• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çenemi tutamıyorum.

Zaten öyle oldu ilk başlarda hep sustum ama hep artarak devam etti saçmalıkları ama konuşunca da ne değişiyor derseniz insanların gözünde ki durumum değişiyor sadece kv de hep aynı hadsizliği. O kelimeyi kendi yengesi için kullandı bana asla diyemez dedirtmem. Yani orada ki kastım herkese karşı saygısız olduğunu anlatmaya çalışıyordum.
Pardon yanlış anlamışım ama her halükarda saygısız bir kadın. Böyle insanlarla uğraşmaya değmez. Kaçın.

Pardon yanlış anlamışım ama her halükarda saygısız bir kadın. Böyle insanlarla uğraşmaya değmez. Kaçın.

Evet gerçekten baş edemiyoruz. Konuyu açarken taşınma konusunda tereddütteydim ama bu durumun beni iyice dibe çektiğini fark ettim.

Ya millete şenlik olsun yeter..
Ezilen senmişsin
Kvymiş hiç önemli değil ki.

Önemli olan malzeme çıkması..

Şimdi sana gelip laf alıyorlar
Onun muhabbetini döndürüyorlar.
Sonra kvne gider iki de onun ağzından laf alırlar.

Sen vicdanının sesini dinle
Milleti boşver.

Ezildiğini hissediyorsan,
Ruhun daralıyorsa ver usulünce cevabını direk kvne geç.
Sağda solda konuşmana
Kimseye açıklama yapmana gerek yok.

Bunlar zaten her türlü o kira parasını sizden tırtıklıyor.
Hem öğrenci çocuğunun velisi olarak diğer evinizin kirasını babası ödemek zorunda, kirayı hibe edecek kadar zengin değilseniz.

Çıkın gidin azıcık aşım ağrısız başım.

Ya millete şenlik olsun yeter..
Ezilen senmişsin
Kvymiş hiç önemli değil ki.

Önemli olan malzeme çıkması..

Şimdi sana gelip laf alıyorlar
Onun muhabbetini döndürüyorlar.
Sonra kvne gider iki de onun ağzından laf alırlar.

Sen vicdanının sesini dinle
Milleti boşver.

Ezildiğini hissediyorsan,
Ruhun daralıyorsa ver usulünce cevabını direk kvne geç.
Sağda solda konuşmana
Kimseye açıklama yapmana gerek yok.

Çok doğru ama biz defalarca eşim ayrı ben ayrı sayısını bilmiyorum kaç kere konuştuk, eşim net bir şekilde " benim karım hassas ona karşı davranışlarına konuşmalarına çeki düzen ver anne " dedi. Ama yok kadın ben ne dersem o edasıyla böyle devam etti. Ya biz yapabileceğimiz herşeyi yaptık. Beni çok utandırdı bende yeter artık o utansın dedim ama yaptığımdan da asla memnun değilim.

Çok doğru ama biz defalarca eşim ayrı ben ayrı sayısını bilmiyorum kaç kere konuştuk, eşim net bir şekilde " benim karım hassas ona karşı davranışlarına konuşmalarına çeki düzen ver anne " dedi. Ama yok kadın ben ne dersem o edasıyla böyle devam etti. Ya biz yapabileceğimiz herşeyi yaptık. Beni çok utandırdı bende yeter artık o utansın dedim ama yaptığımdan da asla memnun değilim.

Dibinde olunca kıymetinizi anlamamıştır o daha.
Bi taşının gidin bakalım aklını başına nasıl alıyor.

Yaşlı yaşlı diye hürmet ediyorsun
Hürmetli geliyor ağzına ediyor olacak iş değil

Bunlar zaten her türlü o kira parasını sizden tırtıklıyor.
Hem öğrenci çocuğunun velisi olarak diğer evinizin kirasını babası ödemek zorunda, kirayı hibe edecek kadar zengin değilseniz.

Çıkın gidin azıcık aşım ağrısız başım.

