• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÇATLATMA İĞNESİ VE OTRİVİLLE SONRASI TEST TAKİBİ

AYCICEGIIII

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2025
7
0
1
28
Herkese merhaba kızlar 🌸 Bir yıldır düzenli ilişkiye rağmen hala gebe kalamamıştım. Gittiğim kontrolde diğer doktorlardan farklı olarak doktorum ilk kez pco olduğumu söyledi. Bunun üzerine adetin 5.gününden itibaren 5 gün günde 2 kez klomen aldım. İki gün sonrada çatlatma iğnesini oldum. Yumurtam 18 mm ve bir taneydi. 7.günden itibaren erken gebelik testi ile iğnenin etkisini takip ediyordum. Testim bu şekilde sanki 16 sında iyice silikleşip 17 sinde tekrar artışa geçmiş gibi mi duruyor bana mı öyle geliyor. Acaba kan testi versem bir şey anlayabilir miyim ? Belirti olarak kasıklarımda ara ara batma tarzı ağrı, yorgunluk ve beyaz renk kıvamlı akıntı var ne yapmalıyım ?

Eklentiler

• IMG_5900.webp
    IMG_5900.webp
    29,3 KB · Görüntüleme: 220
Merhaba iğnenin 36.saatindeki ilişkinin, 9. Gününde direk ayın 19 unda kan verdim. Negatif çıktı açıkçası pozitif olacağını sanmıyorum ama yarın zorunlu bir sağlık taraması olacağım o sırada tekrar baktırıp bu ayın defterini kapatıcam

Merhaba iğnenin 36.saatindeki ilişkinin, 9. Gününde direk ayın 19 unda kan verdim. Negatif çıktı açıkçası pozitif olacağını sanmıyorum ama yarın zorunlu bir sağlık taraması olacağım o sırada tekrar baktırıp bu ayın defterini kapatıcam
Yalnız hala yoğun akıntım devam ediyor kan negatif iken ben iğnenin bu etkisine şaşıp kalıyorum. 1 kez kimyasal gebelik geçirdim onda böyle olmuştum. Her zamanki akıntının dışında bir yoğunlukta

Bende 20 Ağustosta çatlatma iğnesi yaptım dünden beri kasık ağrısı ve alt karında batma hissi oluyor sanki iğne batıyor gibi 7. Gün bugün erken gebelik testi yaptım silik çizgi çıktı

Eklentiler

• 1000100464.webp
    1000100464.webp
    12 KB · Görüntüleme: 179
Bende 20 Ağustosta çatlatma iğnesi yaptım dünden beri kasık ağrısı ve alt karında batma hissi oluyor sanki iğne batıyor gibi 7. Gün bugün erken gebelik testi yaptım silik çizgi çıktı
En az 12 gün beklemek gerekiyormuş yablış sonuç verir diye sanırım iğneden kaynaklı ben de 20 sinde çatlatma iğnesi oldum

Merhaba kızlar biraz geç oldu ama regl olduğum 3.gün kontrole gittim bu ay yumurtam çatlamamış bile, kist olmuş önümüzdeki ay tedaviye devam edemiycez. Bir sonraki periyodumda uenidenn kontrole gidicem

Herkese merhaba kızlar 🌸 Bir yıldır düzenli ilişkiye rağmen hala gebe kalamamıştım. Gittiğim kontrolde diğer doktorlardan farklı olarak doktorum ilk kez pco olduğumu söyledi. Bunun üzerine adetin 5.gününden itibaren 5 gün günde 2 kez klomen aldım. İki gün sonrada çatlatma iğnesini oldum. Yumurtam 18 mm ve bir taneydi. 7.günden itibaren erken gebelik testi ile iğnenin etkisini takip ediyordum. Testim bu şekilde sanki 16 sında iyice silikleşip 17 sinde tekrar artışa geçmiş gibi mi duruyor bana mı öyle geliyor. Acaba kan testi versem bir şey anlayabilir miyim ? Belirti olarak kasıklarımda ara ara batma tarzı ağrı, yorgunluk ve beyaz renk kıvamlı akıntı var ne yapmalıyım ?
Bende de durum aynı seninki gibi bir sonuç alabildin mi acaba gebemisin canm

