Biran ben yazdım sandımHer ne kadar aynı durumda olsakta bulunduğumuz durum içler acısı. Gerçekten banko görevlisi pozisyonuna bile zorla okulu uzata uzata bitirmiş arkadaşlar girerken ben işsizim. Kadersizlik mi denir, kısmet kapalılığı mı bilemedim. Ben 3.lükle bitirdim üniversiteyi.
Konu sahibi katılıyorum sana ailene ne kadar el açıp para istenir ki. Bende günü birlik işler yapıyorum işte harçlık çıksın diye. Olmadığı zaman el işi yapıyorum güzel getirisi var. Eğer ilgin varsa sende deneyebilirsin. Kpss hazırlanabilirsin bir yandan benim gibi.
Cnm inan en çok üzüldüğüm nokta bu.Yoksa herkesin işe ihtiyacı var,herkesin işi olsun,herkes parasını kazansın elbet.Ama hep iyi olmak için,belki herkesten bir adım önde olmak için uğraştık.Niye böyle oldu? Kim ne derse desin,ne kadar uğraşırsan uğraş şans diye birşey var.Herkes kendi şansını yaratır,çabalarsan olurmuş... bunların çoğu genelleme gerçek dünyada uygulamaya gelince öyle olmuyor işte...Gerçekten hakkıyla,hakederek bir yerlere gelenler de var,ama bir o kadar da -ne işi var bunun burada- dediğin insan var...
Benim öyle marifetlerim de yok malesef.Tek şansım ailem.Şimdiye kadar hiç sıkmadılar,neden olmuyor demediler ama bunda ilk gittiğim iş görüşmesinde onların da gördüğü bir saçmalık önayak oldu diyebilirim,o yüzden hiç niye olmuyor diye baskı kurmadılar.Kuzenim dışında,o da şurda çalışan bi çocuk var ya şunu yapamıyor,iki kelime zor konuşuyor seni niye almıyorlar diye sitem ediyor.Ben artık kadere bıraktım,elimden geleni yaptığımı düşünüyorum,hatta liseyi,üniversiteyi zar zor bitirenlerin işe girdiğini görünce fazlasını bile yapmışım