Çekingenlik beni öldürecek :(

Kasmak da ne kelime telefon da bile sesim titrer , ağlayacak hale gelirdim. Lise den bir dostumun çok yardımı oldu. Zorla beni ortamlara soka soka açtı ama en çok is hayatı iyi geldi bana.... Kendi paramı kazanmak sanırım yaradı :)

Kızlar bende eskiden öyle biriydim. Şu an 23 yaşındayım sanirim bir kaç senedir atlattım. Bence bunun çözümü üzerine gitmek ve ise girmek. Ama iş dediğim birsuru insanla iletişim halinde olmanız gereken bir yer olsun. Zamanla alisiyosunuz.
Ben bir işe girdim ilk girdiğim günler kimseyle konusamiyor sessiz sakin takılıyordum. Hatta bir sorun oldugunda aglamistim sadece. Son zamanlar(2-3 ay sonra) öyle bir hale geldim ki herkese kafa tutmustum bir tartışmada. Tamam x tamam haklisin sus demişlerdi
Karşındakilerin ne düşündüğünü önemsememek gerekiyor bence. Kalabalık ortamlarda hala zorlanıyorum ama kendimi zorluyorum mesela ortamdaki herhangi birine ee sen okulu naptın veya su olay ne oldu gibi şeyler soruyorum heyecanlandigimi hissettiğim an

Bende lise yıllarında çok çekingendim. Aslında yetersiz hissetmektendi. Herkes sanki daha iyi cümleler kuruyordu, daha aktiflerdi, komiklerdi başarılılardı falan. Ya saçma konuşursam, ya içlerinden salak derlerse, ya yanlış bir şey yaparsam falan derdim hep. Sonra insanları tanıdıkça fark ettim ki herkes tırt tüm o çekindiğim insanlar benim gibi yada benden beterlermiş. Kişisel gelişim kitapları ve psikoloji kitapları okumakta işe yaradı. Sevdiğim konularda kendimi geliştirip girdiğim ortamlarda o yönümü öne çıkardım. Köpeğim oldu, arkadaşlarının sahipleriyle takıldım. Üniversite ortamı zaten herkes saçmaydı. Yıllar içinde geçti. Şimdi yırtık bir insanım Sana abla deneyimi; o insanların hiç biri sandığın kadar iyi değil, bunu hiç unutma.

Ay bende ayni boyleydim simdi farkli bir ortama girsem hic tanimadigim yine olurmuyum bilmiyorum. Uzun zamandir sayili arkadasim var ve 2 bebegim oldugu icin cok fazla disari cikamiyorum. Is hayatina baslayinca azaldi ama sanki belki zamanla duzelir ya ne diyim. Hele tanimadigim biri olsun bi yerde ne konusacagimi sasiriyorum.

Kendinizi yeterince ifade edemediginizi dusundugunuz icin kaciyo olabilirsiniz. Bir arkadasimda da sizin gibi sikinti vardi. Diksiyon ve sosyallesme gibi halk egitimin kurslarina gitti bayagi faydasi oldugunu soyledi. Burda en onemli sey fobilerinizin ustune teker teker gitmelisiniz ve sadece siz hata yapmiyorsunuz. Yada herkes dogustan mukemmel degil en onemlisi bunu unutmamak. Herkesin caylaklik donemi vardir. Ozellikle ilerde universite de cok fazla aktivite kollar yada grup calismalarinda gorev almaya calisin zamanla atlatirsiniz. Bunu atlatamadiginizda is ve evlilik hayatinda cok zorluk cekersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…