Açtım şuan sanırımProfiliniz sınırlı, boşanmak isteme nedeniniz nedir
Gidecek yerim yok pazartesi kb almaya geleceklermiş beni gönderecekmiş kapının önüne koyacakmış öyle diyorGeçecek.
Evet biraz sancılı bir süreç ama geçecek. Bitecek. Siz şimdi giderseniz boşanmamayı kabul ederek gidersiniz. En iyisi dik duruşunuzu hiç bozmamak.
Bu şehirden gitcektm Bi yurda yazıldım oraya gidince iş bakacaktm ama yurt okullar açılınca başlıyor zor durumdayım üzerimde ağır Bi psikolojik baskı var.Çocuğunuz yoksa ne kadar zor olabilir ki..
Bir işe girip, ev tutup, kendinize bakarsiniz.
Biraz cesaret.
Baba evine de, koca evine de muhtaç değilsiniz.
Ailem benim hiç Bi zaman arkamda durmadı Bi şekilde hayatımı hep kendi istedikleri gibi yönlendirdiler. Evlenmem inde yine annem baskı yapmıştı kendi istediği kişi ile şuan yine onları dinlemelimiyim gerçekten bu kadar kararlıykenKonularına şöyle bir göz gezdirdim eşini sevmemen dışında bir sorun göremedim. Henüz çok yeni evliliğiniz ve hiç çaba sarfetmemişsiniz yoluna sokmak için ikiniz de. Bu da aranızda sevgi olmamasından kaynaklanıyor sanırım. Ailenizin arkanızda durmamasının sebebi de boşanmak için geçerli sebep bulamamaları muhtemelen.
Bana kalırsa arkanda kimse olmadan bir bilinmeze doğru yola çıkacağına al eşini karşına konuşup bir orta yol bulmaya, evliliğinizi yoluna koymaya, birbirinizi sevmeye çalışın.
İçimden çıkamadığım sorunlarım var bi çare arıyorum sürekli sürekli burada herkes hayatının her anlamında mükemmelmiş gibi eleştiriler yağdırıyor, eleştirmeyi bilmediği gibi hakaretler savuruyor. Lütfen yapıcı eleştirilere ihtiyacım var ..
5 aylık evliyim yanlız bu evlilik beni sanki çıkmaca sürüklemiş gibi hissediyorum eşimle mutlu değilim ortak hiç bir noktamız yok oturup bi sohbet ortamımız hiç olmadı bazen çok büyük kavgalarımız oldu onu bana karşı düzeltmek için çabaladığım zamanlarda oldu. eşim akşamları yemekten sonra dışarı çıkar arkadaşlarıyla pazar günleri kahvaltı yapınca arkadaşlarıyla beraber çıkar ve bana karşı çok ilgisizdir akşam telefonla gelir TV ile uyur. oturup bi sorununu dahi anlatmaz beş aydır hiç beraber vakit geçirmedik balayı hariç. Plan yaparm o planlarımı hesaba almaz erteler durur. Yapma dediğim herşeyi sürekli tekrarlar inatlaşır hiç gün içernsnde arayıp romantik sözler söylemez özledm demez mesaj atmaz hiç flört aşamamız olmadı. detaya fazla inmek istemiyorum uzun yazmamak için. Yanında iyi huylarıda var mesela eşim romantik değildir kaba bir adam olsada sadakatlidir bana karşı bi ihaneti olmaz şiddet yoktur bazen ben ona küstüğümde umursamadığı gibi bazende gönlümü almaya çalışır mutfakta bşyler yapar. Ve beni sevdiğinide biliyorum ev işlerinde zamansız ani bi misafir gelecek olursa yardım isterim yardım eder...son bi haftadır herşeyden koptum ondan uzaklaştım ve içime kapandım oda bunun farkında ve bi haftadır beni kazanmak için uğraşıyor sankı ama ben bi haftadır herşeyden soğudum eşimi artıksevmiyorum, bana dokunmasına tahammül edemiyorum aynı yatakta bile yatmak istemiyorum geceleri TV izliyorum bahanesiyle oturma odasında yatıyorm sabah uyumuş kalmışım diyorum ona karşı hiç bi sevgi hissetmiyorum yaşadığım hayat tatsız zevksiz geliyor artık.
Bana yardım edin sizce ne yapmalıyım bu hisleri hisseden eşinden soğuyan oldumu geçiyor mu ne yaptnz inanın yardımlarınıza ihtiyacım var . .
