Çatlaklar :((

Selam kızlar.. Ben yaklaşık 2 aydır REBUL Alpin-Premama Annelik öncesi bakım kremini kullanıyorum.. Gayet memnunum.. İlk ay gün aşırı kullandım 4 haftadır her gün nemlendiriyorum, göbeğimi, göğüslerimi kalça ve belimi.. Masaj yaparak uyguluyorsun, hem ferahlık veriyor hemde rahatlatıyor.. Şu an için bir çatlağım yok, umarım ilerleyen haftalarda da oluşmaz.. Lierac a nazaran daha uzun zaman kullanıyorsun ebat olarak lierac tan fazla.. Almak isteyenlar İstiklal caddesindeki Rebul Eczanesinden temin edebilirler.. Eczane sahibinin kendi üretimi ve doktorumunda bir kaç tane tavsiyesi üzerine bunda karal kıldığım bir ürün..

Ben de eczaneden pregnacare diye bi krem aldım 40 tl'ye. Diğer ürünler çok pahalı geldi lierac alacaktım 80 tl diyince vazgeçtim. Bir de kardeşim Avene Trixera Creme Emolliente'nin minik minik deneme boyundan verdi 4 tane onları da dönüşümlü kullanıyorum. Su çok içmeye çalışıyorum hem bebeğimin suyu hem de kendim çok fazla kilo almamak için. Hemşire akrabamız da sıkı sıkı tembihlemişti günde 3 lt diye. normalde kalçalarımda çatlaklarım var göbeğimde çıkmasından korkuyorum şimdilik bir şey yok ama son aylarda birden çatlamam inşallah. Tedbirimizi alalım da çatlarsak da yapacak bişey yok :49 çatlakların

benimde göğüslerimde çatlaklar olmaya başladı ve çok moralim bozuldu karnımdan bekliyodumda göğsümün çok çatlıcağını düşünmemiştim. mustela kullanıyodum hergün süremiyodum daha erken çatlamam diye zaten şu zamana kadarda yoktu bişey 2-3 gün önce birden çatladım sanırım şuan çok önem veriyorum ama vazelin bebeyağı ne varsa kullanıyorum ama iş işten geçti sanırım dimi o çatlaklar hiç bi zaman düzelmicek

Kakao yağı ve badem yağının birçok insanda tüylenme yaptığını duydum bu yüzden ben hergün bebeyağı sürüyorum. Son 3 gündür de lierac kullanmaya başladım fakat bu da cildimi fazlasıyla kuruttu nedense pul pul soyuluyor. En iyisi saf zeytinyağı kullanmak...

benim ikinci hamileligim ilkinde 5 aya kadar badem yagı kullandım sonrasında doguma kadar sebamedin catlak önleyici kremini kullandım catlak olmadı suan ikinci yolda aynı sekilde devam ediyorum insallah bundada olmaz.. sebamed dogumdan sonraki catlaklarıda yok ettigini duydum ne kadar dogru bilemiyorum bilgilerinize...

benim normalde zaten çatlaklarım vardı kalçamda,basen bölgemde ergenlikten kalma.1 sene öncede kilodan belimde çıkmıştı ama çok şükür henüz karnımda oluşmadı. çok su içebilen biri değilim zaten en önemli neden vücudun susuz kalması.şimdilik her duştan sonra bebe yağı üzerine lierac sürüyorum bu da gün aşırı oluyo.lieracı tek sürerken yedirmek çok zor oluyodu ama bebe yağının peşinden daha etkili gibi.

Ben bekarım ergenlikte kilo alıp vermekten biraz göğüslerimde çatlak var. ve ben hamile kalmaktan çok korkuyorum. inanın tabu oldu bu çatlak meselesinden çok korkuyorum . hele bi de yazılarınızı okudum ya gözümden yaş geldi valla :2: çok üzgünüm şimdiden fobi oldu bende. erkek arkadaşımla sözleneceğiz ve sonu evlilik. ben çok korkuyorum. çok kilo almaya da meyilli bi vücudum var zaten :2::2: off bittim ben

