Bugun doktora gittim 37 haftalik hamileyim... nstye falan girdim sanci cikmadi kasilma vardi tabiki ... ama haftaya bugun yani pazartesi cati muayenesi yapicam dedi... nasil oldugu hakkinda bilgim var az cok ama yasayanlar kadar bilemiyorum... biraz anlatir misiniz hazirliklari nasil yapildigini nasil oluyo bilgikendirir misiniz lutfennn...
Bugun doktora gittim 37 haftalik hamileyim... nstye falan girdim sanci cikmadi kasilma vardi tabiki ... ama haftaya bugun yani pazartesi cati muayenesi yapicam dedi... nasil oldugu hakkinda bilgim var az cok ama yasayanlar kadar bilemiyorum... biraz anlatir misiniz hazirliklari nasil yapildigini nasil oluyo bilgikendirir misiniz lutfennn...
emin ol gözünde büyüttüğün kafanda canlandırdığın gibi korkunç değil olay çatala yatıyorsun dr eliyle açılma olup olmadığını kontrol ediyo sen hiç bişi anlamazsın bile rahat ol kasma kendini yeter
İlk hamileliğimde yaşamadım hiç bu hamileliğimdede sanırım olmaz sezeryan çünkü
ben çatı muayenesiyle ilgili öyle mesajlar okumuştum ki, çatı muayenesinden çıktıktan sonra güldüm ..
muayene masasına alıyor doktor ve eliyle kontrol ediyor genital bölge içini. sinek ısırığı gibi bir acı bile hissetmedim..kendinizi kasmayın,rahat bırakın.. 5 saniye sürüyor zaten.
çıktıktan sonra anlayacaksınız gözde büyütülmemesi gereken birşey olduğunu..
Doğum sancıları başlamadan çatı muayenesi adı altında yapılan işlemin anlamı hiç yok
Sezaryene yönlendirmek için yapılıyor
Doğumda pelvik bağlar gevşer kemiklerin arası açılır
Doğum sancısı başlamadan çatın dar demek sadece sezaryan bahanesi
Peki ustumuze bisey ortuyolar mi aci olmaz zaten neden olsun iliskiye girdigimizde acimiyoki muayenede acisin ay nasil olcak acaba ya bide kan geliyo mu muayeneden sonra :-\
tabi ameliyat örtüsü gibi birşey örtüyorlar . doktor biraz kan gelebilir,lekelenme olabilir dedi ama bende olmadı. bu arada bende özele gidiyorum. doktorum çatımın normal doğum için gayet müsait olduğunu söyledi. onlar bilim insanı istisnalar hariç hokkabazlıkla uğraşacaklarını zannetmiyorum..
banada 2 hafta sonra dedi bakıcakmış yok cnm abartıldığı gibi değil öyle canın falan yanmıyor
sen rahat ol kasma kendini yeterr
Evet haklisiniz aslinda bi suru sey okudum cati muayenesinden sonrra kan geldigini ..Ortu ortuyolarsa aslinda pekte utanicak bi durum yok bu muayenede siz normal mi yapicaksiniz yoksa yaptiniz mi
yok rahat olun sadece doktor ve siz..
mesela ben sabah yine çatı muayenesine girdim. 40 haftalık oldum çünkü. açılmam fazla yokmuş birkaç gün daha bekleyeceğiz.. normal yapacağım hayırlısıyla cumartesi randevumuz var. gelmezse çarşamba günü suni sancı ya da sezeryan
normal muayene gibi örtülü falan çatala yatıyosun 2 parmağını sokuyor, bi sağa bi sola çeviriyor şööle bitti 10sn.
tabii ben naaptım, okuduğum bir sürü saçma korku hikayesinin etkisiyle acıyacak diye korkarak yattım masaya elini değer değmez başladım bağırmaya acıdı acıyacak diye bağırmaya hazır ay uy devam ettim alini si yana çevirdi okadar sıktımki kendimi geri çekemedi zavallı:)) benim yıllarca vajinismus yaşamış süper hiper güçlü vajinal kaslarım acıttımı bilmem rengi falan değişti doktorun:)) sıkma kendini diyo ama ben serbest bırakamıyorumki kendimi, ööle eli içimde bekledikki ben sakinleşeyim diye sonra bide elini öbür yana çevirdi çekti, rezaletin son noktasıydım yani:)) sen bebeğide sıkarsın bu kafayla git sezeryan ol der diye düşündüm ama demedi:)) çatın geniş normal doğuma müsaitsin dedi, nts den sonrada sakın korkup sezaryan isteme sana sezeryan yapmak yazık olur nstde görülen ciddi sancıları bile hissetmiyosun bir avazda doğurursun falan dedi.
