• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çay meselesi!

Keşke Babasına doldurduktan sonra bardağını uzatarak bana da koyarmısın deseydin

bu çay mevzusu beni de sinir ediyor.benim çayla aram yok ya hiç içmem yada bir bardak ayıp olmasın diye içerim 2. yi almam ama eşim misafirlikte mutlaka bardağı boşalınca bana verir :15:aslında evin hanımı yaşça benden bayağı büyükse hiç gocunmam diğer misafirlere de servis yaparım ama evde genç kız varsa evin hanımı gençse sinir oluyorum bu huyuna:23:
ama bir yandan eşime de pek kusur bulamıyorum bazı ev sahipleri hiç bardakları takip etmiyorlar ki:19:nasıl misafir ağırlamaksa bu:20:

benim kayınvalidem bile çayımı doldurur verir çoğu zaman.gelindir yapsın demez
eğer onlarda o niyet varsa çok büyük ayıp etmişler.
evin hanımı da gençmiş,kızı bile varmış,senden beklemeleri saçma
nası bi zihniyet var bunlarda

oooof of bugün eşimle konuşuyoken bana böyle böyle yapyolar dedim, eşim hiç bişey farketmez ben demeden, ben bi hata yapsam hemen görür ama neyse durumu anlattım ona kızdı bana tabi yapacaksın çaylarını doldurcaksın dedi:50: başkalarını örnek gösterdi o şu bu yapıyo gibisinden:5: çok üzüldüm yapmak mecburiyetinde değilim ayrıca yeri geldi yardımda ettim dedim herzaman yapmalıymışım yapmyınca kötü oluyorum:43::43:

oooof of bugün eşimle konuşuyoken bana böyle böyle yapyolar dedim, eşim hiç bişey farketmez ben demeden, ben bi hata yapsam hemen görür ama neyse durumu anlattım ona kızdı bana tabi yapacaksın çaylarını doldurcaksın dedi:50: başkalarını örnek gösterdi o şu bu yapıyo gibisinden:5: çok üzüldüm yapmak mecburiyetinde değilim ayrıca yeri geldi yardımda ettim dedim herzaman yapmalıymışım yapmyınca kötü oluyorum:43::43:
Canım seni çok iyi anlıyorum, ilk mesajımda benim de yaşadığım bir çay mevzusu var demiştim ama anlatmamıştım. Ben de kayınvalidemlere gitmiştim kardeşim vardı yemeğe çağırmışlardı, yemek yedik büyük görümcem kendine benim telefonumdan aynısını almış, ona gösteriyordum bu böyle şu şöyle falan diye. Sofrayı kaldırmaya yardım etmedim, ki yukarda Allah var ahım şahım birşey yapmamışlar hadi ben olsam neyse de evine ilk kez gelen misafir var insan önceki günkü yemekleri koyar mı. Neyse çay fazlı başladı herkes solanda değildi, görümcelerim herkesin önüne çay koydular bana vermediler. Çok garip oldum, bana niye çay vermediniz dicektim vazgeçtim. Çok sonra senin çayın burda kalmış diye uzattılar, ben de içmedim. Eşime söyledim onlar kötü niyetli değil, unutmuşlardır vs şeyler söyledi ama bir insanın niyetini anlayabiliyorsun sonuçta, ki çok belliydi niyetleri. Unutmuş olsalar aaa sana çay vermemişiz kusura bakma unuttuk falan der insan, senin çayın burda kalmış demez. Neyse bence sen de onlara gerektiği gibi davran, eşin haksız kimse kimseye hizmet etmek zorunda değil ama bir misafire ikramda kusur edilmez. Onlar utansın.

Canım seni çok iyi anlıyorum, ilk mesajımda benim de yaşadığım bir çay mevzusu var demiştim ama anlatmamıştım. Ben de kayınvalidemlere gitmiştim kardeşim vardı yemeğe çağırmışlardı, yemek yedik büyük görümcem kendine benim telefonumdan aynısını almış, ona gösteriyordum bu böyle şu şöyle falan diye. Sofrayı kaldırmaya yardım etmedim, ki yukarda Allah var ahım şahım birşey yapmamışlar hadi ben olsam neyse de evine ilk kez gelen misafir var insan önceki günkü yemekleri koyar mı. Neyse çay fazlı başladı herkes solanda değildi, görümcelerim herkesin önüne çay koydular bana vermediler. Çok garip oldum, bana niye çay vermediniz dicektim vazgeçtim. Çok sonra senin çayın burda kalmış diye uzattılar, ben de içmedim. Eşime söyledim onlar kötü niyetli değil, unutmuşlardır vs şeyler söyledi ama bir insanın niyetini anlayabiliyorsun sonuçta, ki çok belliydi niyetleri. Unutmuş olsalar aaa sana çay vermemişiz kusura bakma unuttuk falan der insan, senin çayın burda kalmış demez. Neyse bence sen de onlara gerektiği gibi davran, eşin haksız kimse kimseye hizmet etmek zorunda değil ama bir misafire ikramda kusur edilmez. Onlar utansın.