Bugün 10. Gündü Çatlatma iğnesinin kan verdim 6.33 çıktı gebelik mi iğne etkisi mi acaba
Merhaba daha erken bence kafanızı karıştırmayın. 2 veya 4 sonra kan testi yaptırın bende 25 Ağustos da atındım iğneyi beklemesi zor geliyor 😞 en az 8 Eylül ü görmem lazım test için Allah isteyen herkese nasip eder inşallah 🙏🏻

Pazar günü bi daha kan vercem

🟢 Gün 0 (Çatlatma iğnesi günü)
  • Ovitrelle iğnesi yumurtanın çatlamasını (ovülasyon) tetikler.
  • İğneden yaklaşık 36 saat içinde yumurta serbest kalır.
  • Serbest kalan yumurta tüpe alınır ve sperm ile buluşmayı bekler.
🟢 Gün 1 (Döllenme günü)
  • Yumurtlama sonrası ilişki olursa, spermler tüpte yumurtayı karşılar.
  • Eğer güçlü ve hızlı sperm yumurtaya girerse → döllenme olur.
  • Döllenmiş yumurtaya zigot denir. Zigot tüp içinde bölünmeye başlar.
🟢 Gün 2–3 (Hücre bölünmeleri)
  • Zigot 2 hücre, 4 hücre, 8 hücre şeklinde bölünür.
  • Hâlâ tüpün içinde rahime doğru ilerler.
🟢 Gün 4–5 (Blastokist evresi)
  • Hücreler birleşip içi sıvı dolu bir yapı (blastokist) halini alır.
  • Artık rahime ulaşır.
  • Endometrium bu sırada 12 mm ve yumuşak yapıda olduğundan embriyoyu kabul etmeye hazırdır.
🟢 Gün 6–7 (Tutunma – implantasyon)
  • Blastokist rahim duvarına temas eder.
  • Önce yüzeysel yapışır, sonra yavaş yavaş rahim dokusunun içine gömülmeye başlar.
  • Bu aşama bazen hafif pembe “implantasyon lekelenmesi” yapabilir (herkeste olmayabilir).
🟢 Gün 8–10
  • Embriyo rahim duvarına iyice yerleşir.
  • Anneyle bağlantı kurmak için küçük damarlar oluşturur.
  • HCG hormonu salgılanmaya başlar (gebelik testi pozitif çıkmaya hazırlık).
🟢 Gün 12–14
  • Embriyo artık tamamen yerleşmiştir.
  • HCG seviyesi yükselir, idrarda ve kanda gebelik testi pozitif çıkabilir.
  • Adet gecikmesi bu dönemde başlar.

Pazar günü bi daha kan vercem
Aynı gün iğne yaptırmısız sizinle bende sabırsızlıkla bekliyorum şuan hafif hafif kasıklarım ağrıyor dizime vuruyor adet olurum diye korkuyorum 1 kızım var birde oğlum olsun istiyorum Rabbimin izni rızasıyla doktorum bunun için iğne sonrası 36 saat sonra münasebet önerdi 8. Gün kan verdiğimde 3.88 çıktı değerim progesteron da 19 küsürat ayın 6 sında kan vereceğim bakalım allah büyük inşallah nasibimizi alırız

HakkınıDa hayırlısı olsun bir tane kızınız varmış Allah ona can sağlığı versin. Eğer herhangi bir sorun olmadığı halde hap iğne ile tedavi yardımıyla çocuk yapmaya çalışıyorsanız zamana bırakın kendisi hiç beklemediğiniz anda gelir. Biz bir çocuk istiyoruz. Hep aklımda 2. Çocuk olacak olsa istemediğimiz için ilk de arayıp sonra nasılsa çocuğum olmuyor dediğim anda olacak gibi düşünüyorum. 2 tüp bebek sonrasında tedavisiz çocuğu olan aileler var. Kafanızdan atın. Yaşım geçmiyor oksa asla çocuk için çabalamazdım kendi olurdu. Her hormon testim çok güzel yaşıma göre sırf yaşım ilerledikçe 35 den sonra zor olur diye düşünüyorum.

Back
X