hamilelere neden çatı muaynesi yapıyolar:26: bide canımnormal zamanlardaki çatı muaynesinde napılıyo
Bugun oldum biraz yandi canim gayet norma dei yapabilirsin dedi bilmiyorum cok korkuyorum aslinda ya nasil olcak nasil yaparim odum kopuyo...banada 2 hafta sonra dedi bakıcakmış yok cnm abartıldığı gibi değil öyle canın falan yanmıyor
sen rahat ol kasma kendini yeterr
kanama cok oluyomu peki korkulmasi gerekiyomuBen 40 haftayı doldurmuş bir gebe olarak on gün önce çatı muayenesi yapıldı. Hem çatı müsait mi diye bakıyor hem de açılma var mı diye... İki parmağıyla içeri girip sağ ve sol kemiklere bakıyor bir eliyle de karnına bastırıyor.. Hatta bana günüm geçip te doğum başlamadığı için dün tekrar yaptı... Ben de olmadan önce korkumdan çok okudum ettim ama o kadar korkunç diil,çok hoş bir an diil tabiki ama kendini kasmazsan zaten çokkk kısa sürüyor. Benim dün kanamam oldu ilkinde olmamıştı..ama dr olabileceğini söylemişti zaten... Merak etme olursa da önemli diil...
Bn aslinda sezeryandan yanayim ama doktorum hic istemiyo catimusait diyo bn bu korkuyla doguramam galba...yok rahat olun sadece doktor ve siz..
mesela ben sabah yine çatı muayenesine girdim. 40 haftalık oldum çünkü. açılmam fazla yokmuş birkaç gün daha bekleyeceğiz.. normal yapacağım hayırlısıyla cumartesi randevumuz var. gelmezse çarşamba günü suni sancı ya da sezeryan
normal muayene gibi örtülü falan çatala yatıyosun 2 parmağını sokuyor, bi sağa bi sola çeviriyor şööle bitti 10sn.
tabii ben naaptım, okuduğum bir sürü saçma korku hikayesinin etkisiyle acıyacak diye korkarak yattım masaya elini değer değmez başladım bağırmaya acıdı acıyacak diye bağırmaya hazır ay uy devam ettim elini bi yana çevirdi okadar sıktımki kendimi geri çekemedi zavallı:)) benim yıllarca vajinismus yaşamış süper hiper güçlü vajinal kaslarım acıttımı bilmem rengi falan değişti doktorun:)) sıkma kendini diyo ama ben serbest bırakamıyorumki kendimi, ööle eli içimde bekledikki ben sakinleşeyim diye sonra bide elini öbür yana çevirdi çekti, rezaletin son noktasıydım yani:)) sen bebeğide sıkarsın bu kafayla git sezeryan ol der diye düşündüm ama demedi:)) çatın geniş normal doğuma müsaitsin dedi, nts den sonrada sakın korkup sezaryan isteme sana sezeryan yapmak yazık olur nstde görülen ciddi sancıları bile hissetmiyosun bir avazda doğurursun falan dedi.
hamilelere neden çatı muaynesi yapıyolar:26: bide canımnormal zamanlardaki çatı muaynesinde napılıyo
normalde çatı muayenesi yapmıyorlar ki, doğuma yakın yapılıyor ama kaçıncı haftadaydı unuttum, ben doğuralı 10 sene oluyor şimdi 2.ye hamileyim. bebeğin çıkış yolunu tıkayacak bi kemik vs.. varmı, ordaki kemikler bebeğin başından daha dar mı bebek geçermi geçmezmi anlamak için kemikler arasındaki mesafeye bakıyorlar ilkinde. birde doğuma çok yaklaştıkça yada doğum sancıları başlayınca açılma miktarını ölçmek için bakıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?