anlaşılan bizi sevmiyolar:50: kendimi orda istenmeyen misafir olarak görüyorum bu yüzdende sıksık gitmek istemiyorum o zamanda eşimle aramız açılıyo zaten pek iyi değil napacağımı şaşırıyorum...

bir de benim durumuma bakın.görümcem falan bana gelirse asla yardım etmez hatta kendi yeğenim bile hepsi oturur ağabaş gibi hizmet bekler ooohhh.
ben gelinimize gittiğimde diyorum ki hadi az da ben oturayım yani yine yardım ediyorum ama annem oradaysa evin sahibi olan gelinizmizden bile daha çok hizmet ettiriyor bana.sen de şunu getir bunu götür.
ben her zaman her yerde gelinim yani.ne mutlu de mi?:86:herkes ağabaş.yine kendime bensahip çıkıyorum sadece.bir de ezik bir tip olsam eşşeklik yaptıracak adam çok.

görmemiş ola bilirlermi acaba ama insan kendi almayada çekiniyor çok samimi değilse yani ...

daha önce kalkıp alıyordum bazen ama adam bilebile çayımı doldurtmak istemedi buna kızdım bize gelsinler ben onlara göstercem boyumu posumu :27:

Ne hizmeti ya evlenince bizi hizmetli olarak maaşa mı bağlıyor bu erkek tarafı. :37: kendini iyi hissediyosundur içinden gelir yardım etmek yaparsın yoksa kimse kimseye hizmet etmek zorunda değil hem de hasta haliyle. Kim ne derse desin ezdirmeyin bence kendinizi.

gelin olunca el pençe durup sürekli dönüp dolanıp hizmet etmeni Bekliyorlar. anlamıyorum Bu mantiği.. eski nişanlımın ailesi Böyleydi.. Benden küçük kuzenleri Bile el giBi otururlardi geldikleri zaman.. yiyip içip giderlerdi Bütün Bulaşık Bana kalırdı.. ne aptalmışım o zamanlar, sonuçta Ben de nişanlıydım kendi evim değildi Ben de misafirdim orda, ama aptal giBi gıkımı çıkarmadan yapardım..

anlaşılan bizi sevmiyolar:50: kendimi orda istenmeyen misafir olarak görüyorum bu yüzdende sıksık gitmek istemiyorum o zamanda eşimle aramız açılıyo zaten pek iyi değil napacağımı şaşırıyorum...
Amaaaaan sevmezlerse sevmesinle ben evime gelen misafirden nefret te etsem yine misafirperverliğimi yaparım, bu bir görgü meselesi. Hiçbir misafire çay vermemezlik ya da daha ilk bardakta doldurmamazlık yapmam. Lafa bakarsan onlardan misafirperveri yok. Eşin gidelim derse aman sanki bir çay mı veriyorlar insana, çayımı kendim doldurcaksam niye gidiyorum evimde yaparım vs şeyler söyle. Eşin eğer ne var yapsan derse o zaman onlar gelince ben de onlara aynısını yapayım, onlar sorun etmezse ben de etmem de. Kafana da takma sonuçta eşinin ailesi değil onlar her zaman gitmesin.

gelin olunca el pençe durup sürekli dönüp dolanıp hizmet etmeni Bekliyorlar. anlamıyorum Bu mantiği.. eski nişanlımın ailesi Böyleydi.. Benden küçük kuzenleri Bile el giBi otururlardi geldikleri zaman.. yiyip içip giderlerdi Bütün Bulaşık Bana kalırdı.. ne aptalmışım o zamanlar, sonuçta Ben de nişanlıydım kendi evim değildi Ben de misafirdim orda, ama aptal giBi gıkımı çıkarmadan yapardım..
Ayyy ben de sinir olurum sanki hizmetçilik yapmak için evleniyoruz, yapmayın arkadaşlar kendi kıymetinizi kendiniz azaltmayın.

