cenem ve dislerim... cok korkuyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi litha
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

litha

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2013
1.195
2.213
333
Ankara
Merhaba ben 17 yasindayim stresten gece dislerimi sıkıyormusum gunduz de dislerimi sıkarken buluyorum kendimi genelde. cenem agridigi icin doktora gitmistim gecen sene yapacak bir sey yok dikkat edeceksin demisti ve kas gevsetici vermisti. Son 1 haftadir cenem inanilmaz agriyor 5 tane agri kesici ictim kas gevsetici de ictim hic ise yaramiyor aglaya aglaya bir hal oldum cenemi acamiyorum sadece corba icebiliyorum zaten agzimin ici yara hep cok canim aciyor ve cook korkuyorum dislerim sallaniyor cunku ne yapacagim ben lutfen bana yardim edin o kadar cok korkuyorum ki zaten panik atagim var cok kotu hissediyorum cok korkuyorum adanada yasiyorum ne yapayim ben doktora nereye gideyim moralim o kadar bozuk ki yazililarim var calisamiyorum da agliyorum su an cok korkuyorum geceleri ruyamda dislerimi kaybettigimi cenemi acamadigimi falan goruyorum hep aglaya aglaya uyaniyorum belki size sacma bile gelebilir bu kadar korkmam ama asiri agriyor cenem ve panik atagim var zaten o yuzden bu kadar abartiyorum sanirim arkadaslarim dalga geciyor ama dislerimi kaybedecegimi ve cenemi acamayacak hale gelecegimi dusunuyorum hep bana yardim edin lutfen...

Geçmiş olsun canım..Adana'da diş hekimliği fakültesine gitmeni öneririm..gece uyurken ağzına takacağın bir plak yapılırsa rahat edersin..diş sıkmak özünde psikolojik kökenlidir yaşadığın stres sıkıntı geceleri bu şekilde kendini gösterir..çok korkmuşsun ama rahat ol bir çok insanın zaman zaman yaşadığı bir durum bu ama tabiki mutlaka doktorada görün ihmal etme...

Merhaba ben 17 yasindayim stresten gece dislerimi sıkıyormusum gunduz de dislerimi sıkarken buluyorum kendimi genelde. cenem agridigi icin doktora gitmistim gecen sene yapacak bir sey yok dikkat edeceksin demisti ve kas gevsetici vermisti. Son 1 haftadir cenem inanilmaz agriyor 5 tane agri kesici ictim kas gevsetici de ictim hic ise yaramiyor aglaya aglaya bir hal oldum cenemi acamiyorum sadece corba icebiliyorum zaten agzimin ici yara hep cok canim aciyor ve cook korkuyorum dislerim sallaniyor cunku ne yapacagim ben lutfen bana yardim edin o kadar cok korkuyorum ki zaten panik atagim var cok kotu hissediyorum cok korkuyorum adanada yasiyorum ne yapayim ben doktora nereye gideyim moralim o kadar bozuk ki yazililarim var calisamiyorum da agliyorum su an cok korkuyorum geceleri ruyamda dislerimi kaybettigimi cenemi acamadigimi falan goruyorum hep aglaya aglaya uyaniyorum belki size sacma bile gelebilir bu kadar korkmam ama asiri agriyor cenem ve panik atagim var zaten o yuzden bu kadar abartiyorum sanirim arkadaslarim dalga geciyor ama dislerimi kaybedecegimi ve cenemi acamayacak hale gelecegimi dusunuyorum hep bana yardim edin lutfen...

Adanada nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama Aşkım Tüfekçi ya da Başkent hastanesine bi görün istersen, çok iyi doktorlar var orda.

Geçmiş olsun canım..Adana'da diş hekimliği fakültesine gitmeni öneririm..gece uyurken ağzına takacağın bir plak yapılırsa rahat edersin..diş sıkmak özünde psikolojik kökenlidir yaşadığın stres sıkıntı geceleri bu şekilde kendini gösterir..çok korkmuşsun ama rahat ol bir çok insanın zaman zaman yaşadığı bir durum bu ama tabiki mutlaka doktorada görün ihmal etme...

Dislerim sallaniyor baya bildiginiz sallaniyor yani kafayi yiyecegim bu da mi normal bi durum ben 17 yasindayim sadece ya nasil sallanir cekerler sanirim degil mi baska ne yapacaklar ki sallanan dise

Canım neden çeksinler dişlerini o kadar sallanmıyordur sana öyle geliyordur..dinle lafımı diş hekimiyim ben daha 17 yaşında dilleri saklanan hasta görmedim hiç..senin durumun için uzman bir hekimin görmesi lazım o yüzden herhangi bir hastaneye değil diş hekimliği fakültesine git dedim...

Baskentte baya sonraya randevu veriyorlar dedi arkadasim benim hemen gitmem gerekiyor

eger ceyhan da oturuyorsanız yarına randevu var gozukuyor.. yoksa 2 gun sonraya var..

mhrs sıstemıne gırıp bakın.. saatler cabuk bıtıyor ama acele edın..

mutaka vardır bır cozumu saglam sadece sallanıyor dıye nıye ceksınler tum dıslerınızı olmadı ozel bır klınıge gıdın..

