Çaresizlik hissi :((((

Braveness

Hadi göster kendini !
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2015
425
528
23
Yıllardır sevdigim ve karakterinden emin oldugum birisi var ama aynı zamanda aileme aşırı düşkün ve çok duygusal biriyim. Lakin sorun şu ki evlenirsek gurbette olacağım. Siz olsanız ne yapardınız bu gurbet dayanılmaz bir duyguya dönüşüp evlendiğime pişman olur muyum ? Kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ve korkuyorum ki lütfen fikir verin ((

Evli çiftlerin ailesine " aşırı düşkünlüğü " hep sorun olmuştur .

Gurbet zordur .

Ama evliliğe gölge düşürecek kadar zor gelecekse , gitme .

Onu kaybetmek istemiyorum ama bi yandan da bu durum var kendimi sıkıştırılmış gibi hissediyorum duygusal ve psikolojik olarak çok kötü haldeyim

Alışırsın ..
İnsan her şeye alışıyor ama bu durumu evliliğine yansıtırsan kötü olur.

Ben üniversiteyi kazandığımda ailemsiz gitmedim.. babam işini aldırmak için 2 sene uğraştı, ben annemlerle taşındım.. düşün benim aileme düşkünlüğümü, onlarsız nefes almadım.. ama bunu eninde sonunda atlatmamız gerekiyor.. bu sorundan dolayı hayallerimizi 4 yıl kadar ertelemiş olduk.. baktık olmaz böyle, koca kızsın dedim kendi kendime.. şimdi sevdiceğimle ben de uzaklara gidicem Allah nasip ederse; ailelerimizi aratmasınlar Çok düşünme öyle sevgili konu sahibi, sevdiceğinle mutlu ol inşallah

Canım inşallah dediğin gibi olur ama bana ailem de sürekli çok zorlanırsın hastalık var su var bu var diyorlar ve ben tamamen duygusallıga giriyorum zaten sevip yıllarımı verdigim biri olmasa asla evlenmezdim sanırım ama şu an ne hissedecegimi bilemiyorum onlarsız olmaz gibi geliyor bi yandan da sevdiğim insanı ömür boyu kaybetmek var ya bi çıkış yolu bulamıyorum psikolojm allak bullak (

Bende gurbetteyim esim ailesine cok düşkün o da biliyorki biz iki ailede ayni sehirde orada olsak izinde bile burnumuzdan geliyor bi otaraf bi bu taraf kendi evimize gelince bi ohhh cekiyoruz iyikide gurbetteyiz dioruz karisanimiz danisanimiz yok kendi yagimizda kavruluyoruz. Ben bu durumdan cok memnunum. Cunku orada olunca gitcegimiz gezmeye bile hesap veriyoruz.. Ben tavsiye ederim cok deger veriyorsa neden olmasin ilk evlendigimde camdan hep baktigimda nerde kiz cocugu gorsem kardesim sanip aglardim ama simdi okadar alistim ki bi ozelim olduğuna seviniyorum
Bi hastalik olsa gelinir zaten merak etme ben doguda dogum yaptim evde onda bile annem bi hafta once yanimda idi

Nekadar bi uzaklık bahsettiğiniz?

Dünyanın her türlü hali var, ölüm vs olabilir ayrılabiliriz ailemizden sevdiklerimizden,
Allah güzel ayrılıklar versin

Ama ailemden uzak yapamam diyorsanız hiç yola çıkıp kendinizi ve karşınızdakini yıpratmayın

Babam ağladı, annem küstü.. ikisi de karşıma geçip "sen hasta olunca kim bilir sevdiğin yiyecekleri getirmeyi, gözlerin kanlanda ateşleneceğini kim bilir, uzaktayken bize bişey olsa sen gelene kadar neler neler olur vicdan azabı çekersin" vs dediler.. ne oldu biliyor musun? 4 yıl geçti herşeyden.. yapma, hayatın akıp geçmesin.. sen de yuva kurucaksın, daha güçlü olmalısın.. mutlu bir yuvan olsun, aileni aratmasın inşallah..

Amin inşallah Allahım hayırlısını versin inşallahh

Sevip sevilmek herkese kismet olmuyo bana gore...siz boyle bi iliskidesiniz kaybetmeye degmez bu huzden mesafeyi sorun etmeyin bence...bende ailemden uzagim...ama sik sik geliyorum ozledikce..tamam ailenin yakininda olmasi guzel bi duygu ama sik sik gelip gidersin onlar gelir...

Tek kız çocugu oldugum için çok duygusal konusuyor herkes o da kafamı karıstırıyor ama sevdigim kişiyi kaybetmek istemiyorum o yuzden böyle bi karmasaya girdim

Siz şehirler arasına gurbet diyorsunuz. Ya biz başka ülkedekiler ne yapalım. Aileme düşkünlüğüm anlatılmaz ama eşimin işi dolayısıyla başka bir ülkedeyim hem yanlızım hem kimsesiz. Eşimi çok seviyorum çokta mutluyum ama şimdiki aklım olsa buralara geleceğimi bilsem evlenirmiydim bilemiyorum. Cevabım yok kendime bile.O yüzden size bir tavsiyede bulunamıyacağım. Gurbet olunca işin içinde yazayım dedim. O kadar

Aynen canım aglıyorlar zaten tek kızsın bizim de kimsemiz yok diyorlar hastalık vs olsa birbirimize kim bakacak diyorlar sen kolay mı sanıyorsun gurbeti sonra pişman olursun iş işten geçer vs vs yani anlatamam bagıra bagıra aglamak geliyor içimden ailemi seçsem sevdigimi tamamen kaybetme duygusu da beni çok kötü yapıyor ve yıllarımızı verdik yeni tanıdıgım birisi olsa umrumda olmazdı. uzun yıllar bu anı bekleyip bu duruma dusunce kötü oldum. hiç tahmin etmiyordum bu kadar etkilenecegimi ama iki arada kaldım psikolojim tamamen bozuldu bu duygusallıktan ( iyi dileklerin için çok teşekkür ederim amin inşallah canımm

Aileme cok düşkün birisi degilim ancak sevdigim adama düşkünüm. Yurtdışında is imkani çıkmıştı bi ara olur mu olmaz mi diye düşünürken sen ailenden ayri kalacaksin iyi düşün dedi. Bir an şüphe etmedim sen yanimdasin ya dedim. Gitmedik baska bir sebepten dolayi ama sevdigim adam yanimdaysa o is tamamdir.

inşallah her sey güzel olur zaten o sevgi ve verilen yıllar emekler olmasa bu kadar bu hale düşmezdim Allahım yardım etsin inşallah iyi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…