çaydan çaydan çaydan

Benimde kızım iki buçuk yaşında ve evet benimde kızım çaydanlık delisi :) Evdeki bir adet çaydanlık ona ait. Yeride belli dolapta. Oyuncak çaydanlığı da var bardaklarıyla beraber tepsisi filan. Ama yok illaki evdeki çaydanlığı istiyor:)

Bu konuyu annelerin ve bu konuda uzman olan arkadaşların okuyup cevaplayacagini umarım
2.5 yaşında bir oğlum var ve sürekli caydanlarla oynuyor sürekli elinde bir yere misafirliğe gitsem direk mutfağa girip caydanlari istiyor züccaciyenin önünden geçemiyorum ondan izinsiz cay koyamiyorum ortadan kaldıracağım bir nesne olsa kaldiracam ama kaldiramiyorum sürekli gözüm üstünde aslında sıcak mi diye kontrol ediyor önce ama çocuk sonuçta nasıl davranacağımı bilmiyorum asıl korkum bunun bir saplantı olup kalması zamanlarda geçer mi acaba
benimde 2.5 yaşında kızım var. kızımında cezvelere ilgisi var. sizinki kadar değil ama bunlar doğal şeyler. benim kızımında bi tane kitabı var ona çok takıntılı herşekilde yanında tutmak istiyor. uyuyacağı zaman bile kalkıp benden kitabi istiyor birlikte arıyoruz. uykuya dalmaya çalışırken yattığı yastığı okşuyor elini gezdiriyor. geçici diye düşünüyorum

Benimde kızım iki buçuk yaşında ve evet benimde kızım çaydanlık delisi :) Evdeki bir adet çaydanlık ona ait. Yeride belli dolapta. Oyuncak çaydanlığı da var bardaklarıyla beraber tepsisi filan. Ama yok illaki evdeki çaydanlığı istiyor:)
Çocuklar bazen insana neler yapıyor

benimde 2.5 yaşında kızım var. kızımında cezvelere ilgisi var. sizinki kadar değil ama bunlar doğal şeyler. benim kızımında bi tane kitabı var ona çok takıntılı herşekilde yanında tutmak istiyor. uyuyacağı zaman bile kalkıp benden kitabi istiyor birlikte arıyoruz. uykuya dalmaya çalışırken yattığı yastığı okşuyor elini gezdiriyor. geçici diye düşünüyorum
Bazen bu eksikligimi doldurmaya mi çalıştı diye geliyor aklıma

austin austin çocuğunuz kiz mi erkek mi
Canım kız çocuğu ama yukarda bir arkadaşın yazdığı gibi tamir setlerinede düşkünlüğü var oda babasından özniyor evde birşeyleri tamir ederken gördüğünden sanırım, sizin çocukta sizi mutfakta gördüğü için özenmiştir,benim birde erkek yeğenim vardı oda mutfak kapkacakla çok oynardı oyuncakların yüzüne bakmazdı,sanırım çıkardığı ses falan hoşlarına gidiyor,kız erkek olarak düşünmeyin canınızı sıkmayın bence

Bence ona küçük oyuncak çaydan alın belliki kendine oyun arkadaşı edinmiş onu,gördüğü her yerdeki çaydanıda sahiplenmek istiyor evdeki sanıyor olabilir, çocuklarda eşya takıntısı çoktur ,kimi battaniye kimi yastık kimi farklı objeler,bundan uzaklaştırmaya çalışmayın bence hayal dünyasında önemli bir yeri vardır muhakkak ilerde bırakır kendiliğinden

Bence ona küçük oyuncak çaydan alın belliki kendine oyun arkadaşı edinmiş onu,gördüğü her yerdeki çaydanıda sahiplenmek istiyor evdeki sanıyor olabilir, çocuklarda eşya takıntısı çoktur ,kimi battaniye kimi yastık kimi farklı objeler,bundan uzaklaştırmaya çalışmayın bence hayal dünyasında önemli bir yeri vardır muhakkak ilerde bırakır kendiliğinden
Aldım hatta kizlarimin iki takım var ama çocuk illa gerçeklerini istiyor umarım zamanla geçer tehlikesi olmasa takmam

Kıyamam ya :KK60: çocukların belli dönemlerde böyle takıntıları oluyor ama zıtlaşmamak Lazım yoksa inada biner unutacağı varsa da unutmaz :KK200:

Çalışmıyorum ama aklıma takılıyor bazen yeteri kadar ilgilenmedim mi diye çocuklarım için işi biraktim bi yerde bi eksik mi var diye de düşünmeden edemiyorum
onunla alakası yoktur. söyledim ya benim kızımda var öyle ufak tefek takıntıları normal bence

Ya başka bir şey olsa neyse de çaydanlık olunca benim gözüm korktu açıkçası. Başka evlerde de çaydanlık istiyor demişsiniz, piknikte de semaver istiyor demişsiniz farklı kişi yazmadıysa. Bence çocuğun güvenliği diğer şeylerden önce gelir, o yüzden bence izin vermemelisiniz oyuncak dışında oynamasına. Ya bir gün sıcak çaydanlığa aceleden saldırırsa... evde en korktuğum ev aletidir benim de çaydanlık, arka ocaktan başka yere gidemez.

Ahahaha yegenimde tavalara takmisti ayni yaslarda hatta biri tava digeride tencere kapagi (tencere degil ama kapagi) oyuncagini aldik birseyden tutmadilar biz onlara tahsis etmistik bir kacini kenar keskinligi ve camli olmayanlardan bir muddet sonra bikip oyuncaga yoneldiler

Ay sinirim bozuldu çaydan da çaydan.
Demlik olur,çaydanlık olur olurda olur yani ama çaydan ,"herşey o çay yokmu o çay,işte onun yüzünden "der gibi bir anlatım bozukluğu oluyor.
Çaydanlıklarınızla oynamak istiyorsa oynasın.Benim kızımda bir ara tencerelerime sarmıştı,şimdi 4 yaşında yüzüne bakmıyor. Zamanla geçer. Siz sadece sıcakken dokunmaması konusunda dikkat edin derim.

Bence siz bizimle dalga geçiyorsunuz defalarca düzeltmeniz söylenmesine rağmen çaydan yazmaya devam etmişsiniz
Erkek cocuklar daha fazla seviyor tencere çaydanlık tava gibi oyuncaklarla oynamaya
5 yaşından sonra yegenim de kuzenim de düzeldi

Back
X