- 20 Şubat 2015
- 4.863
- 2.616
- 133
- Konu Sahibi Kardelenfzt13
-
Yarım saat önce haber vermenin muammelesi nedir?Yarım saat önce haber veren, yarım saat önce haber vermenin muamelesi ile ağırlanır Okadar. Kasma kendini canım benim
Yarım saat önce haber verene çay ikramsiz sunulabilir. Ev mükemmel olamaz beklenilmez.Yarım saat önce haber vermenin muammelesi nedir?
İnsanlar çok ayıp bir şey yapmış gibi davranıyorsunuz.
Karşıda ki kişi evi kaldirip koparmasin, poğaça börek zahmetine girmesin demiş işte.
Bir ev ne kadar kötü olabilir de yarım saat önce muammelesi çekilir insana?
yarim saat önce muammelesi nedir?
1 gun önce muammelesi nedir ?
İkram ve mükemmellik bekleyen asilsazedeler yarim saat önce arar mi?Yarım saat önce haber verene çay ikramsiz sunulabilir. Ev mükemmel olamaz beklenilmez.
Ee geliyorlarmis hatta yemeğe dahi kalıyorlarmisİkram ve mükemmellik bekleyen asilsazedeler yarim saat önce arar mi?
Kek borekle uğraşma diye geç arıyorlar. Yarim saate de bir lavaboyu ov, tuvaleti temizle bari ne olacak.
Ne ne kadar dağılabilir ki her seferinde.
Sanki illa gelcez demisler gibi birde şikayet ediyorsun. Müsait degilim demissin bitti gitti.
Zaten anlarlar misafir sevmeyen cift olduğunuzu aramazlar yakında
Eşimin aileside akrabaları da yarım saat once haber verseler ev temiz düzenli değilse kabul edemem. Çünkü geneli cok titiz insanlar ve benim yanimda bile gözleriyle her tarafı tariyorlar temiz mi diye. Kendi ailemi çat kapıda olsa kabul ederim, çünkü onlar benim açığımı aramazlar ve sadece beni görmeye gelirler. Arada çook büyük bir fark var yani. Ayrica 3 aylık evli diye illa duzenli tertemiz mi olacak evi? O evde yaşanıyor 1 2 gun toz almayip wc temizlemeyin, elinize geleni oraya buraya koyun bakalım nasil oluyor ev. Konu sahibi cok haklısın sıkma canını
Ben yeni evli sayılırım 3 ay oldu.Yeni alışıyorum ev işlerine çünkü pek yapmışlığım yoktu önceden.Ama herkesi tek tek yemeğe çağırdım,çoğu kez de çaya geldiler.Başımın üstünde yerleri var.Yavaş yavaş öğreniyorum herşeyi.Elim hızlı değil henüz.Ve alttan derslerim var okula gidiyorum.Eşimin ailesinin,akrabalarının şöyle bir özelligi var, çaya gelmeden yarım saat önce arayıp size gelicez müsait misiniz diyorlar.Kalabalık bir aile ayrıca.Eşim de hoşlanmaz bu durumda hiç o şekilde kabul etmedik henüz aradılar falan ama müsait değiliz dedik gerçekten de değildik.Evet onlarda benim ailem ama evim her zaman müsait olamıyor ki.Bide gelince her odaya her yerede giriliyor.Ben kendi ailem gelmeden de her yeri temizlerim düzenlerim,güzel temiz karşılamak isterim ailemi,misafirlerimi.Sizce ben mi yanlış düşünüyorum ne yapmam lazım bu konuda
Beni yanlış anlayanlar oldu açıklama yapmak istedim.3 aylık evlisin ne dağınıklığı diyorlar ama konu sadece dağınıklık değil ki.O gün toz alamamış oluyorsun mesela ya da bulaşığın kalıyor,tuvalet banyo müsait olmayabiliyor.Her defasında da illa giren oluyor çünkü.Eşimin kılları çok dökülür özellikle banyoya her gün süpüremeyebiliyorsun.