Daha önce eşimin her gece arkadaşlarıyla takıldığını eve 11-12 gibi geldiğini yazmiştım, iki gün önce eşim telefonundan facesine giris yaptı ve çıktı. Benim telefonun kayıt ediyor haberi yokken tekrar giriş yaptım açıktı hesabı. Bi arkadaşı mesaj atti eşiyle gece gündüz kavga ediyomuş suc bende diyordu sonra birayla ilgili konuşmaya başladır gecen gun senin getirdigin biralar flan diyordu yani açıkcasi mesajlardan çok belliydi içki ictikleri. Ben bunu bilmiyordum zaten bana hic biseyini anlatmaz, yanımda gorumcem vardı sonra okuyayim diye kapattım mesajları en son bildirimlerde yakalanmakla ilgili flan konuşuyolardı anladigim kadariyla baya gizli saklı isleri var ne yazik ki okuyamadim ne kadar sakladigi bi durumsa konusur konusmaz sildi mesajlari! . Ben simdi ne yapacagim konuyu acip sormalimiyim, ama eger sorarsam bu sefer dikkatli olup hic bsy konusmayacaktır arkadaşlarıyla ben baska seylerde ogrenebilecegimi dusunuyorum eger aldatma gibi durumları varsada ogrenirmiyim. Ogrenirmiyim?eger soylersen sifreyi degisecektir. yoksa konusayimmi sorayimmi icim icimi yiyor. Hala mesajlarin devamini okuyamadigim icin kendime kiziyorum
Bayanlar evleneli daha bir yıl olmadı ama evlendik evleneli maddiyat yönünden zorluk çekiyoruz bekarken maddiyat yönünden hiç sıkıntı çekmemiştim güzel bir işim vardı ailemin durumu da çok iyiydi, evlenince durumlar farklı oldu ama bunu hiçmi hiç sıkıntı yapmadım evlilimizin ilk ayı eşim hiç harçlık vermeyip birde üstüne bekarkenki kalan harçlımı cüzdanımda habersiz alıp gitmişti ilk aylar baya baya parasız pulsuz gezdim.
Görümcelerimle çarşıya çıkardık onlar alışveriş yaparken ben benim ihtiyacım yok derdim
Şuan da hala aynı eşim ben istemeden düşünüp harçlık vermez, ben isteyincede çok zor veriyor çünkü olmuyor du onunda o yüzden zoruma gitmiyordu. Ne kazanıyor ne ediyor hiç birşeyini söylemiyor.
Bu hafta işleri iyiydi harçlık istedim para kartta yarın çekip veririm dedi ertesi gün vermedi buda benim zoruma gidiyor. Olsada olmasa da ben istemeden vermiyor isteyincede mırın kırın ediyor bildiğiniz. Ben istemesem düşünüpte vermez. Ne yapmam gerekiyor nasıl tepki vermeliyim çok zoruma gidiyor bu durum çalışmama da izin vermiyor bu yüzden çok tartışıyoruz sırf bunun için ailemi bile araya soktum yok diyor
Zaten sorunlu bir evliliğimiz var.
Bayanlar nasıl tepki göstermeliyim durum iyi değil zaten diye tepkisiz mi kalmalıyım?
Bu pazar şehir dışında kuzenimin düğünü var minibüs tutulup gidilecekmiş biz dün kvlerdeydik yer olmayabilir yer olmassa evde işlerim var onları hallederim dedim (eve iş almaya başladım) siparişlerim var birikti dedim. Bu sefer kv pazar günü köye pikniğe gidilecek oraya gitmezsen oraya gidersin dedi (tüm akrabaları var herşeyi topluca yapıyolar) bende ben gelemem zaten düğüne gidemezsem de bu yüzden gitmicem iki üç gündür kına gelin alma siparişlerimi yapamadım dedim. Oda gideceksin dedi oraya gitmessen sabah oraya gitcez dedi bende bakarız duruma göre gidemem büyük ihtimal dedim eşim de gitcez oraya dedi (bu arada her pazar kv lerle Bi yere gidiyoruz istemsemde eşim zorla götürüyor) sonra bende eşime gidemem yanımızda gideceksin gitmessen gösteririm sana dedi. Kızlar kvlerle her pazar Bi yere gidiyoruz yetmiyor hafta içi onlara gidiyoruz eşimin akrabaları sık sık yol yordam demedi hergün onları misafir olarak karşıladığı aylar oldu. Sık sık günler ayarladı lar buluşma ayarladı lar katıldım hepsine ama artık Bi mesafe koydum Bi yerde sanırım bu yüzden konu açmıştım kv bana sormadan evine misafir getirdi hiç sesimi çıkarmadım, huzursuzluk olmasın DİE saygımı bozmadım beni delirtme noktasına getirdiler..
Eve çıktık geldik eşim evde yok annene isteyerek gidiyosn benm anneme gidicek olsak işim var diyosn ben herşeyi görüyorm dedi kızlar kv haftada iki kere gidiyorum kv hergün iki günde bir gelmemi istiyor başlarda öyle gidiyordum artık haftada iki ye düşürdüm hemen hemen hergün arayıp çağırıyor yada iki günde bir işim var diyorum önünü arkasını alamadım çünkü başlarda çok iyi niyetli davrandım hergün istedi hergün gittim gece eve yatmaya geliyordum ramazanı beraber geçirecez dedi ben başlarda istemedim eşimin zoruyla tüm ramazanı orda geçirdik artık bıktım.
