çatlak için ne kulanıyorsunuzzz arkadaşlar??

chndry

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
131
0
46
İzmir
henüzz çatlak başlamadı ama bn vaseline kullnmya başladım sanki kremi kullnmaya başladıktan sonra kaşınmaya başladıı göbeğimmm ?? siiz ne kullanıyorsunuzzz ??? :49:

bence hemen suna dumankayanın hamilelik çatlaklarını önleme reçetelerine gözat...çatlaklar kaşıntıyla başlarmış...

badem yagı kullanıyordum ben memnundum uc tane catlagım oldu doguma kadar.kasıntın da genısledıgın ıcın oluyordur cnm.

bebe yağı kulllanıyorum şuana kadar çatlak oluşmadı inş oluşmazda

Arkadaşlar bende herkese sevinerek diyordum çatlagım olmadı die ama 32 haftalıkken oluşmaya başladı.Son aylar bebegin yeri kalmadıgı için hep deriyi gerdiriyor bu hem canımı yakıyor hemde çatlak oluşturuyor.Ama olsun oğlum için herşeye katlanırım.Badem yagı kullandım ilk zamnlar ama düzensiz kullandıgım için belkide yinede çatlak oluştu.

henüzz çatlak başlamadı ama bn vaseline kullnmya başladım sanki kremi kullnmaya başladıktan sonra kaşınmaya başladıı göbeğimmm ?? siiz ne kullanıyorsunuzzz ??? :49:

tatlım ben percutalfa isimli bir krem kullanıyorum dr.önerdi.daha 21 haftalık gebeyim bir çatlak görmedim ilerde belli olur bilemiyorum şimdilik

bende badem yağıyla başladım 2.5 aylıkken şimdide niveanın bebe yağını deniyorum şuan 4 aylık çatlak için işe yaradı yaramadı demek için erken ama okadar pahalı ilaçlara para vermeye gerek yok bence arkadaşım hergün badem yağı kullandı hiç çatlağı yok

Bebe yağı kullandım hiç çatlağım olmadı.Ama gösüslerim doğumdan sonra süt gelince birazcık çatladı o da olur o kadar :))

kızlar üzgünüm ama ben bunu cok arastırdım doktorlarlada konustum. eğer vücut catlak olusumuna müsaitse ne sürersek sürelim catlıyormus. tecrübeylede sabit.

Ben daha yeni olduğum için şimdilik sadece Vaseline Kakao yağlı nemlendiricisini kullanıyorum ve de çok rahatlatıyor cildimi, hem de nemlendirip yumuşacık yapıyor. Doktorum Babe yazdı. Onu da almıştım; ama onu son haftalarıma doğru kullanmayı düşünüyorum. Birde bol su tüketiyorum tabii :93:

Hastanede NST'ye bağlanan bir bayan gördüm karnı çok küçük olmasına rağmen çatlakları çok fazlaydı. Demek ki sadece bebeğin karnı gerdirmesiyle falan da alakalı değil bu durum, cildin yapısıyla ilgili.

Ben hiçbirşey kullanmadım ama bir tane bile çatlağım yok. Bundan sonra da olmaz inşallah.

38 haftalık hamıleyım hiç çatlak oluşmadı.Sadece banyodan sonra saf zeytın yağı sürdüm,ara sıra da badem kayısı ve bebe yağı da kullandım ama son aylar sırf zeytın yağı.Kimyasal diye koltuk altı deodarantı bile kullanmadım 9 ay,krem de sürmek istemedım o yuzden sürmedim de.
Arkadaşlara katılıyorum,genetık bünyesel bişey.Benım annemde de hiç çatlak yok,çatlayacaksa çatlıyor o bi şekilde son aylar.

cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar...çatlak kaşıntı ile başlıyo diye bende duymuştum ama benm sadece kremi sürdükten sonra kaşınıyor bende anlayamadım..umarım çatlak olmaz olsada çok fazla olmaz çok kötü bi görüntü oluyo ve ömür boyuda geçmicek yane..annemde hiç çatlak yok inşş genetiktir :))) :33:

eğer sizin annenizde çatlak varsa yüksek ihtimal sizdede olacak demektir.

susam badem ve kayısı yağlarının karışımını önerdi doktorum aktarlarda hep bulabilirsiniz zaten çatlak için olduğunu hemen anlılyo tecrübeli bir satıcı bana tevsiyeside olmuştu ilerleyen zamanlarda bu karışımlara ceviz yağınıda karıştır demişti ama gerek olmadı 33 haftalık hamileyim şükür çatlağım olmadı bu saatten sonra ne olur bilinmez ama. maliyeti cok değil 15 tl falandı yanlış hatırlamıyorsan.
biraz koku var ama aklınızda olsungece yatmadan önce masaj yaparak yediriyordum karnıma göğüslerime va basen bölgeme kuruyunca giyiniyorsun yıkanmadan sabaha yıkanıyorum
tavsiye ederim...:34:

Hamileliğimin 3. ayından sonra bir kaşıntım başladı, geceleri ağlıyordum uyuyamıyordum. Bunun gibi bir kaç sorunum daha olunca işimi bile bıraktım düşünün artık.. Tüm testler yapıldı hiçbirşey bulunamamıştı. (Karaciğerde safrada falan)

Ortalama 32.haftaya kadar kaşın kaşın mahvoldum. Şimdi kaşıntım yok çok şükür ama belimin arkasından başlayıp kalçama, baldırlarıma ve oradan dizlerimin arkasının altına kadar inen, bir kaplan tarafından tırmalanmışım görüntüsü veren muhteşem çatlaklarım var! Çatladım kaşıntım bitti.. Ve ben hamile olduğumu öğrendiğimden beri tüm vücutta, bebe yağı, nivea avakado yağı kullandım. Sadece banyodan sonra değil, her gün sürdüm, şuan 37. haftadayım ve sadece 7 kilo aldım.

Çatlamak isteyince vücut ne yaparsanız yapın çatlıyor.. Tecrübeyle sabit. Şuan çatlamayan yerim, asıl çatlaması gereken yerim; karnım.. Doğuma kadar ondan da bir performans bekliyorum artık :/

Son düzenleme:
Back
X