Çaya gelmeden yarım saat önce haber vermek..

Yarım saat önce haber veren, yarım saat önce haber vermenin muamelesi ile ağırlanır Okadar. Kasma kendini canım benim
 
Kek borekle uğraşma diye geç arıyorlar. Yarim saate de bir lavaboyu ov, tuvaleti temizle bari ne olacak.
Ne ne kadar dağılabilir ki her seferinde.
Sanki illa gelcez demisler gibi birde şikayet ediyorsun. Müsait degilim demissin bitti gitti.
Zaten anlarlar misafir sevmeyen cift olduğunuzu aramazlar yakında
 
Yarım saat önce haber veren, yarım saat önce haber vermenin muamelesi ile ağırlanır Okadar. Kasma kendini canım benim
Yarım saat önce haber vermenin muammelesi nedir?
İnsanlar çok ayıp bir şey yapmış gibi davranıyorsunuz.
Karşıda ki kişi evi kaldirip koparmasin, poğaça börek zahmetine girmesin demiş işte.

Bir ev ne kadar kötü olabilir de yarım saat önce muammelesi çekilir insana?
yarim saat önce muammelesi nedir?
1 gun önce muammelesi nedir ?
 
Yarım saat önce haber verene çay ikramsiz sunulabilir. Ev mükemmel olamaz beklenilmez.
 
Valla davetsiz habersiz gelen misafir dağınıklığımın kusuruna bakmasın.
Onun düşüncesizliği.
Benim eşimin ailesinde de var o durum hatta bi step ötesi size geliyoruz haberiniz olsun şeklinde.
Dayısının iki tane tuhaf kızı var yeni evliyken tatlı almış bize geliyorlarmış haberimiz onlar yoldayken oldu.
Lütfedip aramışlar.
Yokuz gelmeyin dedik.
Ama evdeydik ve bizim ışıkları görmüşler.
Tüm sülalede evine kimseyi almayan gelin olarak biliniyorum ve bu sıfatımdan sonsuz memnunum
 

Vallahi yorumlari okuyunca şaşırdım, çay icmek icin 3 gün önceden randevu almak gerekiyor artik sanirim.

Çay yahu bir kuru çay,kimse yemek börek baklava beklemiyor ki, beklemedikleri için de geç haber veriyorlar zaten.Gelenler de ana,baba,kardeş vs. yedi yabanci degil.İstedikleri de muhtemelen bir güler yüz iki hoş sohbet.

Çat kapi misafirligi ben de doğru bulmuyorum,ama yarim saat bir toparlanip çay koymak için yeterli bir süre.Müsait değilsen de söylersin gelmezler bu kadar basit.Bu bir sorun olmamali.

Bu arada gelin kayinvalidesi adayı degilim iki küçük kizim var :) Ama bu kadar resmiyet,bu kadar sogukluk,bu kadar mesafe bana abarti geliyor.
 

Aynen, bende katiliyorum size. Yeni evlinin evi daginik olmaz diyenlere sasirdim.
Ben tek yasiyorum, yinede ev daginik olabiliyor hele üste üste bi kac aksam eve gec gelince isten ve hic birsey yapamayinca temizlik ve toplama anlaminda baya fark ediyor. Her zaman müsait olamaz yani insan.
Ve bence acik acik müsait degilim demek alinacak bir söz de degil.

Yarim saat bana göre cok az - evime misafir cagirirsam bir gün önceden (haftaici) ya da en azindan bir kac saat önceden (haftasonu) bilmek isterim.
 

Eviniz dağinik olmasa bile yapilan sey hos degil bence. Bi yere gidilecekse bu 1. Dereceden yakinin olsa bile bi kac saat oncesinden hatta 1 gün oncesinden haber verilerek olmalı. O gün tüm gün yayıp tv izleyerek gecirmek isteyebilirsin. Ani bi tel geliyor musait misiniz? gelmek istiyoruz. Hayir insan boyle bir durumda "müsait degiliz diyip bahane uydurmaya da cekiniyor ve sonrasinda kötü hissediyor kendini" siz yine iyisiniz yrm saat önceden haber verilip izin aliniyor. Bana üctür habersiz gelen kisiler (erkek tarafından) var. Kendimi tedirgin hissediyorum resmen.
 
Ee geliyorlarmis hatta yemeğe dahi kalıyorlarmis
Gelemezler demedim ki gelirler.
Yemeğede kalirlar ne piserse onu yerler.
Ne olacak iki üç tabak fazla yemek yapsanız ya da yarına kalmak yerine o akşam bitse.
Musait degilim deyince gelmemisler işte
Ne var bunda artık her seyin hesabını tutar olduk.
 
Bende yeni evliyim. İnsanları anlamiyorum valla kimse kimseyi istemez oldu. Bende çat kapı gitmem ama yarım saat bir saat önce aramakta cat kapi değildir zaten. Dediginiz gibi yarim saatte supurge de tutulur, cayda konulur. Mısır alıp patlatılır vs vs insanlarimiz çok değişti çok. Herkes diyor ki ya iş güç işte hayat galesindeyiz o yüzden kimse kimsenin yüzüne bakmıyor. Ama aynı insanlar canları yandı mı, ihtiyac oldum mu tutuncak dal arıyor en çok buna gülüyorum
 