Haftada iki kere gidiyorum şuan hala eşime niye gelmiyor diye soruyor sık sık.
Eşime dedim ki haftada iki kere gidiyorum ben seni gitmek istemediğin yere zorlasam ne yapardın ben annene her gün gitmek zorundamıyım evini temizliyorum işini yapıyorum mecbur değilim sırf vicdanım için evlilimizde sorun çıkmasın diye alttan alıyorum dedim.
Bana yapmak zorundasın annene nasıl yardım ediyorsan annemin temizliğini işini yapmak zorundasın ben senin annene gitmek mecburiyetindeyim Bi iş buyursa yapmak mecburiyetindeyim dedi annemden için çünkü o da benm annem dedi.
Bu arada kızlar ben evlendim evleneli annemn evine yardıma sadece iki kere gittim. Ama kayınvalidem in evini çok temizledim.
Ben bu konuşmadan sonra ilk defa eşime boşanma konusunu açtım sakin bir dille olmucak aramızda ne sevgi ne saygı var ben sende bi gelecek göremiyorum bu yüzden de çocuk istemedim eğer ben boşanmayı istersen kimseyi dinlemem aklıma koyduğumu yaparım dedim. Ben böyle deyince yarın gidelim mahkemeye dedi
Tamam gidelim dedim. Sonra geldi sarılmaya çalıştı ittim oda beni itip başıma vurdu. Sonra ben boşanmayı kaldıramam ben yapamam dedi sarılmak istedi. Bu tartışma böyle uzadı gitti siz sordukca cevaplarım sorularınızı.
Evde şimdi yanlızım kafayı yemek üzereyim
Evlendiğini günden beri Kv eşim ve benm üzerimdeki baskısını düşündükce dahada sinirleniyorum kv sürekli beklentiye girmesi. O kadar şey yapmama rağmen katlanmama rağmen eşimin söyledikleri herşey başımın içinde dönüyor sanki. Çok çaresizim ama bitirmek istiyorum bu evliliği arkamda ailemde yok ben şimdi ne yapacağım çok kötüyüm
Eşimin tavırları normal mi yoksa bana mı batıyor anlamak istiyorum.
Dün Eşim bana sormadan danışmadan eve misafir yatıya getirdi. Elbette kalabilir ama insan bir sormaz mı haber bile etmedi? Bi yere gidiyoruz ya eve dönerken hiç sormadan direk arabayı annesigile sürüyor iki sokak aşağıda evleri, direk oraya iniyoruz hiç sorma etme yok kafasına estiği gibi.
Ailesi piknik ayarlıyor hemen hemen her pazar, her pazar olmasada iki haftada üç haftada bir topluca tüm akrabalarıyla, bana sormadan etmeden gidelim diyor ben hayır desemde oraya gidene kadar uğraşıyor, tartışma çıkarıyor o günü zehir ediyor bana. benim gitmek istememem hiç birşey değiştirmiyor. Anneside dediğim dedik durmadan hadi gelin hadi gelin diye arıyor yok desekte anlamıyor. Gelmesem huzursuzluk çıkıyor. Huzursuz ediyorlarda.
İki gün önce anneme gittik gece 12 de dönüyoruz, annesigile durdurdu arabayı direk iniyor kapıyı çalıyor flan. Yine hiç sorma yok.
Eve misafir çağırıyor banada eve misafir çağırdım akşama yemek ne yapacaksın diye soruyor.
Bu örnekler çok fazla ben aklıma geleni yazdım sadece.
Ben artık bu evlilikte çok yıprandığımı hissediyorum zaten çok kopuğuz birbirimizden birde bu tavırları iyice soğutuyor.
Yapacağınız yorumlar için şimdiden teşekkür ederim.
Dün uğradığım şiddet, hakaret, küfür sebebinden dolayı annemi aradım (tabi eşimle huzursuz sürekli tartışıyordk) eve kv flan geldi eşimle bir olup Bi ton laf saydılar annemde susup dinledi arkamda durmadı evine götürmek istemedi bende baba evine geldim oda çok istekli götürmedi fakat bana kimse destek olmuyor, anne baba ayrı ve herkes evime gitmem için baskı yapıyor beni ciddiye almıyor. Hatta yediğim dayağı bile küçük görüyorlar. Çok bunaldım babam 'haftaya size geleceğiz bizi nasıl karşılıcaksın' diye soruyor. Ciddi olduğumu anlatıyorum ama üzerine baskı kuruluyor. Ben şimdi ne yapacağım çok kötü durumdayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?