Çene Estetiği Çenemde kayma var ne yapmam gerekiyor:\

Çene Cerrahisi, Çene Estetiği, Çene Eklemi Sorunları, Gülüş Dizaynı

fyackoo

papatya
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2013
19
8
38
Merhaba ben 22 yaşındayı çenemde sola doğru kayma var ve alt çenem biraz önde.Aslında geçen senelere kadar kayma belli olmuyordu ama bu sene farklılık hissediyorum.Forumdaki mesajları okudum galiba tek çözümü ameliyat ve ben korkuyorum ameliyat sürecinden,daha sonrasından..ne yapmam gerekiyor bana akıl verin :\

Merhaba. Çene estetiği konusunu incelerken mesajınızı gördüm ve yazmak istedim. Ben de 23 yaşındayım. Sizdeki çene probleminin aynısı bende de var. Çenem sola doğru gittikçe kayıyor ve sol çene kemiğim sağa göre hayli küçük. Eskiden fazla belirgin değildi haliyle çok önemsemiyordum ama yaşla birlikte ilerledi. Son 2 yıldır kafama takıyorum fazla inceliyorum canımı çok sıkıyor doğrusu. Bir kaç ortodonti uzmanına muayene oldum artık ilerlemeyeceğini kemik gelişimini tamamladığımı ve sadece ameliyatla düzeleceğini söylediler onun da bazı riskleri varmış. Fakat son gittiğim hiçbir film vs. istemeden gözle muayene ettikten sonra erime olabilir dedi beni baya korkuttu açıkçası ondan sonra başka doktora gidemedim. Bir de sizdeki asimetri ne durumda merak ettim sosyal hayatınızı etkiliyor mu ya da şiddeti ne durumda dışarıdan bakıldığında fazla göze çarpıyor mu? size tavsiyem en kısa sürede bir ortodonti uzmanına muayene olmanız ;)

Canım kusura bakma bayağı geç gördüm cevabını.Benım sorunum dışarıdan bellı oluyor ve aynı senın gıbı bende cok takıyorum ınsanlarla konusurken cekınıyorum.Çene cerrahına gittim önce ortodontiste gıtmem gerektıgını soyledi sonra ortodontıste gıttım zor hasta grubuna gırdıgımı soyledı kayma oldugu ıcın.Bunun kararını sen vermelısın ve cok kararlı olmalısın kotu dusuncelerı aklına getırmemelısın gıbı şeyler soyledi.Ben sana garantı veremem cok ıyı de olabılır bekledıgın gıbı olmayabılır de dedı.Yakın arkadasım, ailem amelıyat olucak, bu rısklerı alıcak kadar kotu olmadıgını soyluyor ne yapacagımı bılemıyorum :/ Ayrıca bende ılerlemesınden korkuyorum bana da aynı sekılde kemık gelısımı durdugu ıcın kesınlıkle ılerleme olmayacagını soyledı ortodontıst

Canım kusura bakma bayağı geç gördüm cevabını.Benım sorunum dışarıdan bellı oluyor ve aynı senın gıbı bende cok takıyorum ınsanlarla konusurken cekınıyorum.Çene cerrahına gittim önce ortodontiste gıtmem gerektıgını soyledi sonra ortodontıste gıttım zor hasta grubuna gırdıgımı soyledı kayma oldugu ıcın.Bunun kararını sen vermelısın ve cok kararlı olmalısın kotu dusuncelerı aklına getırmemelısın gıbı şeyler soyledi.Ben sana garantı veremem cok ıyı de olabılır bekledıgın gıbı olmayabılır de dedı.Yakın arkadasım, ailem amelıyat olucak, bu rısklerı alıcak kadar kotu olmadıgını soyluyor ne yapacagımı bılemıyorum :/ Ayrıca bende ılerlemesınden korkuyorum bana da aynı sekılde kemık gelısımı durdugu ıcın kesınlıkle ılerleme olmayacagını soyledı ortodontıst

Yok canım önemli değil.Canım sana söylediklerinin tamamen aynısını bana da söylediler. Sonuç için kimse garanti vermiyor. Ameliyat fikri de beni korkutuyor zaten. Kemik gelişimi tamamlandığı için ilerleme büyük ölçüde bitti diyorlar . Yine kesin değil. Bana da aynısını söylüyorlar hiçbir şeyin yok diyor ailem, çevrem. Ben senden anladığım kadarıyla aynı durumdayız.Çok ciddi bir durum değil.Ama nasıl kafaya takıyorum anlatamam. Son birkaç yıldır gördğüm her insanın çene yapısını inceler oldum mahvetti beni.Ama yine de çok şükür.Daha fazla ilerlemesin razıyız. Yalnız olmadığımı görmek içimi rahatlatıyor :34: Mesela Öykü Karayel'in de çenesi asimetrik ama çok hoş duruyor. Onu gördüğümde sempatim artmıştı kıza :1:

Son düzenleme:
ameliyatta yapılan düzelme nasıl birşey ki? yani ne yapıyorlar?

