çatlaklarınız hangi ayda başladı? ne zamana kadar sürdü???

kucağıma alınca umursamayacağıma eminim şimdi bile çok önemli değil bence sadce merak işte... umarım normal gelişimine döner bebeğiniz... çatlaklar kırmızı olmuyormuş ben ilk çatlağımı yeni farkettim göbek deliğimin hemen yan tarafında beyaz gibi hafif renkli gibi... hatta eşim farketmedi o kadar belirsiz ama güneşe doğru durup bakınca bağırıyor resmen ben oluştum diye devamı nasıl olur bilmem ama sanırım oluşmasaydı bende oluşmazdı çok dikkat ettim... sonuç ÇATLAK VARRRRRR... yani bünyeyle alakalıymış sadce ne kadar az olursa ol kadar iyi diye hala yağlanıyorum umarım sizde olmaz...

hah işte o önüne geçilemeyen vucutlardan biri benimkisi ben başladım çatlamaya o kadar dikkat etmeme rağmen halbuki göbeğimde çok çıkmadı... amaaan bebeğimiz sağlıklı doğsunda geçer zahir...

valla ben hiçbirşey hissetmedim sadce ufak ufak kaşıntılarım oluyordu ama çok dikkat ettim sabah akşam kremlendim sonuçççç ÇATLAĞIM VAR... şimdi ne kadar engellersem kar diye düşünüyorum umarım sizde olmaz

ben 7. aydayım ama kocaman karnım var ve 9 aylık gıbı duruyor kakao yağı suruyorum ama ne olucak bılmıyorum 28+0 haftadayım
benimde 27+4 ve daha bu hafta oluştu hatta karnım bile çok büyümemişti ama oldu umarım sizde olmaz

üzüldüm canım senin adına 27 hafta aslında çok ta erken değil çatlak oluşması için neyse boş ver bebeğin sağlıklı olsun da gerisi boş
kaşıntıların oldumu acaba?

arkadaşlar çatlak konusunda baya bi araştırma yaptım.sonuç.

1.genetik
2.hızlı kilo alımı
3.cildin kuruluğu
4.esneklik

en önemli nedenler bunlar.bol bol su için.ilk duyduğunuz andan itibaren güreşe hazırlanır gibi yağlanın özellikle kakao yağı ve kakao yağlı ürünlerle fındık yağıda yumuşacık yapıo.yürüyüş yapın bolbol.kilonuzu kontrol altında tutun.bunlar belki tamamen önleyemeyebilir ancak enazından daha az çatlak olur.35+2 henüz görünürde bişey yok çatlamadı karnım ama ben çatladım nolcam die:)) haftaya doktor gün verecek muhtemel çok az kaldı doğuma ozaman görücem aslında çatladımmı çatlamadımmı.allahım bu ne işkence:))) bana göre çatlamadım ama doğumdan sonra belli olur diyor tecrübeli ablalar.bakalım:)

arkadaşlar çatlak konusunda baya bi araştırma yaptım.sonuç.

1.genetik
2.hızlı kilo alımı
3.cildin kuruluğu
4.esneklik

en önemli nedenler bunlar.bol bol su için.ilk duyduğunuz andan itibaren güreşe hazırlanır gibi yağlanın özellikle kakao yağı ve kakao yağlı ürünlerle fındık yağıda yumuşacık yapıo.yürüyüş yapın bolbol.kilonuzu kontrol altında tutun.bunlar belki tamamen önleyemeyebilir ancak enazından daha az çatlak olur.35+2 henüz görünürde bişey yok çatlamadı karnım ama ben çatladım nolcam die:)) haftaya doktor gün verecek muhtemel çok az kaldı doğuma ozaman görücem aslında çatladımmı çatlamadımmı.allahım bu ne işkence:))) bana göre çatlamadım ama doğumdan sonra belli olur diyor tecrübeli ablalar.bakalım:)

üzüldüm canım senin adına 27 hafta aslında çok ta erken değil çatlak oluşması için neyse boş ver bebeğin sağlıklı olsun da gerisi boş
çok hafif bir kaşıntım vardı son 2 haftadır ondan şüphelenip sordum zaten ama kısmet kızım iyi olsunda hiç sorun değil

