- 31 Ocak 2018
- 487
- 1.320
- 28
- Konu Sahibi smollgirl20
Offf ya OF CAY..lipton degil yerli malı olsun diyoruz, ama biz insanlığa cok fransız olur olduk.
BU da mı dert Allah askina?
BU da mı dert Allah askina?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benimde boyle bir olay gelmisti basima babamin akrabaları gelmisti ev kalabalik iki caydanlikla cay demliyorum caylar bitti ama yine de yetmedi tekrar demledim son kalanla da yine de koymaya calisiyorum bu beyfendinin cayi acik olmus bitirince tekrar almaya gittim bardagini koyma koyma zaten beceremiyosun dedi ondan once en az 5 bardak icti sonuncu acik olmus![]()
Kahve de ister onlar sonra herkese Türk kahvesi yapmakla ugras daha fenaBen çay bitti isterseniz kahve yapayım diyip çekiliyorum, genelikle istemediklerini ozaman yeni fark ediyorlar yoksa o cayın sonu gelmiyor
Noluyo bi cay dokduracaksın coook abartmıssınBen çayi hic ama hic sevmiyorum bide sekeri birakmak zorunda kalinca hepten tiksindim agzima.surmuyorum..ama buyüklu ortamlarda çay servisi gerekiyor toplumumuzda biliyosunuz...ya nasil.sinir oluyorum ..daha bir bardagi yeni doldurup tam oturacakken yeniden bitirmeleri ve yeniden sacma sapan ayni servis...aile.ortami yada akraba ortamlarinda hemen cay koyulur bilirsiniz e genclerden bekleniyor genelde bunlar...ayni ortamda da genelde bikac genc oldugunda cogunun yeni dogan bebegi falan birsuru ugras halinde oluyolar bende bos bos otururum.genelde e haliyle o sacmaligi ben gerceklestiriyorum .tabi herzaman olmasada genel anlamda durum bu...hele ki erkekli buyuklu misafir geldiyse bana ya gercekten hic icimden gelmiyor o servis ya...çayci.gibi hissediyorum.kendimi...bikeresinde caydanligi getirdim.buyuklu bir orrtama biten kalksin alsin diye esimin enistesi resmen laf soktu gelin çaylarimizi da mi biz dökek tarzi cahil.bir cümle kurdu..bende estagfirullah dedim kalabaligiz sık tazeleemek acisiindan getirdim dedim...aksam yemeginden sonra esim cay istiyor nasil.sinirleniyorum sonrada aciyorum.adama.bi cay keyfi var diyorum.kalkip yapip getiriyorum tabi hemen ama asiri isteksiz halde ..artik cayini kendi aliyor gerci. Bide kocaman kupasi var 3 kupa iciyor ne anliyorsun ya o tadisz seyden diyorum guluyorum ama icimde gicik.olma hissi oluyor...mesela biyere oturmaya gitsem cay koyayim.derler ya genelde bende ay yok.yok.hic benim icin yapma canim.cay derim .tabi insanlar muhabbrt esnasinda seviyor icmeyi anliyorum...of nolacak.boyle yaa
Edit: daha once yine buyuklu erkekli ortamlarda kendi babam yada kp yada bikac yakin akraba tarafindan cay konusunda uyari aldim babam.bu soguk deyip geri yollar , kp.bu koyu olmus aç der , bitanesi de daha nisan liyken benim.cay daha bitmedi niye dolduruyon gidelim diye mi diye espiri yapmisti ..bu tarz seylerden de bole.gicigim
Ortamda herkes birbirini hizmetçi olarak görmez . Ortamda kimin yaşı çay doldurmaya müsait ise yanı herkesten geç ise o çay doldurur her yerde bu şekildedir. Artık çay servisi yaparken yüzü nasıl bir hal alıyorsa adamda laf söylemiş belli birşey. Çaydanlığı getirmiş ama o çay hemen soğur zaten anlamı yok onu getirmesinin . Çay soğuyunca bu sefer çay soğuk denilecek.O kisiler laf sokmasa konu sahibi de isteyerek yapar. Hem birinden hizmet bekleyip hem de laf sokmak hos degil. Ayrica caydanligi getirmis ama kimseye gidin kendiniz alin dememis. Eniste kisisi neden laf sokuyor ki? Kendini bilen insan aa bu kacinci doldurmasi ben de alabilirim der. Onun disinda kalan kisilere de cay doldurulur. Ortamda herkesin bir kisiyi hizmetci olarak kullanmasi mi gerekir? Birileri yardim edebilir. Toplumumuzda malesef genctir denilerek genclere laf sokuluyor, gencler yok sayiliyor. O kisinin asli gorevi degildir cay doldurmak ama saygidan yapabilir. Saygı da tek tarafli olmamali. Buyukler cay bekliyorsa, saygili bir sekilde beklemeli.
eltimi getirdiniz aklımaçayı bende hiç sevmem ve bu yüzden çay servisi yapmaktan nefret ederimçayı seven kalksın alsın demi ama. bi kaç gencin olduğu ortamda hiçte yerimden kalkmam. çay içmeyince başım ağrıyo diyenler var hiç anlam veremiyorum
Ahhhaaaa bu da iyiymiş... pratik hatun işte eltin. Kırk defa kalkacağına bi defada hallediyormuş işiniEltim çay içmez.Cay içmediği için de evinde caydanliktan çay bardağına,çay makinasına bu temada ki hicbirsey yoktur.Sagolsun kahve içermisin diye gittiğim de sorar.Kahve,Cips,meyve suyu,goturduysem kurabiye....herşeyi ayni anda onume koyar.Dondurma mevsimiyse onu da aynı anda kahvenin yaninda önüme koyabilir.
Sogumus kahve,erimiş dondurma,ısınmış meyve suyu öylece birbirimize bakarız.
![]()
Hemen cay biten ortamda cayin soguyacagini cok zannetmiyorum. Konu sahibinin yuz ifadesini bilmeden de direkt ona suc atmanizi anlayamadim. Kendi dusuncesini belirtmis. Hosuma gitmiyor demis. Niye bu kadar ustune gidiliyor anlamiyorum. Kutsal bir gorev mi var ortada. Daha once de dedigim gibi saygisizlik gordugu ortamda cay servis etmek agrina gidiyor.Ortamda herkes birbirini hizmetçi olarak görmez . Ortamda kimin yaşı çay doldurmaya müsait ise yanı herkesten geç ise o çay doldurur her yerde bu şekildedir. Artık çay servisi yaparken yüzü nasıl bir hal alıyorsa adamda laf söylemiş belli birşey. Çaydanlığı getirmiş ama o çay hemen soğur zaten anlamı yok onu getirmesinin . Çay soğuyunca bu sefer çay soğuk denilecek.
Yaaortaya koydugun caydanligi güzelce sar kalın örtülerle.
hatta özel çaydanlık için örtü örülürdü eskiden ondan temin et
benim kv demin var gidince orada bir guzel paket yaparız çayı soguyana kadar bitirirler zaten
akşamları yemeğin üstüne bende demlerim.bazen gerçekten useniyor insan ocaktan kalkıp almaya
ama sizinki artık " neden hep ben yapıyorum" diye strese dönüşmüş.
bence haklısınız.
dayinizin v.s olduğu ortamlarda eşinize paslayin bence.çay başında beklemeyin başka işinize bakın eşiniz idare etsin.
sizde akşamları onu idare ederseniz bu kadar gözünüzde buyumez o zaman![]()