CHP'nin Köşk için önerdiği İhsanoğlu'nun geçtiğimiz yıl "Hiçbir zaman politikaya ilgi göstermedim. Benden politikacı olmaz" dediği ortaya çıktı.
CHPnin Cumhurbaşkanı adaylığı için eski İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ismini önereceği öğrenildi. Kılıçdaroğlu Bahçeli ile görüşmesinin ardından aday oalrak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu teklif ettiklerini açıkladı.
İHSANOĞLU: BENDEN POLİTİKACI OLMAZ
Ekmeleddin İhsanoğlu geçtiğimiz yıl mart ayında İsveçe yaptığı ziyaret sırasında bir medya patronunun umre ziyareti sırasında kendisine "vakti geldiğinde Çankaya'ya aday olmanızı istiyoruz. Desteğimiz tam" şeklinde bir teklifte bulunduğu yönündeki iddialara ve politikayla ilgi soruya verdiği cevapta şunları söylemişti: "Hepsi iftira. Beni hiç politikayla ilgilenirken gördünüz mü? İsteseydim politikaya çoktan girerdim. Turgut Bey (Özal) zamanında olsun, Ak Parti kurulurken olsun, Adalet Partisi döneminde olsun, iktidar çevrelerine hiçbir zaman çok uzak değildim, çok da yakın değildim. Hiçbir zaman politikaya ilgi göstermedim. Benden politikacı olmaz."
http://www.sondakika.com/haber/haber-ekmeleddin-ihsanoglu-siyasetle-isim-olmaz-6158124/