Kiranın bilmem kaç katını tırtıklıyorlar. Bizim bir diğer sorunumuz da bu maddi anlamda çok sıkıntı yaratıyorlar. Örneklendiriyim, bana bayramda bi yüz lira para verirler ve o asla bende kalmaz iki gün sonra kv kapıma gelir lazım oldu diye ister. Bıktım usandım bu iğrenç ve basit şeylerden. Eşimde bekarken çok yedirmiş hâlâ aynısı gibi devam etsin istiyor annesi. Bende taşınırsak en azından kapımıza gelemezler bu kadar olmaz kendi kiramızı da ödersek eşim geçimini anlar diyorum.

Dibinde olunca kıymetinizi anlamamıştır o daha.
Bi taşının gidin bakalım aklını başına nasıl alıyor.

Yaşlı yaşlı diye hürmet ediyorsun
Hürmetli geliyor ağzına ediyor olacak iş değil

Benden sonra da gelini olacak ben o zaman göreceğim onu. Mesela eşim bir kerede çağırmaması için konuştu yemin ederim bir sonra ki gün beni arayıp yukarı çık dedi hayır gelemem dedim sen manyak mısın huy mu çıkartıyosun kendi kendine dedi Allahım o günden sonra zaten ben konuştum açık açık aklınıza ne gelirse edebli bir şekilde konuştum o mesafemiz öylece kaldı hâlâ devam eder eşim bile hiç gidelim demez gitmek istemez. Geline manyak mısın demek ne demek neyse yine cinnet geçirmeden susuyim. Yani hep böyle dünya da bi o var bi onun emirleri bi onun istekleri. Biz aslında kendisini takmadıkca zıvanadan çıkıyor yediremiyor bir türlü kendine bizi emrinde çevirememeyi.

Benim kv de de böyle eve gelip eşime çatıyorum kavga cikiyor. Ortamda bozsam ay kadın haklıymış gelin gerçekten fena diyorlardir. Artık çok düşünmüyorum çünkü herkes yapabileceğimi biliyor yapmıyorsam cevap vermiyorsam onun gibi davranmıyorsam canım istemediği icindir. Oturup beynimi onu dedi şunu dediyle dolduramam. Şimdi cevap vermiyorsam ve icime dert olduysa 2 ay sonra çok ilgisiz bişekilde mutlaka o lafı hatirlatacak biçimde sokuyorum niye boyle dedi demiyor allahtan cunku ikimiz de hicbir lafi unutmuyoruz:)genelde esime beni bi araya getirip de canımı sıkma diyorum

Kiranın bilmem kaç katını tırtıklıyorlar. Bizim bir diğer sorunumuz da bu maddi anlamda çok sıkıntı yaratıyorlar. Örneklendiriyim, bana bayramda bi yüz lira para verirler ve o asla bende kalmaz iki gün sonra kv kapıma gelir lazım oldu diye ister. Bıktım usandım bu iğrenç ve basit şeylerden. Eşimde bekarken çok yedirmiş hâlâ aynısı gibi devam etsin istiyor annesi. Bende taşınırsak en azından kapımıza gelemezler bu kadar olmaz kendi kiramızı da ödersek eşim geçimini anlar diyorum.
Almayın o parayı. İlla ki alacağınızı biliyorsanız, sana zaten yine gerek oluyo sende kalsın diyin eşinizin yanında görsün herkes rezilliğini.

Eğer siz kiraya çıkarsanız, bişey istediklerinde karde bedavadan oturtup biz kiraya çıktık derseniz istemeye yüzleri olmaz bi süre sonra.
Ve kesinlikle sadece sizden sorumlu olursa eşiniz aile kavramınızı daha iyi anlar.

Benim kv de de böyle eve gelip eşime çatıyorum kavga cikiyor. Ortamda bozsam ay kadın haklıymış gelin gerçekten fena diyorlardir. Artık çok düşünmüyorum çünkü herkes yapabileceğimi biliyor yapmıyorsam cevap vermiyorsam onun gibi davranmıyorsam canım istemediği icindir. Oturup beynimi onu dedi şunu dediyle dolduramam. Şimdi cevap vermiyorsam ve icime dert olduysa 2 ay sonra çok ilgisiz bişekilde mutlaka o lafı hatirlatacak biçimde sokuyorum niye boyle dedi demiyor allahtan cunku ikimiz de hicbir lafi unutmuyoruz:)genelde esime beni bi araya getirip de canımı sıkma diyorum

Ona benzemekten korkuyorum ben laf sokmak mesele değil insanlar beni terbiyesiz zannedecek o mesele.

