• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çaresizim!:(

dr.kelebek

Love '',
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2008
43
0
86
Isparta
Ben öğrenciyim bi kredi kartım var ve ailemin haberi yok internetten alışveriş yaptım extrenin eve gitceğini demin öğrendim hesap kesim tarihi de geçti extre kesin eve gitti artık ne yapcağımı bilmiyorum nasıl açıklayacağım internettn olan alışverişi kartı neden haber vermediğimi offf offf senağlamasenağlamasenağlama

canımm annenle aran nasıl bilmiyorum ama acilen anneni ara. durumu izah et nasıl bir alışveriş yaptın bişmiyorum ama kıyafet falansa annecim özür dilerim bir daha yapmayacağım dersinn....ailenin blunduğüu ilde arkadaşın var ise nufus cuzdanı fotokopını hemen faksla arkadasına dagıtım merkezınden alsın hemen yada..ara hemen o ılın dagıtım merkezı telefonunu 11811 den oğren konus exstrem ordaysa eve gondermeyın ben alıcam deyın

aferin sana neden ailenden gizli kredi kartı kulanırsın anlamam (ailenin buna karşı çıkacağını kızacağını bile bile)) param varsa çatır çatır harcar istediğii alırım ama asla veresiye alışveriş yapmam.. 25 yaşındayım ve 1 tane bile kredi kartım yok..
Neyse bence aileni armalısın annene kredi kartı ekstren gitmeden söylemelisin anne ekstrem gelicek atmayın sakın ben ödicem diye...

Kredi kartını millete zorla verdikleri dönemde bir kartın nerden türediğini izah etmek pekte zor bişey değil.

Yazının sonunda hayli ağladığına göre sadece kartı izah etmek mi seni bu kadar ağlattı yoksa borcun yekünü fazla da neyle ödeyeceksin sorusuna cevap bulmak mı ağlatıyor? Kafam karıştı biraz.

afedersin ama aynı eşekliği ben de yapmıştım zamanında
babamla aramda buzzzz gibi zamanlar geçti
ve babamın güvenini sarsmıştım,uzun süre de çok üzüldüm neden böyle yaptım diye
babamın en çok kızdığı konu bana her ay büssürü para gönderirken benin neden o kadar
borç yaptığımdı
ben hala aklıma geldikçe babamı üzdüğüm için içim cız eder
keşke yapmasaydım diyorum
yani anlayacağın o borç kapanır,en fazla ailenden sıkı bir azar yersin
hepsi geçer gider
ama seni bilemem ama benim hala içim sızlıyor onların güvenini sarstığım için

ben de öğrenciyim ve 3 tane kredi kartım var hepsinlede alışeriş yaparım ve zamanında öderim ailemin yolladığı paradan.veresiye demek değildir bu.100 liralık ayakkabıyı bir kerette almaya ne ailemin ne de benim durumum var şuanda ve mecburen 5-6 taksit yaptırıp hiç olmazsa 20-20 taksitle alyorum çünkü ihtiyacım olmuş oluyor.öğrenciyim elime gelen para sınırlı yani mesela geçen sene mezuniyet elbisesi aldım ki en ucuzlarından biriydi ama 140 lirayı bütçesinden birkerede çıkarmak her yiğiin harcı değildir hele hele bu devirde!
arkdaşım ne aldın ne kadara aldın bilmiyorum ama ara bankayı eve ekstre göndermesinler e-mail olarak yollasınlar.artık ekstren gitmişmidir bilemiyorum ama zaten öğrencilere kart verirken velisi aranıyor haberiniz olsun diye.sana ailene haber vermeden kart vermeleri mümkün değil.çünkü öğrencisin.panik yapma bence ailenin kızacağı birşey almadıysan şayet.

Yapacak pek bir şey kalmamış, siz en iyisi bir an önce kendiniz haber verin. En azından sizden duymuş olurlar.
Sonra daaaa benim gibi yapıp bütün kredi kartlarını kırıp atın ve paranız varsa alışveriş yapın yoksa yapmayın. İnanın bu yolla düzlüğe çıktım ben. Başta zorlansanızda sonuçlarını aldıkça kredi kartları düşmanı oluyorsunuz.

suç kredi kartlarında değil 1 ay sonra yine kendilerinin ödeyeceğini, başkasının ödemeyeceğini unutan zihniyetlerde...
bence arkadşın derdi kredi kartı olmasından çok aldığı şeyi ailesinin görecek olması gibime geldi

suç kredi kartlarında değil 1 ay sonra yine kendilerinin ödeyeceğini, başkasının ödemeyeceğini unutan zihniyetlerde...
bence arkadşın derdi kredi kartı olmasından çok aldığı şeyi ailesinin görecek olması gibime geldi

katılıyorum....:delphin:

canımm annenle aran nasıl bilmiyorum ama acilen anneni ara. durumu izah et nasıl bir alışveriş yaptın bişmiyorum ama kıyafet falansa annecim özür dilerim bir daha yapmayacağım dersinn....ailenin blunduğüu ilde arkadaşın var ise nufus cuzdanı fotokopını hemen faksla arkadasına dagıtım merkezınden alsın hemen yada..ara hemen o ılın dagıtım merkezı telefonunu 11811 den oğren konus exstrem ordaysa eve gondermeyın ben alıcam deyın

annem hiçbirzaman babamdan bşy gizlemezz..alışverişimin internetten olması çok kötü plates dvd'si sadece zaten aylık 3.49 bşi asla ödeyemeyeceğim borç içine girmem..ama öğrenmelerini o güveni kaybetmeyi hiç istemiyorum..
dağıtım merkezi tam olarak neresi olur postahaneye falan mı gider extreler dağıtılmak için yoksa bankayla ilgili biyere mi??:1no2:

canım bence sakin ol ne var yani alt tarafı pilaes cd si almışsın.artık herkes internetten alışveriş yapıyor.kaldı ki ailenin onun internetten alınmış olduğunu anlayacağını sanmıyorum.ailene karşı suçluymuşsun gibi davranırsan ailende senin suçlu olduğuna inanır ve kızmayacakları varsa da kızarlar..
zaten limiti olsun olsun 300-400 gibi bişeydir okulda form doldurdum kart aldım falan dersin bunun fiyatı çok uygun diye 3 lira taksitle aldım dersin.yani ailenin davranışlarını sen daha iyi bilirsin tabi ama normal şartlarda kızmamaları gerek..

teşekkr ederim canım ama bunları anlayşla karşılayack olsa zaten ben söylerdm ki bi kartım olduğunu ama deneyeceğim 15'inde kesildiğine göre hesap 20'si gbi gider sanırım dğL mi o güne kadar beklemektn bşka yapcağm bşy yok bankaya sordm gitmştir artık bidahaki ayınkini düzeltiriz ancak dediler.

bak canım bana şimdiye kadar 5 tane kart geldi 2sini iptal ettim.hepside öğrenci kartıydı ve ben başvurduğum halde anne ya da babanın tel.ini istiyorlardı ve kartı yollamadn önce kızınız böyle bir talepte bulundu haberiniz olsun diye 5indede aradılar ailemi.seninkileri aramadılarmıki acaba?aramaları lazım şart yani kural bu.

Back
X