1. si genetikte kesinlikle var
2.si şimdiye kadar sadece 4 kilo aldım hatta bunun yaklaşık 1 kilosu bebeğim
3.sü 3. aydan beri hergün günde bir defa krem sürdüm (lierac) son 2 haftadır da kakao yağı sabah sürüp akşamada lierac kullanıyorum
4.sü hakkında bir fikrim yok ama ilk çatlağım oluştuğuna göre esneklikte sıkıntım var sanırım
veee son olarak hergün 2-2.5lt su içiyorum hamileliğimin başından beri yani gayret ediyorum
aslında yapabileceğim herşeyi yaptım ama oldu... o yüzden ne engellersem o kardır

ama kocaman oldu karnım eşim bıle dalga geçiyo ikizmi dıye acaba

kaşıntı oluyo ama kaşımammaya çalışıyorum karnımda çok olmasımndan korkuyorum kolumda bacağımda göğsümde oldu ama karnımd harıta olmasından baya korkuyorum canım yaa

annemın karnı harıta gıbı ben bır ara 92 kılo idim 65 kıloya kadar duştum ama
o zaman çatlak oldu ama şimdi karnım kocaman oluncaaa dahada çatlağın olmasından korkuyorum

kızlar merhaba nasılsınız

ben 76 kilo ile hamile kaldım ve 5 haftalık hamileyim

teyzeleri çok küçüğüz Allah nasip ederse büyücez sağlıkla hayırla inşAllah

ben göbeğimin yanlarında çatlaklarım oluştu kilo alıp vermekten vücudum catlakla dolu

bari göbeğim çatlamasaaa kaçıncı ayda baslamalıyım kremlere yağlara.???

ben daha önce yaklaısk 6 aydır

kayısı yağı, kakao yağı, badem yağı ve baby yağı kullanıyorum ama çatlıyorum

5 haftalık hamilesin ve çatlaklar oluşmaya başladımı canım ama daha çok erkennnnnnnnnnnnnnnn

ben 16. haftamdan sonra hergün yağlandım şimdi 28. haftamız bitiyor...ama çatladım şimiden 1 tane çatlağım var son 2 ay ne hale gelirim bilmem... bende çok kilo alıp verenlerdenim belimde zaten vardı sanırım artık karnımdada olacak umarım sizde olmaz çok

maşaallah benım 28. hafta da bacaklarımda harıtalar var

Kiloyla ilgisi varsa bu çatlakların ben yandım demektir.67 kiloydum hamile olduğumu öğrendiğimde ve anında sigarayı bıraktım .Bırakmamla daha 3 kilo aldım. şuan 18.haftalık hamileyim ve 78 kiloyum ve şişiyorum çok.kaşıntım yok ama inşallah çatlamam bu kadar kiloya

Son düzenleme:
bu konu tam bana göre..
çok dertliyim çünkü
henüz 15 haftalık hamileyim ve göbeğim çatladı..
kırmızı ve mor oldu göbeğimin altı
sonum çok kötü galiba
moralim çok bozuk

ben de 9+1 deyim iştahım çok az, mide bulantım çok ve yemek yediğimde sanki midem yanıyo ama değer:) şimdiye kadar iki kg verdim ilk bebeğim olduğu için çok heyecanlıyımmm:) ama çatlaklardan da çok korkuyorummmm kakao yağını denemeliyim şimdiden:)

maalesef naparsanız yapın catlıcanız varsa catlıyosunuz. surmedigim krem, yag kalmamıstı. kac tup lierac bitirmistim ama 37. haftamda catladı gobegim catır catırrrrr

bu konu tam bana göre..
çok dertliyim çünkü
henüz 15 haftalık hamileyim ve göbeğim çatladı..
kırmızı ve mor oldu göbeğimin altı
sonum çok kötü galiba
moralim çok bozuk

çok erken çatlamış sizin ki? çok mu kilo aldınız? bende erken çatlayanlardanım yanlış hatırlamıyorsam 27-28. haftamda başlamıştı şimdi çok ilerleme olmadı ama ilk oluşan çalaklarım çok derinleşti.... haaa daha önceki mesajlarımı okuduysanız çatlamamak için herşeyi yaptım ve 8kg aldım şimdiye kadar... buna ragmen çatladım... olacağı varsa oluyor sıkmayın canınızı bence ... bebiş iyi olsun o yeter

kızlar ben daha 7 aylık evlliim henüz bebek düşünmüorum ama bir sene sonra isticem artık korkoyorum herbişeyinden catlak meselesi benim annemde olmus diğer ablada oldu annem zamanında krem falan sürmemeiştir kesin ama bunlar genetikoldugumudur bana oyle geliyor ama bendede olurmu hamile olunca komsum doğum yaptı gei eve döndüklerinde incelicem gene ama göbeği baya büyüdüğü halde onda ben bişey göremedimdi bazıları demekki cok sanslı ????

bu yorumu 24.haftamda yazmıştım şu an 30.haftamdayım.lierac kakao yağı ve bebe yağı kullanmaya devam ediyorum göğüslerimde ilerleme olmadı diğer bölgelerimde de çatlaklar yok hadi bakalım hayırlısı. Daha önümde 10 hafta var ama kilo alımım azaldı hatta durdu gibi şekerim yüksek çıktığı için doktorum diyetisyene yönlendirdi ilk 6 ayımda 8 kilo aldım 7.ayımda ise sadece yarım kilo aldım. Belki çatlaklar kilo ile de alakalı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…