çay-kahve sorunu ????

bahar616

yağmur % emir
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
2.443
1.744
248
Tekirdağ
şu sıralar çok konu açmaya başladım sanırsam....

ama kızlar fikrinize ihtiyacım var. önceden de bilirsiniz belki ben fabrikada ön muhasebe de çalışıyorum fabrika ortamı çok farklıymış. kimse kimseyi çekemiyor herkez birbirinin arkasından konuşuyor falan.
neyse birde satış işine bakan bir bayan var aynı odadayız birde tasatımcı var oda aynı odada ama on beş senelik eleman . ben 4 aylık dier kız 2 aylık .

şimdi biz istediğimiz zaman çay kahve alabiliyorduk. yada getiriyolardı . ama ustalardan patronun kardeşi patrona şikayet etmiş onların ne ayrıcalığı var mola saatinde sadece çay içsinler die tabi kendi istediğini içiyor o başka . büyük patron çaycılara söylemiş sadece mola saatinde vericeksiniz sadece çay saolsun bizim bu vardıyadaki çaycı abla da bizi mola saatnde bile unutuyor söylemesek hiç getirmiyor.

ama tasarımcıya yasak yok istediği zaman alıyor üst katta insan kaynakalrı var ona yasak yok istediğini iciyor böyle olunca bizim de ağrımıza gidiyor napsak diye düşünüyoruz. fikriniz varmı ne yapabiliriz. ???nerdeyse bizi insan yerine koymayacaklar

bende aynı şekilde düşünüyorum aslında ama asıl sorun birşey içmemizmi yoksa burdan içmemizmi onu anlamış değiliz hala

bende aynı şekilde düşünüyorum aslında ama asıl sorun birşey içmemizmi yoksa burdan içmemizmi onu anlamış değiliz hala
birde kendin içmeyi dene bak bakalım içtiğin çaya da müdahale edilirse imkan dahilinde işten çık..çünkü muhasebeci çay kahve içmeden çalışamaz..şu an işimi yapmıyorum devletteyim ama bende bir muhasebeciyim..çay kahve içmene ambargo koyan bir yerde çalışman gereksiz heleki odada serbestçe içebilen varken iş ve sosyal güvenlik bakanlığına şikayet edip kanıtladığın taktirde başları çok yanar.

fabrika ortamını çok iyi bilirim.
yaptığın iş senin rütbeni belirler maalesef.
tasarımcılar,dış ticaret elemanları hep bir tık yukarıdadır ve tabi üretim kadrosu.
ama ne kadar basit bir işletme dahi olursa olsun masa başı çalışandan çay,kahveyi kestiğini görmedim.
patronla bizzat siz konuşun. ama toplu halde, satacak olan takılmasın size.
bu tür şeyler yüksek sesle alınır.
evden termos falan getirme. alıştırma.

Ne saçmalık bu ya bende bir şirkette çalışıyorum istediğim zaman çay-kahve alabiliyoruz.
Sadece üretim kısmı çay saatinde alabiliyor.

aslında iki tane çaycı ablamız var birisi çok iyi ama birisi hiçbirşey getirmek istem,yor sanki onun cebinden çıkıyor yada işi değilmiş gibi ay çok işim var deyip duruyor. işi olabilir ama o iş arasında başka şeyler yapıyor.
aaa böyle bir şikayet hakkım varmı gerçekten ?? evet çay kahve sorun değil aslında içmesem bile olur ama içebilicek bir işim var ve herkese yasak olsa gıkım çıkmaz böyle olunca yanımdaki kızla beraber çok koydu bu bize

termos iyi fikir.
alsın kafalarına calsın caylarını kahvelerini
bencede

mobing denilen bir şey var ..çalışanın hakkı var..iş ve sosyal güvenlik uzmanları tam da bu sebeple çalışıyorlar..yeni gldiğin için seni empoze etmeye çalışan insanlar karşında çay kahve içiyolar..normal mi bu ..mülteci kampı mı orası..iş yeri ve masabaşı çalışıyorsun...çaycıları var mesleği çalışanlara çay dağıtmak..önce git patronla şefinle kimse onla görüş bence bu uygulamadan adamın haberi yoktur..

kızlar bencede saçmalık ama adama söylesk ya böyle işinize gelmiyosa çıkın falan derse die çekiniyoz ikimizinde borcu var çünkü ama kanımıza da dokunuyor nasıl konuşabiliriz.

evet çok saçma bende muhasebedeyim.alt kat imalat ben çayımı alp odama girdiğimde usta başının bakışını görüyorum sinir oluyo ve çekemiyolar..yahu ben ofis elemanıyım ! neyse nihayet ay sonu kurtulcam buradan...

Odaya bi ketıl bi kutu sallama öay bi kutu kahve işlem tamam :)

Neden termos, sallama çay vs kendinden taviz versin ki diğer çalışanlar alabiliyormuş. Bu yaklaşım yaptırım değil kabullenmedir. Hakları olan bir şey için, geri almak istiyorlarsa patron adama böyle değil gidip direk konuşarak dertlerini anlatmaları lazım. Yoksa meme veren olmaz.

termos olayı olmaz. yani anı kurtaracak bi davranış. yıllarca çalışsanız her ALLAHın günü termosla çay mı taşıyacaksınız???
en güzeli gidip sakince konuşmak

Uuuv fabrika ortamını bilirim. Sekreterlik yapmıştım, okul okumuş, terbiyeli, bilgili biri olduğum halde ne biçim ezmişlerdi. Hayatımda girdiğim en berbat işti.
Sanki beni ezmek için işe almışlardı. Mobbing diyorsun, patron anahtar bile fırlatmıştı bana.
Ama o bile çay kahveden kısmazdı. Senin ki daha ileri bir boyutta ya, psikolojin bozulur öyle bir ortamda.

E tasarımcı totosunu kaldırıp kendi gidip alıyor, siz caycıdan bekliyorsunuz. Daha cok beklersiniz yani : )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…