daha önce baska bir konumda da yazmistim. benim malesef ilk sevgilim o degil. daha önce de iliskilerim oldu ve o bunu kaldiramiyor. sürekli bunlari yüzüme vuruyor. senin icin hic birsey ilk degil, sen aliskinsin nasil olsa gibi sözler duyuyorum sürekli. ama ayrilamiyor da benden. bir kac kez esyalarimi topladim son anda beni kapidan cevirdi. her seferinde pisman olup beni bagrina basiyor, ama bu böyle olmaz. kaldiramiyorum artik.
aileme gelince. tabiki beni kapidan geri cevirmezler ama ben onlarla daha yapabilirmiyim bilmiyorum. cok sorunlari var ve bende üstüne yük olmak istemiyorum. üst üste zaten yasayamam daha onlarla. ne odam kaldi ne yatagim. bilmiyorum oraya dönersem onlari daha cok üzecekmisim gibi de geliyor bana. kafam gercekten cok karisik
merhaba canım,
bana göre yapacağın en büyük yanlış evi terk edip gitmek olur. kadın evini terk etmez. gitmesi gereken biri var ise oda erkektir, kadın değil. eğer seni görmek istemiyorsa o gitmeli. eski sorunlarını bilmiyorum, ama sanırım birbirinize karşı çok dolusunuz anladığım kadarı ile. benden sana tavsiye, kocan sinirli ise sus cevap verip onu dahada sinirlendirme, sonra maalesef işitmek istemediğin bir çok sözü işitebiliyorsun. erkekler genellikle sinirli olduklarında kendilerini kontrol altında tutamıyorlar. siniri geçnce sakin şekilde onunla konuşmayı dene, kırıldığını incindiğini sakince anlat. emin ol asıl ozaman yaptıklarından pişman olacaktır.
ona aynı şekilde kızgın ve saldırgan bir şekilde cevaplar verirsen haklı iken bile haksız duruma düşersin. bırak şimdi seni arayıp dursun. merak etsin biraz. işden sonrada hemen eve gitme, git sahil kenarına biraz dolaş kafanı toparla. sonrada evine git ve kavga etmeden cevap vermeden otur. biraz vicdan azabı çekmesini sağla. işe yarayacaktır emin ol. eğer bu sakin tavrına rağmen seni evden göndermekte ısrarlı ise ondan yarına kadar müsade iste ve 1-2 gün git bir otelde felan kal. ailen/arkadaşların durumu bilmesinler. çünkü onlarda öğrendikten sonra insanın tükürdüğünü yalaması daha bir ağır geliyr insana.1-2 içinde herşey netleşir zaten. kocan seni seviyorsa geri adım atacaktır emin ol.
burdan genç kızlara sesleniyorum. kızlar ne olur dürüstlük adına eski ilişkilerinizi kocanıza veya evleneceğiniz adama anlatmayın ne olur. erkek bu durumu o an sorun yapmasa bile emin olun bu evlendikten sonra sürekli sizin yüzünüze vurulacaktır. evlilikte her konuda dürüst olun ama evliliğinizin sarsılmasını istemiyorsanız bu konuda dürüst olmayın. bizim türk erkeklerimiz bunu kaldıracak kadar daha modernleşmediler maalesef.
erkekler kendileri ile birlikte olan kızları daha sonra "kötü" diye damgalıyorlar.
eğer eşide daha evvel başka biri ile sevgilik durumu yaşadısya o erkek tarafından "kötü" olarak damgalandığına inanıyor ve karısının bu damgayı yediğini hazmedemiyor.
bu saatden sonra bu konuyu onun aklından silmen mümkün değil. keşke zamanında hiç anlatmasaydın.
ama evliliğinizi yürütmek istiyorsanız senin altdan alman şart. bizim toplumda bu böyle maalesef. anneni düşün, babanla her kavgada alttan alan o olmadımı?
hep susan annemiz olmadımı??
evlilikte bu böyle. yok ben çekemem diyorsan altdan almayıp boşanırsın. ancak ileride evleneceğin adamda çok farklı olmayack. onunlada kavga ettiğinde altdan alan yine sen olacaksın.
