorum delirmekle anormal hareketler davranışlar yapmak çok farklı şeyler benim ex eşim delirme seviyesine gelmedi sadece davranışlarında rahatsız edici ama anlamlandırılabilecek hareketler vardı örnek veriyorum dine düşkün olmayan adam dine yöneldi misal ( bu temsili bir örnek yaşanmış değil) bunu anlamlandırabilirsiniz ama delirir gibi oldu diyemezsiniz mesela . Bu sitede tanıdığım biri olduğu için ifşa olmamak adına somut örnek veremiyorum

Gercek anlamda değerlendirelim.
Bu olay öncesi size ilgisi, sevgisi yerinde miydi?

Eger öyleyse, çok büyük bir felaket gördü, etkisinde kalması doğal. Hayatın anlamını sorguluyordur, amaçsız kalmıştır. Biraz zaman verin, o istemeden siz sessiz ortam verin ona. Yanında olmamı istersen burdayım mesajını vererek tabi. 1 yıl olsun bakalım. Umarim normale çabucak döner.

Deprem ölüm hastalık hastane kapıları gören bir insanın bana göre yuvasına ailesine hanımına çocuklarına maneviyata iki değil dört elle sarılması gerekirdi diye düşünüyorum .

Sizin kv -kp ile aranizda sorun var miydi?Daha once bir probleminiz olduysa,onlarla gorusmemek gibi falan,bunu kafasina takmis olabilir.Gecmisin intikamini aliyor olabilir.Size ve cocugunuza karsi boyle davranmasinin baska bir aciklamasi yok.

iyi geceler arkadaşlar,
hayal kırıklığı,mutsuzluk,üzüntü,oradaki durumun çaresizliği vs. ölüm gerçeği, heleki tanıdıklarınızı kaybetmişseniz kolay kolay atlatılabilecek şeyler değil,insanın aklına o an ne yaşadıkları,nasıl hissetikleri gelir,gözüyle görmeside ayrı bir travma heleki kendi çıkartmış diyorsunuz,nasıl normale dönebilirki bir insan bütün bunlardan sonra,psikolog değiliz tam olarak nasıl düzelir yada tamamen o anı yaşayan herkes bunu unutabilirmi bilmiyorum,ben 18 yaşımdayken şiddetli bir depremden sağ çıktık ailecek çok şükür ama hala en ufak sallanmada hepimiz şok a giriyoruz,eskisi gibi olmaz sanırım,zaten insanlar yaşadıklarıyla değişir,farklılaşır.

iyi geceler arkadaşlar,
Çocuğa bagirmamali deprem daha çok onu cocuguna evladına bağlamalı ama o kadar feci şekilde gördüğü ölumleri atlatmasi kolay olmayabilir destek alsın daha da batmasın karanlığa. Başınız sagolsun.

Bildirimden görüp bana yazdığınızı farz ediyorum delirmekle anormal hareketler davranışlar yapmak çok farklı şeyler benim ex eşim delirme seviyesine gelmedi sadece davranışlarında rahatsız edici ama anlamlandırılabilecek hareketler vardı örnek veriyorum dine düşkün olmayan adam dine yöneldi misal ( bu temsili bir örnek yaşanmış değil) bunu anlamlandırabilirsiniz ama delirir gibi oldu diyemezsiniz mesela . Bu sitede tanıdığım biri olduğu için ifşa olmamak adına somut örnek veremiyorum
Delirmek derken mübalağa yaptım.
Yalnız yatamıyordu.
Etrafım kalabalık olsun kafamı dinle miyim diyordu.
Geceleri uyuyamıyordu
Bu adamın belirtilerinden daha hafifti
Ama böyle nereye kadar gidicek diyip tedavi olmayı secti
Çok doktorda değiştirdi.
Hiç böyle diyen duymamıştım.
Olabilir belki haklısınz

