çaresizlikten ölücem artık..

İşi bırakmayın. Her şey çok üst üste gelmiş. Çocuk için çok üzüldüm. Baba evi terk etmiş hastalık ayrı bir düzen. Çok zor. Güvenli bağlanma da oluşmamış sanırım çocuk tedirgin. Bence ilk iş bir pedagogla görüşme. En isleri şu an en son düşünülecek şey. Çalkantılı bir evliligiz var. Önce bunu halletmelisiniz. Tam gün neden vermediniz çocuğu? 9-5 olsa daha rahat değil mi?

bugün gidip eşimin alnından öpeceğim valla 5 yıl giydirip ağlamasına zırlamasına katlanarak o bıraktı kreşe bir kezde ufladığını bilmem.size tavsiyem asla işinizi bırakmayın hele birde boşanma süresi atlattıysanız asla. çocuğu bıraktığınızda asla arkanızı dönüp bakmayın içeri girdiğinde emin olun 5 dak önce ağlayan o çocuk gidecek yerine hemen oyun oynamaya başlayan bir çocuk gelecek,rahata alışmış olduğu için okulda kurallar var biraz sıkıntısını size yansıtacaktır pes etmeyin ,okuldan aldığınız anda benim dediğim oldu görüntüsünü verirsiniz.bizimkide çok ağladı ama pes etmedik iyiki de etmemişiz

Taşmayın :) İnanın çocuk sizin tedirginliğinizi anlarsa adaptasyon süresi uzuyor. Bi kaç hafta sabretmesini söyleyin eşinize ,düzelecek.

Anaokulunda bir çocuğumuz vardı annesinin kucağından çığlık kıyamet alınıp sınıfa getirilirdi yemek yemeyi reddeder annesinin ne zaman geleceğini sorup dururdu. Ben gözlem için ilk kez anaokuluna gittiğimden ve alışkın olmadığımdan bu duruma o kadar üzülmüştüm ki. Öğretmen anlattı,çocuk okula gelmemek için hastaymış gibi yapıyor aile de yollamıyormuş böylece adaptasyon süreci uzuyormuş. Kapıda vedalaşırken de anne endişeli ve dolu gözlerle bazen de kızgınlıkla bırakınca çocuk da okulu bir ceza ya da endişe duyulacak yer olarak görüyormuş.

Yaklaşık 2 hafta sonra bu çocuğumuz en çok yiyen en çok oyun oynayan en çok eğlenen çocuklarımızdan biri oldu :) Merak etmeyin geçecek. Belki rahatlatır diye anlattım..

Çok teşekkür ederim yorumunuz için.
Bende öyle olmasını umuyorum.
Daha önce kötü bir kreş tecrübesi yaşadık..
Aldık oradan okulun sokağından bile geçmek istemiyordu
Yaz dönemi kreşe gitmedi şimdi farklı bir yere başlattık ama durumlar böyle..
Umarım bir süre sonra alışır ve geçer..

Allah allah Çocuk eşinizle ortak değil mi? Ne demek bıktım işten çık sen bak. Babası değil mi getirip götürecek tabi, ayrılmıyor olsanız da yine ilgilenmeyecek miydi çocuğuyla?

işten bir iki gün izin alabilseniz?
öğretmeni tanıdığınız ve ona güven duyduğunuz hissini vermelisiniz çocuğa.
baba yapamıyor bence bunu.
akşam kitap okur musunuz?
hikaye uydurun, anne baba işe gidiyor çocuk kreşe gidiyor, sonra birlikte çok mutlu oluyorlar vs..
okulu onu terk ettiğiniz bir yer olarak değil, iyi zaman geçirdiği bir yer olarak tanımlamalısınız.
kuzeni arkadaşı varsa okula giden onlardan örnekler verin. tabi kıskandırmadan.
kolay bir süreç değil elbette ama bu kadar gözünüzde büyütmeyin.
ha bir de kreşten sonra lütfen gereksiz ödüllendirmeyin.almaya gittiğinizde abartılı sevinç gösterileri yapmayın.
işin doğallığını bozmayın yani..
o çok yanlış algılara sebep oluyor. önünü alamazsınız sonra..