ama kesinlikle kavgada bağırarak karşılık vereceğine susarak karşılık ver. o sakinleşince sen konuş. vicdanı ile oyna. en iyi takti bu.
ben zamanında her iki taktiğide denedim ve bende işe yarıyan kesinkle susmak oldu. şimdi şuçlu bile olsam karşı taraf vicdan azabı çekip ilk adımı atıyor.
bu kadar alttan alıncada bir süre sonra kendini enayi gibi hissediyorsun,özgüven denen bişey kalmıyor
ben de senin gibi iki yöntemide denedim,haksızlığa tahammül edemem asla
o bağırıp bana hakaret ederse bende karşılığını veriridim,baktım sonu kötü oluyor diğer yolu denedim sustum
hiç karşılık vermedim,vurdu sadece oturup ağladın sesimi çıkarmadım
vicdan!! yaptım
sonra özgüvensiz,ezik biri oldum çıktım
şimdi ayrıyım çoook rahatım,mutluyum..çevremdekiler gözlerinin içi parlıyor,kendine güvenin geldi,çok iyi görünüyorsun diyorlar
yani kısaca kendinize hakaret ettirmeyin,susarak kimseye ders veremessiniz sadece onu buna alıştırırsınız
bu kadar alttan alıncada bir süre sonra kendini enayi gibi hissediyorsun,özgüven denen bişey kalmıyor
ben de senin gibi iki yöntemide denedim,haksızlığa tahammül edemem asla
o bağırıp bana hakaret ederse bende karşılığını veriridim,baktım sonu kötü oluyor diğer yolu denedim sustum
hiç karşılık vermedim,vurdu sadece oturup ağladın sesimi çıkarmadım
vicdan!! yaptım
sonra özgüvensiz,ezik biri oldum çıktım
şimdi ayrıyım çoook rahatım,mutluyum..çevremdekiler gözlerinin içi parlıyor,kendine güvenin geldi,çok iyi görünüyorsun diyorlar
yani kısaca kendinize hakaret ettirmeyin,susarak kimseye ders veremessiniz sadece onu buna alıştırırsınız
eski ilişkilerinizi yüzünüze vurduğunda, hani iyi ki yapmışım falan tarzında değil de keşke olmasaydı gibi cevaplar bekliyor bence sizden yani bu konuda sadece onunla olmaktan mutlu olduğunuzu bilmek istiyor belli ki sizde kadın erkek eşittir özgürüm sen bunu bile bile evlendin tarzında yaklaşıyorsanız kavga iyice büyür, bence siz; keşke ilk tanıştığım insan sen olsaydın, böyle düşünmesem seninle evlenmezdim demek ki onlar hayatımda bir iz bırakmayan boş şeylermiş, ben seninle bir bütünüm onları unutmak istiyorum lütfen hatırlatma gibi konuşabilirsiniz, yani evet biz de insanız bizimde hakkımız var bazı şeylere ama seni karısı namusu ve çocuklarının annesi olarak görmüş bir Türk erkeğinden bahsediyorsak biraz alttan almalıyız bence evlilik sürsün istiyorsak, yani karısının ne giyeceğine çalışıp çalışmayacağına bile karışan erkekler varken geçmiş ilişkiden çıkan sorun çözülebilir gibi geliyor bana
Bence otele falan gitmeyin. Eğer niyetiniz ders vermekse, 1-2 gün otele
gidip kaldığınız için ileride laf etmeyeceğine emin olamazsınız. Nasıl eski ilişkiniz
şimdi yüzünüze vuruluyorsa, döndüğünüz zaman yeni paranoyalarla sizi
daha fazla söze muhatap bırakır...
o da dogru... az önce konustuk zaten takma kafana biliyorsun huyumu felan dedi, bende ben tas degilim bi yere kadar tasiyabilirim herseyi dedim sustu bisey diyemedi. tabiki aksam pasa pasa evime gidecegim. baska türlüsü olmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?