canım bizde kendimiz alıyoruz. onlara günde bir kere falan getiriyor diğerlerini kendimiz alıyoruz. o adam da hep dolaştığı için alabiliyor. yaniE tasarımcı totosunu kaldırıp kendi gidip alıyor, siz caycıdan bekliyorsunuz. Daha cok beklersiniz yani : )
E tamam almaya devam edin, sorun ne?canım bizde kendimiz alıyoruz. onlara günde bir kere falan getiriyor diğerlerini kendimiz alıyoruz. o adam da hep dolaştığı için alabiliyor. yani
O zaman yanlış anlamışım pardon. Tasarımcı alıp iciyor deyince ben de onlar getirilmesini bekliyor gibi algıladım.Yok Elmayracım, yani çay içmeyi komple yasaklamış, mola dışında içmeyeceksiniz demiş. Yoksa kalkıp almak değilmiş problem.
sorun işçilerin çay saatinden başka alamazmışız sadece çay saatnde çay alabilir mişiz. kahve falan yasak yaniE tamam almaya devam edin, sorun ne?
Pardon ben yanlış anlamışım. Yapacak birşey yok gibi görünüyor. Ya acık acık konuşacaksınız ya da düzene uyacaksınız. Fabrikalar (kücük işletmeler) mavi yaka beyaz yaka ayrımı net bir bicimde yapılmadığı icin oluyor maalesef bunlar.sorun işçilerin çay saatinden başka alamazmışız sadece çay saatnde çay alabilir mişiz. kahve falan yasak yani
Böyle insanlardan nefret ediyorum ya. 2 litre çaydan kar edecek sanki, işveren değil de sanki köle sahibi gibi davranıyorlar.O zaman yanlış anlamışım pardon. Tasarımcı alıp iciyor deyince ben de onlar getirilmesini bekliyor gibi algıladım.
Amirlerle konuşmaktan başka caare yok sanırım
çayın kahvenin herneyse artık eskiden serbest olduğunu fakat şimdi kısıtlandığını ama tasarımcının yanınızda löpür löpür içtiğini güzel dille anlatın. bu durumun sizi üzdüğünü konsantrasyon bozuklugu yarattığını dile getirin. hiç bir patron verimsiz işci istemez. degerlendirir. bunun için size begenmiyorsanız gidin diyebiliyorsa zaten sizi istifaya zorluyor demektir.konuşmk lzaım tabi nasıl konuşabiliriz kızlar.??? önerisi olan ne söyleyebiliriz.
evet sözde işe girerken beyaz ykalı çalışan olarak girmiştik. ama kısa sürdü işçiden farkımız kalmadı. hatta işçi azar yemiyor yanlış yaptığımızda yediğimiz azarı kimse yemez. o konuları hiç açmıyorum zaten .Pardon ben yanlış anlamışım. Yapacak birşey yok gibi görünüyor. Ya acık acık konuşacaksınız ya da düzene uyacaksınız. Fabrikalar (kücük işletmeler) mavi yaka beyaz yaka ayrımı net bir bicimde yapılmadığı icin oluyor maalesef bunlar.
inanmıyorum ya ne insanalr var onane ki giyiminden ayakkabından ne günlere kaldık. bir bardak çayla zengin oluyor böyleleriBöyle insanlardan nefret ediyorum ya. 2 litre çaydan kar edecek sanki, işveren değil de sanki köle sahibi gibi davranıyorlar.
Hiç unutmam bir patronum bana topuklu ayakkabı şartı getirmişti. Neymiş boyum kısaymış. Ahh şimdi ki aklım olacaktı ki, o topuklunun sırtıyla kafasına kafasına
gerçekten moralimiz bozuldu cuma günü yasaklandı bir haftadır bu konuyu konuşuyoruz arkadaşlaçayın kahvenin herneyse artık eskiden serbest olduğunu fakat şimdi kısıtlandığını ama tasarımcının yanınızda löpür löpür içtiğini güzel dille anlatın. bu durumun sizi üzdüğünü konsantrasyon bozuklugu yarattığını dile getirin. hiç bir patron verimsiz işci istemez. degerlendirir. bunun için size begenmiyorsanız gidin diyebiliyorsa zaten sizi istifaya zorluyor demektir.
eşimin bir arkadaşı var oda muhasebeci hemde patronun sağ kolu gibi bişeydi. birgün araç istemiş acil bir işi için ki çalıştığı firma dünyaca ünlü bir şirket ve türkiye genel müdürlüğü araçtan bol başka bişey yok. o an vermemişler çocuk ertesi gün istifasını verdi tanıyorum yakından borcu var ev aldı. tabi işletme çark etti şuan herşey onun elinde :) yani ağlamayan bebeye emzik vermezler!