Şimdiye kadar çocuğa kim baktı

Okul öncesi rutin nasıldı siz işe yeni mi başladınız

Çözüm yardımcı almak ev işleri konusunda

Akşam kaçta geliyorsunuz bilmiyorum ama evde tek öğün yemek pişecek o Zaman bulaşık da az olur

Ben bulaşığı sofradan kalkınca toplamıyorum mesela gece bir ara 10 dakika sürmüyor boşaltıp doldurması

Eşinizin sabah çocukla Zaman geçirmesi de iyi aslında baba çocuk bağları pekişir

Bir de anneanne varmış bir haftasonu Başbaşa kısacık bir tatil de ikinize iyi gelebilir bir şeylerin üstün örtmek iyi olmuyor çünkü

Son düzenleme:
İşten çıkmak çok kötü bişey ama böyle bir çocuğun varsa sadece babasına yüklemek de zor . Ev işi de yapmıyorsan kocan şikayetçiyse işten çık evinle ilgilen çocuğunla ilgilen kocanla ilgilen. Daha mutlu olursunuz belki. Sonra tekrar işine geri dönersin.

Allah allah Çocuk eşinizle ortak değil mi? Ne demek bıktım işten çık sen bak. Babası değil mi getirip götürecek tabi, ayrılmıyor olsanız da yine ilgilenmeyecek miydi çocuğuyla?

tabiki ortak evladımız.. Erkekler böyle isyan etmeye yer arıyorlar hemen.
uygun bir dille konuştum biraz sabretmemiz gerektiğini,onun bir çocuk olduğunu unutmamamızı falan..
Umarım anlamıştır beni..

işten bir iki gün izin alabilseniz?
öğretmeni tanıdığınız ve ona güven duyduğunuz hissini vermelisiniz çocuğa.
baba yapamıyor bence bunu.
akşam kitap okur musunuz?
hikaye uydurun, anne baba işe gidiyor çocuk kreşe gidiyor, sonra birlikte çok mutlu oluyorlar vs..
okulu onu terk ettiğiniz bir yer olarak değil, iyi zaman geçirdiği bir yer olarak tanımlamalısınız.
kuzeni arkadaşı varsa okula giden onlardan örnekler verin. tabi kıskandırmadan.
kolay bir süreç değil elbette ama bu kadar gözünüzde büyütmeyin.
ha bir de kreşten sonra lütfen gereksiz ödüllendirmeyin.almaya gittiğinizde abartılı sevinç gösterileri yapmayın.
işin doğallığını bozmayın yani..
o çok yanlış algılara sebep oluyor. önünü alamazsınız sonra..

bayram sonrası ve herkesin tatil dönüşü olduğu için işler çok yoğun ve ancak ilk gününde izin alıp yanındaydım.
Sonrasında ananesi ilgilendi sağolsun.
Sürekli konuşuyoruz okul hakkında artık arakdaşlarının yaşıtlarının okula gittiği söylüyoruz falan ama bu sabahları ağlama huyunu bırakmıyor malesef.. Ama alışacak yapacak birşey yok..
Önerileriniz için çok teşekkürler..

Şimdiye kadar çocuğa kim baktı

Okul öncesi rutin nasıldı siz işe yeni mi başladınız

Çözüm yardımcı almak ev işleri konusunda

Akşam kaçta geliyorsunuz bilmiyorum ama evde tek öğün yemek pişecek o Zaman bulaşık da az olur

Ben bulaşığı sofradan kalkınca toplamıyorum mesela gece bir ara 10 dakika sürmüyor boşaltıp doldurması

Eşinizin sabah çocukla Zaman geçirmesi de iyi aslında baba çocuk bağları pekişir

Bir de anneanne varmış bir haftasonu Başbaşa kısacık bir tatil de ikinize iyi gelebilir bir şeylerin üstün örtmek iyi olmuyor çünkü

1 yaşından itibaren babannesi baktı artık bakamayacağını söyledi haklı olarak yaşlı insanlar zaten..
Kendi annemi de çok yormak istemiyorum sadece ananede kahvaltı yapacak ve sonra servis alıp okula götürecek 12 de ama rutini bi oturtamadık.. Kimseyi üzmeden yormadan bir düzende gitsin istiyorum bir an önce..

