çatı muayenesinin zor olması doğumun da zor olacağını mı gösterir?

zeitgeist9

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2010
405
70
98
Çanakkale
arkadaşlar bugün doktorum çatı kontrolü yaptı ve canım epey yandı.
doktor ordaki kaslarımı sıktığımı gergin olduğumu söyledi, gerçi bebek içeriden çıkarken orası da yavaş yavaş gevşeyecek ben şimdi dışarıdan ve ani bi baskı uyguladığım için kasların gerilmesi normal, bu doğumun zor olacağı anlamına gelmez dedi ama ben çatı muyenesinden sonra gerildim iyice,
çatı muayenesinde zorlanıp kolay bi doğum geçiren var mı aranızda?

ben cok kasıyorum kendıme ,vajınusmustan kalma bır olay hala atlatamadım ..

catı muayenesı hıc olmadım ama normal muayeneler bıle ölüm gıbı

normal dogum yapamam mı acaba cok ıstıyorum oysa.

Ahahaha o cati yok mu o catii..hele hele ellemeleriii..ouff dusundukce cok zor gelio bitsin istemiosun hamilleligin..ben dusunmuodum ama yaklastikca korkuorum...bu konuda cok hassasimm..merak da ediodumm cvp ersinnnn bilenler hadi annelerrrr

çatı muayenesine giden kimse yok herhalde:1:..bende çatı darsa zor olur diye biliyorumnormal doğum... doktor verir bilgiyi ama... korkuyorum çatı muayenesinden ama ilk gecedende korkuyorduk sonuçta şimdi hamileyiz..korkunun ecele faydası yok..bebeklerimiz için katlanıcaz..cesaretli olmaya çalışıcaz..ha gayretttttt:32::49:

arkadaşlar korkmayın çatı darlığı denen şey kalçadaki kemiklerin genişliği darlığı.yani bebeğin kafasının geçebileceği genişliktemi değil mi diye bakıyorlar.

gerçi tecrübeli olanlar daha iyi bilgi verirler.

bana da vjn darlığın var diyorlardı.tesadüf bi prof.alakası yok demişti.
ama ne yalan diyim muayeneler kabus gibi kabuuussssss.
doktorunun dediği gibi sanırım kendimizi psikolojik olarak kasıyoruz d.r da bakınca kasılmadan canımız yanıyor olay bu :)

ben normal doğum istiyodum ama dr.lar yanaşmıyorlar malesef :27:

eee kasmayalım da napalım dimi yaaa :47:

katılıyorum psikolojik. bi de benim ilk kez başıma geliyo böyle bi muayene onun da etkisi var dedi doktor,
ama anne olmak kolay değil artık çekilecekse çekicez nee yapalım :2:
Allah doğum yapacak herkese kolaylıklarversin, büyüklerimiz der ya bir avazda kurtuluruz inşllhh :)))

En son perşembe günü çatı muayenesi oldum ikinci kez. ilkinde hiç canım yanmadı çok kolay geçti ancak ikincisinde bende baya zorlandım o an doğumun ne kadar zor olacağını düşündüm. ama doktor kendimi sıktığım için canımın yandığını söyledi.. 41. haftadayım ve yarın tekrar kontrole gidicem büyük ihtimalle tekrar çatı muayenesi yapacak. ama gebeliğim uzun sürdüğü için artık ne olacaksa olsun diyorum hamileliğin son günlerinin tadını çıkarmaya bakıyım diyorum ama artık tadı çıkacak bi halim kalmadı :) Allah rahat kolay doğumlar versin hepimize..:49:

En son perşembe günü çatı muayenesi oldum ikinci kez. ilkinde hiç canım yanmadı çok kolay geçti ancak ikincisinde bende baya zorlandım o an doğumun ne kadar zor olacağını düşündüm. ama doktor kendimi sıktığım için canımın yandığını söyledi.. 41. haftadayım ve yarın tekrar kontrole gidicem büyük ihtimalle tekrar çatı muayenesi yapacak. ama gebeliğim uzun sürdüğü için artık ne olacaksa olsun diyorum hamileliğin son günlerinin tadını çıkarmaya bakıyım diyorum ama artık tadı çıkacak bi halim kalmadı :) Allah rahat kolay doğumlar versin hepimize..:49:

oo canım ya ben 38 deyim ve artık doğsa diyorum beklemek çok zor senin için daha da zordur. Allah hepimize yardımcı olsun. kolayca ve sağlıkla alalım inşllh bebeklerimizi kucağımıza.

oo canım ya ben 38 deyim ve artık doğsa diyorum beklemek çok zor senin için daha da zordur. Allah hepimize yardımcı olsun. kolayca ve sağlıkla alalım inşllh bebeklerimizi kucağımıza.

Amin amin allah hayırlısıyla kurtulmayı nasip etsin. bende 38. haftamdaykenbugün yarın doğururum sanıyodum ama nerdeeeee bizim kızın yeri rahat galiba havalar da soğudu o sıcak yerinden çıkmak istemiyo heralde :)) Hurma yemeye başladım rahim kaslarını gevşetiyormuş epey faydası varmış bakalım doğumda işe yarıycak mı..

Back
X