Çatlamayan, doğumdan sonra taş gibi olan anneler

panndora

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2014
696
1.421
Merhaba hanımlar. Hamilelikte çatlaklarla ilgili açılmış bütün başlıkları okudum ve tatmin olmadım. Çünkü cevapların hepsi hamilelik sırasında yazılmış ve "şunu duymuştum, bu da iyiymiş" şeklinde. Lütfen sadece doğum yapmış, çatlamamış ve tüylenmemiş anneler cevaplarsa sevinirim. Zira kulaktan dolma önerilerin hepsini biliyorum:KK66: Şimdiden teşekkürler anneleeer <3

Canım tam 22 kilo almistim ve hepsini hatta fazlasını geri verdim çatlağım helede karin çatlağım oldukça az oldu.Allaha çok şükür gerçekten dikkat ettim ama meyvesini de aldım.

canim yaa ne desem. aslinda bunun birazda cildle alakasi var.mesela benle ayni donemde hamile olan arkadaslarim bi suru yag krem kullandilar catlaklar olmasin die, yinede catlaklari oldu gebeligin son aylarinda. ama ben hiic hic bi sey yapmadim bi catlak dahi olmadi.yinede zeytin yagi surulmesi iyidir demislerdi arkadaslarim.

ayrica 50 kiloyla basladim gebelige.59 kg doguma girdim.bebekde gayet normal kiloda dogru 3.1oo gram, fazla kilo almak istemiyorsan caninin cekdigi her seyi ye,fakat ekmek tatli turlerini yeme 7ci aydan sonra, bu durumda ne sen fazla kilo alirsin nede dev bebek dogurmak zorunda kalmazsin, bebegin kilosu az olmasi normal dogumu kolay gecmesine sebeb olur.

Ben değil ama hamilelikte hem çok kilo alan hem de çatlamayan arkadaşımdan bildiğim, o her gün duş alıp bebeyağı kullanıyormuş. Çatlamamasını cildini hep nemli tutmasına bağlıyordu. Hatta öncesinde de cilt hep nemli olursa daha esnek olur hamilelikte de o kadar az çatlak riski olur diyordu. Aslında mantıklı. Cilt hamilelik öncesi ne kadar nemli olursa o kadar iyi gibi.

X