Canım şimdi ben de tam olarak bilmiyorum bir çoğu açıklama yaptı da pek anlayamıştım.Son gittiğim şöyle anlattı şimdi benimki sola doğru asimetri ya sol çene kemiği haliyle daha kısa oluyor.Oraya parça ekleriz sonra tüm çeneyi geriye çeker oturturuz gibi bir şey anlattı.Tabi farklı yöntemler de vardır.Ama sonucu garantileyemiyorlar.Aslında çok fazla belli değil ama işte.. :43: sende de mi aynı durum var?

Oyku karayel e sımdı baktım evet var ama benımkı o kadar da bellı olmuyo degıl canım benımkı yıne bellı yanı erkek arkadasım hıcbısey yok dıyor ama ınsanlarla konusurken ceneme baktıklarını hıssedıyorum ve cok rahatsızım bu konuda.amelıyat olmayacagm o kadar cesaretlı bı ınsan degılım malesef :( takmamayı ogrenmem lazım :/

benim de alt çenemde sağa doğru kayma vardı ve üst çenemde birazcık gerideydi. cesaret edip ameliyat oldum 1. ayım doldu şu an için gayet memnunum kızlar eğer cidden yüzünüzdeki asimetriden rahatsız oluyosanız ameliyatı tavsiye ederim. eskiden önden fotoğraf çekilemezdim şimdi rahatça çekilebiliyorum. nasıl çıkıcam acaba kaygısı olmadan..

benim de alt çenemde sağa doğru kayma vardı ve üst çenemde birazcık gerideydi. cesaret edip ameliyat oldum 1. ayım doldu şu an için gayet memnunum kızlar eğer cidden yüzünüzdeki asimetriden rahatsız oluyosanız ameliyatı tavsiye ederim. eskiden önden fotoğraf çekilemezdim şimdi rahatça çekilebiliyorum. nasıl çıkıcam acaba kaygısı olmadan..

canım geçmiş olsun soru yolladım sana özelden bakar mısın?
galiba mesaj sayın az oldugundan bana ordan yanıt veremezsin?

kesi bilindiği üzere ağız içinden yapılıyo.kaç dikiş atıldı bu yüzden bilmiyorum dikiş izi yok zaten eriyebilen dikiş zamanla eriyo ve çıkıyo kendiliğinden. vida takıldığı için kulağımın hemen altında çene ekleminin başladığı yerde her iki tarafta küçük dikiş vardı ama nokta gibi. doktorum 5 gün sonra o dikişleri aldı ve izi bile kayboldu şu an. ameliyat olduktan sonra 3. günden itibaren sıvı şeyler almaya başladım hoşaf suyu meyve suyu ensur gibi. 1. aydan sonra da ağzımı hafif açmaya ve yumuşak olan herşeyi yemeye başladım.ve ameliyat olduktan sonra bile konuşabiliyodum. söylediklerim az çok anlaşılıyodu tabi ağzımı açarak konuşamıyorum dişlerim sonuçta bağlı. önden foto çekildim şöyle söylim eskiye gör çok büyük bir değişim var. önceden önden foto çekildiğimde kendimi görmek dahi istemezdim şimdi bakabiliyorum ve beni rahatsız eden bir görünüm yok açıkcası. benim alt çenem sağa doğru kayıktı 4mm sola alındı. sol tarafımda hafif yumuşak doku kayması var. bunu da en başından doktorum söylemişti zaten oraya yağ enjeksiyonu yapılacak. kemiksel olarak sorunum kalmadı. yanaklarım simetrik ama sadece sol tarafımın alt köşesinde yumuşak doku kaybı mevcut. sen ameliyat oldun mu? ayrıca üst çenem ileri alındı bu burnu olumlu yönde etkiliyo hafif yukarı kalktı. ve üst çenem de yine gömme ve sarkıtma işlemleri de uygulandı.

canım geçmiş olsun soru yolladım sana özelden bakar mısın?
galiba mesaj sayın az oldugundan bana ordan yanıt veremezsin?
canım msjına yanıt verdim yukarıda. sen ameliyat oldun mu? bu arada geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederim.

