Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Onu ben devlette gittiğim bı doktora sordum evet elbette dar oluodu ama ozamn bebek ölümleri anne ölümleri çok oluodu dedi çatı dar oldumu bebek havasizliktan oluodu annede çok kan kaybından oluodu dedi teknoloji ilerlemisken riske atmaya değermi demişti
Konunun taşınması önemli değilki burda aşağı yukarı aynı şeyi söyleyecekler kimse bebeğini riske atmanı önermez. Bir profesör bebek kendi gelmeye karar verdiyse Eğer normal ya da Sezeryan bir önemi yok demişti. Benim suyum geldi sekiz saat bekledik suni sancı da verildi açılma olması için. Doktor artık bekleyemem sezeryana alıyorum dedi iyiki öyle yapmış bebeğimin boynuna kordon dolanmış. Bir tanıdığım da yine suyu gelmişti doktor evde bekle demiş sancın artınca gelirsin. Doktor ısrarla normal deneyince bebek havasız kalmış ve şu an hasta bir bebeği var. Ayrıca doktorların tutumu da bellidir. Benim doktorum normal Doğum yanlısi biriydi sezeryan deyince hiç üstelemedim bile. Doktorunu bunca zaman tanimissindir.Ben elinden geleni yaptım olmadı seçeneği bana daha uygun. Yani sancı çektim olmadı keşke doğrudan sezaryen olsaydim demem. Benim icin once bebegim. Ancak zorlayip bebege zarar vermek istemiyorum.![]()
+1 Ben de sanci geldikten sonra sezeryan dogum diyorum. Bu arada normal dogum konusundaki bilincliligin icin de seni tebrik ederim konu sahibi. Istersen cati darligi konusunda bir doktorun daha gorusunu al ve bu dogrultuda karar ver. Ben de yaklasik iki gun sanci cektikten sonra dogum yaptim zor bir dogumdu ve risk aldim ama sana riske gir diyemem baska doktorlarin gorusunu alman onemli.Ablam iki gun sanci cektikten sonra sezeryana alindi. Baska doktorlarla da gorusun ama sonunda Doktorunuzu dinleyin derim...
Bu arada planli sezeryana gidilmesinu dogru bulmuyorum. Sancilar geldikten sonra bebek kendini doguma hazirladiktan sonra olabilir sezeryan...
Aktif yasam bicimlerinden, ozellikle tarlada bahcede surekli comelerek calistiklari icin, yerde oturup kalktiklari icin vucutlarinin daha esnek olduguna dair bir teori var spor hocamiz da ozellikle bazi egzersizlerin dogumu kolaylastirdigini soylemisti.özel de doktora gidiyorsanız devlete de muhakkak görünün. para tuzağı olmadan sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın inşallah.
eskilerin de çatıları dar olmuyor muydu acaba, gerçekten merak ediyorum bu durumu.
Üzme kendini doktoruna guvenmiyorsan bi doktora daha gözük derim benim doktorumda sürekli bana sezeryan diyor yarın başka bi doktor için randevu aldım bide ona gidecegim eğer oda sezeryan derse kendi doktorumda olurum sezeryan ama normal olabilir derse denerim çatı muayenesi yapmadı bile benim doktorum direk bebek iri dedi sende üzme kendini hem sezeryan çokta kötü bişey değil bebeğinin ve senin sağlığın için önemli
InşaAllah çoook deli gibi korkuyorum sezeryan dan inşaallah normal olur bakalım yarın gidicem bi doktora daha inşaallah bende normal doğururum
Annem yurtdışında 4.5 kiloluk abimi doğurdu 3. Günde. 3 gün sancı düşünün. Normalde sezeryana alınması gerekiyordu ama adamlar yılmamış zorla doğurtmuş. Abimi de vakumla çekmişler artık. Annem anlatiyo da gözlerim mosmordu 3 gün sancı cektim çok kan kaybettim diyo. Lavaboda bayılmış hastahanede. Çok zor yaaa.. çatı muayenesi olun da olumsuz bişey çıkarsa sezeryan olun nolcak yani
Ben sezeryan dogum yapmadim ama korkulacak bir sey degil. Yeri geldiginde hayat kurtaran bir yontem. Yalniz tabi onun da kendine gore zararlari var anne acisindan daha da cok bebek acisindan. Yeni arastirmalar normal dogumla dogan bebekler ile sezeryanla dogan bebekler arasinda bagirsak florasi yonunden farklilik oldugunu gosteriyor. Bu sadece bir yonu ama bebegin bagisikligi acisindan onemli bir faktor. Normal dogumla dogan bebekler dogum esnasinda anneden cok sayida faydali bakteri aliyor ve bu sagligini olumlu yonde etkiliyor. Ama hayat kurtaracaksa tabi ki de sezeryan.