sen gelinsin canım gelin oturmaz ayağına beklemez herşeyi kalkar hizmet eder yapmazsada konuşulur iyilikleri görülmez ama böyle şeyler sürekli konuşulur. nefret ediyorum bu zihniyetteki insanlardan.

gerçekten gelini sadece hizmetçi olarak gören bir zihniyet var.benimkiler pek o kadar sayılmaz.emir buyurma işini abartırlarsa eşim hemen der zaten "akıllıbıdık da insan anne o da yoruluyor" diye.:1:

yalnız evlenmeden önce beni istemeye gelen bir ekip vardı ki evlere şenlik.tanımam etmem bir dolmuş insan geldi beni istemeye.neyse çay verdim.mutfağa gidip diğer işlere bakıyorum.damat adayının eniştesi yanı yakıla "bir bakar mısınız "deyip duruyor.gittim yanına "buyrun" dedim."altlığa çay dökmüşsünüz değiştirebilir misininz?" dedi:53:baktım iki damla çay için yanı yakıla çağırmasına bunu söylemesine şaştım açıkçası.bir de enişte yani orada olması bile abesken fuzuli hizmet istiyor bir de.:52:o aile de olsam ne olurdum acaba kakılmış gibi bir şey :60:

kakılmış:1::1::1: eşim sadece başkalarını düşündüğü için bnm ne duruma düştüğümü umursamaz:19:

Zorlama olmasa, bir şeyleri ima etmeseler canı gönülden herşey yapılır. Ama bu mecburiyet insanı sinir eder.

Benim eşimin ailesi şehir dışında. Oraya gittiğimde elime bardak bile aldırtmazlar. Zorlaaa ısrar ede ede masadan tabak aldırırlar sadece. Neden bilmiyorum gelinleri de olsam, 3 günlüğüne geldin ne işin var mutfakta git icerde sohbet et diye sürekli salona gönderirler.

Onlar bana böyle davrandığı için ben her fırsatta hizmet etmeye calısırım. Onların iyi niyeti beni daha cok bağlıyor aileye. Evime geldiklerinde pervane oluyorum...

Zorlama olmasa, bir şeyleri ima etmeseler canı gönülden herşey yapılır. Ama bu mecburiyet insanı sinir eder.

Benim eşimin ailesi şehir dışında. Oraya gittiğimde elime bardak bile aldırtmazlar. Zorlaaa ısrar ede ede masadan tabak aldırırlar sadece. Neden bilmiyorum gelinleri de olsam, 3 günlüğüne geldin ne işin var mutfakta git icerde sohbet et diye sürekli salona gönderirler.

Onlar bana böyle davrandığı için ben her fırsatta hizmet etmeye calısırım. Onların iyi niyeti beni daha cok bağlıyor aileye. Evime geldiklerinde pervane oluyorum...

evet evet insan daha bir canı gönülden yapıyor. benim kayınvalidem de öyle ne benim evimde ne de kendi evinde benden hizmet beklemez. hatta nişanlıyken onlara gitmiştik bir akrabalarının kızı hadi gelin hanım kalk çayları sen koy demişti (kız da benden küçük) hemen eşimin halası kalk ev sahibi gibi sen koy o misafir iş mi yaptıracağız ona diye kızdı kıza. kayınpederim benden bir şey istemeye kalksa, kalk kendin al diye çıkışır kayınvalidem. ben de daha çok bir şeyler yapmak isterim bu durumda.

evet evet insan daha bir canı gönülden yapıyor. benim kayınvalidem de öyle ne benim evimde ne de kendi evinde benden hizmet beklemez. hatta nişanlıyken onlara gitmiştik bir akrabalarının kızı hadi gelin hanım kalk çayları sen koy demişti (kız da benden küçük) hemen eşimin halası kalk ev sahibi gibi sen koy o misafir iş mi yaptıracağız ona diye kızdı kıza. kayınpederim benden bir şey istemeye kalksa, kalk kendin al diye çıkışır kayınvalidem. ben de daha çok bir şeyler yapmak isterim bu durumda.

ne güzel ya imrendim size:50: kaynanalarınızın değerini bilin benimkiler nişanlıyken bile benden beklerdi şmdide :50:

Back
X