- 20 Temmuz 2019
- 1.574
- 2.890
- 133
- 38
- Konu Sahibi Kardelenfzt13
-
Haha yok artıkValla kuş var mı yok mu bakıyorlar. Bakan bakıyor yani. Eşimin yengeleri evime ( süslü püslü gösterişli degil diye) hiç de yeni gelin evi gibi degil demişlerdi. Keşke dediginiz gibi olsa herkes
Kesinlikle böylesi çok daha zahmet.Evet mesela çayın yanına koyacak bişeyde olmayabilir evde.Ama işte herkes aynı düşüncede olmuyor malesef.Bazıları demiş ki zahmet vermemek için. Asıl zahmet haber vermemek bence. Ben nişanlıyken eşimin annesi ve ablası bu düşünce ile çatkapı gelirlerdi evimize. Bir gün yine öyle yaptılar. Evde annem dahil kimse yok, ben regl ağrısı ile yatak döşek yatıyorum. Evde çayın yanına koyacak bir şey kalmamış. Bence kendileri bile utanmış olmalı geldikleri için. Çünkü onlara o agrı ile çay falan hazırladım. Çok kötü bi histi. Hatta birkaç daha yaptılar, uyardım. Anca öyle anladılar.
Sen bir sey söyleme sana tavır alırlar, esin kendi ailesine kendi söylesin.Ben yeni evli sayılırım 3 ay oldu.Yeni alışıyorum ev işlerine çünkü pek yapmışlığım yoktu önceden.Ama herkesi tek tek yemeğe çağırdım,çoğu kez de çaya geldiler.Başımın üstünde yerleri var.Yavaş yavaş öğreniyorum herşeyi.Elim hızlı değil henüz.Ve alttan derslerim var okula gidiyorum.Eşimin ailesinin,akrabalarının şöyle bir özelligi var, çaya gelmeden yarım saat önce arayıp size gelicez müsait misiniz diyorlar.Kalabalık bir aile ayrıca.Eşim de hoşlanmaz bu durumda hiç o şekilde kabul etmedik henüz aradılar falan ama müsait değiliz dedik gerçekten de değildik.Evet onlarda benim ailem ama evim her zaman müsait olamıyor ki.Bide gelince her odaya her yerede giriliyor.Ben kendi ailem gelmeden de her yeri temizlerim düzenlerim,güzel temiz karşılamak isterim ailemi,misafirlerimi.Sizce ben mi yanlış düşünüyorum ne yapmam lazım bu konuda
Beni yanlış anlayanlar oldu açıklama yapmak istedim.3 aylık evlisin ne dağınıklığı diyorlar ama konu sadece dağınıklık değil ki.O gün toz alamamış oluyorsun mesela ya da bulaşığın kalıyor,tuvalet banyo müsait olmayabiliyor.Her defasında da illa giren oluyor çünkü.Eşimin kılları çok dökülür özellikle banyoya her gün süpüremeyebiliyorsun.
Ben yeni evli sayılırım 3 ay oldu.Yeni alışıyorum ev işlerine çünkü pek yapmışlığım yoktu önceden.Ama herkesi tek tek yemeğe çağırdım,çoğu kez de çaya geldiler.Başımın üstünde yerleri var.Yavaş yavaş öğreniyorum herşeyi.Elim hızlı değil henüz.Ve alttan derslerim var okula gidiyorum.Eşimin ailesinin,akrabalarının şöyle bir özelligi var, çaya gelmeden yarım saat önce arayıp size gelicez müsait misiniz diyorlar.Kalabalık bir aile ayrıca.Eşim de hoşlanmaz bu durumda hiç o şekilde kabul etmedik henüz aradılar falan ama müsait değiliz dedik gerçekten de değildik.Evet onlarda benim ailem ama evim her zaman müsait olamıyor ki.Bide gelince her odaya her yerede giriliyor.Ben kendi ailem gelmeden de her yeri temizlerim düzenlerim,güzel temiz karşılamak isterim ailemi,misafirlerimi.Sizce ben mi yanlış düşünüyorum ne yapmam lazım bu konuda
Beni yanlış anlayanlar oldu açıklama yapmak istedim.3 aylık evlisin ne dağınıklığı diyorlar ama konu sadece dağınıklık değil ki.O gün toz alamamış oluyorsun mesela ya da bulaşığın kalıyor,tuvalet banyo müsait olmayabiliyor.Her defasında da illa giren oluyor çünkü.Eşimin kılları çok dökülür özellikle banyoya her gün süpüremeyebiliyorsun.
