Çekingenlik..

sevdiceksiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
150
0
46
İstanbul
Slm kızlar şimdi bende sosyal fobi var sessiz sakin bir insanımdır neyse ben tiyatro kursuna yazıldım açılim biraz arkadaşlarım olsun eğlenceli bişey diye düşündüm...İlk derstte doğaçlama yaptırdı hoca bir kaç öğrenciye çok yetenekliydiler ve tiyatroun t'sini bilmem doğaçlamayı nasıl yapıcam diye korku bastı..Arkadaşlarım nasıl yapıcaksın yapamazsın sen vs.gibi şeyler söyledi açıkcası bende tedirgin oldum elimi kolumu nereye koyacağımı bilmem onu nasıl yapıcam..Öğrenme isteğide var içimde aslında ama direk zordan başladık sizce çekingen insanlar doğaçlama bişeyler yapabilir mi ki :26: çok mu pasif kalırım :26:

Son düzenleme:
Tabiki de yapabilir.Zamanla çekingenliğini üzerinden atmaya başlarsın zaten.Ben de sen gibiyim.Ama bende hem çekingenlik var hem de tanımadığım insanlarla iletişime geçemiyorum,sıkılıyorum.Dans kursuna yazıldım başlarda çok zordu ama şimdi rahatım.Kendine zaman ver.Zamanla kendini daha rahat hissedeceksin,güvenin artacak,içindekini daha rahat dışarı çıkarabilir olacaksın.Sessiz sakin biri olman iç dünyanın olmadığı anlamına gelmez

doğaçlama yapmak bana göre kişide var olan bir yetenek yani cekıngenlıkle girişkenlikle alakalı oldugunu sanmıyorum ..herkes kolay kolay yapamaz ama ilerleyen zamanlarda geliştirilebilir çok kitap okuyarak tiyatro izleyerek

Uyguamalı Tiyatro eğitimi diye bir kitap var bende çok eğenceli mutlaka tavsiye ederim. İçinde se eğitimi için egzersizler ve doğaçlama yapman için örnek verilen çeşitli durumlar filan var. Başlangıçta başkalarının önünde yapmaktan çekinirsen yakın arkadaşlarınla kendş evinde onları uygulayabilirsin. Hem çok eğlenceli oluyor denemesi. Ayrıca yapamazsın, ne yapcaksın vs. diyen arkadaşlarında ne kadar güzel destek oluyorlar sana öyle. Bu tarz yorumları olan insanları fazla ciddiye alma. Yapamazsan da yapamazsın Dünyanın sonu değil ya. Bir sefer yapamazsın iki sefer yapamazsın en sonunda rahatlayıp eğlenmeye başlayınca ne kadar rahat yaptığını görürsün. Doğaçlama atla deve olayı değil ki seçtiğin bir karakterde konuşup, hareket ediceksin, evcilik oynamak gibi bir açıdan.

Aslında benim korktuğum şeylerden bitaneside o an aklıma bişey gelmemesi..Rahat olmadığım için aklımada o an bişey gelmeyebilir...Kitap tavsiyesi için teşekkürler bende buna benzer kitaplar arıyodum...Arkadaşlarım benm çekingen olduğumu biliyor o yüzden diyorlar..

Bunun nedeni korku,kaygı,endişe....Rahat olmadığın için kendine ket vuruyorsun aşılamayacak bir şey değil içini rahat tut

Başaramazsın dıyenlere kafanızı takmayın..Herkes anadan doğma başarılı olmuyor.doğaclama tıyatro sporunun oncusu Mahşer-i Cümbüşü izlemeye baslayarak hem keyıflı dakıkalar gecırır..Hemde dogaçlama tıyatro hakkında bılgı edınebılırsınız..Taksimde gösterileri var..Cıkısta sohbet ederek hem sanatcıları tanımıs olur,hemde tavsiyle almıs olursunuz Başarılar dilerim..

Haklısın teşekkür ederimm

O zaman kitabı alana içini rahatlatman için bir kaç alıştırma örneği veriyim ben sana kitaptan.

1) ha hı ho , fe hecelerini ağlayarak, gülerek, ateş üfleyerek, çiçek koklar gibi, köpek gibi havlayarak, yalvararak ve acı çekerek çıkartmaya çalışıyorsun ayrı ayrı

2) Bir tekerleme seçip sırasıyla doğal bir şekilde, dedikodu edasıyla, hayranlıkla, hayretle, ağlayarak, tiksinerek, acı çekerek, korkarak, sinirlenerek, gülerek okumaya çalışıyorsun

3)Bir metni öğüt verir gibi, gaddar emir veren biri gibi, küçümseyen biri gibi, kıskırtıcı biri gibi okuyorsun bu sırada sesini cep telefonunla kaydedip değişimlerini yakalamaya çalışıyorsun.

4) Bir şiiri, bir akıl hastası gibi, haberci gibi, yaşlı, eroinman, politikacı, kabadayı ve eşcinsel gibi tonlamaya çalışın.

5) Sadece hareketle, spatistik birini, hasta birini, doğum sırası bekleyen birini, günlerdir aç dolaşan birini, idama giden birini ve bir sarhoşu canlandırmaya çalışın.

Bunlar sana bir fikir olur ve seni oyalar sanırım bir süreliğine.Hem yapmaya çalışırken ve başkalarına yaptırmaya çalışırken gülmekten yerlere yatıyorsun eğlenceli oluyor.

çok hoşuma gitti yaa perşembe günü alırım büyük ihtimal teşekkürler

Bu arada yılmaz arıkanın kitabımıydı

bir çok karınca çok yüksek bir tepeye tırmanmak için yarışıyormuş fakat seyirci karıncalar sürekli yapamazsınız kimse başaramadı diye bağırıyormuş karıncalar bir kaç denemeden sonra yapamayacaklarını anlayıp vazgeçmişler sadece birisi devam etmiş tabi diğer karıncalar durmamış seslenmeye devam etmişler bırak yapamazsın kimse yapamadı diye fakat karınca hiç pes etmeden devam etmiş en sonunda tepeye ulaşıp yarışmayı kazanmış.herkes hayret ederken anlaşılmış ki yarışmayı kazanan karınca sağırmış.diğer karıncalar duyduklarından etkilenip yarışı bıraktıklarında diğer karınca söylenen hiçbir şeyi duymadığından devam etmiş bu şekilde kazanmış yarışı...uzun lafın kısası hayat karşımızı her zaman zorluklar çıkaracak her seferinde yapamazsın diyenler olacak bunlara karşı karınca örneği misali çevreye kulak asmamak yapamazsın diyenleri duymamak gerekiyor insanın en büyük engelleyici ön yargılardır.

Son düzenleme:

Gerçekten çok güzel bir örnek

aynı yoldan geçmiş biri olarak söylüyorum.ben liseye yeni başladığımda ergenliğinde getirdiği sıkıntılarla çok çekingendim ve bunu tiyatroyla yenmiştim sen yapamazsın diyenler hep oldu ama şimdi noldu?kendimi sahneye ait hissediyorum ışıkların üstümde olmasınıda seviyorum ayrıca bu tiyatro sahnede ne kadar rahat olduğunla ilgili aslında.sahnede bambaşka biri olma şansına sahip oluyorsun bu en güzel şey aslında kendi içinde bir çok kişiliği analiz edebilme şansına sahip oluyorsun...

bende girdim bi yola senin gibi aşabilirim kendimi inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…