çekişmeli boşanma kararı- ben ne yapacağım şimdi?

sakın öyle 2 saat içinde eşyaları kaçırmaya falan kalkma işte o zaman davanı zora sokar haklıyken haksız duruma düşersin. Aileler bu durumu biliyor mu? Eşinin ailesi oturduğunuz şehirde mi? Adli tatil kapıda ilk duruşmanızın günü belli mi? Lojmanda olsa şu anda evi terk etmen seni zarara uğratabilir. Dava tarii yakınsa sıkın dişinizi ve bu konuyuda davada gündeme getirin bide bu konuda emsal davaları araştırın vardır bir çıkar yolu muhakkak

canım ben de şu an bu aşamadayım. çekişmeli boşanma davam başladı. dilekçe aşamasındayım. Bunu o istedi. Ziynetlerimden tut da katkı katılım payıma kadar hepsini talep ediyorum. hemde ayrı dava olarak. Boşanma davam dışında. Sakın pes etme. kolay değil öyle iftira falan atmak. Boşanmak nasıl oluyormuş göster ki bidaha evlendiğinde hep aklında olsun. atara atar, gidere gider..

Bu ite ben baba bile demem Cocugun rizkini tabi ki birakmayin. Benim babam bundan da beterdi ama neyse.

Adam madem gunduz mesaide, size dusen kaptirip televizyonu, buzdolabini, camasir makinesini, laptop i ve yatagi ; varsa baska pahali esyalari almak. Bir de giysilerini de alin bence, sadaka olarak fakirlere dagitirsiniz. Iccamasirlaini almak da innovative bir fikir olabilir, donsuz kalmanin zevkine varsin.

Saka bir yana, esya alma isini annem de yapmisti ama biz butun evi almistik hem de 1 saat icinde. Ben , teyzem, annem, 2 kuzenim bu isi 1 saatte halletmistik. Annem de bosanirken kit kanaatti, bir de esya almaya para ziyan etme demistik tabi ki de Bu akli anneme avukat vermis, ev esyasinin hesabi, tutanagi olmaz kapanin elinde kalir demisti. Biz de operasyonu yapmistik.

Tek potansiyel tehlike her ise burnunu sokan komsu olabilir, komsularla muhabbeti var mi? Yani hatun evi yuklendi goturuyor diye telefon ederler mi isyerine ?

avukatımın yönlendirmesi ile hareket ediyorum, o yüzden kafam rahat. onun ailesi (özellikle annesi) detaya giremiyorum ama beni istemiyor zaten . bir kez hakkımı aradım diye yapmadığını bırakmadı. ikimizin de ailesi uzakta. evi tam tersine terk etmem gerek ki "ben bu adamla yapamıyorum, boşanmak istiyorum" demek için; aksi takdirde davam riske girecek, vaktim sınırlı. az önce kiralık eivn anahtarını aldım :)

altınlar içinde üzülmeyin eğer nikah ve düğün cd leriniz varsa takıları ispatlamış oluyorsunuz. Onlar sizin hakkınız eşiniz geri vermek zorunda en azında yarısını vermek zorunda.

hukuki anlamda sıkıntıya girmeyecek olsam dediğiniz yaparım ama malvarlığı eşit paylaşılacak. bir de adam zaten iftira atacakken daha da zıvanadan çıkmasını istemiyorum. taşınma günü annem ve babam gelip yardım edecekler. komşular da bir şey diyemez sanmam. olsa da gemiler yandı bi kere, olacağına varır...

erkek milletine acımayacaksın haklarını sonuna kadar savun çocuğunda varmış pes etme canım Allah yardımcın olsun

bence ;

esyalarını alma avukatınla konus tehditin ispatı varmı?

can güvenliğim olmadığından dolayı evden ayrılıcam de..
bildiğim kadarıyla hakim terk eden kadını suclu buluyor.

Avukatınızda sorun var benim avukatım beni sıkı sıkı tembihlemişti sakın bu süreçte evi terk etme diye, evi terk eden karşı taraf olmalı onu göndereceksin demişti.. Haklıyken haksız konuma düşmeyin diye söylemek istedim.

bence ;

esyalarını alma avukatınla konus tehditin ispatı varmı?

can güvenliğim olmadığından dolayı evden ayrılıcam de..
bildiğim kadarıyla hakim terk eden kadını suclu buluyor.

detaya giremiyorum, can güvenliğiyle ilgili bir tehdit değil... evden uzaklaştıramam

bana da aksini söyledi iki ayrı avukat

bana da aksini söyledi iki ayrı avukat

İlginç geldi, boşanma için birinci sebep ayrı evde olmak zorundasınız bu doğru aile bütünlüğü sarsılmış olacak ancak evi terk eden haksız konumdadır demişti avukatım, dolayısı ile o evden boşanma ilamını alana kadar çıkmayacaksın o gidecek demişti ben de ok demiştim.

Mahkemede karşınıza evi terk etti, eşyaları da aldı gitti derse zor durumda kalırsınız.

detaya giremiyorum, can güvenliğiyle ilgili bir tehdit değil... evden uzaklaştıramam
sen uzaklasıcaksın canım onu uzaklaştırma..
bnm ex te evde tüfek vardı bir de darp edilmiştim onu öne sürdük biz evden öyle cıktım ve avukatım sadece kıyafetlerni al demişti. baska hic birsey almamştım..
avukatına belki bir baska avukata daha danıs. eynı evde kalmanız zaten cok sacma allah korusun

bunu bir daha sorayım , soru işareti kalmasın . çok teşekkürler

bunu bir daha sorayım , soru işareti kalmasın . çok teşekkürler

Lütfen emin olun daha 1,5 ay oldu boşanalı her detayı her ayrıntıyı konuştuğum için bu kadar emin söylüyorum, evden çıkarken olacakları düşünmek gerekli hele eşyaları almak vs. kısmı sizi sıkıntıya sokacak konular. Evin kilidini değiştirin, ailenizde sizin yanınızda kalsın bu süreçte aslında yasalar gereği inanın beyfendi akşam eve gelse almama hakkınız bile yok çünkü hala evlisiniz kağıt üzerinde.

şimdi görüştüm avukatımla. boşanma davası açıldığı anda ayrı eve çıkma hakkı doğuyormuş "ben artık bu evde yaşayamıyorum" gibisinden. eşyaları da sordum. niyete bağlıymış. evlilik birliği içinde alınan eşyaların tamamının yarısı benim hakkımmış ama evden ayrılırken mümkün olduğunca zaruri eşyaları almam iyiniyetimi gösterirmiş. lüks eşyaları almak (televizyon vs gibi) eksi puan getirirmiş. karşı taraf iftira falan atacaksa da ispat etmek zorundaymış. benim niyetim yakın bulduğum bir kaç komşumu taşınma sırasında yanımda tutup ne aldığımı göstermek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…