• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Caresizim

Cokyanlizim

Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2014
65
13
13
Almanya
Mrb Arkadaslar,
Araniza yeni katildim. Derdimi kimseye anlatamiyorum.. Kendimi cok caresiz hissediyorum. 4 senedir evliyim, 2 yasinda bi oglum var. Yurtdisinda yasiyorum. Esim calismak istemiyor.. Beni üzen konuda bu.. Evlendikten sonra kiraya ciktik ama ne yazikki esim calismadigi icin kirayi ödemekte zorlandik. Simdi 2 senedir kaynanamlarla yasiyoruz. Okadar doluyumki suan hangi birini anlatsam bilmiyorum.. Severek evlendim..kendi ailemle mesafemiz 400 km.. Yani üzüldügüm zaman gidebilecegim bi yer yok :( ister istemez kaynanamlarla anlasmazliklar oluyo.. Buraya tasindigimizdan beri kendimi hotelde gibi hissediyorum.. Hicbirsey bana ait degil..son zamanlarda esimle cok kavga etmeye basladik. Artik konusamiyoruz hemen sinirlenip bagirio. Valla ne yapacagimi bilmiyorum.. Insan hayal kurar ya.. Iste bende o da kalmadi.. Önümü göremiyorum. Sanki bir cikmazin icindeyim..

Mrb Arkadaslar,
Araniza yeni katildim. Derdimi kimseye anlatamiyorum.. Kendimi cok caresiz hissediyorum. 4 senedir evliyim, 2 yasinda bi oglum var. Yurtdisinda yasiyorum. Esim calismak istemiyor.. Beni üzen konuda bu.. Evlendikten sonra kiraya ciktik ama ne yazikki esim calismadigi icin kirayi ödemekte zorlandik. Simdi 2 senedir kaynanamlarla yasiyoruz. Okadar doluyumki suan hangi birini anlatsam bilmiyorum.. Severek evlendim..kendi ailemle mesafemiz 400 km.. Yani üzüldügüm zaman gidebilecegim bi yer yok :( ister istemez kaynanamlarla anlasmazliklar oluyo.. Buraya tasindigimizdan beri kendimi hotelde gibi hissediyorum.. Hicbirsey bana ait degil..son zamanlarda esimle cok kavga etmeye basladik. Artik konusamiyoruz hemen sinirlenip bagirio. Valla ne yapacagimi bilmiyorum.. Insan hayal kurar ya.. Iste bende o da kalmadi.. Önümü göremiyorum. Sanki bir cikmazin icindeyim..

eşiniz çalışmak istemiyor mu ?

nasıl yani.. !? :44:

artık günümüz şartlarında çalışmak istemek meselesi olmaktan çıkıp, yaşamak için mecburiyete dönüşmüş durumda..

Dediginiz dogru ama sorun surdaki bir meslegi yok. Taseron fabrikalarda az maas verdigi icin artik calismak istemiyor.. Bu yüzden cok kavgalarimiz oldu.. Suan devletten maas aliyoruz o da yetmiyor

Mrb Arkadaslar,

Merhaba canım, öncelikle eşinin bir mesleği yok mu? 4 sene boyunca eşin çalışmadımı? Birde senin bir işin var mı? Eşin çalışmazsa senin çocuğunun ve de kendisinin ihtiyaçlarını kim karşılayacak. Bunları konuştunuz mu? Direk ağzı ile ben artık çalışmak istemiyorum mu? dedi...

Kaynananla konuştun mu bu konuda ne düşünüyor. Kaynanangilde kiradamı oturuyor. Çocuğunuz şuan 2 yaşında olabilir fakat bunun ileride okuluda olacak. Eşin şimdiden çalışmazsa ileride emekliliğide olmaz. Gelecek vadedemez. Sen çalışmayı düşündün mü? Senin bir mesleğin var mı? Eşinle karşılıklı oturup konuşmak istedin mi? sakin bir şekilde kızmadan ılımlı bir şekilde eşinle konuşmanı tavsiye ederim. Olmazsa beraber çalışın, birşeyler düşünün. İnsan hayatta çalışmadan büyüklerinin üstünden geçinmesi çok kötü bir durum, en azından geleceğiniz için sırt sırta vermeniz lazım. İnsan 1-2 yıl idare eder kaynana ilede bunun sonuda var.

3 sene calisti.. Sonra isten cikartildi. Rahat 1 senedir calismiyor. Devletten yardim aliyoruz. Kaynanamin kendi evi kira degil, ve oglunun bu durumundan haberdar. Esimle kac senedir bu durumu konusmaya calisiyorum ama sonu hep kavgayla bitiyor. Bana öyle geliyorki piskolojik sorunlari var..ama kabul etmiyor

Ne demek çalışmak istemiyor. Evlenip çocuk sahibi neden oluyor o zaman ? Mantığım almıyor.. Birde sizin karşınıza geçip çalışmak istemiyorum mu diyor.. Ya ailesi ? Annesi babası iki kelime söyleyemiyor mu çalışma gel biz bakalım size mi diyor ne oluyor yani.. Hayret bir şey ya.. Çalışan herkesin mesleği mi var ? Devletten ne alıyor işsizlik parasımı ? Hiç mi utanmıyor eli ayağı tutarken gençken sağlıklıyken çalışmak istemiyorum demeye.. İhtiyar amcaları teyzeleri köşe başlarında mendil satarken gördüğünde hiç mi yüzü kızarmıyor..

Meslegim yok diye kenara cekilip oturmak var mi? Gitsin ogrensin bir meslek, ben su isi yapiyorum diyebilsin. Insanlar kac yasindan sonra meslek sahibi oluyor bir zahmet disini sikiversin beyefendi.

Erkegin calismayani da cok itici yaa...

Dediginiz dogru ama sorun surdaki bir meslegi yok. Taseron fabrikalarda az maas verdigi icin artik calismak istemiyor.. Bu yüzden cok kavgalarimiz oldu.. Suan devletten maas aliyoruz o da yetmiyor

az olsun öz olsun ama bir adam çalışsın.. alın teri olsun..
görmüyor mu hiç eşiniz bu sıkıntıları?

çalışsaydı hiç değilse, kanaatkar olmayı öğrenirdiniz, para biriktirmeye çabalardınız, geçim telaşınız olurdu..
bir uğraşınız olurdu ya hu..
paylaşacak şeyler olurdu...
maaşı azsa az...

böyle yatarak her gün kavga çıkartmak daha mı iyi geliyor acaba kendisine ?

Mrb Arkadaslar,

Ne demek meslegim yok az maas veriyolar.aza kanaat etmeyen cogu bulamaz.erkek adam gider yazin dsarda su satar limon satar ama evde yan gelip yatmaz hemde bir yil olmus.aileside hicmi bsy demiyo ceksinler kulagini.Allah yardimcin olsun tembel adamla yasamak zor

Mrb Arkadaslar,

Allah yardımcın olsun işin cok zor

Erkeğin çalışmayanı mı :what: Allah sabır versin. Eşinizin ya meslek öğrenmesi ya da mecbur çalışması gerek.

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Back
X