• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çenemi tutamıyorum.

Soydanayse

her nasip vaktine esirdir '
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2017
969
1.156
33
Bu sıralar çok konu açıyorum kusura bakmayın ama ciddi buhranlardan geçiyorum..

Ben evlenmeden önce böyle değildim, tüm iyi niyetim eşimin ailesine dahil olduktan sonra sömürüldü ve ben hırçın, kendine hakim olamayan bir insan oldum.. Bu ben olamam.
Kayınvalidemle yakın oturmayı ben istemiştim. Zamanla benim üzerimde yaratmaya çalıştığı etkiyi gördükçe adeta hırçınlaştım, böyle bana birşey desin de cevap vereyim diye bekliyorum hiç böyle değildim. Ben karşımda ki kırılmasın diye kendi kırılan insandım. Ama kendisi öyle bir insan ki kendi egosu tatmin olsun diye insanları ezikler etrafımızda ki herkes dahil..
Kısa keseyim, bugün bana ilk kez bir komşum geldi, bana " kayınvalidenin senin üzerinde etkisi varmış gibi yansıyor " dedi. Çok bozuldum, insanlara karşı beni böyle küçük düşürmeye hakkı yok, neticede benimde bir onurum gururum var, bende anlattım ufak tefek durumu aramız da pek iletişim olmadığını eşimin buna fırsat vermediğini annesinin huyunun ne olduğunu bildiğini felan..
Neyse geçti gitti komşu, oturdum düşündüm. Şimdi muhtemelen arkamdan konuşulacak bunlar, böyleymiş şöyleymiş diye ama ben bunu bile bile anlatıyorum ki insanlar ne olduğunu bilsin eziklenmeye tahammülüm yok çünkü. Sonra da kendime kızıyorum bilse ne bilmese ne niye anlattın ailenin özelini ayıp ettin diye..
Bu olay beni çok etkilediği için soran herkese olur olmadık anlatıyorum ve sonra çok utanıyorum. Sağ da sol da herkes benim hakkım da kötü konuşuyormuş gibi geliyor.
Birde gerçekten bazen çok masumane davranıyorum, kim ne düşünür ne anlar diye düşünmeden anlatıveriyorum.. :KK43:

Not ; buradan taşınmak gibi bir fikrimiz var ama bir sorunumuz var, sorulursa anlatabilirim.

Dipnot ; karakterim de olan değişimlerle başa çıkamıyorum asıl sorunum bu, kendime mani olamıyorum, çok doluyum. :KK43:

Son düzenleme:
Soruyorum, neymiş taşınmanıza engel olan sorununuz:KK51:

Böyle sorduğunuz için güldüm çünkü inandırıcı bişey beklemiyosunuz gibi geldi. Şöyle ki benim eşimin başka bir şehirde dairesi var orada kardeşi kalıyor üni okuyor, oranın karşılığında kp bizim kiramızı ödüyor bizde en azından çıkmayalım da paramızı bu şekilde kurtalarım diyoruz, kira isteyemeyiz neticede okuyan bir çocuktan hani buradan çıkarsakta tutacağımız yerin kirasını öderler mi bir garantimiz yok.. tabi eşim bunu benim kadar sorun etmiyor ben öderim diyor da ben iyice zorlanırız diye korkuyorum..

Maddi olarak zorlanmak ruhen zorlanmaktan iyidir.Çık ordan bence.

Bende buna kanaat getirdim son günlerde, sadece ufak bir cesarete ihtiyacım var. Hem ben şunu da düşünüyorum belki doğrudur, şuan benim eşim dip dibe oturduğumuz için hala bizim bir aile olduğumuzu kavrayamadı manevi olarak değil ama maddi olarak onlara çok destek oluyor onlar da mesela bu kira olayı gibi bize çok olmasa da karşılığı varmış gibi yapıyorlar, bende bu durumdan çok sıkıldım keselerimiz bir değil ama her ihtiyaçlarında eşimi daraltıyorlar. Belki taşınırsak bu vesile ile hesabını kitabını evini bilir diyorum.

Bende buna kanaat getirdim son günlerde, sadece ufak bir cesarete ihtiyacım var. Hem ben şunu da düşünüyorum belki doğrudur, şuan benim eşim dip dibe oturduğumuz için hala bizim bir aile olduğumuzu kavrayamadı manevi olarak değil ama maddi olarak onlara çok destek oluyor onlar da mesela bu kira olayı gibi bize çok olmasa da karşılığı varmış gibi yapıyorlar, bende bu durumdan çok sıkıldım keselerimiz bir değil ama her ihtiyaçlarında eşimi daraltıyorlar. Belki taşınırsak bu vesile ile hesabını kitabını evini bilir diyorum.

Çok doğru düşünüyorsun.Sadece çekirdek ailesinin sorumluluğunu almanın nasıl bir şey olduğunu görecek.Tabi uzaktan yetişip acıtasyonla falan etkilemezlerse.

Çok doğru düşünüyorsun.Sadece çekirdek ailesinin sorumluluğunu almanın nasıl bir şey olduğunu görecek.Tabi uzaktan yetişip acıtasyonla falan etkilemezlerse.

Bizim yakamızı bırakmayacakları kesin ama en azından bu kadar olmaz ona eminim. Hem burada bilmem kimin gelini diye anılmaktan bu kimlikle yaşamaktan kafayı yemektense böylesi daha iyi galiba. Düzenim bozulacak zaten daha yeni alışmıştım..

Bizim yakamızı bırakmayacakları kesin ama en azından bu kadar olmaz ona eminim. Hem burada bilmem kimin gelini diye anılmaktan bu kimlikle yaşamaktan kafayı yemektense böylesi daha iyi galiba. Düzenim bozulacak zaten daha yeni alışmıştım..

