çekişmeli boşanma kararı- ben ne yapacağım şimdi?

justitia

Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2013
478
18
16
İzmir
merhaba arkadaşlar
üyeliğim çok yeni ama yazılarıma denk gelenler belki hatırlar, şu anda boşanma sürecindeyim. kısa bir süre önce davamı açtım ama bugüne kadar anlaşmalı boşanma için elimden geleni yaptım. (dava içeriğini yazamıyorum sorun yaşamamak adına) Müstakbel ex eşim maddi anlamda beni yıpratmak ve nafaka vermemek için çekişmeli boşanmada karar kıldı. şimdiden iftiralara başlamış bile... O kadar korkuyorum ki ne gibi bir yardım istediğimi bile bilmiyorum. yaşayacağım süreç çok mu zor... kolay atlatmak için öneriniz var mıdır? yardımını esirgemeyen herkese şimdiden teşekkür ederim.

merhaba , Aynı olaydan bende müzdayiptim taki alttan girip üsten çıkıp anlaşmalı bosanmaya ıkna edene kadar benım psıkolojım bozuk hastayım dedım :) bu beladan kurtulmak için :) 2 ay önce boşandım 7 ay beni uğraştırdı inanırmsın evımdekı esyaları bıle bıraktım sıfr kurtulamk ıcın tv lerde izliyoruz olumleri , tehdıtler vs .Banada para vermemek için iftira atacagını temyızde verdıgın zaman aılenle ugrasacagını soledı :) inan guluyorum oyuzden umrumda bıle olmadı hepsı onun olsun öbur dunyada nasıl hesap verecek Allaha bılmıyorum.SEnin cocugun varmı ? bılmıyorum Allahtan benım cocum yok ben bu tarz hareketlerınden suphelendım cocuk dusunmedım,ıyıkıde olmamıs verılmıs sadakam varmıs.Fakat mahkemeler bıraz zaman alıyormus bıraz arasıtdım bende onun soyadını tasımak ıstemedıgım ıcın uzatmadım.Çünku hayatıma yenı sayfa actım ve ıse gırcem ısyerınde de evlı olarak gozukmek ıstemıyorum.Allah senın yardımcın olsun.Umarım ıstedıgın gıbı sonuclanır.

evet çocuğum var. adam tc şartlarına göre iyi maaş alıyor ama komik nafakalar öneriyor. malı mülkü bırakıp gitsem anında boşanacak ama çocuğumun rızkını onda bırakmak istiyorum. ayrıca çalışıyorum , bütün malvarlığında benim emeğim var, emeklerime kıyamıyorum

B
Cnm inan sana anlatsam sasırırsın cocugum yok fakat okadar emıgım varkı. şirketini ben yonettım 2 yıl eşşek gibi çalıştım gece 12 eve geliyordum yukseldi ve cok zengin dururumuz gayet iyidi Burada sımdı otudugu evi ben tırnaklarımla yaptım elde var 0 :) 1 tl bile vermedi Geber diyor Ailemden Allah razı olsun bırak Allahından bulsun dedı ama ıkımız cok farklıyız aradakı fark cocuk .Ben şuan hayatı daha ıyı anlıyorum neden mı ? bunların cogu Din eksikliği , vicdan merhamet eksikliği vs.. böyle uzayıp gider bidaha evlenırsem Şayet Allah izin verırse daha inancları kuvvetlı bırı ıle dusunuyorum.

Bende senın yerınde olsam cocugum olsaydı asla ısın pesını bırakmazdım.Yani o çocukta onun yarın bırgun o cocaga nedıyecek bılmıyorum.Bazen Allah kahretsınlı bunları dıyıyorum ınsan evladına boylemı yapar off ((

takılarımı geçtim, çocuğa takılan altınlara kadar çalmış. öylece bırakıp gidemem ben, dert olur yoksa. ailemin durumu olsa, yine bir şeyler düşünürdüm ama o da yok. işin özü haklarımı korumaktan başka çarem yok

Bi yaşıma daha girdim oha yanii okadar değil ya bunların hepsımı ? böyle :) benımde dugunde takılan paraları bana ver ıkımızın hesabına koyalım dedı hesap onun adına sonrada bana dedıkı ne kadar salaksın nasıl yedın oyunu :) eskıden cok sınırlenıyordum kızıyordum sımdı guluyorum yemın edıyorum .Allah dedımya cok buyuk hepsının hesabını soracak.Evet cnm bu durumda olanlarda yazsın lutfen akıl akıldan ustunden bir yol olur senın için...

