Kocanız sizden boşanmak istemiş gerekçe sunmadan ‘ben artık bu kadını istemiyorum beni boşayın hakim bey!’ diyemeyeceğinden (dese de boşanamayacağından) bir gerekçe sunmuş. Eğer boşanmak istemiyorsanız sizi bu zayıf iddia ile boşayamaz. Yüzyüze ya da telefonda konuşun ‘ya anlaşmalı düzgünce boşanırız ya da ben herhangi bir sıkıntımız olmadığını söyler; boşanmanın reddini talep ederim, sonra yıllarca bekle dur boşanmak için diyebilirsiniz. Kesinlikle boşanmak istiyorsanız, kocanız da boşanmak istiyorsa ‘ya anlaşmalı boşanırız, düzgün bir tazminat ödersin ya da iftiradan ve hakarette ben sana karşı boşanma davası açıp tazminat isterim.’ ‘yine yıllarca sürecek bir çekişmeli boşanma sürecine gireriz.’ diyebilirsiniz. Neden boşanma noktasına ulaştınız bilmiyorum ama kocanız sizi tazminatla korkutuyor. Korkacak bir şey yok. Bu komik bir boşanma gerekçesi ve siz boşanmak istemiyorsanız bu gerekçeyle boşanmanızın mümkün olduğunu sanmıyorum. Sonuçta bazı güvensiz hal ve hareketlerini gerekçe gösterip kıskandırınız ama bu boşanmanızı gerektirecek kadar ciddi bir durum olmadığını hakime ıspatlayabilirsiniz. İyice düşünün tabi bu adamla ne yapmak istiyorsunuz??