İşten çıkmak çok kötü bişey ama böyle bir çocuğun varsa sadece babasına yüklemek de zor . Ev işi de yapmıyorsan kocan şikayetçiyse işten çık evinle ilgilen çocuğunla ilgilen kocanla ilgilen. Daha mutlu olursunuz belki. Sonra tekrar işine geri dönersin.

işim ve şartlarım şükürler olsun ki iyi..
Böyle bir zamanda da işimi kaybetmek istemiyorum açıkçası 30 yaşındayım ve yaş geçtikçe iş bulmakta zorlaşıyor malesef..

Böyle bir zamanda da işimi kaybetmek istemiyorum açıkçası 30 yaşındayım ve yaş geçtikçe iş bulmakta zorlaşıyor malesef..
Isten ayrilmak istemiyorsaniz, bi sure sabredip krese alismasini bekliyceksiniz.
Benim oglum da yurtdisina geldik ve krese yazdirdik. Zaten pat diye uyum saglamak zor bi de yabanci bil. Aksamlari " onlar ne diyo ne konusuyo ben hic anlamiyorum ki, gitmiycem" diye aglardi kuzum:cry:
Ama cocuklar oyle cabuk alisiyorlar ki. Masallah kuzulara:nazar:
Pes etmeyin alisacaktir zamanla.
Evliliginizdeki sorunlar tamamiyle halloldu mu? Esinizle nasilsiniz su an?

Bir psikoloğa mı götürdeniz çocuğu acaba? Ayrılık durumları da yaşayınca belki çocukta terk edilme korkusu oluşmuştur. Psikolog çok yardımcı olur size.

Arkadaşlar Merhaba,

Önceki konularımı bilen bilir..
Biz eşimle ayrılmaya karar vermiştik fakat o hafta oğlum rahatsızlandı kusma ateş 2 gün acile taşındık..
Tabi babasını da istediği için eşimi de çağırdım hep birlikte götürdük hastaneye.
ve o günlerde kendimi o kadar yorgun ve çaresiz hissetmiştim ki yanımıza dön diye yalvardım resmen oda döndü..

ikimizde çalışan insanlarız ve oğlumu yarım gün kreşe yazdırdım 12- 5 buçuk
ben sabahları evden çok erken çıkıyorum o yüzden o da babasıyla 9 gibi ananeye gidiyor.
Ama ne gitmek adamın canına okuyormuş sabahları onu giymem bunu giymem okula gitmiycem ananeme gitmiycem..
Ananenin kapısında da baba beni bırakma diye kıyamet kopuyormuş..
Okula bu hafta başladı ilk gün ben durdum sürekli yanıma gelip gelip kontrol etti bekliyor muyum diye..
Aynı şeyi 2 gündür anneme de yapıyor kadıncağız bekliyor okulda..

Bu sabah yine aynı hengame yine baba gitme diye kıyamet kopmuş ve eşim artık bezdim bıktım diye bana isyan etti..Benimde artık psikolojim kaldırmıyor zaten zor bir çocuk bir de eşimin isyanları..
İşim çok iyi bırakmak istemiyorum ama çık işten kendin bak diyor zaten 4 yaşında, ilkokula başlayacak 2 yıl sonra..