Ben de yeni evliyim daha 5 ay oldu. Bazıları yeni evlisin evin nasıl dağınık vs olur filan yazmış ama öyle değil yani. Ben 2 günde bir ev süpürüyorum ama evim ister istemez gün içinde dağılıyor. Bazen mutfağım istediğim gibş temiz olmuyor herkesin temizlşk algısı farklı, 2 kişiyiz ama gün içinde sık sık yemek yediğimiz veya birşeyler atıştırdığımız için sürekli bulaşık vs çıkıyor. O an yorgun oluyorsun veya halsiz oluyorsun iş yapmak masada ki su bardağını kaldırmak bile istemiyorsun. Gelecek olanın en az 3 saat önceden haber vermesi lazım veya 1 gün önceden haber vermesi lazım. Benim akrabalarım birkaç gün önceden haber vermişti gelmeden önce bazıları da nerdeyse 1 hafta önceden haber vermişti kendimi ona göre ayarlayıp ona göre hazırlık yapmıştım. Tabi biraz dağınık olduğum zaman da dışarıdan eve aniden misafir getirdiğimiz oldu ama çay kahve içmeye ek hazırlık yapamadım dışarıdan abur cubur vs alıp öyle günü kurtarıyorduk.
 
Benim evim büyük. Oda sayım fazla. Üstğn körü geçemiyoeım bazen 20 dk bile sürüyor evimi süpürmem. Üstün körü yapsam 5 dk da biter ama içim rahat etmiyor. Ben banyoyu bile elektrikli süpğrgeyşe süpürürüm. İstemek veya misafir kabul etmek zorunda değil ki kimse. Ben de mesela bazen misafir severim bazen ise misafirden hoşlanmam o zaman ki ruh halime veya gelecek olan kişi sayısına ve kişilere bağlı. Ayrıca kız okuyormuş alttan derslerş varmış ki okula gidip kafa yoracak eve gelecek yorgun argın misafirle uğraşmak istemeyebilir, belki kendini yorgun hissefşyordur. Sizin içşn önemli olmayabilir aöa ben milletin arkamdan dedikodu yapmasını istemem. Ne kadar toplu olsada dedikodu yapacak brişey buluyorlar ki bem böyle şeyşere gelemem. İçim rahat etmez. O yüzden güzelce bir hazırlık yapmam lazım kim olursa olsun.
 
Benim evimde bir hayli büyük.
Ve bence zaten banyo elektrikli süpürge ile süpürülmeli orada BİLE kısmını anlamadim. Bende elektirikli süpürge ile süpürürum.
Tabiki misafirime hazirlanmayi severim en az 3 cesit ile ama yarim saat önce caya gelcez dyen biri için aperatif bir seyler yaparim.
Misal makarna salatasi ya da mısır patlarim ya da meyve soyarim. Hic olmadi bakkaldan alırım ya da bir şey koymam sadece cay demlerim. Evi de 5 dakikada süpürürum eger batiksa bitti gitti.
Gelenler uzak değilmiş zaten.
O öyle düşünüyor olabilir ve ya siz bende böyle düşünüyorum teşekkürler.
Her zaman reddetmem her zaman kabulde etmem.
 
Herkes banyosunu elektrikli süpürgeyle süpürmüyor. Ben elektrikli süpürgeyle süpürüyorum dediğimde "yok artık. Orası elektrikliyle süpürülür mü?, yıka gitsin." diyen çok.
 
Ben de yeni evliyim, 5 ay olacak evleneli. Çok şükür çat kapı gelen misafirim olmadı bir tek babam geldi çatkapı oda gelmeden önce arayıp sordu. Babam, annem, kv,kp dışında çat kapı misafir gelmesi hoşuma gitmez. Dün bu konuyu okuduktan sonra eşime telefon geldi akrabasından ama biz eşimin işi dolayısıyla gündüzleri uyuyoeuz akşamdan sabaha kadar ayaktayız yani gece sabaha kadar uyumuyoruz. Akşama doğru uyandık telefon grldi eşim bana sen bakar mısın dedi, baktım müsait misiniz, uyuyor muydunuz, çaya gelmek istiyorduk dediler, bende deidmki eşim uyuyor ama müsaitiz bekleriz dedim, tamam biz zten yemek yiyip öyle geleceğiz vs dedi akrabası birde çok yakında oturuyorlar, hemen kalkıp evi topladım. Allahtan önceki gün evi süpğrmüştüm, bir odam çamaşıe doluydu, balkondan topladığım çamaşırlaeı vs sepete doldurup yatak odasına attım üstün körü ortalığı topladık eşimle 2 saat sonra geldiler. Bende onlar gelene kadar çayın yanına çerezlerle birlikte bir çok şey hazırladım. Günü kurtardım.
 

Herkes düzenli olacak diye bir kaide yok.

Benim evimde de çocuk yok ama dağınıklık muhakkak oluyor. Dağınıklığı sadece çocuk mu yapıyor? Canı istememiş bulaşık yıkamamış olabilir insanlar, belki toz almamış evi süpürmemiştir, belki ders çalışmıştır kitapları ortadadır. Olur yani, insanın olduğu yerde dağınıklık olur.
 
Kimin geleceğine bağlı. Bazı misafir eve kusur aramaya gelir. Yarım saat önceden haber verir sonra gelir kusurları aklında tutup dedikodu yapar. Lavaboda bulaşık vardı, önümüze sadece çay bisküvi koydu vs. Böyle olduğunu düşündüğüm insanlar bir gün önceden haber versin isterim.

Bazı misafirler de yakın görür bir anda karar verip gelir. Tek derdi oturup biraz sohbet etmektir yani. Yok bulaşık varmış yok şurada toz varmış demez ev hali işte der geçer. Gelsin istediği zaman takılırız
 
Bir fikriniz varsa bağımsız şekilde belirtebilrsiniz niye beni gece gece rahatsız ediyorsunuz alıntı yaparak yorumumu. Yeter da.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…