Kuzum muhtemelen yirmilik dişin dişlerine doğru uzuyodur dik bi şekilde değil de..O zaman da diğer dişleri kökten itme sebebiyle dişler sallanabilir ve çarpışıklık meydana gelebilir.Yani şekil bozukluğu.Yirmilik gömük dişlerini aldırman gerekebilir.Film çektirirsen belli olur zaten sebebi

Yazmayı unutmuşum benim de çenem kitlenmişti yemek bile yiyemiyodum dişciye gittiğimde yirmilik dişimden dolayı olduğunu söyleyp kas gevşetici ve antibiyotik vermişti sanırım bi hafta sonra da aldırmıştım yirmilik dişimi.Sonra bi sene içinde dördünü birden aldırmış oldum alt dişlerim çarpışıklaşmaya başlamştı çünkü bir de her defasnda çenem kitleniyodu bende kökten kurtulayım dedim art arda aldım randevularımı kurtuldum.

benimde başıma geldi ve son psikiyatriye giderek kurtulmuştum.çok geçmiş olsun nedeni büyük ihtimal psikolojik

benim babamda da yıllardır 10 seneyi geçmiştir hatta bu sıkıntı var.
çene ağrısı vardı,kulak burun boğaza gitmişti çare olmadı.yıllardır çene ağrısını geçiremedi.
neden olduğunu anlayamadılar.en sonunda diş doktoruna gitti.çene ağrısının nedeni diş sıkmasıymış.
doktor dişlik yaptı,gece uyurken takıyor ve çok şükür sıkıntısı geçti.

kesinlikle dişçiye git.babam yıllardır kas gevşetici,sakinleştirici ilaçlar aldı fayda etmedi.
dişlikle kurtuldu bu ağrılardan.
geçmiş olsun.

canım panik yapma.

benim de bir kere çenem tutulmuştu. açamıyordum, hiç bir şey yiyemiyordum. doktora gitmiştim fizik tedaviye diş doktoruna falan.

fizik tedavici kas gevşetici vermişti sonra belli boyun ve çene hareketleri göstermişlerdi yapmam için. sıcak iyi geliyordu.

havlu ısıtıp koyuyorduk falan. yumuşak şeyler ye demişti. bu sebepten uzun süre bir şey yiyemedim ben de.

o ara geçti gibi oldu ama sonra ben hareketleri yapmayı falan bıraktım yine sert şeyler yemeye başladım hala ağzımı tam açamıyorum.

yakın zamanda ben de bir daha gidicem doktora. bir de stres de kaslarda kasılmaya neden oluyor.

kısacası sana tavsiyem fizik tedavi ve diş doktorlarına git canım. doktorların verdiği ilaçları düzgün kullan. ama bazıları sakız çiğne falan diyor kesinlikle çiğneme. sert şeyler yeme. yemek yerken dikkat et hep aynı dişlerinle çiğneme. havluyu ütüyle ısıtıp koyabilirsin yüzüne çok sıcak olmasın tabi. boyun ve çene hareketlerini bulabilirsen onları da yapabilirsin ya da doktora sor söyler. bu arada aynı sorunu ben de yaşıyorum sayılır yine ben de bunları yapmayı düşünüyorum.

canım bunun çözümü gece plağı, doktora git ağzına göre hemen yapılıyor geceleri takıyorsun bende var ve onu sıksan da sorun olmuyor faydasını gördüm ben sana da tavsiye ederim.

merhaba,
Endiselenmeyin bir dis dokturuna gidip derdinizi anlatin.Size gece yatarken kullanacaginiz bir aparat verecectir.Ben de aynisini kullanmaya calisiyorum.Dislerinizi siktiginiz icin dis etleriniz de zarar görmüs.Eger dis eti cekilmesi yoksa bu aparati kullandiktan sonra pobleminiz cözülecektir.
Eger dis eti probleminiz varsa ki sanmiyorum yasiniz cok genc, profosyonel dis eti temizligi yaptirip her gün dis ipi ve gargara kullanmakla yine bu problemi cözmüs olacaksiniz.

Bir de asil probleme yogunlasmaniz lazim.Yani stresin kökenine inip onu yok etmeniz gerekiyor.

Gecmis olsun....Saglikli günler...

Merhaba ben 17 yasindayim stresten gece dislerimi sıkıyormusum gunduz de dislerimi sıkarken buluyorum kendimi genelde. cenem agridigi icin doktora gitmistim gecen sene yapacak bir sey yok dikkat edeceksin demisti ve kas gevsetici vermisti. Son 1 haftadir cenem inanilmaz agriyor 5 tane agri kesici ictim kas gevsetici de ictim hic ise yaramiyor aglaya aglaya bir hal oldum cenemi acamiyorum sadece corba icebiliyorum zaten agzimin ici yara hep cok canim aciyor ve cook korkuyorum dislerim sallaniyor cunku ne yapacagim ben lutfen bana yardim edin o kadar cok korkuyorum ki zaten panik atagim var cok kotu hissediyorum cok korkuyorum adanada yasiyorum ne yapayim ben doktora nereye gideyim moralim o kadar bozuk ki yazililarim var calisamiyorum da agliyorum su an cok korkuyorum geceleri ruyamda dislerimi kaybettigimi cenemi acamadigimi falan goruyorum hep aglaya aglaya uyaniyorum belki size sacma bile gelebilir bu kadar korkmam ama asiri agriyor cenem ve panik atagim var zaten o yuzden bu kadar abartiyorum sanirim arkadaslarim dalga geciyor ama dislerimi kaybedecegimi ve cenemi acamayacak hale gelecegimi dusunuyorum hep bana yardim edin lutfen...[/QUOT

bu hastalığın ismi bruksizm benim de ne yazık ki başımda aynı dert var tabi senin kadar ilerlemiş durumda değil. Dişlerinin dökülmesi, kırılması gece uyguladığın baskıdan ve ileri geri hareketten. Gece plağı yaptır sürtünmeyi azaltıyor bide psikiyatriye git zira rahatsızlık psikolojik kökenli

Back
X