• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cehennem gibi geçen 1 haftam.

Memuriyette rapor kolay değil mi bir de niye alamadınız ya da yıllık izin
Bana doktor sağlıkçıyım diye bende hastayım ama çalışıyoruz diyerek rapor vermemişti asgagag hemde kusma şiddetli ishal ve ateşti şikayetim bi elimde poşet kusa kusa çalıştım rezillik dahasi ekibimede bulaştı, koskoca ekip popomuzu tutamadık 1 hafta 😄

Bebeğiniz kaç aylık anlamadım ama gece eşiniz de uyansın kısmına şöyle katılmıyorum eğer emiyorsa bebek uyanınca illa anneyi istiyor. Konunuza gelirsek bu süreçte rapor alsanız. Aile hekimleri 10 güne kadar rapor verebiliyor eğer hasta olduğunuz zaman vermeyecekse niye var? Vermemekte ısrar ediyorsa aile hekiminizi değiştirin.

Bana doktor sağlıkçıyım diye bende hastayım ama çalışıyoruz diyerek rapor vermemişti asgagag hemde kusma şiddetli ishal ve ateşti şikayetim bi elimde poşet kusa kusa çalıştım rezillik dahasi ekibimede bulaştı, koskoca ekip popomuzu tutamadık 1 hafta 😄
Ben bu yüzden hastayken işe gelen insanlara çok sinir oluyorum kskdksk. Onların yüzünden biz de hasta oluyoruz koca bir kış döngü halinde hasta olarak geçiriliyor 😆 tabi doktoru rapor vermeyenlere lafım yok

Bazıları da çerez dağıtır gibi rapor dağıtıyor. Eşimin okulundaki müzikçi Almanya'ya gidip konser verecek diye rapor alabiliyor düşünebiliyor musunuz? Ama hastalıktan kırılan insana rapor vermiyor bazıları. Bu nedir böyle ya bir düzen getirilmeli bu rapor işine.

Öyle veya böyle bir hafta daha rapor almanız en iyisi. Annenizin gelmesi cok lazımsa da baba kardeş birisi havaalanina götürsün, ordan inince de esiniz dostunuz gidip alsın. Yaşlı ve hastaysa bilemiyorum ama yok gelemem bulamam lafları bana tuhaf geliyor ya. Kaç yasinda kadınsın, cocugunu kac yaşına getirmişsin yani bi tane uçağa binip bi tane aktarma yaparsin. Emin değilsen 10 kere olsa 10 kere sorarsın birine. Gerçekten yaşı itibariyle zorsa ayri tutarım ama bazilari elinin ucuyla annelik yapıyor gercekten. İnsan hayatinda kac kere böyle anneye ihtiyaç duyuyor ki yetişkin hayatında? Biz onlar hasta zorda olunca elimizde ne var ne yok bırakıp gidiyoruz.

Farklı bir doktora gitseniz veya aile hekiminden rapor isteseniz belki verirler. Allah yardımcınız olsun zor bir durum. Ama anneyi de anlamak lazım. Yaşlı insanlar, güçleri eskisi gibi olmuyor üstüne de uzak mesafe olunca gelemeye biliyorlar. Annenizin yolları karıştırırım korkusu da varmış. Kendi annemden biliyorum okuma yazması akıcı değil, dedem hiç okula göndermemiş. Sonradan öğrenmiş ama çekiniyor tek başına bir yerlere gitmeye. Annenizde öyle muhtemelen. Alınmayın bence.

Bazıları da çerez dağıtır gibi rapor dağıtıyor. Eşimin okulundaki müzikçi Almanya'ya gidip konser verecek diye rapor alabiliyor düşünebiliyor musunuz? Ama hastalıktan kırılan insana rapor vermiyor bazıları. Bu nedir böyle ya bir düzen getirilmeli bu rapor işine.
Gerçekten bende anlamıyorum salya sümük çalışıyoruz biz, covit zamanıda pozitif çıkacaz diye test verdirmiyolardı karantina süresi uzundu ya ilk zamanlar, çalışcak insan olmayacak diye assdfjja

Eşiniz zaten bebekle ilgileniyormuş..
Yemekleri de dışarıdan söyleyin bi iki gün
Bol bol dinlenin

Annenizin yolu çok uzunmuş anlattığınız kadarıyla.. yaşlı kadın gözü kesmemiştir
Bir de hastalık dönemi her seferinde gelmesi mümkün olmaz.
Gelse bile ona da geçme ihtimali var.

Eğer iyileşmediysen ve patronun buna okeyse doktor 1 haftaya kadar rapor verir.

Bizim rapor vermeme durumlarımız şöyle oluyor: amiri izin vermiyor, inatlaşma oluyor. Rapor verince amir hastaneden şikayetçi oluyor, rapor heyete gidiyor, bakıyorlar farenjit için neden 10 gün rapor yazıldı diye sorgulanabiliyor.

bebeğim 12 aylık. eşim gündüz baktıgıniçin gece uykusunu alsın istiyorum yoksa iki uykusuz cok zor olur diye. rapor 2 gün zar zor verdiler maalesef
Ama şu an hastasınız. Siz iyileşene kadar eşiniz biraz daha uykusuz kalsın sürekli olan bir durum değil sonuçta. Kocası hasta olunca kadınlar gece gündüz demeden tek başına çocuğa bakıyor. En azından siz iyileşene kadar idare etsin.

Son düzenleme:
1- şikayet edilmiş olabilir. raporlarda usulsüz/gereksiz uzun olan vardır işyeri de gider şikayet eder, o da denetime girer, sonra uğraş dur. aynı doktor ya da yakındaki başka doktor korkuyor bu sefer rapor yazmaya.