Gelemezler demedim ki gelirler.Ee geliyorlarmis hatta yemeğe dahi kalıyorlarmis
Bende yeni evliyim. İnsanları anlamiyorum valla kimse kimseyi istemez oldu. Bende çat kapı gitmem ama yarım saat bir saat önce aramakta cat kapi değildir zaten. Dediginiz gibi yarim saatte supurge de tutulur, cayda konulur. Mısır alıp patlatılır vs vs insanlarimiz çok değişti çok. Herkes diyor ki ya iş güç işte hayat galesindeyiz o yüzden kimse kimsenin yüzüne bakmıyor. Ama aynı insanlar canları yandı mı, ihtiyac oldum mu tutuncak dal arıyor en çok buna gülüyorumVallahi yorumlari okuyunca şaşırdım, çay icmek icin 3 gün önceden randevu almak gerekiyor artik sanirim.
Çay yahu bir kuru çay,kimse yemek börek baklava beklemiyor ki, beklemedikleri için de geç haber veriyorlar zaten.Gelenler de ana,baba,kardeş vs. yedi yabanci degil.İstedikleri de muhtemelen bir güler yüz iki hoş sohbet.
Çat kapi misafirligi ben de doğru bulmuyorum,ama yarim saat bir toparlanip çay koymak için yeterli bir süre.Müsait değilsen de söylersin gelmezler bu kadar basit.Bu bir sorun olmamali.
Bu arada gelin kayinvalidesi adayı degilim iki küçük kizim var :) Ama bu kadar resmiyet,bu kadar sogukluk,bu kadar mesafe bana abarti geliyor.
Benim evim büyük. Oda sayım fazla. Üstğn körü geçemiyoeım bazen 20 dk bile sürüyor evimi süpürmem. Üstün körü yapsam 5 dk da biter ama içim rahat etmiyor. Ben banyoyu bile elektrikli süpğrgeyşe süpürürüm. İstemek veya misafir kabul etmek zorunda değil ki kimse. Ben de mesela bazen misafir severim bazen ise misafirden hoşlanmam o zaman ki ruh halime veya gelecek olan kişi sayısına ve kişilere bağlı. Ayrıca kız okuyormuş alttan derslerş varmış ki okula gidip kafa yoracak eve gelecek yorgun argın misafirle uğraşmak istemeyebilir, belki kendini yorgun hissefşyordur. Sizin içşn önemli olmayabilir aöa ben milletin arkamdan dedikodu yapmasını istemem. Ne kadar toplu olsada dedikodu yapacak brişey buluyorlar ki bem böyle şeyşere gelemem. İçim rahat etmez. O yüzden güzelce bir hazırlık yapmam lazım kim olursa olsun.Bende yeni evliyim. İnsanları anlamiyorum valla kimse kimseyi istemez oldu. Bende çat kapı gitmem ama yarım saat bir saat önce aramakta cat kapi değildir zaten. Dediginiz gibi yarim saatte supurge de tutulur, cayda konulur. Mısır alıp patlatılır vs vs insanlarimiz çok değişti çok. Herkes diyor ki ya iş güç işte hayat galesindeyiz o yüzden kimse kimsenin yüzüne bakmıyor. Ama aynı insanlar canları yandı mı, ihtiyac oldum mu tutuncak dal arıyor en çok buna gülüyorum
Benim evimde bir hayli büyük.Benim evim büyük. Oda sayım fazla. Üstğn körü geçemiyoeım bazen 20 dk bile sürüyor evimi süpürmem. Üstün körü yapsam 5 dk da biter ama içim rahat etmiyor. Ben banyoyu bile elektrikli süpğrgeyşe süpürürüm. İstemek veya misafir kabul etmek zorunda değil ki kimse. Ben de mesela bazen misafir severim bazen ise misafirden hoşlanmam o zaman ki ruh halime veya gelecek olan kişi sayısına ve kişilere bağlı. Ayrıca kız okuyormuş alttan derslerş varmış ki okula gidip kafa yoracak eve gelecek yorgun argın misafirle uğraşmak istemeyebilir, belki kendini yorgun hissefşyordur. Sizin içşn önemli olmayabilir aöa ben milletin arkamdan dedikodu yapmasını istemem. Ne kadar toplu olsada dedikodu yapacak brişey buluyorlar ki bem böyle şeyşere gelemem. İçim rahat etmez. O yüzden güzelce bir hazırlık yapmam lazım kim olursa olsun.
