Cati darlığı, sezaryen dogum, çok açık yardım !!!

Olympea

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2016
1.384
2.191
83
Merhaba hanımlar.
Bugün kontrol icin dr a gittik dr çatı muaynesi yapti ve catin çok dar çok zorlanirsin sezaryen dogum yapalim dedi ve uc gun sonraya randevu verdi.

doktorum normal doguramazsin demiyorum elbet dogurabilirsin ama çok zorlanirsin dedi.

Doktora benim zorlanmam değil bebegimin sağlığı önemli dedim yüzde olarak risk nedir diye sordum %70-80 bu dogum sezaryenle gider beklemek normal dogum bebek için de risk dedi.

Eğer normali deneyelim dersen deneriz dedi ama risk dedi. Şaştım kaldım ve çok kotuyum. Normal dogum istiyordum hep. Ve hala da istiyorum. Ama bebegim daha önemli ve onu riske atamam. Siz olsanız napardinız normali denermiydiniz? Yoksa doğrudan sezaryen mi olurdunuz? Çatı darlığı teşhisi konan hanımlar siz naptnız ?

Lütfen rica ediyorum konum tasinmasin çok kotuyum ve su an benim için dünyanın en büyük derdi bu .

Bence doktorunu dinle çok da içine sinmiyorsa başka doktorun da fikrini Al. Benim ilki açılma olmadığı için sezeryanla sonuçlandı.çok da memnunum yani. Tabiki normal sağlıklı olan ama olmuyorsa çok da zorlamamak laZım bebek ve senin açından risk oluşturabilir

Doktor risk diyorsa onu dinlerdim ben sanırım. İlle de normal doğuracam diye doğumumu riske atamazdım. 14 saat doğum sancısı çekmiş biri olarak şunu söylemek istiyorum. Onca saat acı çektikten sonra apar topar sezaryene alınsam biterdim herhalde.

Siz sağlıkla kavuşun gerisi fasa fiso. Hayırlı doğumlar dilerim.

Ablam iki gun sanci cektikten sonra sezeryana alindi. Baska doktorlarla da gorusun ama sonunda Doktorunuzu dinleyin derim...
Bu arada planli sezeryana gidilmesinu dogru bulmuyorum. Sancilar geldikten sonra bebek kendini doguma hazirladiktan sonra olabilir sezeryan...

Valla ben bu konularda şaşıp kalıyorum açıkçası :(
İlk hamileliğimde çocuk 4 kilo hiç açılman olmamış dedi doktor. Hemde çok güvendiğim bilinmiş bir prof.
Çok ağladım çünkü normal doğum istiyordum. Neyse sonra sezeryan dediği için kabul ettim başka doktora gitmedim.
Doğumdan sonra yanıma gelip demezmi senin açılman olmuş hiç sancı çekmedinmi? Diye :kızgın:
Ağrı eşiğim yüksek benim! Çekmedim dedim.

Ama olan olmuştu doğurmuştum artık. Bence aklınızda kalmasın başka doktora daha sorun ben hala keşke sorsaydım diyorum. Bu arada 2. Sezeryanımıda aynı doktora yaptırdım.:KK15:

Doktorunuz u dinleyin o me diyorsa dogrudur. Bir bildigi vardir. Ayrica sezeryan korkuldugu kadar zor bir dogum secenegi degil.

Annemin çatısı darmis.
Çok anlamıyorum ama benim kalp atışlarım dahi kesilmis.
Vakumla cekmisler ve annemin 18 dikisi varmış..
Bir hekime daha danisin ama kulak ardı etmeyin.

özel de doktora gidiyorsanız devlete de muhakkak görünün. para tuzağı olmadan sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın inşallah.
eskilerin de çatıları dar olmuyor muydu acaba, gerçekten merak ediyorum bu durumu.

Zorlamayın bence.yakın zamanda en yakın arkadaşım 20 saat sancı çekip sezeryan olmak zorunda kaldı.Aklına geldikçe ağlıyor.Hayatınızın en güzel gününü zehir etmeyin bence kendinize.

özel de doktora gidiyorsanız devlete de muhakkak görünün. para tuzağı olmadan sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın inşallah.
eskilerin de çatıları dar olmuyor muydu acaba, gerçekten merak ediyorum bu durumu.
Devlete gitsem muayne cati muaynesi yaparlar mi ? Ne diycem cati muaynesi olmak istiyorum mu diycem ?

Devlete gitsem muayne cati muaynesi yaparlar mi ? Ne diycem cati muaynesi olmak istiyorum mu diycem ?

hiç kadın doğuma gitmedim ki :)
annemden edindiğim tecrübeyle doğumum yaklaştı normal doğum yapmamda bir sakınca var mı görüşlerinizi almak istiyorum diyebilirsiniz.