Ya haftaiçi annemlerde kalacağım annemler okul zamanı gelince gönderecekler yada eşimin bu isyanlarını duymak zorunda kalacağım..
Ne yapacağımı bilmiyorum artık.. Birde ev işlerini de yapmıyorsun bilmem ne falan diye de yükleniyor bana..
Elimden gelen bu dedim bende.. iş,ev,çocuk,karılık bilmem ne yetişmek kolay mı..

Tıkanmış,tükenmiş durumdayım ne yapacağım ben ya :KK43:
isten değil eşten ayrılın bence
çok sinirlendim ya resmen çalışmanıza köstek oluyor
sizden dört dörtlük ev işi beklenemeyeceğini öğrensin
gerekirse haftada bir yarim gün temizlikçi tutun ama çalışmayı bırakmayın
akşamları oğlunuzla kaliteli zaman geçirin oyunlar oynayın
evdeki huzursuzluk ona geçmiş bence
4 yaş çocuğu için bence de iş bırakılmaz çok farklı bir durumu yoksa
moralinizi yüksek tutun oğlunuzun huysuzluğu geçici, okula alışacak
eşinize iyi bir ayar gerekiyor ama

İş bulmak zorlaşıyor ama böyle giderse kocanı da kaybetme ihtimalin var bunu da göz önünde bulundur bence. Kocan bunaldım diye tekrar çekip gidebilir .

Arkadaşlar Merhaba,

Önceki konularımı bilen bilir..
Biz eşimle ayrılmaya karar vermiştik fakat o hafta oğlum rahatsızlandı kusma ateş 2 gün acile taşındık..
Tabi babasını da istediği için eşimi de çağırdım hep birlikte götürdük hastaneye.
ve o günlerde kendimi o kadar yorgun ve çaresiz hissetmiştim ki yanımıza dön diye yalvardım resmen oda döndü..

ikimizde çalışan insanlarız ve oğlumu yarım gün kreşe yazdırdım 12- 5 buçuk
ben sabahları evden çok erken çıkıyorum o yüzden o da babasıyla 9 gibi ananeye gidiyor.
Ama ne gitmek adamın canına okuyormuş sabahları onu giymem bunu giymem okula gitmiycem ananeme gitmiycem..
Ananenin kapısında da baba beni bırakma diye kıyamet kopuyormuş..
Okula bu hafta başladı ilk gün ben durdum sürekli yanıma gelip gelip kontrol etti bekliyor muyum diye..
Aynı şeyi 2 gündür anneme de yapıyor kadıncağız bekliyor okulda..

Bu sabah yine aynı hengame yine baba gitme diye kıyamet kopmuş ve eşim artık bezdim bıktım diye bana isyan etti..Benimde artık psikolojim kaldırmıyor zaten zor bir çocuk bir de eşimin isyanları..
İşim çok iyi bırakmak istemiyorum ama çık işten kendin bak diyor zaten 4 yaşında, ilkokula başlayacak 2 yıl sonra..

Ya haftaiçi annemlerde kalacağım annemler okul zamanı gelince gönderecekler yada eşimin bu isyanlarını duymak zorunda kalacağım..
Ne yapacağımı bilmiyorum artık.. Birde ev işlerini de yapmıyorsun bilmem ne falan diye de yükleniyor bana..
Elimden gelen bu dedim bende.. iş,ev,çocuk,karılık bilmem ne yetişmek kolay mı..

Tıkanmış,tükenmiş durumdayım ne yapacağım ben ya :KK43:
İşten ayrıl diyen eşle yakın bi zamanda ayrılık noktasına gelmişsin.. Pek akıllı beyefendi evliliğiniz biterse hayatını mevcut standartlarda nasıl tutacağını da akıl etmiş mi?
Cocuk ikinizin ağlamasını bağırmasını cekecek o da bi zahmet
Ayrı oldugunuz donemde duygusal olarak yaralanmıştır cocuk korkuyordur tabi şimdi.
Bı sure izne cıkın bence çözüm olarak ve öğretmenlerinden/ okul danışmanımdan yardım alın.

Back
X