Herkes banyosunu elektrikli süpürgeyle süpürmüyor. Ben elektrikli süpürgeyle süpürüyorum dediğimde "yok artık. Orası elektrikliyle süpürülür mü?, yıka gitsin." diyen çok.Benim evimde bir hayli büyük.
Ve bence zaten banyo elektrikli süpürge ile süpürülmeli orada BİLE kısmını anlamadim. Bende elektirikli süpürge ile süpürürum.
Tabiki misafirime hazirlanmayi severim en az 3 cesit ile ama yarim saat önce caya gelcez dyen biri için aperatif bir seyler yaparim.
Misal makarna salatasi ya da mısır patlarim ya da meyve soyarim. Hic olmadi bakkaldan alırım ya da bir şey koymam sadece cay demlerim. Evi de 5 dakikada süpürürum eger batiksa bitti gitti.
Gelenler uzak değilmiş zaten.
O öyle düşünüyor olabilir ve ya siz bende böyle düşünüyorum teşekkürler.
Her zaman reddetmem her zaman kabulde etmem.
Ben de yeni evliyim, 5 ay olacak evleneli. Çok şükür çat kapı gelen misafirim olmadı bir tek babam geldi çatkapı oda gelmeden önce arayıp sordu. Babam, annem, kv,kp dışında çat kapı misafir gelmesi hoşuma gitmez. Dün bu konuyu okuduktan sonra eşime telefon geldi akrabasından ama biz eşimin işi dolayısıyla gündüzleri uyuyoeuz akşamdan sabaha kadar ayaktayız yani gece sabaha kadar uyumuyoruz. Akşama doğru uyandık telefon grldi eşim bana sen bakar mısın dedi, baktım müsait misiniz, uyuyor muydunuz, çaya gelmek istiyorduk dediler, bende deidmki eşim uyuyor ama müsaitiz bekleriz dedim, tamam biz zten yemek yiyip öyle geleceğiz vs dedi akrabası birde çok yakında oturuyorlar, hemen kalkıp evi topladım. Allahtan önceki gün evi süpğrmüştüm, bir odam çamaşıe doluydu, balkondan topladığım çamaşırlaeı vs sepete doldurup yatak odasına attımEviniz dağinik olmasa bile yapilan sey hos degil bence. Bi yere gidilecekse bu 1. Dereceden yakinin olsa bile bi kac saat oncesinden hatta 1 gün oncesinden haber verilerek olmalı. O gün tüm gün yayıp tv izleyerek gecirmek isteyebilirsin. Ani bi tel geliyor musait misiniz? gelmek istiyoruz. Hayir insan boyle bir durumda "müsait degiliz diyip bahane uydurmaya da cekiniyor ve sonrasinda kötü hissediyor kendini" siz yine iyisiniz yrm saat önceden haber verilip izin aliniyor. Bana üctür habersiz gelen kisiler (erkek tarafından) var. Kendimi tedirgin hissediyorum resmen.
Ya ben şunu anlamadım 3 aylık evlilikte nasıl bir dağınıklık oluyor, ben 3 aylık evliyken ev hep düzenliydi kim dağıtacak ki bulaşık falan iki kişilik çıkıyor çıkar çıkmaz makineye koyuluyor. Oturma odasında yerlerde oyuncak vs. yok. Herşey yerli yerinde duruyordu. Nasıl bir dağınıklık oluyor onu anlamadım da?
Bir fikriniz varsa bağımsız şekilde belirtebilrsiniz niye beni gece gece rahatsız ediyorsunuz alıntı yaparak yorumumu. Yeter da.Herkes düzenli olacak diye bir kaide yok.
Benim evimde de çocuk yok ama dağınıklık muhakkak oluyor. Dağınıklığı sadece çocuk mu yapıyor? Canı istememiş bulaşık yıkamamış olabilir insanlar, belki toz almamış evi süpürmemiştir, belki ders çalışmıştır kitapları ortadadır. Olur yani, insanın olduğu yerde dağınıklık olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?