Almayın o parayı. İlla ki alacağınızı biliyorsanız, sana zaten yine gerek oluyo sende kalsın diyin eşinizin yanında görsün herkes rezilliğini.

Eğer siz kiraya çıkarsanız, bişey istediklerinde karde bedavadan oturtup biz kiraya çıktık derseniz istemeye yüzleri olmaz bi süre sonra.
Ve kesinlikle sadece sizden sorumlu olursa eşiniz aile kavramınızı daha iyi anlar.

Bu para meselesi 2 3 kere oldu bende mesela onun utanacağı insanların yanında annesi olur yengesi olur onların yanında söyledim ben bugüne kadar sizin 5 kuruşunuzu görmedim verdiğinizi iki gün sonra istediğiniz için felan dedim gülerek geçiştirdi. Ona dokunmadı ben söylediğim için kendimden utandığımla kaldım. Yaptım inanın herşeyi yaptım.

bir kere abisinin karısına biz onu kendimize hizmetçi diye aldık dedi,
geçen insanların içinde bana kocan sana para yetiremiyor dedi ki ben çok tutumlu bir insanımdır asla öyle bir durum yok olsa da ona ne ? Bende hemen cevap verdim bana mı size mi yetiremiyor dedim. Tabi sonra pişman oldum insanlara laf veriyorum diye.

Böyle lafları duyup da tepki vermezseniz orada problem asıl. İnsanların içinde eziklemeye çalışıyorsa o insanların içinde rezil edin zaten. Neden kendinizden şüphe ediyorsunuz?

Ne demek hizmetçi. Kimmiş ki o? "Ne diyorsun anne sen" diye sormadınız mı? İyi ki böyle cahil tipler yok çevremde.

Bu para meselesi 2 3 kere oldu bende mesela onun utanacağı insanların yanında annesi olur yengesi olur onların yanında söyledim ben bugüne kadar sizin 5 kuruşunuzu görmedim verdiğinizi iki gün sonra istediğiniz için felan dedim gülerek geçiştirdi. Ona dokunmadı ben söylediğim için kendimden utandığımla kaldım. Yaptım inanın herşeyi yaptım.
O zaman arkanıza bakmadan uzaklaşacak maddi olarak zorda olsa yeni hayata başlayacaksınız.
Kimse kimseye bişey vermesin zaten sonra adı sana ben bakıyormuş çıkar. Soğan ekmek yemek bile huzur içindeyken daha tatlıdır.

Böyle lafları duyup da tepki vermezseniz orada problem asıl. İnsanların içinde eziklemeye çalışıyorsa o insanların içinde rezil edin zaten. Neden kendinizden şüphe ediyorsunuz?

Ne demek hizmetçi. Kimmiş ki o? "Ne diyorsun anne sen" diye sormadınız mı? İyi ki böyle cahil tipler yok çevremde.

İki kere açıkladım ama orayı düzenleyim yanlış anlaşılıyor hep. O lafı bana değil kendinden büyük yengesi için söyledi kadıncağız hiç bir şey diyemedi yani herkese karşı saygısız sadece bana değil. Ben ilk zamanlar cevap vermiyordum ayıp olmasın diye sonra vermeye başladım, bu sefer de insanların içinde olur olmadık onun gibi seviyesizleşmeyi kendime yakıştıramadım. Sorunum bu :(

O zaman arkanıza bakmadan uzaklaşacak maddi olarak zorda olsa yeni hayata başlayacaksınız.
Kimse kimseye bişey vermesin zaten sonra adı sana ben bakıyormuş çıkar. Soğan ekmek yemek bile huzur içindeyken daha tatlıdır.

Zaten öyle diyor kiranızı bile biz ödüyoruz dedi bi ara devamlı en son senin oğlunda bizim dairemizde duruyor biz lafını yapıyor muyuz dedim bana dediği şu " neyse baba oğul alır verirler biz karışmayalım " ben zaten karışmıyorum başımıza kakan sensin dedim. Çok arsız ya. Evet kesin taşınmamız lazım ben önce maddiyatı düşünüyordum ama gittikçe çöküntüye uğruyorum maddiyatı eşim düşünsün gerekirse ailesinden istesin kirayı yapabileceğim hiç bir şey kalmadı benim :/

Back
X