Düzen yine kurulur hiç dert etme.Bir an önce aklındakini gerçekleştirmeye bak.Yıpranırsın yoksa.Hizmetçiyi de başka yerden bulsunlar.Hadsizler.

Düzen yine kurulur hiç dert etme.Bir an önce aklındakini gerçekleştirmeye bak.Yıpranırsın yoksa.Hizmetçiyi de başka yerden bulsunlar.Hadsizler.

O laf bana değildi abisinin karısına yani yengesinin yüzüne karşı 50 yaşındaki kadına biz seni kendimize hizmetçi diye aldık dedi kadın hiç bişey diyemedi ben iyi niyetliyim felan ama bana öyle birşey demesine müsade edecek kadar aptal değilim af edersiniz. Aslında hep böyle ve insanlar kulak ardı ediyor. Bu yüzden çevremde ki herkes onunla nasıl baş ediyorsun gibi sorularla geliyorlar. Anlatabiliyor muyum bilmiyorum ama böyle sanki ben ona sesimi çıkartamazmışım gibi lanse ediyor bende insanların yanında ağzının payını vererek neyin ne olduğunu göstermeye çalışıyorum ama sonra bunun için utanç duyuyorum.

O laf bana değildi abisinin karısına yani yengesinin yüzüne karşı 50 yaşındaki kadına biz seni kendimize hizmetçi diye aldık dedi kadın hiç bişey diyemedi ben iyi niyetliyim felan ama bana öyle birşey demesine müsade edecek kadar aptal değilim af edersiniz. Aslında hep böyle ve insanlar kulak ardı ediyor. Bu yüzden çevremde ki herkes onunla nasıl baş ediyorsun gibi sorularla geliyorlar. Anlatabiliyor muyum bilmiyorum ama böyle sanki ben ona sesimi çıkartamazmışım gibi lanse ediyor bende insanların yanında ağzının payını vererek neyin ne olduğunu göstermeye çalışıyorum ama sonra bunun için utanç duyuyorum.

Çok özür dilerim yanlış okumuşum.Gerçi o da aynı kapıya çıkıyor.Ayıp kadıncağıza söylediği.
Kimse seni dişli bilmese ne olur ki.Hayatının ne kadarını oluşturuyor bu insanlar sanki.Önemli olan senin kendini bilmen.Gerisi konuşsun bırak.Herkesin ağzını kapayamazsın ki.Tüketme böyle kendini.Utanç duyacak bişey yok ayrıca.Hırsını alamamak nedir bilirim.Yine de sen bu hanımlığını bozma.Zaten insanlar görür zamanla neyin ne olduğunu.

Çok özür dilerim yanlış okumuşum.Gerçi o da aynı kapıya çıkıyor.Ayıp kadıncağıza söylediği.
Kimse seni dişli bilmese ne olur ki.Hayatının ne kadarını oluşturuyor bu insanlar sanki.Önemli olan senin kendini bilmen.Gerisi konuşsun bırak.Herkesin ağzını kapayamazsın ki.Tüketme böyle kendini.Utanç duyacak bişey yok ayrıca.Hırsını alamamak nedir bilirim.Yine de sen bu hanımlığını bozma.Zaten insanlar görür zamanla neyin ne olduğunu.

Aslında sorun belki de budur. Bu insanlar hayatımın çoğunda etken. Burada eşim ve onun ailesi dışında kimsem yok. Çok bunaldığım da veya mecburi özel davetlerde görüşüyorum. Ve beni böyle bilmeleri gururuma dokunuyor. Gerçi böyle cingarlık yapmanın ne faydasını gördün derseniz, kocaman bir hiç. Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum..

Aslında sorun belki de budur. Bu insanlar hayatımın çoğunda etken. Burada eşim ve onun ailesi dışında kimsem yok. Çok bunaldığım da veya mecburi özel davetlerde görüşüyorum. Ve beni böyle bilmeleri gururuma dokunuyor. Gerçi böyle cingarlık yapmanın ne faydasını gördün derseniz, kocaman bir hiç. Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum..

Çok aklı başında bir kadınsın sen.Doğru yolda ilerleyeceğine eminim.
Sende bu hisleri uyandıran sebepler uzaklaştıkça daha iyi olacaksın.Şu an uzaklaşamıyorsan kendi kendini telkin etmelisin.Bak,net olarak görüyorsun doğrunu da yanlışını da.Bunu değerlendir.Şöyle düşün.Sen istediğin kadar parala kendini,herşey olacağına varacak.Daha sakin ol.Kendine hakim olmaya çalış.İçindeki o alamadığın hırsı olduğu yere hapsetmen gerek.Gelecek güzel olacak.Olumlu düşün olumlu olsun.

Çok aklı başında bir kadınsın sen.Doğru yolda ilerleyeceğine eminim.
Sende bu hisleri uyandıran sebepler uzaklaştıkça daha iyi olacaksın.Şu an uzaklaşamıyorsan kendi kendini telkin etmelisin.Bak,net olarak görüyorsun doğrunu da yanlışını da.Bunu değerlendir.Şöyle düşün.Sen istediğin kadar parala kendini,herşey olacağına varacak.Daha sakin ol.Kendine hakim olmaya çalış.İçindeki o alamadığın hırsı olduğu yere hapsetmen gerek.Gelecek güzel olacak.Olumlu düşün olumlu olsun.

Keşke bahsettiğiniz gibi aklı başında olsam da böyle ergen gibi davranıp rezil olmasam elaleme.

Back
X