çekingenlik :(

sagol onerılerın ıcın
denıycem ama bugun hoca bısey sorcakken elim kolum tıtremeye baslıyo off ne zor ya boyle bısey

sagol onerılerın ıcın
denıycem ama bugun hoca bısey sorcakken elim kolum tıtremeye baslıyo off ne zor ya boyle bısey

söyleyeceğin şeyin doğruluğundan eminsen söyle, sorman gereken bişey varsa sor sen oraya bilmediklerini öğrenmeye gidiyorsun oturmaya gitmiyorsun ve öğrenemezsen bilmediklerini 1 yıl daha dersaneye gitmek zorunda kalacaksın.. halledersin sen çok zor değil sadece kendine güveneceksin
ahh o annen ahh diyorum şimdi

aşılmayacak bi durum değil istersen kişisel gelişim kitapları oku ama hepsi özgüven diyecek sana...

Canım o da insan sen de insansın..Onun senden ne üstünlüğü var ki? Kimse mükemmel değil ben de çekingendim bir zamanlar sonra ünvyi dışarda okudum her işimi annem babam yapardı sonra baktm cekingen olunca işlern olmuo artk pazarlk bile yapıommm deli gibi herkes eşit tatlmm Allah herkese akıl vermiş herkesi mükemmel yaratmış..

Ayrıca hocanın maaşını da sen veriyon sen olmasan o aç diye düşün cekngenlik biter

Konuyla ilgili değil ama yazmadan edemedim, o öğretmenin yerine sadece 1 saat o sınıfa girip bir şeyler öğretmeye çalışsan, o kurduğun cümle için binlerce özür dilerdin eminim.

çok teşekkür ederim önerilerin için bi iki kitap alıyım o zmn :)

Ayrıca hocanın maaşını da sen veriyon sen olmasan o aç diye düşün cekngenlik biter

aslında oyle ama bılmıyorum işte içmdeki bişey dur diyo en az bı seyı 10 kere dusunupte yapmam lazımkı içim anca rahat edıyor oyle

bence çekinmene hiç gerek yok git konuş herkesle şakalaş falan hatta.. benimde hiç tanıdık kimse yoktu dersanemde ama herkesle şakalaşırdım insanların hoşuna gider böle şeyler. sınıfın hiç konuşmayan insanlarına bile gider bugün nasılsın vs. sorardım. bence ilk günlerden başla çünkü daha sonra herkesin kafasında 'çekingen kız,sessiz kız' imajı yaratırsın ve genelde böle bi konuma düşen insanlarla pek kimse iletişim kurmaz:18: yine örnek olarak ben ünv. ilk başladığımda kendi isteğimle kimseyle konuşmadım bakınız ünv. bitiyor hala yalnızım :) ilk haftalar hep önemlidir elini çabuk tut

Canım ben uzun yıllar tiyatro yaptım ve de 3 yıl radyoculuk yaptım..düşün ki bir çok göz bir çok kulağın bana baktığını dinlediğini bile bile...Arkadaşlarım,şimdi eşim olan o dönem ki sevgilim hep sorardı hiç çekinmiyor musun,ya da heyecanlanmıyor musun ya da ne biliyim endişelenmiyor musun aptalca bişey söylerim o an yaparım rezil olurum diye...
Peki ben hiç aptalca şeyler yapıp,söylemedimmi bisürü beni dinleyen gören kişilere..yaaaaappptıııııııııııııııımmm :) Her seferinde de kurtardım...Çünkü hep şu düşünceyle davrandım bulunduğum hr ama her ortamda....Karşındakide zaaflara sahip,karşındaki de senin gibi...Rezil olsan nolur toparlarsın,o an toparlarsan nolur kimsenin gözüne bile batmaz..Toparlamak yerine ezilip büzülürsen nolur durumun altını çizersin.
Mesela hatırlıyorum bir ara bir club e girmiştim ve hepsi müthiş varlıklıydı..Ne yalan söyliyim ilk etapta çekinmiştim,sonra gene aynı şeyi söyledim içimden 'karşındaki de senle tüüüüm zaaflara aynı kabiliyette sahip,arada burnunu karıştırıyor,wc ye gidiyor,saçmalıyor,arada eziliyor,yani bildiğim en iğrenç herşeyi düşündüm tüm insanlara özgü...
Veeeeee aralarına karıştım gitti,inanamazsın o dönem clubun gözdesi olmuştum..Yani bu örnekler seni yüreklendirsin diye yazıyorum,sadece herkesin sende olan her sıkıntı çekingenlik zaaf şu bu hepsine sahip olduğunu sürekli düşün...
Biriyle sohbet mi etmek istiyorsun dersanede ? Bir dersle ilgili birşey sor,ardından sohbete gir senin adın ne benim ki bu buarada de gülümse...İnan karşındaki de aynı içtenlikte durumu devam ettirecektir..Çünkü senin gibi herkes birbirine yabancı orada...Kendine güven demekle olmuyor kendine güvenmek,ancak sosyelleştiğini görerek güvenin her seferinde daha fazla artar...Bu yüzden benim yöntemim o vakitler buydu,hala ara ara kullanırım eğer sıkıldığım bir nokta olursa azda olsa.Bayağı işe yaramıştı bende.. Yani kısası iş biraz etrafındakilerin senden fazla olmadığını anlamakta ve inan değiller.. Bunu anlamakta bayağı işe yarıyor benim yöntem dene mutlaka :)

universitede yalnız kalmam herhaldede bılmıorum bu sene bıde korku stres var ya cekıngenlık yasıorum baya bı Zamanla atlatcam inş :)

mutlaka deniyecegım çok sagol bu arada uzuunnn uuuzuunn bana ne yapabılecegımı yazmıssın teşekkürler

Konu sahibi nasıl gidiyor dershane

takıp ettıgın ıcın teşekkur ılk gunden bı farkı yok hala bı degısme gosteremedım ama bı ıkı kısıyle konusuyorum zaten yanımda oturan kalkıyo falan sınırlenıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…