• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çekişmeli boşanma ne kadar sürer

Amin. O ev araba ona kalmaz. Aileden gelen mallar eşe geçmez. O konuda rahat olun.

Eski eşiniz çok falso biri. Evliyken nişanlı, çocuğunu o kadından saklıyor, kimbilir sizin hakkınızda ne yalanlar attı.

O kadin umarım onu bırakır. Çocuğunu saklamak ciddi bir falsodur.

Evli olduğunu o kadin illa ki öğrenir. Belki size tekrar dönmek ister asla kabul etmeyin.

Aileler yalancı şahit oluyor maalesef. Zaten o yüzden onların mahkemede ettikleri yeminler de geçersiz gibi. Hakimler öylesine dinliyor aileleri. 3. Şahısların verdiği bilgiler daha değerli oluyor.

Esinizdeki nasıl cesaret? Nikahlı olduğunu yakınları bilmiyor mu? Eşinizin yalanı ortaya çıkar illa ki çıkar.
Yani ben ilişkileri 15-20 günlükken yakaladım o dönem kadın bilmiyormuş şuan tabiki biliyor kadın ama çevresi de en az onun kadar berbat

yıllarca sürer. eğer uzatmak isterseniz avukatınızla konuşun iyice sürüncemede bırakıp uzatabilirsiniz. 9 yıla bile çıkıyor bazen kararın kesinleşmesi. eşiniz berbat bir insanmış Allah size gönül ferahlığı versin inşallah.
Amin Allah razı olsun

Haklısınız. İyi ki çocuğunuz var. Sizin aileniz çocuğunuz..
Benimde çocuğum olsa özellikle kız çocuğum olsa bende öyle düşünürdüm.

Benim çocuğum yok. Ailemin yaşları ileri, 75 yaşından büyükler. Allah esirgesin ama ileride tek başıma kalmak istemiyorum. O yüzden istediğime yakın biri çıkarsa 2. Evliliği yaparım diye düşünüyorum. Çünkü yaşlılıkta yalnızlık çok zor bence:(
Umarım Allah karşınıza hayırlı bir hayat arkadaşı çıkarır.Tüm çektiğiniz sıkıntılarınızı unuttursun çok mutlu olun

Zinadan açılmış cekısmelı bır boşanma dava sürecim var fakat karşı taraf her şeyi inkar ediyor bir sürü delil olmasına rağmen dava 2025 temmuzda açıldı ve 2 duruşma görüldü.Yıllar sürer diyorlar tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabılır mı
Anlattıklarınıza göre çekişmeli dava açmanız çok mantıklı. Ancak size de bebeğinize de çok yazık. Bu dava böyle sürer ve gider. Adamın umrunda değil bi de gitmiş nişanlanmış. Ben erkekleri de anlamıyorum daha yeni bir evlilikten çıkmışsın çıkamamışsın bile hatta bu ne hız? Zaten aileniz her şeyi üstlenmiş siz bütün sorumluluğu almışsınız. Silin hayatınızdan gitsin böyle bir adamla çekişmeli dava sürecine bile girilmez. Çocuğunuzun hakları konusunda anlaşın bir noktada boşanın uzaması bile sizin için bir zaman kaybı.

Yani ben ilişkileri 15-20 günlükken yakaladım o dönem kadın bilmiyormuş şuan tabiki biliyor kadın ama çevresi de en az onun kadar berbat
Kadın şu an biliyor ve eski eşinizin yalancı olmasına rağmen onunla devam mı ediyor?

Reziller ya. İki rezil birbirini bulmuş yazık..

Allah kurtarmış sizi. Gerçekten Allah yüzünüze bakmış.

Umarım Allah karşınıza hayırlı bir hayat arkadaşı çıkarır.Tüm çektiğiniz sıkıntılarınızı unuttursun çok mutlu olun
Amin çok teşekkür ederim.

Açıkçası artık illa olmalı demiyorum, kafa olarak 20li yaşlar gibi değilim. 39 yaşında her evliliğin mutluluk getirmediğini gördüm. Bir daha evlilik olursa olur olmazsa yalnız da mutluyum, huzurluyum. Kendime çok değer veriyorum artık. Bir erkek sırf korkuluk olarak yanımda olacak diye bu değeri bozmam. Beni hak edecek, gerçekten beni sevip, bana saygı duyup, sağlıklı evlilik yürüteceğim biri olacaksa olsun.