Bende lierac ve bebe yağı kullanıyorum sabah akşam göbeğimde hiçbir çatlak olmadı ama göğüslerim fenaaa lierac varolan çatlakların rengini biraz düzeltti oyuzden doğumdan sonrada kullanmaya devam edicem

varolan çatlaklar için kremini mi serumumu kullanıyorsunuz

annemde tek çizgi bile yok
ama benim ilk doğumumda kakao yağı badem yağı falan kullanmama rağmen 5 ay civarı müthiş çatladım
sakın ihmal etmeyin ben şimdi mevita diye bi krem kullanıyorum iyi nemlendiriyo sevdim
umarım bu bebeğimde çatlama olmaz çünkü ne kadar çatlak o kadar gevşek bir karın demek ((

Dha iki gün önce roc'un speriyi aldım fena değil gibi ama kullanmaya başlamakta geç kaldım sanırım. İlk 5 ay göbeğim çıkmadı bile o yüzden acele etmedim ama bu ay maşallah birden şiştim. Henüz çatlak yok hayırlısı bakalım:)

kızlar çatlaklarım yok diye sakın yağlanmayı bırakmayın. bebek çıktıktan sonra o çatlaklar poff diye çıkıyor meydana benim de şu an yok gibi görünüyor.

ben hergün saf zeytinyağı sürüyorum ama yinede çatladım canım oda bi işe yaramıyor malesefff ((

kızlar benim ilk bebeğimden kalan çatlaklarım var zaten
o zaman kakao yağı kullandım ama nafile hem tüylenme yaptı hem işe yaramadı
şimdi Mevita diye bi krem kullanıyorum çok iyi nemlendiriyo tavsiye ederim doktorum da onu önerdi

valla benim ilk gebeliğimde olmadı üstelik doğru düzgün hiçbişi kullanmadım sadece arada sırada badem yağı sürdüm ama bu gebeliğimde inanılmaz takıntı yapıyorum badem yağını her banyoda buluyorum üstüne üstlük lierac kullanıyorum anlamadım neden bu kadar takıntı yapıyorum üstelik çatlağımda yok... ama ben galiba gebelik deprosyanındayım...

mesela balonu şişirdgimizde 1 gün şişik kaldıgında ve bu balonun havasını bıraktıgımızda hiç farkettinizmi çizgi çizgi oluyo işte anne karnıda öyle kimse catlagım yok demesin herkeste var ben sadece karnınızı kaşımayın derim kaşıntı izi kalıyor

Son düzenleme:
valla kızlar hamileliğim süresince sabah öğle akşam durmadan yağlar şunlar bunlar sürdüm. en büyük korkum çatlak olmasıydı. ama nafile. ne sürerseniz sürün eğer bünye çatlamaya müsaitse çatlıyor. tabi birazda genetik. benim annemde teyzelerimde hepsinde çatlak var. iç karın ve dış karın genişlik muhabbeti varya o çok önemli. eğer iç karnınız küçükse ne yaparsanız yapın çatlıyor. tabi yinede tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. bir arkadaşım hamileliği süresince tek bir şey sürmemesine rağmen zerre kadar çatlığı yok. ama benimki maşallah fay hattı gibi

valla öle ne sürersen sür çatlıcağı varsa çatlıyo benim annemdede çok ama bende yok şimdilik görcez bakalım...

benımde ıkınci gebeligim ılkınde catlamadım suanda krem kullanıyorum daha bisi yok.. annemde teyzelerimde halalarımda yani sülalece herkes catlak bizde..:) bende korktum bendede olur diye ama sükür olmadı suana kadar insallah olmazda.. bide su kasıntılar olmasa süper olcak catlagın ana sebebi kasıntı zaten

kızlar çatlaklar konusunda lierac ve bebeyağı ile önlem almaya çalıştım bu zaman kadar... ve de banyodan çıkınca bebeyağını sürüp üstüne de sıradan bir vücut nemlendiricisi sürünce sürekli nemli kalıyorum. iç karnım çok geniş sanırım benim,bunun da etkisiyle 8. aydayım daha yeni anlaşılıyor hamile oldugum bakınca.... ve şimdilik 20 kilo almama rağmen de çatlağım yok,korkum son ay çatırdamak......... yağlanmaya devam kızlar.....

liearac ı nasıl kullanıyosun canım, ben de hemen almıştım ama bebeyağı kesinlkle daha nemli tutuyor. Lierac bence sadece çatlamış olan o çizgilerin görünümünü azaltıyor, benm basenlerimde ergenlkten kalma vardı bi iki çizgi onları azalttı sadece, ama nemli tutmuyor ya. Uzun zamandır kullanmıyorm onu, napsam ki? sen nasıl kuullanıyosun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…