merhaba arkadaşlar
üyeliğim çok yeni ama yazılarıma denk gelenler belki hatırlar, şu anda boşanma sürecindeyim. kısa bir süre önce davamı açtım ama bugüne kadar anlaşmalı boşanma için elimden geleni yaptım. (dava içeriğini yazamıyorum sorun yaşamamak adına) Müstakbel ex eşim maddi anlamda beni yıpratmak ve nafaka vermemek için çekişmeli boşanmada karar kıldı. şimdiden iftiralara başlamış bile... O kadar korkuyorum ki ne gibi bir yardım istediğimi bile bilmiyorum. yaşayacağım süreç çok mu zor... kolay atlatmak için öneriniz var mıdır? yardımını esirgemeyen herkese şimdiden teşekkür ederim.
evet çocuğum var. adam tc şartlarına göre iyi maaş alıyor ama komik nafakalar öneriyor. malı mülkü bırakıp gitsem anında boşanacak ama çocuğumun rızkını onda bırakmak istiyorum. ayrıca çalışıyorum , bütün malvarlığında benim emeğim var, emeklerime kıyamıyorum
B
Cnm inan sana anlatsam sasırırsın cocugum yok fakat okadar emıgım varkı. şirketini ben yonettım 2 yıl eşşek gibi çalıştım gece 12 eve geliyordum yukseldi ve cok zengin dururumuz gayet iyidi Burada sımdı otudugu evi ben tırnaklarımla yaptım elde var 0 :) 1 tl bile vermedi Geber diyor Ailemden Allah razı olsun bırak Allahından bulsun dedı ama ıkımız cok farklıyız aradakı fark cocuk .Ben şuan hayatı daha ıyı anlıyorum neden mı ? bunların cogu Din eksikliği , vicdan merhamet eksikliği vs.. böyle uzayıp gider bidaha evlenırsem Şayet Allah izin verırse daha inancları kuvvetlı bırı ıle dusunuyorum.
Bende senın yerınde olsam cocugum olsaydı asla ısın pesını bırakmazdım.Yani o çocukta onun yarın bırgun o cocaga nedıyecek bılmıyorum.Bazen Allah kahretsınlı bunları dıyıyorum ınsan evladına boylemı yapar off((
takılarımı geçtim, çocuğa takılan altınlara kadar çalmış. öylece bırakıp gidemem ben, dert olur yoksa. ailemin durumu olsa, yine bir şeyler düşünürdüm ama o da yok. işin özü haklarımı korumaktan başka çarem yok
Bi yaşıma daha girdim oha yanii okadar değil ya bunların hepsımı ? böyle :) benımde dugunde takılan paraları bana ver ıkımızın hesabına koyalım dedı hesap onun adına sonrada bana dedıkı ne kadar salaksın nasıl yedın oyunu :) eskıden cok sınırlenıyordum kızıyordum sımdı guluyorum yemın edıyorum .Allah dedımya cok buyuk hepsının hesabını soracak.Evet cnm bu durumda olanlarda yazsın lutfen akıl akıldan ustunden bir yol olur senın için...
İyi bir avukatınız var mı?
Önemli değil avukatınız iyi ise detayları bırakın ona siz ex eşinizle diyaloğa girmeyin avukatınız yönlendirsin sizi, benimde çekişmeli olacak diye düşündüğüm boşanmamı avukatım sayesinde tek celsede bitirdim. Bir şekilde döndürmeyi de başarabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Evden ayrılma zaten. Avukatın ne diyor bu duruma. Sonuçta ailen o şehirde değil o ev sizin ortak eviniz ve en az eşin kadar hakkın var. Evi sen terketme ayrıca tüm mal varlığına ihtiyati tedbir koydur evlilik öncesi bile edinilmiş olsa koyulabilir çocuğunun hakkı için.
Davayı kim açtı karşı taraf evden gitsin bence bunu istemeyede hakkın var diye biliyorum. Avukatın seni yönlendirmiyor mu?
oturduğumuz ev lojman ve eşimin üstüne kayıtlı. kendisi çıkmak istemiyor. ben de kiralık ev buldum. onu beklersem zaten çıkmaz, ben de delirmek üzereyim onunla aynı ortamda duramam. avukatım eşyaların bir kısmını alabilirsin dedi ama ben çok korkuyorum yarın birgün sıkıntı yaşar mıyım hukuki anlamda diye. evi birlikte döşemiştik. iki ailenin de desteğini almamıştık. birkaç parça dışında bütün eşyalar üzerinde hakkım var. alsam mı almasam mı bilemedim. fiziksel şiddet olmadığı için de uzaklaştırma kararı vs aldıramıyorum.
Eşin evden eşya cıkarmaya ne diyor? Fazla üstüne gitmeden kavga dövüş olmadan cıkar, şikayet edebilir cünkü.
kesinlikle kabul etmiyor. işte asıl sıkıntı burada. tek maaşımla koca bir düzeni yeniden kurmak pek mümkün değil. tek çarem o çalışıyorken çaktırmadan izin kullanıp 2 saat içinde taşınmak. ama çirkinleşip adamı iyiden iyiye delirtmekten korkuyorum. ihtiyacım da var. bilemiyorum
Biraz özel olacak ama boşanma sebebiniz nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?