İnşallah sizin de karşınıza çocuğunuza gerçekten sevgi duyup, sevgi dolu abisi olacak, sizi de çok sevip, önemsemeyecek biri çıkar. Bence çocuklu olmak asla dezavantaj değil. Allah nasip etti mi çok güzel evlilik de olur. Önemli olan gerçekten yuva kurup emek verecek, değer verecek birine denk gelmekte. Zaten kadınlar olarak biz yuvamıza bağlanıyoruz. İnşallah bizim yüzlerimiz de ikinci evliliklerimizde güler.. 🙏🙏🙏

Ben 39 yaşındayım.
Süreç bitince hemen yumurta dondurma yapacağım. Ama çok umudum yok çocuk konusunda.

Tekrar evlenebilirim ama benim evleneceğim adam tahminen 40'larda veya 50 yaşında evlenmiş ayrılmış çocuklu biri olur. O tiplerde tekrar çocuk istemiyor maalesef. O yüzden benim çocuk durumum umutsuz. O yüzden evlenirsem maddi olarak güçlü, beni sevecek, ömür boyu yanımda yoldaş olsun diye evlenirim. Çocukları da büyük birini tercih ederim. Yani küçük çocuklu biri bana uymaz. Çocugu en az 16, 18 yaşında olmalı. Yani 2. Evlilik olacak ise mantık evliliği olur. Öyle biri çıkmazsa da bir daha evlenmem tahminen, onun yerine yiyip içip gezerim.

Evet çocuk durumu belli bir yaştan sonra zor. Ama güvenme meselesi şöyle bir daha hiçbir erkeğe yüzde yüz güvenmeyin zaten. Her zaman bir acabaniz olsun.
Ben de 41 yaşındayım. Anlaşmalı açılmıştı gelmedi o dava düştü. Ben tekrar çekişmeli boşanma davası açtım ama aylar geçmesine rağmen duruşma günüs bile vermediler. Ben de defalarca aldatıldım

Çok fazla etmen var.Ben stajyerken 2005'ten beri süren dava bile vardı (sene 2022-2023),ama her dava illaki arap saçına dönecek diye bir şey yok.Delillerinizin ve tanıklarınızın ne kadar kuvvetli olduğu veya kanun yollarına (üst mahkemeler) başvurulup başvurulmaması da çok önemli.Geçmiş olsun.
Ben de aldatıldım ama kimse şahitlik yapmıyor. Whatsup kayıtlarını delil olarak sundum kabul olur mu? Kayıtlarda eşim beni aldattığını kendi yazıyor

Ben de 41 yaşındayım. Anlaşmalı açılmıştı gelmedi o dava düştü. Ben tekrar çekişmeli boşanma davası açtım ama aylar geçmesine rağmen duruşma günüs bile vermediler. Ben de defalarca aldatıldım
Avukat değilim ama benim 2024 yılında açtığım dava, hala devam ediyor. Bir sonraki duruşmayı aylar sonrasına verdiler. Aile mahkemeleri inanılmaz yoğun.. Bir de çok ciddi süreçlerden geçiliyor. Dilekçeler, tanıklar, bilir kişi raporları vs.

Benim eski eşim iftiralar ile çekişmeli boşanma sürecine beni çekmeseydi ve istediklerimi verseydi ( anlaşma istedi bende şartlarımı ilettim kabul etmedi) ben anlaşmalı boşanırdım.

Sizin çocuk var mı?

Avukat değilim ama benim 2024 yılında açtığım dava, hala devam ediyor. Bir sonraki duruşmayı aylar sonrasına verdiler. Aile mahkemeleri inanılmaz yoğun.. Bir de çok ciddi süreçlerden geçiliyor. Dilekçeler, tanıklar, bilir kişi raporları vs.

Benim eski eşim iftiralar ile çekişmeli boşanma sürecine beni çekmeseydi ve istediklerimi verseydi ( anlaşma istedi bende şartlarımı ilettim kabul etmedi) ben anlaşmalı boşanırdım.

Sizin çocuk var mı?
Bizimkisi güya ilk başta anlaşmalı boşanacaktı ama sadece konuşuyor icraat yok. Duruşmalara gelmiyor ki. Mecburen açtım çekişmeli davayı . 2 çocuğum var biri 11 biri 15 yaşında ikisi de yanımda nafaka vs hiçbirşey vermiyor durumu da çok iyi ama sürünmemi istiyor kendi kafasında. Asla ona minnet etmem

Bizimkisi güya ilk başta anlaşmalı boşanacaktı ama sadece konuşuyor icraat yok. Duruşmalara gelmiyor ki. Mecburen açtım çekişmeli davayı . 2 çocuğum var biri 11 biri 15 yaşında ikisi de yanımda nafaka vs hiçbirşey vermiyor durumu da çok iyi ama sürünmemi istiyor kendi kafasında. Asla ona minnet etmem
Tedbir nafakası vermek zorunda öyle saçmalık olmaz. Mutlaka avukatınıza söyleyin, tedbir nafakasi için başvursun.