:)) evet hepsi aynı demek ki, bizimki de resmen zafer naraları atıyordu "git bak altınlar yerinde mi" derken. ben bu adamla yıllarca aynı yastığa baş koydum. kör müymüşüm, o mu kendini belli etmemiş bilemedim. adamı boşanırken tanırmışsın vay arkadaş...

istediğini desin ispat lazım canım bana da cok laf isftiralar attı sefersiz hani delil dedi hakim ?
yanlız bu sürecte dikkatli ol..
normal arkadasın bile olsa erkekle yanyana gelme..
fotograflarını ceker bnm avukatım bana öyle demişti
sadece dikkatli ol eline koz verme

ve sabırlı ol.. yılma pes etme..
boşanma kararı verdiğine göre gercekten güclüsün

çok teşekkür ederim, uyarınızı dikkate alacağım. zaten aynı işyerinde çalışıyoruz. beni herkes tanır bilir. gerçi onun da tam bir beyefendi olduğunu düşünüyorlar ama neyse...
duruşmaların tamamına katılmak konusunda kendimi zorlamayacağım, şimdilik niyetim bu. bakalım zaman ne gösterecek

bu arada sabah "ben de boşanmak istiyorum" diye dava açacağını söyledi, yani "boşanmak istemiyorum" diye değil. sanırım bu işimi zorlaştıracak olsa da süreyi kısaltır.

İyi bir avukatınız var mı?

küçük bir ilçede yaşıyorum. avukatım buralarda çok methedilir. ama eşimin avukatının merkezde olduğunu biliyorum, o da epeyce araştırmış, o da iyidir. küçük çocuğum olduğu için yakından bulmam gerekti. ailem falan yanımda değil çünkü, başka şehirde oturuyorlar.

Önemli değil avukatınız iyi ise detayları bırakın ona siz ex eşinizle diyaloğa girmeyin avukatınız yönlendirsin sizi, benimde çekişmeli olacak diye düşündüğüm boşanmamı avukatım sayesinde tek celsede bitirdim. Bir şekilde döndürmeyi de başarabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun.

davayı açtım ama hala evden ayrılamadım . birkaç güne çıkacağım sanırım. diyaloğu kesemiyorum henüz .
maalesef (

Evden ayrılma zaten. Avukatın ne diyor bu duruma. Sonuçta ailen o şehirde değil o ev sizin ortak eviniz ve en az eşin kadar hakkın var. Evi sen terketme ayrıca tüm mal varlığına ihtiyati tedbir koydur evlilik öncesi bile edinilmiş olsa koyulabilir çocuğunun hakkı için.
Davayı kim açtı karşı taraf evden gitsin bence bunu istemeyede hakkın var diye biliyorum. Avukatın seni yönlendirmiyor mu?

oturduğumuz ev lojman ve eşimin üstüne kayıtlı. kendisi çıkmak istemiyor. ben de kiralık ev buldum. onu beklersem zaten çıkmaz, ben de delirmek üzereyim onunla aynı ortamda duramam. avukatım eşyaların bir kısmını alabilirsin dedi ama ben çok korkuyorum yarın birgün sıkıntı yaşar mıyım hukuki anlamda diye. evi birlikte döşemiştik. iki ailenin de desteğini almamıştık. birkaç parça dışında bütün eşyalar üzerinde hakkım var. alsam mı almasam mı bilemedim. fiziksel şiddet olmadığı için de uzaklaştırma kararı vs aldıramıyorum.

Eşin evden eşya cıkarmaya ne diyor? Fazla üstüne gitmeden kavga dövüş olmadan cıkar, şikayet edebilir cünkü.

Eşin evden eşya cıkarmaya ne diyor? Fazla üstüne gitmeden kavga dövüş olmadan cıkar, şikayet edebilir cünkü.

kesinlikle kabul etmiyor. işte asıl sıkıntı burada. tek maaşımla koca bir düzeni yeniden kurmak pek mümkün değil. tek çarem o çalışıyorken çaktırmadan izin kullanıp 2 saat içinde taşınmak. ama çirkinleşip adamı iyiden iyiye delirtmekten korkuyorum. ihtiyacım da var. bilemiyorum

Biraz özel olacak ama boşanma sebebiniz nedir?

bu arada şu da var. o evden tek bir eşya dahi alamasam da ben yine giderim. taşın üstünde otururum, 1 dilim ekmek yerim de durmam. ama çocuk için hiç bir hakkımı bırakmak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…