Ya ben şunu anlamadım 3 aylık evlilikte nasıl bir dağınıklık oluyor, ben 3 aylık evliyken ev hep düzenliydi kim dağıtacak ki bulaşık falan iki kişilik çıkıyor çıkar çıkmaz makineye koyuluyor. Oturma odasında yerlerde oyuncak vs. yok. Herşey yerli yerinde duruyordu. Nasıl bir dağınıklık oluyor onu anlamadım da?
Ama 3 aylık evliyken durum pek de böyle olmaz ya abartmayın, temizlik dediğin ne bir elektrikli süpürge bir sarı bez değil mi 3 ay için yani ne halı yıkanacak hâle gelmiştir ne perde. Ben onu demek istedim. Hamilelikte normal evin dağılması, çocuklu ailelerde de normal ama 3 aylık yeni evlilikte normal gelmedi sadeceValla benim bulaşık iki kişilik çıkmıyor meselaçeşit çeşit sevdiğim için bir sürü tencere tabak hazirlik asamasinda kirleniyo. Hamile kaldigimdan beri esim amaann lavabonun kenarina koyalim da birazdan beraber yapariz diyo. Yatak odası hicbir kiyafetim olmamaya basladi dışarı hep acele çıkıyoruz giy olmadi cikar aglaya aglaya zorla kıyafet bul eve gel yorgunum yarin toplarım. Banyo esimin killari cok dökülüyor benim de. Evdeki halilar beyaz bütün saçı kılı çok belli ediyor. Bi oturma odam toplu
Ama 3 aylık evliyken durum pek de böyle olmaz ya abartmayın, temizlik dediğin ne bir elektrikli süpürge bir sarı bez değil mi 3 ay için yani ne halı yıkanacak hâle gelmiştir ne perde. Ben onu demek istedim. Hamilelikte normal evin dağılması, çocuklu ailelerde de normal ama 3 aylık yeni evlilikte normal gelmedi sadece
Bana yarım saat yeterli geldi sadece. Kötü birşey demedim. Zaten sadece kv. ve kp. gelecekse demiştim konu sahibi akrabalarda gelecekti deyince tamam dedim uzatmadım. Niye yani şimdi bi tane yorumumu alıntılayıp gece gece beni rahatsız ediyorsunuz. Bir görüş belitmek istiyorsanız bağımsız olarak yazabilirsiniz. Konu sahibi ben değilim ki.Arkadaşım niye abartalim Allah Allah demek biz dağınınız sen duzenlisin. Bunda bu kadar inanamayacak ne var sen abartma bence. Halilarimin perdelerimin yikanmasi lazim demiyo. O gün toz almams evi süpürmemiş olabiliyorum diyor. Ev 3 ayda degil 1 2 günde tozlanan bir şey
Çünkü üç aylık evlilerin, evleri dağılmaz tozlanmaz, illa çocuk olmalı ya da belli zaman geçmeli bunların olması içinArkadaşım niye abartalim Allah Allah demek biz dağınınız sen duzenlisin. Bunda bu kadar inanamayacak ne var sen abartma bence. Halilarimin perdelerimin yikanmasi lazim demiyo. O gün toz almams evi süpürmemiş olabiliyorum diyor. Ev 3 ayda degil 1 2 günde tozlanan bir şey
Ahh ahh malesef...O kadar haklısınız ki yine size müsait misiniz diye soruyorlar bize direk akşam sizdeyizbelki mutfağı toplamadan yatcam yani. Birine giderken utanıp sıkılırım en az 3 gün önceden belirtirim ne yazık ki bana sıfır anlayış
Yorumlardan malesef çoğu kadının düşünce yapısını görmüş oldum.Kadının görevi budur zaten !!! Çok sinirlendim bazı yorumlara ama ne desek boş...Evim benim özel alanım, ben hoşlanmıyorum gelinsin gidilsin. O çat kapı emrivakiler aşırı saçma. Milletin gönlü eğlensin canı da sıkılmasın ama gidilecek evin sahibi her daim ayakta olsun, tozunu alsın falan filan ÇÜNKÜ çat kapı yapan kişi bunları asla eksik etmez ve kadın denen canlının asli görevleri bunlardır. Hadi ordan. Sohbet muhabbet edilecekse cafe mafe var hem nefes almış oluruz.