Neler gördüm neler, bir anlatsam var yaa. Ne çok çekmişim ben de yaa, şimdi düşündüm deinanmıyorum ya ne insanalr var onane ki giyiminden ayakkabından ne günlere kaldık. bir bardak çayla zengin oluyor böyleleri
gerçekten moralimiz bozuldu cuma günü yasaklandı bir haftadır bu konuyu konuşuyoruz arkadaşla
geçen gün bana da telefonunu fırlattı bana değilde bana kızdı yere fırlattı inş. kırılmıştır dedim ama kırılmamışUuuv fabrika ortamını bilirim. Sekreterlik yapmıştım, okul okumuş, terbiyeli, bilgili biri olduğum halde ne biçim ezmişlerdi. Hayatımda girdiğim en berbat işti.
Sanki beni ezmek için işe almışlardı. Mobbing diyorsun, patron anahtar bile fırlatmıştı bana.
Ama o bile çay kahveden kısmazdı. Senin ki daha ileri bir boyutta ya, psikolojin bozulur öyle bir ortamda.
Böyle insanlardan nefret ediyorum ya. 2 litre çaydan kar edecek sanki, işveren değil de sanki köle sahibi gibi davranıyorlar.
Hiç unutmam bir patronum bana topuklu ayakkabı şartı getirmişti. Neymiş boyum kısaymış. Ahh şimdi ki aklım olacaktı ki, o topuklunun sırtıyla kafasına kafasına
evet sözde işe girerken beyaz ykalı çalışan olarak girmiştik. ama kısa sürdü işçiden farkımız kalmadı. hatta işçi azar yemiyor yanlış yaptığımızda yediğimiz azarı kimse yemez. o konuları hiç açmıyorum zaten .
Kızım daha napmasını bekliyorsun, dayak yemeyi falan mı, hadi ben saftiriktim, yaşım ufaktıgeçen gün bana da telefonunu fırlattı bana değilde bana kızdı yere fırlattı inş. kırılmıştır dedim ama kırılmamış
Bir iş yerimde de oje sürmek, makyaj yapmak zorundaydım mesela. İnanın ne tuhaflıklar var, ne biçim istekler.Yuh artık :) Ne demek topuklu ayakkabı, inanamıyorum gercekten
Alın bi kettle ısıtın suyunuzu bence
Olsun bunların hepsi tecrübe işte. Boş yere dememişler tecrübe hayatta yediğimiz kazıkların bileşkesidir diyeBir iş yerimde de oje sürmek, makyaj yapmak zorundaydım mesela. İnanın ne tuhaflıklar var, ne biçim istekler.
Beni büyüten bu pislikler oldu işte.
Akşama kadar tıkır tıkır topuklu ayakkabıda, ayaklarım şişerdi. Eve giderken çıkarır çantama atardım, düz ayakkabı giyerdim.
Aldığım da asgari ücret. Bende salaklık, bas istifayı çık, işçilik yapsan yine alırsın o parayı.
şimdi normalde iyi biri kızınca bir bağırıyor beş dakika sonra meleğe dönüyor huyu böyle onunda diye kabullendim aslındaKızım daha napmasını bekliyorsun, dayak yemeyi falan mı, hadi ben saftiriktim, yaşım ufaktı
Aklımı başıma almama sebep oldu bunlar. İşi gücü bırakıp ders çalıştım, öğretmenlik kazandım bu sene.Olsun bunların hepsi tecrübe işte. Boş yere dememişler tecrübe hayatta yediğimiz kazıkların bileşkesidir diye
Benim patron da böyleydi tatlım, dakikası dakikasını tutmazdı. Bazen odasına çağırır, havadan sudan sohbet ederdi, bazen de birşeyler fırlatırdı işte. Ama böylesi de daha beter şaşırtıyor adamı, ne zaman nolacak bilemiyorsun.şimdi normalde iyi biri kızınca bir bağırıyor beş dakika sonra meleğe dönüyor huyu böyle onunda diye kabullendim aslındabende saftiriğim işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?