2- bir doktorun rapor sayısı çok yüksekse kimse şikayet etmese de bu sefer sağlık bakanlığı sen hayırdır bu kadar niye diyor o nedenle eskiden veren doktor artık vermeyebilir (bunun aynısı 1 doktorun alakasız x bir ilacı fazla yazması durumunda da olabiliyor, bunu bir ara çok denetliyorlardı şimdi bilmiyorum)

3- kötü niyetli doktorsa (onlar da var tabi) ve biraz da yukarıdaki şeylerden korkuyorsa "gitsin özelden alsın gerçekten hastaysa" kafasıyla vermiyor olabilir

ve evet, ben öğretmen kuzenlerden biliyorum memlekette 1 hafta daha tatil ypamak için rapor alıyorlardı üstelik memurun normalde işyeri olmayan şehirde 1 hafta rapor alması için acilden giriş yapıp ciddi bişeyi olması lazım ama baya çatır çatır aldılar hep, doğum yapanları zaten hep rapor aldı) o nedenle bende de çerez gibi rapor alır memurlar kafası var açıkçası.

kızlar merhabalar. ben ailelerden upuzak baya uzak bi şehirde memurum. dogum sebebiyle biraz ailemde biraz kayınvalidelerde kalıp geldik. burada dogum yapamazdım cünkü gercekten cok uzak her bakımdan yetersiz iğrenc bir ildeyim. neyse aslında ücretsiz izne cıkmayı planlıyordum bebeğime bakmak istiyordum fakat maddi durumlar el vermedi buna. arabamız yok ve artık bebekle şart olmaya başladı. biraz para biriktirip tekrar ücretsiz izne cıkarım dedim ve 9 aydır buradayım. bu arada eşim online calıştıgı için kızıma o bakıyor. zaten süt iznim var ve lojmandayız sık sık gel git yapıyorum. ama cidden cok yoruluyorum. iş sorumlulugu eve gel ev sorumlulugu kendi ihtiyaclarım eşiminkiler derken cok yıprandım ve bunaldım. şimdi sonunda bi araba bulduk ama ona bile 300bin tl kredi cekmemiz gerekiyor. artık bekleyemeyiz cünkü ocaktan sonra fiyatlar daha da artacak artık kurtulalım istedik.

neyse asıl konum 1 hafta önce hastalandım zaten faranjitim var arada olurdum ama bu aşırı beter cıktı. üşüme titreme öksürük bogaz agrısı aman Allahım gercekten ölüyorum sandım. bebeğim geceleri cok uyanan bebek . bi o uyutmadı bi öksürük bi bogaz agrısı. 1 haftadır uykusuzum. bugün artık gözüme vurmuş kan çanağı gibi sulanmış çapaklanmış. artık vücudum yeter diyor. annemin gelmesini cok istiyorum fakat onun bulundugu şehirde ve benim şehrimde havalimanları yok. bize yakın olan yerlere otobusle gidip gelecek oradan ucağa binecek inecek .bu da yorucu oluyor tabi. ama ne bileyim yine de istese gelirdi iki kere gelmişti öyle bebekten önce. gercekten cok ama cok ihtiyacım var. ama oralı olmuyor biraz alınıyorum haksız mıyım bilemiyorum.
Yaşadığiniz gözünüzede o şekilde vurduysa faranjit değil, adeno virüs muhtemelen gözünüz yaklaşık 1 hafta on gün öyle kalacak gibi.
ŞU durumda yapabileceginiz en iyi şey rapor almak sanırım

Yaşadığiniz gözünüzede o şekilde vurduysa faranjit değil, adeno virüs muhtemelen gözünüz yaklaşık 1 hafta on gün öyle kalacak gibi.
ŞU durumda yapabileceginiz en iyi şey rapor almak sanırım
bugün hastalıgımın 8. günü ve bugün gözüme atladı umarım artık iyileşirim ve bebeğime de bulaşmaz :( doktorun da rapor verecegini hic sanmıyorum

bugün hastalıgımın 8. günü ve bugün gözüme atladı umarım artık iyileşirim ve bebeğime de bulaşmaz :( doktorun da rapor verecegini hic sanmıyorum
Eğer adeno ise raor verir muhakkak çünkü bulaşıcı.
Siz teşhisinizi alana kadar havlunuzu vs ayirin evde.
Ellerinizi yikamadan bebişe dokunmayın, öpmeyin.

ben de hasta olduğum da keşke annem burda olsaydı derim:( sanki o gelirse rahat uyuyacakmışım gibi hissediyorum ve öyle de oluyor annem dışında bu kadar rahat olduğum başka kimse yok. ama işte mesafeler…
Ben alındım açıkçası seninle aynı durumdayım ve açıkça gelin iyi değilim dedim ve gelmediler:)

teşekkür ederim. eşimin yogunlugu cok değil fakat gündüz full bebek onda ve gercekten cok yoruyor bunu görüyorum .
annem yolları karıştırıyorum cok zor oluyor yakın olsa atlar gelirdim diyo
Anneniz kaç yaşında?
Yani ben insanların doğurup sonra anneye kayınvalideye bebek baktırmasını biraz garip buluyorum ama hastalık bambaşka bir durum.
Ben de benzer bir durumda aynı şeyi yaşadım benim annem de gelmedi. Alınmanızı üzülmenizi çok iyi anlıyorum ama yapacak bir şey yok. Çok geçmiş olsun.
Bu arada yapamam kısmı da bana biraz samimiyetsiz geliyor arkadaşımın annesi Almanya’dan vize alamayınca İtalya üzerinden gelmişti doğumuna ve bu kadın dil falan bilmiyor. İtalya’da bir de otobüsle şehir falan değiştirmiş😅 Niyeti olan yapıyor yani

Back
X