Aslında anlaşmalı olsa sizin için iyi olur. 2 evladınız var hep yüzyüze bakacaksınız. Hiç iletişiminiz kopmayacak. Bence avukatiniz onu arasın isteklerinizi söyleyin, kabul etsin anlaşmalı boşanın.

Ben de aldatıldım ama kimse şahitlik yapmıyor. Whatsup kayıtlarını delil olarak sundum kabul olur mu? Kayıtlarda eşim beni aldattığını kendi yazıyor
Evet olur.Türk Hukukuna göre her aldatma zina değil,zina için eşin üçüncü kişiyle cinsel ilişkiye girmiş olması gerekiyor.Böyle bir durum varsa işiniz daha da kolay olur.

Allah razı olsun.🙏 Çok teşekkür ederim😊💜🌸
Ne demek. İçine atma hiçbirşeyi . Dibe vurdun daha güçlü çıkıyorsun o dipten artık. Hayat sadece sana haksızlık etmedi , farklı farklı sebeplerden hepimize etti ya da edecek.. Düzelecek herşey, pes etmek yok😍

Anlattıklarınıza göre çekişmeli dava açmanız çok mantıklı. Ancak size de bebeğinize de çok yazık. Bu dava böyle sürer ve gider. Adamın umrunda değil bi de gitmiş nişanlanmış. Ben erkekleri de anlamıyorum daha yeni bir evlilikten çıkmışsın çıkamamışsın bile hatta bu ne hız? Zaten aileniz her şeyi üstlenmiş siz bütün sorumluluğu almışsınız. Silin hayatınızdan gitsin böyle bir adamla çekişmeli dava sürecine bile girilmez. Çocuğunuzun hakları konusunda anlaşın bir noktada boşanın uzaması bile sizin için bir zaman kaybı.

Çocuğuna nafaka vermemek için mesleğini bıraktı asla ilgilenmiyor görmedi bile 1 kere aldı aylar sonra doğumunda yanında degıldı tedbir nafakası bile ödemedi aslında haklısınız onlarla ve ailesiyle uğraşmak çok yorucu fakat bende inadıma uğraştırıyorum o olmadan da 9 aydır bebeğime bakabiliyorum ama boşanırsam direkt evlenecek normal sekılde boşanmak istediğimi söyleseydi hemen tabiki anlayışla karşılardım ama doğuma 20 gün kala 1 mılyon borçla bir anne bırakılmaz insan degıller

Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum çünkü böyle pislikten kurtulmuşsunuz çünkü insan gibi ayrılmak varken aynı yatağı paylaştığı birini sırtından bıcaklamak başka bir şey.Aldatma ve zina mahkemede çok farklı sekılde ıslıyor benım otel kayıt geldi fakat tabi inkar ediyorlar zina olması için kesin delil lazım yani otel kayıt işte kamera kaydı vs.Aldatma güven sarsıcı harekete giriyor bana da kadın eskı esımle whatsapp konuşmalarını atmıştı orda birlikte olduklarını eşim yazmış kadına aşk dolu sözlerle ama bunu da mahkemeye sunduk tabiki ama avukatım güven sarsıcı hareket olarak olur demişti siz yine de tüm delilleri sunun

Çocuğuna nafaka vermemek için mesleğini bıraktı asla ilgilenmiyor görmedi bile 1 kere aldı aylar sonra doğumunda yanında degıldı tedbir nafakası bile ödemedi aslında haklısınız onlarla ve ailesiyle uğraşmak çok yorucu fakat bende inadıma uğraştırıyorum o olmadan da 9 aydır bebeğime bakabiliyorum ama boşanırsam direkt evlenecek normal sekılde boşanmak istediğimi söyleseydi hemen tabiki anlayışla karşılardım ama doğuma 20 gün kala 1 mılyon borçla bir anne bırakılmaz insan degıller
İnanın ben sizi düşündüğüm için söyledim. Sizin gençliğinize hayatınıza yazık çöp gibi atacaksın bazılarını sizi asla hakketmiyor. Umarım temmuz kadar sıcak ve güneşli bir hayatınız olur yavrunuzla.

Back
X