kucağıma alınca umursamayacağıma eminim şimdi bile çok önemli değil bence sadce merak işte... umarım normal gelişimine döner bebeğiniz... çatlaklar kırmızı olmuyormuş ben ilk çatlağımı yeni farkettimallah çatlakları unutturacak dert vermesin.üzülme canım kucağına alınca herşeyi unutuyorsun diyorlar.inşallah sağlıklı olurlarda başka bi düşüncem yok valla bu ara.önceden çok düşünüodum kilo almiiim çatlamiiim 2 gün önce doktora gittim ama kendi doktorum değil.bel çevresi 1 hafta geriden geliomuş gelişimi.kendi doktoruma gidip sorucam.35. haftam bugün bitti 2450 gr bebeğim onada zayıf gibi dedi.of ya.neyse moral bozmiiim kendi doktoruma danışiim.bu arada bende çatlağım yok falan diyorum ama anlamazsın bile diyorlar.gözle görülür bişey yok çokta kaşınmıyorum kırmızımı oluo çizgiler yani biz farkedebilirmiyiz çatlağı.kırmızı değilse yandık:)) çatlamış bile olabilirim.
hah işte o önüne geçilemeyen vucutlardan biri benimkisi ben başladım çatlamaya o kadar dikkat etmeme rağmen halbuki göbeğimde çok çıkmadı... amaaan bebeğimiz sağlıklı doğsunda geçer zahir...canım valla bnmde vücudum çok müsaitti çatlamaya doktorum badem yağı ve kakao yağı kullan dedi kullandım ama yinede karnım kasıklarım çatladı haritaya benzedi aynıvücuda göre değişiyo dedi doktorum yani bazı vücutlarda ne kullanırsan kullan yinede önüne geçemezsin dedi. anlıcan çatladık
valla ben hiçbirşey hissetmedim sadce ufak ufak kaşıntılarım oluyordu ama çok dikkat ettim sabah akşam kremlendim sonuçççç ÇATLAĞIM VAR... şimdi ne kadar engellersem kar diye düşünüyorumçatlak oluşurken vücutta bişeyler hissediliyo mu? benim vücudum da çatlamaya çok müsait,hergün kremleniyorum. ama son 1-2 haftadır karnımın içinde şimşek çakması gibi keskin sancı gibi bişeyler oluyo. sanki içteki deri yırtılıyo gibi oluyo. çatlak başlangıcı öyle mi oluşuyor?
benimde 27+4 ve daha bu hafta oluştu hatta karnım bile çok büyümemişti ama olduben 7. aydayım ama kocaman karnım var ve 9 aylık gıbı duruyor kakao yağı suruyorum ama ne olucak bılmıyorum 28+0 haftadayım
çok hafif bir kaşıntım vardı son 2 haftadır ondan şüphelenip sordum zaten ama kısmet kızım iyi olsunda hiç sorun değilüzüldüm canım senin adına 27 hafta aslında çok ta erken değil çatlak oluşması için neyse boş ver bebeğin sağlıklı olsun da gerisi boş
kaşıntıların oldumu acaba?
1. si genetikte kesinlikle vararkadaşlar çatlak konusunda baya bi araştırma yaptım.sonuç.
1.genetik
2.hızlı kilo alımı
3.cildin kuruluğu
4.esneklik
en önemli nedenler bunlar.bol bol su için.ilk duyduğunuz andan itibaren güreşe hazırlanır gibi yağlanın özellikle kakao yağı ve kakao yağlı ürünlerle fındık yağıda yumuşacık yapıo.yürüyüş yapın bolbol.kilonuzu kontrol altında tutun.bunlar belki tamamen önleyemeyebilir ancak enazından daha az çatlak olur.35+2 henüz görünürde bişey yok çatlamadı karnım ama ben çatladım nolcam die:)) haftaya doktor gün verecek muhtemel çok az kaldı doğuma ozaman görücem aslında çatladımmı çatlamadımmı.allahım bu ne işkence:))) bana göre çatlamadım ama doğumdan sonra belli olur diyor tecrübeli ablalar.bakalım:)
üzüldüm canım senin adına 27 hafta aslında çok ta erken değil çatlak oluşması için neyse boş ver bebeğin sağlıklı olsun da gerisi boş
kaşıntıların oldumu acaba?
çok hafif bir kaşıntım vardı son 2 haftadır ondan şüphelenip sordum zaten ama kısmet kızım iyi olsunda hiç sorun değil
1. Si genetikte kesinlikle var
2.si şimdiye kadar sadece 4 kilo aldım hatta bunun yaklaşık 1 kilosu bebeğim
3.sü 3. Aydan beri hergün günde bir defa krem sürdüm (lierac) son 2 haftadır da kakao yağı sabah sürüp akşamada lierac kullanıyorum
4.sü hakkında bir fikrim yok ama ilk çatlağım oluştuğuna göre esneklikte sıkıntım var sanırım
Veee son olarak hergün 2-2.5lt su içiyorum hamileliğimin başından beri yani gayret ediyorum
aslında yapabileceğim herşeyi yaptım ama oldu... O yüzden ne engellersem o kardır
kızlar merhaba nasılsınız
ben 76 kilo ile hamile kaldım ve 5 haftalık hamileyim
teyzeleri çok küçüğüz Allah nasip ederse büyücez sağlıkla hayırla inşAllah
ben göbeğimin yanlarında çatlaklarım oluştu kilo alıp vermekten vücudum catlakla dolu
bari göbeğim çatlamasaaa kaçıncı ayda baslamalıyım kremlere yağlara.???
ben daha önce yaklaısk 6 aydır
kayısı yağı, kakao yağı, badem yağı ve baby yağı kullanıyorum ama çatlıyorum
ben 16. haftamdan sonra hergün yağlandım şimdi 28. haftamız bitiyor...ama çatladım şimiden 1 tane çatlağım var son 2 ay ne hale gelirim bilmem... bende çok kilo alıp verenlerdenim belimde zaten vardı sanırım artık karnımdada olacakkızlar merhaba nasılsınız
ben 76 kilo ile hamile kaldım ve 5 haftalık hamileyim
teyzeleri çok küçüğüz Allah nasip ederse büyücez sağlıkla hayırla inşAllah
ben göbeğimin yanlarında çatlaklarım oluştu kilo alıp vermekten vücudum catlakla dolu
bari göbeğim çatlamasaaa kaçıncı ayda baslamalıyım kremlere yağlara.???
ben daha önce yaklaısk 6 aydır
kayısı yağı, kakao yağı, badem yağı ve baby yağı kullanıyorum ama çatlıyorum
32. haftaya giriyoruz düzenli kullandığım hiç bişey yok çatlak oluşmadı
kendi haline bıraktım
bu konu tam bana göre..
çok dertliyim çünkü
henüz 15 haftalık hamileyim ve göbeğim çatladı..
kırmızı ve mor oldu göbeğimin altı
sonum çok kötü galiba
moralim çok bozuk
bu çatlak olayı benide çok korkutuyor bende 4 gündür lierac kullanmaya başladım ama geç kaldım sanırım. Hiçbir şey yok kaşıntı yok diye düşünürken bir baktım göğüslerimde kırmızı kılcallar oluşmaya başlamış çok moralim bozuldu. Şimdilik lierac ile bebe yağı kullanıyorum bide kakao yağı sabunu varmış onu da alıp kullanmaya başlayacağım. Genetik olsa da önlem almak gerekiyor zaten geç kullanmaya başladığım için pişmanım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?