Tozlu evde yaşıyorum demiyorum ki,bazen yapamadığım oluyor.Ayrıca okula gidiyorum çoğu gün.Misafir sevmeme gibi bir durumumda yok, sık sık arkadaşlarım olsun, ailelerimiz olsun gelir zaten.Sadece aniden bu şekilde haber verilmesini sevmiyorum.Herkesin bakış açısı farklı.hastalık var kaza var ölüm kalım var ev temızlık ve duzen rıtuelı olusturun neden tozlu evde yasıyorsunuz kı aslan yattıgı yerden bellı olur
aldıgınızı ısınız bıtınce dırek yerıne koyarsanız ev dagılmaz duzenlı olursanız temız olursanız sıze cok zaman kalır ınsanlar 1 hafta hıc temızlık yapmıyor haftasonu 1 gun boyunca sabahtan geceye kadar temızlık yapıyor cıldırmıs gıbı halbukı gunluk yapılması gerekenlerı yapsalar hep temız olacak ekstra temızlıge vakıt harcamayacaksınız benım 4 yasına gırecek kızım var evım hıc pıs degıl mesela. yanı temızlıgın duzenın bahanesı olamaz en yogun ınsan bıle evını duzenleyebılır
ben kımseye habersız gıtmem, habersız gelen konuklarım olur onlar ıcın buzlukta hazır hep bırseylerım vardır. yoksa habersız geldıklerı ıcın zaten bırsey beklemezler ama hıc bırsey olmasa bır mısır patlatırım bır helva kavururum yanı ya da sadece meyve veya cerez cıkar. ılla bırseyler cıkar. e evde hep temız oyuzden hıc strese gırmem. aksıne sohbet muhabbet 1 saat baska ınsan yuzu gormek evın yaşanmıs olması bana daha cekıcı guzel samımı gelır
sız mısafır sevmıyorsunuz bence asıl sorun bu . benım esımın aılesıde cok kalabalık benım kendı cevremde cok genıs hıc sızın gıbı hıssetmedım cunku mısafır severım ondan dıyorum bence mısafır sevmıyorsunuz sız dıye, sevmıyorsanız kafanıza takmayın musaıt degılım dersınız olur bıter sevmek zorunda da degılsınız zaten .
bır gun once ararlarsa hazırlık yaparsınız zahmet etmeyın dıye yarım saat onceden arıyorlardır belkı , tabıkı bakıs acısı ona bırsey demıyorum sadece anlamak ıstedım temızlık duzen kaygısımı mısafır sevmemek mı ıkısıde degıl ama daha onceden haberım olsun dıyorsunuz. onuda nasıl halledebılırsınız gercekten bılmıyorum yakın akraba olunca soylersenız yanlıs anlayıp kırılabılırler belkıTozlu evde yaşıyorum demiyorum ki,bazen yapamadığım oluyor.Ayrıca okula gidiyorum çoğu gün.Misafir sevmeme gibi bir durumumda yok, sık sık arkadaşlarım olsun, ailelerimiz olsun gelir zaten.Sadece aniden bu şekilde haber verilmesini sevmiyorum.Herkesin bakış açısı farklı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?