Yurtdisinda ozellikle avrupa'da kolay kolay sezeryan yapilmiyor hatta ilk dogum sezeryan olsa bile ikinci dogumu normal yapiyorlar ve bazi doktorlar cati darliginin dogum anina kadar tam anlamiyla anlasilamayacagini soyluyor bu yuzden Turkiye'deki gibi duzenli bir cati muayenesi olayi yok sanirim.Annem yurtdışında 4.5 kiloluk abimi doğurdu 3. Günde. 3 gün sancı düşünün. Normalde sezeryana alınması gerekiyordu ama adamlar yılmamış zorla doğurtmuş. Abimi de vakumla çekmişler artık. Annem anlatiyo da gözlerim mosmordu 3 gün sancı cektim çok kan kaybettim diyo. Lavaboda bayılmış hastahanede. Çok zor yaaa.. çatı muayenesi olun da olumsuz bişey çıkarsa sezeryan olun nolcak yani
İnşallah ama sezeryandanda korkma yani bende sezeryanla dogurdum konu sahibinede soledim iki gün sıkıntı cekeceksin sorasinda herşey normale dönüyor ya evlat Candan tatlı hele bi kucagina alda ne sezeryan acin kalıo nede başka bisi çok güzel bi duygu canım hayırlı doğumlar olsun insallahInşaAllah çoook deli gibi korkuyorum sezeryan dan inşaallah normal olur bakalım yarın gidicem bi doktora daha inşaallah bende normal doğururum
Bebek iri değilmiş. 3 ile 3.5 kg arası dogar normal kiloda dedi dr.Ama çatin dar dedi.Bence onların bebek iri dedigine bakma benim oglumada öle demislerdi kedi yavrusu gibi doğdu eğer çatıda darlık yoksa dinleme doktorlar aşırı derece sezeryan yanlısı ota b*ka sezeryan diolar çayın musaitse iri miri dediklerini dinleme normal dogur canim
InsallahInşaAllah çoook deli gibi korkuyorum sezeryan dan inşaallah normal olur bakalım yarın gidicem bi doktora daha inşaallah bende normal doğururum
Ankara.Korkmayın lütfen. Şuan korku ve üzüntü en çok zarar verendir size.
Bir doktora daha gidip kararınızı verirsiniz inşallah. Hangi sehirdesiniz ?
İnşallah ama sezeryandanda korkma yani bende sezeryanla dogurdum konu sahibinede soledim iki gün sıkıntı cekeceksin sorasinda herşey normale dönüyor ya evlat Candan tatlı hele bi kucagina alda ne sezeryan acin kalıo nede başka bisi çok güzel bi duygu canım hayırlı doğumlar olsun insallah
Cnm çatı darlığı sorun istersen içinde kalmasın bide devlet hastanesi git kesin emin olduktan sora kesinlikle sezeryan dusunmelisinBebek iri değilmiş. 3 ile 3.5 kg arası dogar normal kiloda dedi dr.Ama çatin dar dedi.
500 gr'a kadar sapma olabiliyor.Bebek iri değilmiş. 3 ile 3.5 kg arası dogar normal kiloda dedi dr.Ama çatin dar dedi.