Oyku karayel e sımdı baktım evet var ama benımkı o kadar da bellı olmuyo degıl canım benımkı yıne bellı yanı erkek arkadasım hıcbısey yok dıyor ama ınsanlarla konusurken ceneme baktıklarını hıssedıyorum ve cok rahatsızım bu konuda.amelıyat olmayacagm o kadar cesaretlı bı ınsan degılım malesef :( takmamayı ogrenmem lazım :/
Kesinlikle en iyi yöntem bu unutmaya, takmamaya çalışmak.İnsanlar aslında karşılıklıyken ya gözlerine bakarak konuşurlar ya da yüzünde tek bir ayrıntıya değil de genel olarak bakarlar o yüzden fark etmiyorlar.Bana da ailem kızıyor bir şeyin yok diye.İnsanlar da farketmiyor.Biz kendimizi çok incelediğimizden kafaya takıyoruz.Ben de öyle her aynada defalarca kontrol ediyorum fotoğrafları inceliyorum mesela.Ama şükretmeliyiz Allah daha büyük dertler vermesin.Ama bir yandan da .....

Canım işte çok riskli olduğunu söylüyorlar.Ya olduktan sonra pişman olursam.. Çok ciddi bir konu.Geçmiş olsun ayrıca sevindim senin adına.

Canım işte çok riskli olduğunu söylüyorlar.Ya olduktan sonra pişman olursam.. Çok ciddi bir konu.Geçmiş olsun ayrıca sevindim senin adına.

Teşekkürler canım şöyle söylim bu ameliyatları sürekli yapan doktorlar var onların eli alışmış artık Allah onlara güç kuvvet versin.ki her ameliyatın riski yok mu zaten? Kolay bi' ameliyat diil orası kesin zaten.

canım yine özel mesaj yazdım

bir de riski nedir bu ameliyatın?
Riski nedir? Diye sormuşsun önce onu cevaplim canım dokular çok hassas belirli bir süre hissizlik olabilir bu 1 ayda olabilir 1 yılda ömür boyuda. Ben böyle bişi yaşamadım çok şükür. Ameliyat olmadan önce bi' dolu prosedür size imzalatırlar orda hepsi yazar zaten. Her ameliyatın riski var masada kalma ihtimali vb. Şeyler ama yukarıda da dediğim gibi doktorlarımız işlerini çok güzel yapıyolar biraz araştırın derim. Ki zaten hemen ameliyat olmazsınız büyük ihtimalle özellikle kayma varsa çene de mutlaka dişleriniz de düzgün basmıyodur. Ortodonti tedavisi görmeniz gerekir önce dişlerinize tel takılır ameliyat için gerekli hazırlıklar yapılır, dişler ona göre şekillenir. Bu süreçte aylık kontrolleriniz olur ayda bir ortodonti doktorunuza uğrarsınız. Ameliyatı plastik cerrahlar ya da çene cerrahları yapıyo günümüzde. Beni plastik cerrah ameliyat etti özelde oldum. Ameliyata ortodonti doktorunuzda girer. 6 bin Euro civarı tuttu ameliyat. Ortodonti tel tedavimse 4 milyar. Bu ameliyatları devlet hastaneleri de yapıyo ve bu ameliyatı karşılıyolardı ama yeni bi kanun çıkmış belli bir miktar aldıklarını duydum, bir araştırın derim cüzri bir miktar. Devlet hastanelerinde sıra veriyorlar beklemek istemedim açıkcası ben o yüzden önceden başvurmanız gerekiyo. Ankara'da yaşıyomuşsun devlette olmak istiyosan gazi den hacettepeden şaşmamalısın bence doktor önerebilirim istersen hatta Facebook'tan bu durumda ameliyat olanların sayfası var oraya bakabilirsin buraya yazabiliyo muyum bilmiyorum adresini. 4 mm olduğuna kim karar veriyo diye sormuşsun? Ameliyat kararı aldıktan sonra çene filmlerin çekiliyo bi kaç defa daha sonra ölçülerin alınıyo fotoğrafların çekiliyo sonunda ortodonti doktorun ve seni ameliyat edicek doktor karar veriyo buna. Çeneme herhangi bir malzeme koymadılar ama gereken durumlarda koyabiliyorlar. Ağzının için hep dikiş dolu oluyo öyle söylim ama dışarıdan bişi yok. Sadece başının her iki tarafında kulaklarının alt kısmında nokta kadar dikiş oluyo şayet vida koymuşlarsa, Onunda izi kalmıyo. Biraz uzun oldu ama yardımcı olmak istedim elimden geldiğince sevgiler...

Back
X