Öncelikle başınız sağ olsun Allah rahmet eylesin
hepsinin mekanları cennet olsun
deprem bölgesinde ve maalesef o depremleri birebir yaşayan olarak diyorum
cidden anlatılacak gibi değildi o günler kıyamet gibi düşünü ki eşiniz en sevdiklerini kaybetmekle kalmamış kendi elleriyle çıkarmış anladığım kadarıyla
Yas sürecini demek uzaklaşarak yaşamak istiyor belki siz evde yokken ağlıyor daha rahat ediyor bilirsiniz biz kadınlar daha kolay ifade ederiz duygularımızı en azında ağlayarak boşaltırız içimizi erkeklere çok zor ve Allah bilir neler gördü o gözleri acısı asla tam geçmez ama azalacak zamanla ona zaman verin fırsat verin
benim annem evine aylarca giremedi
dilim de tüy bitti anne doktora gözükmen gerek
asla kabul etmiyordu beni uyuşturacaktır diyor sebebi oydu
en son canına tak dedi gitti
iyi ki gitmişim diyor şimdi de Allah razı olsun kızım diyor ki biz çok şükür çok yakınımızı kaybetmedik
eşinizi ki daha zor muhakkak uzman desteği almalı siz değil onu bi başkası ikna etmeli siz dedikçe geri teper

Normal mi yorum getiremem ama benim eski eşim babasını kaybettiğinde daha önce alışkanlığı olmayan farklı şeyler yapmaya başladı bende evlilik terapisti düşündüm araştırdım buldum bana vefat üstünden en az bir yıl geçmeden tedaviyi uygun bulmadığını söyledi , bireysel terapist aradın o da aynı şeyi söyledi 1 yıl acısını yasamasını bekleyelim dedi . Neyse gel zaman git zaman biz ayrıldık ettik derken şimdi duyuyorum gayet normale dönmüş , bundan önce eğer böyle değilse biraz alttan almaya değer bence
Ne gibi farklı değişik şeyler yapmaya başladı? Benimkinde de gördüm sorunca kızdı bağırdı çağırdı sanki ben suç işlemişim gibi hareketler etti. Bi iki kadına yazdığını gördüm naber nerden falan uygunsuz kendini gösteren bi chate naber yazmış falan ama devamı gelmemiş yazışmada.. yani acısı olan yas tutan iki ay sonra böyle mi yapar ? arkadaşına suçu atdı o yazmış onun sayfasından güya..
bi akrabamızla telefonda konuşunca işte eş dost ahbap saydılar ölenlerin en sonunda da kalanlar için onlar için de artık bu da hayatmi ölü bi hayat dedi bende dedim sende mi yani öylesin şuan ? Bana saçmalama yetim kalan çocuklar için diyorum ben büyüğüm çocuklarım var sorumluluğum var demişdi

Ne gibi farklı değişik şeyler yapmaya başladı? Benimkinde de gördüm sorunca kızdı bağırdı çağırdı sanki ben suç işlemişim gibi hareketler etti. Bi iki kadına yazdığını gördüm naber nerden falan uygunsuz kendini gösteren bi chate naber yazmış falan ama devamı gelmemiş yazışmada.. yani acısı olan yas tutan iki ay sonra böyle mi yapar ? arkadaşına suçu atdı o yazmış onun sayfasından güya..
bi akrabamızla telefonda konuşunca işte eş dost ahbap saydılar ölenlerin en sonunda da kalanlar için onlar için de artık bu da hayatmi ölü bi hayat dedi bende dedim sende mi yani öylesin şuan ? Bana saçmalama yetim kalan çocuklar için diyorum ben büyüğüm çocuklarım var sorumluluğum var demişdi
Yas tutuyorum diye kendini sizden uzak tutup net üzerinde aranmaya çıkmış gibi geldi bana. 🙄 Evdekilere soğuk sert ama net aleminde kendini gösterme peşinde...

Bence esiniz Baskalarına sarmıs

Birileriyle yazısıyor sanal seks bıle olabılır

Back
X