Ama bunlar riskli hareketler, güvenmiyorsanız neden bu doktorla devam ettiniz aylarca?
Devlet genelde normal doğuma yönlendiriyor, bu konuda olumlu / olumsuz bir çok doğum hikayesi var, bahsedip canınızı sıkmak istemiyorum. Ama elbette istediğinizi size söyleyecek doktoru bulabilirsiniz, sorun şu aşamada doktor değiştirip nasıl güveneceksiniz?

Sezeryan doğurunca dünyanın sonu mu geliyor? Doktorunuza güvenin.. Spinal analjezi ile doğum yapmış biri olarak söylüyorum eğer doktorunuz size normal olmuyor diyorsa olmuyordur.. Ya bebek oksijensiz kalırsa Allah korusun o zaman ne yapacaksınız.. Riske atmaya değer mi.. Normal doğum yapcam diye bebeğin hayatını riske atmayın..

Doktorunuzun riskli dediği şeye bizler onay veremeyizki, vebal olur bu.

Ben olsam doktorumu dinlerim, mühim olan hem bebeğin hem sizin sağlığınız değil mi, kavuşun yeterki. Sezaryen çok kötü bişey değil ki, bu kadar karşı olmayın.

İçinize sinmiyorsa başka doktora da görünün elbette.

Birkaç gün önce gelinimiz spinal sezaryen oldu. Çok istedi normal.. Ama çatı dar dendi ona da. Ve şimdi çok memnun, çabuk da ayaklandı,iyiki böyle olmuş diyor.

Sancısı gelmeyen, suni sancı verilen, saatlerce boşuna sancı çekip olmayınca sezaryen olan yakınlarım da var.

Moral bozmak istemem ama her ihtimal mevcut. Hayırlısını dileyin ve kendinizi Türk hekimlerine emanet edin ;)

Allah sağlıkla kavuştursun.

Emin olmak, aklınızda soru işareti kalmasını istemiyorsanız bir Dr a daha muayene olun. Zaten doğum haftanız gelmiş büyük ihtimalle çatı muayenesi de yapılır diye düşünüyorum. Dr çatı muayenesi yapmazsa normal doğum yapabilir miyim diye sorabilirsiniz ona göre size bilgi verirler.

Sezeryan tavsiye ederlerse çok moralinizi bozmayın önemli olan sizin ve bebeğinizin sağlığı.

İlk hamileliğimde 8 saat sunni sancı verdiler açılma olmadı mecburen sezeryan doğum yaptım. Sezeryan olacağını bilseydim hiç o kadar eziyet çekmez direk sezeryan doğum isterdim.

Ben iki doktorada gorundum ikiside catin dar dedi. Normal dogumda zor olur ve vakumla cocugu cekmek durumunda kaliriz dedi. Bende cocugun saglikli dogmasimi yoksa benim hizli iyilesm mi onemli diye disundum ve sezeryana karar verdim. Ya dedim cocuk kanalda sıkısırsa ve kordon boynuna dolanirsa olacaklarin vebali var. Sirf ben normal istiyorum diye oyle bir ihtimali neden yasasin cocugum.. arti vakumun yanlis kullanilmasi ve beyninde olusabulecek tahribati bile dusunemiuorum.

Ben zaten en bastan beri sezeryan istiyorum hic normal dusunmedim.
Ama normal dusunuyor olsaydim da %70 %80 riske girmez sezeryan olurdum.

Ben bastan itibaren devlete gittim son zamanlarimda ozele basladim devlette istege bagli sezeryan yasak oldugu icin.
Soyle soyliyim burada devlette cati muayenesi bile yapmiyorlar gerekirse kesi atilir diye ve son ana kadar istemeseniz de normal doguma zorluyorlar.

Siz bilirsiniz ama ben riske girmezdim sahsen.

Özellikle özel hastane doktorları sezaryene meyilli bu gerçek.
Sebeplerinden birini şu olarak görüyorum ;
Normal doğumda gerçekleşebilecek olumsuzluklardan çekinmek.
Allah esirgesin herhangi bir ters durumda doktor ve hastane direkt suçlu konuma düşüyor. Kimse bu riski almak istemiyor kanımca.

Eskiden de vardır çatısı dar olan, suyu biten, kalp atışı riske giren. Ama aynı şekilde kayıplar da eskiden fazlaydı.
Şimdi şükür herşey daha kolay ve sorunsuz olmakta.

Ben sezeryan oldum hiç pişman olmadım, senin durumunda olsam bir doktordan daha fikir alırdım normal doğum istiyosun anladığım kadarıyla

Back
X