Çaresizlik

samyeli4125

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2018
131
100
18
35
arkadaşlar 1.5 yıllık evliyim. Eşimle ara ara tartışmalarımız oluyordu. Eşim çok çabuk öfkelenen biri ve hakaret ediyor tikliyor vuruyor. Ama sonra pişman olup kedi gibi yalvarıyor.
Hiç sebepsiz yere kavga çıkarabilir. Yani gözünün üstünde kaşın var demek kavga etmesi için yeterli.
En son bir kaç gün önce tartıştık ve bana vurdu kolumda tuttu topla eşyalarını gidiyorsun sesi. Tabi ben asla durmam eşyalarımı topladım ve babamı aradım. 1.5 yıldır artık tak etmişti.
Ben evden gittikten sonra kayınpeder babamı aradı yapma etme onlar birbirini çok seviyor falan filan. Akşama annemlere geldiler konuştular ben tabi 1.5 yılın içini orta döktüm. Neyse bi şekil de iyi tamam dedik geldik yine kürkçü dükkanına.
Eşim özür diledi ama hiç affedemiyorum. Ona karşı çok soğuğum. Bir de ailemin gözünden düştü. 1.5 yılda ne yaşadıysam hiç bir şeyi aileme anlatmadım. Hep kocamı güzel anlattım mutsuzluğumu aileme kesinlikle yansıtmadım.
Ama şimdi herkes herşeyi biliyor ve kimsenin öfkesi soğumadı. Başına aynı durum gelenler ne yaptınız. Eşiniz düzeldi mi ? Ailenizle arası sonradan düzeldi mi ?

Soğukluğu bir müddet sürdürmelisin bence. İyice hatasının farkına varsın, bunu tekrarlamaması gerektiğini iyice anlasın. Evden git demesinin cezasını ağır bir şekilde hissetmeli.

Bizim (annemlerin yani) üst komsumuz yeni evliydi esi surekli döverdi onu seslerine kac kere babam cikip yukari ayirmistir hatırlamıyorum. Kadın hamileyken adam yine dövdü sokaga cikamazdi kadin. Hatta bizim komsular bunun ailesi niye sahip cikmiyo ailesi Yok mu diye bile konusmaya baslamislardi. Daha sonra kadin dogum yapti simdi 7 yillik evlililer ve adam ilk cocugu dogduktan sonra her gun elinde cicekle eve gelirdi. Kadinin bir dedigi iki olmaz surekli yer icer gezerler yani yaklaşık 4 5 yildir cok mutlu bi aile tablolari var masallah. Her evlilik zamanla bu denli duzebilir mi bilmiyorum ben sadece uzaktan tanık oldugum bi olayi anlatmak istedim size. Haa ben olsam sanirim siddetten sonra affedemedigim insanla ayni yastigi tekrar paylasmazdim. Ama inşalla h sizinde evliliginiz verdiğiniz sansa deger ve duzelir.

Birkere olan bir kere daha olur lafına çok katılmasam da, eşiniz bence aynı durumu tekrar edecek. Çok pişman olduğunu düşünmüyorum, rahatım bozulmasın, düzenim bozulmasın tek derdi. Madem bi şans daha verecektiniz, bence bırakın bari pişmanlığını görseydiniz en azından içiniz soğurdu. Şimdi böyle her hareketi gözünüze batacak gittikçe nefret edeceksiniz, soğuyacaksınız

Şiddet sürekli tekrar eden ve boyut değiştiren bir davranış biçimidir. Sözlü ve fiziksel şiddete uğruyorsunuz. Zamanla daha büyük hakaretler işitecek, daha büyük kavgalar yaşayacak, daha ileri seviyede fiziksel şiddete maruz kalacaksınız. O zaman yine burada konunuzu okuyor oluyoruz. Dilerim düzelir, ki düzelen tek bir kişi bile tanımadım. Hayat sizin, esareti sevgi haline getirip, kendinizi böyle bir yalana inandırıp, hayatınızı mahvetmeyin. İnsan sevdigine kıyamaz. Gercekten sevseydi, size asla vuramazdı...

Konu başlığı çaresizlik olmamalıydı çünkü sizin çareniz var.
Ama sizde onu uygulayacak cesaret yok sanırım.Aile de arkanızda neyden çekiniyosunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…